Τούρκος στο Διάστημα

Του Κώστα Κόλμερ

 Την ώρα που ο Ελληνισμός διχάζεται εξ αφορμής του γάμου των ομοφύλων (άλλο είναι το βαθύτερο αίτιο: η Μητσοτακική ανασφάλεια), η Τουρκία απέστειλε τον Αλπέρ Κεζεραβσί, ως «ειδικό στις εξωγήινες αποστολές» (κατά δήλωσιν του) στον Διαστημικό Σταθμό, μετέχοντα στην «Μίσιον ΄Αξιον» μαζί με τέσσαρες άλλους δυτικούς αστροναύτες. Έτσι, ο Ερντογάν θα αξιώσει, αύριον κοντά στην «Γαλάζια πατρίδα», μερίδα και στην Αστρική. Το επανέλαβε άλλωστε στην καθέλκυση του μη επανδρωμένου σκάφους «Μαρλίν», στα ιδιωτικά ναυπηγεία ΓΙΑΛΟΒΑ, ότι δεν μετέβαλε τους πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους παρά την Διακήρυξη των Αθηνών, περί «ηπίου κλίματος  στις γειτονικές σχέσεις με την Ελλάδα», αλλά ότι τους συνεχίζει ανυποχώρητα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ανεμπόδιστα. Ο Εντογάν συνεχίζει να εμπνέεται από τον Τούρκο πειρατή Μπαρμπαρόζα που υπεστήριζε, προ της ναυμαχίας της Ναυπάκτου (1571), ότι «όστις κυριαρχεί στην θάλασσα επικρατεί παντού». Μετά την ήττα της Τουρκικής αρμάδας, όχι. Το ίδιο δόγμα είχαν κι οι Ιάπωνες προ της επιθέσεως στο Πέρλ Χάρμπορ της Χαβάης, τον Δεκέμβριον του 1941 αλλά υπέστησαν καθολική ήττα στην ναυμαχία του Μίντγουεη (7.6.1942) από την Αμερικανική αεροπορία, εκκινούσα από αεροπλανοφόρα. Το τελειωτικό κτύπημα επήλθε στην αεροναυμαχία της Σάντα Κρούζ (26-27 Οκτωβρίου 1942) όπου ο Αμερικανός ναύαρχος Νίμιτς επικράτησε πλήρως.

Πράγματι, μέχρις του 1940 , η ελέγχουσα τις θάλασσες χώρα κυριαρχούσε στον πλανήτη: Η Μεγάλη Βρεταννία .Αλλά με την υπεροπλία της σε αεροπλάνα στην Μάχη της Αγγλίας, το θέρος του 1940, απέτρεψε την Γερμανική εισβολή στην Αγγλία και απέδειξε ότι η Αεροπορία έχει το «πάνω χέρι» στις διμερείς εχθροπραξίες - κάτι που επιβεβαιώθη αντιστρόφως και στην Μάχη της Κρήτης τον Μάϊο του 1941, λόγω απουσίας της αεροπορικής προστασίας της Μεγαλονήσου που την κατέλαβαν οι Γερμανοί.

Έκτοτε το μάθημα έμαθε η Αμερική που κυριάρχησε στα πεδία των δύο ωκεανών Ατλαντικού και Ειρηνικού , με αποκορύφωμα την ρίψη δύο ατομοβομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Εάν η Ιαπωνική αεροπορία είχε «ικανότητα μάχης», τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν τα Ιαπωνικά νησιά. Αλλά την είχε χάσει ήδη τον νότιο Ειρηνικό…

Έκτοτε η διεθνής στρατηγική εστράφει προς το αεροπορικό όπλο. ΄Οσα καράβια κι αν ναυπηγήσει ο Ερντογάν, αυτός που θα κυριαρχήσει στους αιθέρες του Αιγαίου πελάγους και στην ΝΑ Μεσόγειου, τελικώς  θα επικρατήσει. Το βλέπουμε σήμερα στην Γάζα…

Μία φρεγάτα κοστίζει 500 εκατομ. ευρώ κι έχει πλήρωμα 150-200 ναυτικών αλλά πάει στον βυθό από ένα F-16 ή όπως συνέβη στα νησιά Φώκλαντ από ένα πύραυλο «Εξοσέτ» το 1981.

Ας κομπορρημονεί όσον θέλει ο Ερντογάν πάνω στη γη και στο Διάστημα. Η υπεροχή στον αέρα μας «σώζοι» (*), υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε Πατριωτική κυβέρνηση κι όχι WOKE CULTURE.

(Ευκτική φωνή του ρήματος σώζω πχ «Ο Θεός σώζοι τω βασιλεί.»

Blogger:

Στα καθ' υμάς η Κυβέρνησις ασχολείται με την εικόνα, αφού:  

την Ιανουαρίου 21, 2024

...σιγά μην συγκινηθεί η Κυβέρνησις  να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Έχουμε δουλειές τώρα με τον "γάμο" των ομόφυλων ζευγαριών. Είπαμε να γλυτώσουμε από τους ιδεοληπτικούς του ΣΥΡΙΖΑ που παρίσταναν τους "διεθνιστές-ντεμέκ αριστερούς" και κατέλαβε το Μαξίμου μια ομάδα ιδεοληπτικών ομοφιλοφύλων που εκ των πραγμάτων οι εμμονές τους διαθλούν τα πάντα προς το "αδικημένο" είναι. Βasta! αγόρια!  τόχετε παραχέsei. Έλεος! Λυπηθείτε τον κοινό νου! Βasta!

Σχόλια