Το Τέξας μήνυσε την Pfizer - Την κατηγορεί ότι ψευδόταν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά Covid

 

 Ο γενικός εισαγγελέας (υπουργός Δικαιοσύνης) της αμερικανικής πολιτείας Τέξας, Ken Paxton, κατηγόρησε την Pfizer ότι παρουσίασε ψευδώς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά της COVID-19 μεγαλύτερη της πραγματικής, σε αγωγή που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο την Πέμπτη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο φαρμακευτικός κολοσσός χρησιμοποίησε παραπλανητικά στατιστικά στοιχεία για να προωθήσει το εμβόλιο του και προσπάθησε να "εκφοβίσει και να φιμώσει" όσους αμφισβητούσαν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος, αναφέρεται στην αγωγή. Ο Paxton ζητεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε αστικά πρόστιμα και δικαστική απόφαση που να απαγορεύει στην Pfizer να μιλά δημόσια για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

"Επιδιώκουμε δικαιοσύνη για τον λαό του Τέξας, μεγάλο μέρος του οποίου εξαναγκάστηκε από τυραννικές εντολές να λάβει ένα ελαττωματικό προϊόν που πωλείτο με ψέματα", ανέφερε ο Τεξανός γενικός εισαγγελέας σε δήλωσή του.

Η αγωγή ακολουθεί μια έρευνα που ξεκίνησε από το γραφείο του Paxton τον Μάιο για τρεις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων, σχετιζόμενες με ισχυρισμούς στους οποίους προέβησαν σχετικά με την αποτελεσματικότητα εμβολίων.

Ο Paxton ήταν ένθερμος αντίπαλος των υποχρεωτικών μέτρων υγειονομικής ασφάλειας κατά της COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας. 

===============

Γράφει ο Ιατρός, Λοιμωξιολόγος,
Ιωάννης Καβαλιώτης
Άκουσα προχθές μια απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας προς γιατρό - βουλευτή της ΝΙΚΗΣ. Δεν θα σταθώ στο ιταμό και απαξιωτικό ύφος της κ. υπουργού. Το ύφος και το ήθος χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο και αφορά τον ίδιον. Θα σταθώ στο ότι η υπουργός αρνήθηκε τα όσα στοιχειοθετημένα και τεκμηριωμένα έλεγε ο βουλευτής, αρνήθηκε την ύπαρξη ανεπιθυμήτων ενεργειών και θανάτων από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και χαρακτήρισε ως fake news όλα αυτά καθώς και τα περισσότερα αξιόλογα ιατρικά περιοδικά του πλανήτη.
Εγώ όμως θα ρωτήσω τα εξής:
- Ο ΕΜΑ, το CDC, το VAERS που δέχονται ότι υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες σνεπιθύμητες ενέργειες και περί τους 100.000 θάνατοι σχετιζόμενοι έστω χρονικά με το εμβόλιο, είναι fake news; Ας τους καταργήσουμε τότε τους οργανισμούς αυτούς.
- Η Αγγλία, Δανία, Αυστραλία, Γερμανία, Κορέα και άλλες χώρες που αποζημιώνουν τους πολίτες που είχαν ανεπιθύμητες ενέργειες ή αυτούς που απεβίωσαν λόγω εμβολίου είναι fake news; Ας τις καταργήσουμε τις χώρες αυτές λοιπόν.
- Οι εταιρείες που στα έγγραφα τους (αναγκαστικά δημοσιευμένα) μιλούν για ανεπιθύμητες ενέργειες και κάποιους θανάτους ακόμη από τις προκαταρκτικές μελέτες είναι fake news; Φυσικά για πλήθος ανεπιθυμήτων ενεργειών ομιλούν και τα spc των εμβολίων. Είναι fake news και αυτά; Ας καταργήσουμε λοιπόν και τις εταιρείες.
- Η κ. υπουργός γνωρίζει ότι ένα εμβόλιο δεν δικαιούται να κυκλοφορεί εφόσον προκαλεί έστω και λίγους θανάτους; Είναι fake news κι αυτό; Ας καταργήσουμε λοιπόν και την επιστήμη όλη.
Πάντως το πιο λυπηρό είναι ότι δεν ακούσαμε κάποια αντίδραση από τους γιατρούς της χώρας. Τόσο καλά τα βρίσκουν όλα;
Σχετικό :
Η ομιλία του Βουλευτή ΝΙΚΗΣ
👇👇👇
===================
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
Όποιος με παρακολουθεί τα τελευταία 3 χρόνια, ξέρει ότι οι συντριπτικές ενδείξεις πείθουν ότι το εμβόλιο δεν ήταν ούτε δραστικό ούτε ασφαλές και ότι η θνητότητα των εμβολιασμένων είναι , πλέον ψηλότερη από τους ανεμβολίαστους. Αυτά προκύπτουν από αδιαμφισβήτητες στατιστικές αναλύσεις που έγιναν lege artis.
Μπορεί τα συγκλονιστικά συμπεράσματα που αποκαλύφθηκαν από την Νέα Ζηλανδία, που είδαν το φως της δημοσιότητας να είναι εντυπωσιακά αλλά πριν τα υιοθετήσω τα ερευνώ
Σεβόμενος, λοιπόν, τις αρχές της επιστημονικής έρευνας ΑΝΈΛΥΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ της Νέας Ζηλανδίας που κοινολογήθηκαν από γενναίο Κυβερνητικό υπάλληλο, πριν την στατιστική αξιολόγηση τους.
1. Το αρχείο είναι τεράστιο(>2.000.000 άτομα) και δεν μπορεί να το επεξεργαστεί κάποιος με οικιακό υπολογιστή.
2. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τους ανεμβολίαστους. Επομένως δεν μπορεί να συναχθεί συμπέρασμα από την σύγκριση
3. Φαίνεται ότι ενισχύει την υπόθεση ότι το εμβόλιο αυξάνει την θνητότητα στις μεγάλες ηλικίες κάτι που το γνωρίζουμε και από την ανάλυση των δεδομένων του Βρετανικού ONS από τον καθ Στατιστικής Norman Fenton).
4. Η αναλογία θανάτων ανά παρτίδα εμβολίων μου προκάλεσε κάποια ερωτηματικά. Υπάρχουν 118 παρτίδες που χορηγήθηκαν σε 2.213.062 άτομα. Η αναλογία εμβολιασμών ανά παρτίδα διέφερε πάρα πολύ: από 38 έως 37.073. Αυτό και μόνο κάνει επισφαλές το συμπέρασμα για πιο θανατηφόρες παρτίδες. Η διάμεση θνητότητα στο σύνολο ήταν 1,68%. (Θυμίζω ότι του Covid ήταν 0,093%, ήτοι έρχεται σε συμφωνία με το ότι η θνητότητα των εμβολιασμένων είναι μεγαλύτερη από αυτήν του Covid προ του εμβολίου). ) Αυτή στην μεγαλύτερη παρτίδα όπου καταγράφονται 1228 θάνατοι ήταν 1,28%(πάλι μεγαλύτερη από το 0.093%).
5. Υπάρχουν 10 παρτίδες με θνητότητα άνω του 10%. Θυμίζω ότι από την Δανέζικη μελέτη είχαν εντοπιστεί τρεις τύποι παρτίδων). Η ψηλότερη ήταν 21,4% στην παρτίδα 1. ΟΜΩΣ εφαρμόζοντας Διωνυμική κατανομή , αποδεικνύεται ότι, με βάση τα δεδομένα, είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί αυτό (πιθανότητα από 1/53.000 έως 1/ 10 δισεκατομμύρια!)Την μελέτη έκανε ο καθ. Στατιστικής Prof Normal Fenton, UK.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα από τα διατεθέντα δεδομένα της Νέας Ζηλανδίας είναι η απουσία ασφάλειας του εμβολίου (κάτι που είναι γνωστό). Ότι υπάρχει ανομοιογένεια των παρτίδων είναι εμφανές αλλά τα δεδομένα δεν επιτρέπουν ασφαλές συμπέρασμα, διότι η συλλογή τους δεν σχεδιάστηκαν με ερευνητικό προσανατολισμό αλλά για την πληρωμή των εμβολιαστών με το «κομμάτι».
Θα συμφωνήσω , λοιπόν με τον καθηγητή Fenton που καταλήγει: «Παρόλο που το σύνολο των δεδομένων φαίνεται να είναι μια πλήρης καταγραφή όλων των εμβολιασμών "επί πληρωμή ανά δόση", το γεγονός ότι περιέχει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό θανάτων εμβολιασθέντων σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί όσον αφορά την εγκυρότητα ορισμένων γενικεύσιμων συμπερασμάτων που μπορούν να εξαχθούν σχετικά με αυτό.»
Υ.Γ. Έτσι ενεργούν οι επιστήμονες και όχι σαν μερικούς , μερικούς που ξεμύτησαν πάλι, αποδεικνύοντας ότι ο τίτλος δεν κάνει το επιστήμονα… 

==================
  • Συνέντευξη Τύπου από την Ευρωβουλή: «Σοκαριστικές αποδείξεις για την απάτη των κορονο-εμβολίων»

     Εκρηκτικές αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 21/11/2023. Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής Μαρσέλ ντε Γκράαφ, ο Γερμανός ευρωβουλευτής Ιωακίμ Κους, ο ακτιβιστής Βίλεμ Ένγκελ και η ιατρική σύμβουλος Βίμπεκε Μάνικε συζητούν τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που περιέχει η επιστολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2023.

    ‼️“Ζητήσαμε διευκρινίσεις σχετικά με τα πολυάριθμα προβλήματα που περιβάλλουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τα προβλήματα αυτά είναι τόσο σοβαρά που πεθαίνουν, από τη μυοκαρδίτιδα, την περικαρδίτιδα, από καρδιακή ανεπάρκεια, που πέφτουν νεκροί στο γήπεδο ποδοσφαίρου μπροστά στην τηλεόραση. Ζητήσαμε από τον ΕΜΑ να αποσύρει την άδεια κυκλοφορίας στην αγορά. Αυτόν τον μήνα, λάβαμε απάντηση από τον EMA στην επιστολή μας. Και αυτή η απάντηση περιέχει σοκαριστικά γεγονότα."


    👉 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ: https://nioland.substack.com/p/7be

    ===========

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: NΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
    #Κορεατική συγκριτική μελέτη μεταξύ εμβολιασμένων (3.839.014) και ανεμβολίαστων, (364.873) αποκαλύπτει ότι οι εμβολιασθέντες εμφανίζουν στατιστικά πολύ σημαντικά περισσότερες σοβαρές Αιματολογικες διαταραχέε (Αναιμία, Απλαστική Αναιμία, αιμολυτική αναιμία , διαταραχές της πήξης και λιγότερο ουδετεροπενία)
    πιθανή αιτιολογία είναι ανοσολογικής αρχής.
    #ΑΣΦΑΛΕΣ , μας λέγατε, εεε.
    #Θυμάστε φάρμακα που είχαν αποσυρθεί γιατί προκαλούσαν Απλαστική Αναιμία;
    #Εδώ γιατί επιμένετε, ω «ειδικοί», εεεεεε;
    #Γιατί δεν πέρασαν αυτές οι επιπλοκές στις αναγνωρισμένες από το CDC και τον ΕΜΑ;
    #Την βάση κίτρινων καρτών της Ευρώπης (Eudravigilance) δεν την βλέπετε; (πάνω από 80.000 καταγεγραμμένες αιματολογικές διαταραχές)
    #Τι περιμένουν μετά μία μελέτη με περισσότερα από 4 εκατομμύρια άτομα;

     ========

    ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ και όχι μόνο!
    #Άργησαν οι Ρώσοι να καταλάβουν τι παίζονταν κάτω από την μύτη τους. #Αρκεί να σκεφθείτε ότι και το δικό τους εμβόλιο C19 ήταν γενετικό (DNA ) , παρασυρθέντες από τους Δυτικούς…
    #Τώρα ανακοινώνουν , κάτι το οποίο γνωρίζαμε, εδώ και χρόνια. Το είχε εντοπίσει και ο Trump.
    #Όσο για τους «λεβέντες» που ξεμπροστιάζουν θα πω το « ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι»
    #Πείτε μου ποιον δεν ξέρατε. την DTRA του Πενταγώνου, το CDC, το ΝΙΗ κλπ;
    #Όλες αυτές οι φίρμες ήταν πίσω όχι μόνο από τα Ουκρανικα Biolabs ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID19 και τα MRNA ΕΜΒΟΛΙΑ…
    #Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ της μαθήσεως, σας παραθέτω την μετάφραση από το tweet : Ignorance , the root and stem of all evil (προφανώς Ρωσικής προελεύσεως)
    ☢️🇺🇸 BIO-GATE: Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει μια λίστα με βασικά πρόσωπα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα βιοχημικών όπλων ΗΠΑ-Ουκρανίας
    Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του γιου του προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν μέσω της χρηματοδότησης της εταιρείας Metabiota που ελέγχεται από το Πεντάγωνο, του επικεφαλής επιστήμονα της Pfizer και προέδρου του Διεθνούς Τμήματος Έρευνας, πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (DTRA) Kenneth Myers και πρώην επικεφαλής. των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) Thomas Frieden, μεταξύ άλλων.
    🗣 Οι βασικοί παράγοντες του στρατιωτικού-βιολογικού προγράμματος της Ουκρανίας συνδέονται όλοι με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και λειτουργούν ως εγκέφαλοι της στρατιωτικής-βιολογικής έρευνας και της δημιουργίας κρυφών σχημάτων ξεπλύματος χρήματος προς όφελος ενός μικρού κύκλου της ελίτ των ΗΠΑ.”

    -------------

    και επειδή όπως γνωρίζετε πολύ καλά πατέντες μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε ανθρώπινες δημιουργίες και όχι σε φυσικά πράγματα ….


     ==============


    Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ «ΕΜΒΟΛΙΟΥ» ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ
    #Μεταδίδει ο Jim Ferguson Από την Αγγλία @JimFergusonUK
    #Έλεγξα τις καμπύλες θνησιμότητος διορθωμένες ηλικιακά ( age standardized mortality rate). Έτσι πρέπει να γίνεται η σύγκριση μεταξύ κρατών διότι μπορεί να έχουν διαφορετική ηλικιακή σύνθεση οι πληθυσμοί τους.
    #Πράγματι, έχουν μία σημαντική αύξηση των θανάτων το 2022 ! (εικόνα 1)
    #Είχα όμως την ατυχή έμπνευση να προσθέσω στην ανάλυση και τα στοιχεία της Ελλάδος, και μαύρισε η ψυχή μου…
    #Δείτε μόνοι σας την εικόνα 2 και αναλογιστείτε….
    #Εάν οι Ισλανδοί, σταμάτησαν το επωνομαζόμενο «εμβόλιο» και διεξάγουν έρευνα για τους αυξημένους θανάτους, τις »ξαφνικίτιδες» κλπ ΕΜΕΙΣ τι έπρεπε να κάνουμε με αυτή την πολλαπλασίως χειρότερη καμπύλη; Nα ακούμε την Παγώνη και λοιπούς;
    -Οι στικτές γραμμές , πράσινη και ροζ , είναι το επίπεδο που θα έπρεπε να είχε η θνησιμότητα
    #ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ…

    Γραφείο Εθνικής Στατιστικής του Ηνωμένου Βασιλείου: Όσοι έκαναν 4 εμβόλιa Covid έχουν 256% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

     ο Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), το επίσημο τμήμα αναφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε ένα σύνολο δεδομένων που δείχνει τρομακτικά ποσοστά θνησιμότητας σε νεαρούς ενήλικες που έκαναν τέσσερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Τα δεδομένα του ONS παρακολουθούν τους θανάτους με βάση την κατάσταση εμβολιασμού από την 1η Απριλίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2023.

    Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο του 2023, νεαροί ενήλικες ηλικίας 18 έως 39 ετών που εμβολιάστηκαν τέσσερις φορές μέχρι εκείνο το σημείο είχαν 256 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους συνομηλίκους τους. Τον Φεβρουάριο του 2023, οι τετραπλά εμβολιασθέντες είχαν 318% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους.

    Οι θάνατοι από καρκίνο αυξάνονται σε νεαρούς ενήλικες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειομετά την κυκλοφορία του εμβολίου COVID

    Μία από τις πιο ανησυχητικές τάσεις είναι τα ποσοστά καρκίνου που στα ύψη  στους νέους. Τα δεδομένα ONS του 2022 δείχνουν μια ξαφνική αύξηση των θανάτων από καρκίνο για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 44 ετών. Αυτά τα ποσοστά καρκίνου είναι πολύ πάνω από τα πρότυπα που καθορίστηκαν από το 2010-2019. 

    Περιλαμβάνουν:

    • Αύξηση 28% στα ποσοστά θανατηφόρου καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
    • Αύξηση 35% και 12% στους θανάτους από καρκίνο του εγκεφάλου μεταξύ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.
    • Αύξηση 55% και 41% στους θανάτους από καρκίνο του παχέος εντέρου μεταξύ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.
    • Αύξηση 60 τοις εκατό και 55 τοις εκατό στα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο μεταξύ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα, σε καρκίνους «χωρίς προδιαγραφή τοποθεσίας».
    • Αύξηση 60% και 80% των θανάτων από καρκίνο του παγκρέατος μεταξύ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.
    • Ένα άλμα 120 τοις εκατό και 35 τοις εκατό στα θανατηφόρα μελανώματα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αντίστοιχα.

    Ο Δρ Harvey Risch, ομότιμος καθηγητής επιδημιολογίας στο Τμήμα Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Yale και της Ιατρικής Σχολής του Yale, παρατήρησε την ανησυχητική τάση. Είπε ότι ο αριθμός των “καρκίνων turbo” εκτοξεύεται από τότε που ξεκίνησε η Operation Warp Speed η επιχείρηση ελευθερία όπως το λέγαμε στην Ελλάδα.

    «Αυτό που βλέπουν οι κλινικοί γιατροί είναι πολύ περίεργα πράγματα», είπε ο Ρις κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο EpochTV. «Για παράδειγμα, 25χρονοι με καρκίνο του παχέος εντέρου, που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου – αυτό είναι βασικά αδύνατο μα συμβεί σύμφωνα με το γνωστό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί ο καρκίνος του παχέος εντέρου – και άλλοι καρκίνοι πρωτοφανείς σε πολύ νέους άνθρωπους.”

    Ο Risch και οι συνάδελφοί του βλέπουν τους νέους να υποφέρουν από την επανεμφάνιση καρκίνων που συνήθως χρειάζονται πολλά χρόνια για να σχηματιστούν μετά την χειρουργική αφαίρεσή τους.

    “Αυτά είναι τα αρχικά σήματα που βλέπουμε, και επειδή αυτοί οι καρκίνοι εμφανίζονταν σε άτομα που ήταν στατιστικά αδύνατο να εμφανιστούν, σε σύγκριση με τον κανονικό τρόπο λειτουργίας, έχουν χαρακτηριστεί ως καρκίνοι τούρμπο”. εξήγησε ο Ρις.

    Τα ποσοστά θνησιμότητας εκτοξεύονται για νέους που έκαναν 4 εμβόλια COVID

    Για τα άτομα που έκαναν ένα εμβόλιο COVID-19, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν πολύ υψηλότερα – 53,3 ανά 100.000. Ενώ για τα άτομα που έκαναν τέσσερα, το ποσοστό αυξανόταν στο 106 ανά 100.000 άτομα νέους.

    Παρόμοιο μοτίβο παρατηρήθηκε για ενήλικες ηλικίας 40 έως 49 ετών. Για κάθε μήνα από τις αρχές του 2023, οι ενήλικες αυτής της ηλικιακής ομάδας που εμβολιάστηκαν με μία ή τέσσερις δόσεις είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τους μη εμβολιασμένους συνομηλίκους τους.

    Τα ποσοστά θνησιμότητας του Ιανουαρίου 2023 ήταν τα χειρότερα για τα άτομα που έλαβαν είτε ένα ή τέσσερα εμβόλια για τον COVID-19, με ποσοστό θνησιμότητας ανά 100.000 411,3. Αντίθετα, οι μη εμβολιασμένοι είδαν ποσοστό θνησιμότητας μόλις 144,5.

    Εδώ βλέπουμε άλλη μία επίσημη υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου να δίνει κάποια στατιστικά που είναι ξεκάθαρα κατά των εμβολίων Covid. Και ενώ το θέμα συζητιέται όλο και περισσότερο στο δημόσιο λόγο, τα ελληνικά ΜΜΕ αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν εμβολιάζεται. Επιτέλους ζητάμε απαντήσεις, η πολιτεία οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό και να σταματήσει να κάνει την στρουθοκάμηλο.

    Δείτε ακόμα: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, N. Gingrich, δήλωσε πως η ατζέντα του Τζον Κέρι για την κλιματική αλλαγή, είναι μια κερδοφόρα απάτη απο την ελίτ.

     ====================

    Δείτε τα όσα συγκλονιστικά ακούστηκαν στο Κροατικό κοινοβούλιο για την αρχή ενός σχεδίου μαζικού αποπληθυσμού [Βίντεο]

     ===========

    Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ..
    #Τα στοιχεία είναι από την Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ΟΝΣ . Δίνω και τον σύνδεσμο του αρχείου για να με διαψεύσει όποιος θέλει…
    #Αφορούν την συνολική θνησιμότητα (προτυποποιημένη κατά ηλικία) και διαστρωματοποιημένη ανά δεκαετία όπως επιβάλλεται.
    ΟΝS, σωστά χωρίζει τους θανάτους ανά δόση του εμβολίου και μάλιστα τις υποδιαιρεί σε κάτω των 21 ημερών από την δόση και άνω των 21 ημερών
    #Γιατί το κάνει αυτό; Διότι η άμεση τοξικότητα του εμβολίου θα φανεί στις πρώτες21 ημέρες μετά κάθε δόση, και οι απώτερες επιπλοκές, μετέπειτα
    #Παρατηρώντας προσεκτικά τις μπάρες με τα χρώματα, θα δείτε τους θανάτους μετά την πρώτη δόση, πριν τις 21 ημέρες. Αυτοί περιέχουν ΚΑΙ την άμεση επίδραση του εμβολίου
    #Σημειώνω ότι ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασθέντων έκαναν μόνον την πρώτη δόση! ΓΙΑΤΙ; Διότι προφανώς εμφάνισαν κάποια επιπλοκή ή θάνατο και δεν προχώρησαν στην δεύτερη δόση, ώστε να εξασφαλίσουν την δουλειά τους , να πηγαίνουν στο γήπεδο κλπ
    #Ξέρετε πόσοι ήταν αυτοί στην Ελλάδα; 290.233 άτομα. Δηλαδή το 3,8% των εμβολιασθέντων. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ , για την Ιατρική, ΥΓΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ Ή ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. Φαντασθείτε πόσο είναι για τις άλλες δόσεις (ξέρουμε ότι είναι αθροιστική η επίπτωση των επιπλοκών)
    #Αυτή είναι η απάντηση στο «ασφαλές».
    #Φυσικά σε αυτό το νούμερο προστίθενται και οι επιπλοκές μετά τις 21 ημέρες. Για αυτές, καθώς και για κάθε δόση θα έχετε εικόνα κοιτώντας τα γραφήματα του συνολικού αριθμού θανάτων. Φυσικά σε αυτές τις μπάρες προστίθεται και η φυσική θνητότητα , που όμως είναι σταθερή ( κατά το μάλλον ή ήττον) διαχρονικά. ( σε επόμενο γράφημμα θα την περιλάβω σαν γραμμή)
    #Μελετήστε τα γραφήματα και θα καταλάβετε πόσο «ασφαλές» ήταν.
    #Τα ψέμματα τελείωσαν και ήρθε η ώρα της αποτίμησης.
    Τα γραφήματα προέρχονται από τον @TheChiefNerd 29/11/23

     






    =========

    Στοιχεία από την μακρινή Νέα Ζηλανδία απεκάλυψε πρόσφατα υπάλληλος του υπουργείου Υγείας της, με τεράστιο κίνδυνο φυλάκισής του για επτά έτη, που αποδεικνύουν χωρίς καμία απολύτως αμφισβήτηση ότι τα "ασφαλή και αποτελεσματικά" τους εμβόλια σκοτώνουν έναν άνθρωπο ανά χίλιες δόσεις!!!!
    Αυτό σημαίνει ότι ΗΔΗ έχουν σκοτώσει πάνω από 10 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν λάβει το "δώρο της επιστήμης" των γκλομπαλιστών. Χωρίς να λογαριάζουμε την ζημιά που έχουν κάνει σε πολλά εκατομμύρια συνανθρώπων μας με μη αναστρέψιμες βλάβες/παρενέργειες στα σώματά τους: καρκίνους τελευταίου σταδίου, μυοκαρδίτιδες, περικαρδίτιδες, εγκεφαλικά, στειρότητες, αποβολές εγκυμοσύνης, ορθοπεδικά προβλήματα σε ώμους-μέση-γόνατα, προβλήματα όρασης, καταστραμμένα ανοσοποιητικά και πάει λέγοντας.....
    Η εκτόξευση της γενικής θνησιμότητας την στιγμή που μιλάμε είναι σε τρομακτικά ποσοστά της τάξεως του 30%!!!! Σε μερικές χώρες φτάνει το 50%!!!! Πάντα μιλάμε σε σχέση με τον μέσο όρο των θανάτων που συνέβαιναν προ 2021.
    Γνωρίζοντας ότι ο κατά τεκμήριο μεγαλύτερος Κακός της Ιστορίας Αδόλφος Χίτλερ είχε σκοτώσει γύρω στα 12 εκατομμύρια αμάχους, χωρίς αυτούς στα πεδία των μαχών, τι πρέπει να πούμε για αυτά τα απόλυτα καθάρματα; είμαστε ακόμα στην αρχή του πιο φρικτού, του πιο μαζικού, του πιο επιστημονικού, του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί στην συνείδηση του "μέσου ανθρώπου". Νομίζουν ότι θα γλυτώσουν επειδή έχουν όλες τις εξουσίες συγκεντρωμένες στα χέρια τους. Η αλαζονεία τους τούς έκανε να αισθάνονται άτρωτοι. Ψήφισαν "ακαταδίωκτο" για τους εαυτούς τους αλλά δεν λογάριασαν πανάρχαιους συμπαντικούς και απαράβατους νόμους.....
    Εδώ θα' μαστε.....
    ========
    Anna Amorgianou Pasalidu
    Ο Bhakti το είπε από την αρχή το έλεγε και το λέει του έκαναν μήνυση , όμως αθωώθηκε γιατί αυτά που έλεγε Ιατρικά ήταν σωστά. Η απόδειξη ;;; !!! Και όμως το μπαλώσανε και συνεχίζουν και το ωραίο αυτοί που έκαναν το εμβόλιο η είναι τελείως χαζοί η τον χαζο κάνουν δεν το παραδέχονται … και οι Άνθρωποι πεθαίνουν αυτοί που μένουν αργά η γρήγορα θα πεθάνουν και αυτοί σύντομα από αρρώστιες γνωστές και άγνωστες !! Τα εμβολια δεν ήταν καραμελιτσες .
     ============
    ============
     Δημήτριος Γάκης
     
    2.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΨΕΜΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ
    #Για να καταλάβουν και οι δύσπιστοι, τα ψέμματα που λέχθηκαν, αναφέρω ότι η θνητότητα ανά 100.000 πληθυσμού στην μεγάλη Βρετανία, κατά τα έτη 2016-19 ( αυτά χρησιμοοιούνται για σγκρση από την Eurostat) της ηλικιακής ομάδος 40-49 έτη ήταν περίπου 180 / 100.000 (διαφάνεια 1)
    #Συγκρίνετε λοιπόν τους αριθμούς που είναι μέσα στα λευκά τμήματα των στηλών του ραβδογράμματος (διαφάνεια 2) .
    #Θα δείτε ότι οι θάνατοι των ανεμβολίαστων, ανέβηκαν λίγο στις περιόδους εγκλεισμού, που ευνοούσαν την μετάδοση και νόσηση και μετά βρίσκοντα στο ύψος του μ.ο. 2016-2019
    #Δείτε, όμως την τεράστια αύξηση της θνητότητας/ 100.000 πληθυσμού των εμβολιασμένων .
    #Πιο απλά δεν γίνεται.


     
     
    =============
    Giovanni Frajese , γνωστός σε όλους πλέον ως Vanni , αναπληρωτής καθηγητής του Uniroma Foro Italico.
    «Το εμβόλιο αλλάζει το ανοσοποιητικό σύστημα»
    Εξηγεί στον Bussola την προδοσία του ιατρικού επαγγέλματος: «Μια ανησυχητική επιπολαιότητα από την τάξη των γιατρών και τους ρυθμιστικούς φορείς». «Η χρήση των παιδιών ως ινδικά χοιρίδια ήταν το σημείο χωρίς επιστροφή για το αντιφάρμακο». «Οι αναφορές περιπτώσεων για ανεπιθύμητες ενέργειες δείχνουν τώρα χωρίς καμία αμφιβολία ότι το εμβόλιο αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι σαν μια βόμβα, δεν ξέρεις πού προσγειώνονται τα σκάγια».
    «Οι ασθενείς μου είναι τώρα απελπισμένοι: μία στις 3 εμβολιασμένες γυναίκες έχει προβλήματα εμμήνου ρύσεως».
    —Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος; �Το πιο σοβαρό, θα έλεγα, ήταν ότι χρησιμοποιούσαν παιδιά ως πειραματόζωα. Εκεί ξεπεράστηκε ένα άνευ προηγουμένου κατώφλι. Η χρήση παιδιών για γενετικά πειράματα είναι ένα σημείο χωρίς επιστροφή που θα σημαδέψει την ιατρική προς το χειρότερο, πρέπει να τους σταματήσουμε και θα κάνω τα πάντα για αυτό.
    -Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι ;
    Ιατρική τάξη, ρυθμιστικοί φορείς, κυβέρνηση. Το επίπεδο επιπολαιότητας με το οποίο αντιμετωπίστηκε αυτό το θέμα είναι ανησυχητικό και πολλοί γιατροί το χειρίστηκαν με εξίσου ένοχη επιπολαιότητα. Αλλά το ξανασκέφτονται το βλέπω στα βήματά τους, το νιώθω στο περιβάλλον μου.
    -Και οι ασθενείς ;
    Είναι απελπισμένοι, επίσης επειδή τώρα παλεύω να τους παραπέμψω σε άλλους ιατρούς συναδέλφους που μπορώ να εμπιστευτώ.
    -Ας περάσουμε στην επιστημονική πτυχή. Ποια είναι τα τελευταία νέα στο μέτωπο των ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο κατά του Covid; �Ο όγκος των επιστημονικών δεδομένων αυξάνεται καθημερινά. Υπάρχουν τόσο αναφορές ιστοριών όσο και σειρές περιστατικών , δηλαδή όλων εκείνων που έχουν τον ίδιο τύπο ιατρικού προβλήματος και σιγά σιγά η εγκυκλοπαίδεια των παρενεργειών αυτής της γονιδιακής θεραπείας εμπλουτίζεται με νέες λεπτομέρειες.
    -Σε ποιες παθολογίες εστιάζουμε; �Υπάρχουν τόσες πολλές παθολογίες που δεν θα είχε νόημα να μείνουμε εδώ.
    Κατά τη γνώμη μου, είναι χρήσιμο να υποδεικνύεται ένα στοιχείο ενεργοποίησης για να κατανοήσουμε τη ρίζα του εμβολιασμού κάθε αντίδρασης.
    -Που είναι ; �Μπορεί να δηλωθεί χωρίς αμφιβολία ότι υπάρχει αλληλεπίδραση με την παραγωγή ιντερφερόνης και λεμφοκυττάρων. Με απλά λόγια, υπάρχει αλλοίωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
    -Που σημαίνει;
    Ότι το σώμα είναι πιο αδύναμο και πιο εκτεθειμένο. Στη συνέχεια, από τη στιγμή που το ανοσοποιητικό σύστημα, που είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την άμυνα του οργανισμού μας, εξασθενήσει, όλα μπορούν να συμβούν. Είναι σαν μια βόμβα, που δεν ξέρεις πού θα προσγειωθούν τα θραύσματα.
    -Άρα οι περιπτώσεις θρόμβωσης, μυοκαρδίτιδας και παραισθησίας έχουν μία και μόνο αιτία; �Μια αναφορά μόλις δημοσιεύτηκε στο Nature : στους νέους, μετά τον εμβολιασμό, έχει ήδη παρατηρηθεί αύξηση 25% στα εμφράγματα. Έχετε ιδέα πόσο είναι η αύξηση 25%;
    Υψηλός. Αλλά η επίσημη ιατρική αρνείται οποιαδήποτε συσχέτιση. �Κάποιοι γιατροί έχουν παρωπίδες, δεν λένε αυτό που βλέπουν.
    Η πολιτική είναι ακόμα σιωπηλή...
    -Από τους ασθενείς που παρακολουθήσατε μέχρι την αναστολή, πόσοι εμφάνιζαν ήδη σημάδια μόνιμης αναπηρίας; �Σε ένα 25% των γυναικών που αντιμετώπισαν προβλήματα εμμήνου ρύσεως, στις μισές έχουν εξαφανιστεί σε λίγους μήνες, οι άλλες μισές γίνονται χρόνιες, αλλά είναι φόβος και όχι βεβαιότητα. Ο χρόνος θα δείξει καλύτερα, περί της μονιμότητας μιας αναπηρίας.
    -Με ποιες συνέπειες; �Προβλήματα αναπαραγωγικού συστήματος.
    -Έχετε κάποια επιβεβαίωση για αυτό που βλέπετε; �Ναι, σε μια μελέτη στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής Marco Cosentino, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης το 60% των γυναικών είχαν προβλήματα εμμήνου ρύσεως και ότι μόνο τα μισά από αυτά υποχώρησαν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ενώ μία στις τρεις εμβολιασμένες γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία έχει επίμονα προβλήματα εμμήνου ρύσεως…..
    ===========

    Δημήτριος Γάκης


    ΩΣΤΕ Ο ΙΟΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ, Εεεε ΣΩΤΗΡΗ;
    -Που είναι εκείνοι οι 50 Πανεπιστημιακοί που ζητούσαν την «κεφαλήν επί πίνακι» αυτών που αποκάλυπταν ότι ο ιός ήταν κατασκευασμένος και «ξέφυγε» ( Γάκης και Γιαννακουδάκης).
    -Που είναι οι συγγραφείς της μελέτης υπό τον Σωτήρη που βεβαίωνε ότι ο ιός ήταν της νυχτερίδος !
    -Τώρα που το μέλος της DARPA αποκάλυψε το πρόγραμμα DeFUSE που της υπέβαλλε ο Peter Daszac για χρηματοδότηση, για να κάνει το κορωνοιό της νυχτερίδος πιό επιθετικό, πιο μεταδοτικό, πιο καταστροφικό , και η DARPA το απέρριψε ως επικίνδυνο για την ανθρωπότητα , το ενέκρινε μετά και το χρηματοδότησε υπόγεια ο Fauci για να γίνει στην Wuhan και να αμολυθεί…
    -Απολαύστε τον Alex Washburne στην δεύτερη μέρα των αποκαλύψεων στον X
    -Θα σας αποκαλύψω, μελλοντικά, και το πρόγραμμα που υπέβαλε ο Νταζακούλης , αυτός ο μέγας φιλόζωος και κατ´ επέκτασιν και …φιλάνθρωπος (βεβαίως - βεβαίως) που είχε εκείνη την ΜΗΚΥΟ για την προστασία των ζώων υπό έξαφάνιση στον πλανήτη (ελπίζω να μην εννοούσε εμάς, βεβαίως- βεβαίως), και έκανε και λίγα, παιγνιδάκια, βρε αδερφέ, βιολογικού πολέμου….
    -Και δεν ξέρω τι λένε τώρα για το υγρό παζάρι, οι λεβέντες 50 πανεπιστημιακοί, ξέρω όμως για κάτι υγρά βρακιά, ε «βαψομαλιά».
    -Και έπεται συνέχεια…
    -Δείτε, στο Χ διότι το Facebook μπλοκάρει, βεβαίως - βεβαίως…
     =========
    Κυρίες και Κύριοι: ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ
    Σας παραθέττω, αυτούσια την αναρτηθείσα περίληψη της Κορεατικής Επιστημονικής μελέτης των ΕΠΙΣΗΜΩΝ δεδομένων όπου φαίνεται, πέραν κάθε αμφισβητήσεως, ότι τα mRNA εμβόλια της Covid αλλά και το τύπου Astra Zeneca, συνδέονται, στατιστικά πολύ σημαντικά (p<0,001) με σοβαρές αιματολογικές διαταραχές, και ανοσολογικές τοιαύτες.
    Τίτλος : Hematologic abnormalities after COVID-19 vaccination: A large Korean population-based cohort study
    Περίληψη
    «Στόχος της παρούσας μελέτης ήταν να διερευνηθεί κατά πόσον αναπτύσσονται αιματολογικές διαταραχές μετά τον εμβολιασμό με COVID-19. Αναδρομικές αναλύσεις κοόρτης δεδομένων από τη βάση δεδομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλισης Υγείας της Κορέας (KNHIS) πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2022 έως τον Αύγουστο του 2023. Επιλέξαμε τυχαία τα δεδομένα των μισών ατόμων που ζούσαν στην πόλη της Σεούλ την 1η Ιανουαρίου 2021 με τα διαγνωστικά τους αρχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι συμμετέχοντες που συμπεριλήφθηκαν ήταν εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 20 ετών και άνω (n= 4.203.887). Οι αιματολογικές ανωμαλίες μετά τον εμβολιασμό με COVID-19 προσδιορίστηκαν ως διατροφική αναιμία, αιμολυτική αναιμία, απλαστική αναιμία, διαταραχές της πήξης και ουδετεροπενία με τη χρήση κωδικών της Διεθνούς Ταξινόμησης Νοσημάτων, (Δέκατη Αναθεώρηση μετά την ημερομηνία δείκτη). Τα ποσοστά εμφάνισης αιματολογικών ανωμαλιών στην ομάδα εμβολιασμού 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό ήταν στατιστικά σημαντικά υψηλότερα από εκείνα στην ομάδα μη εμβολιασμένων: 14,79 έναντι 9,59 (P<.001) για τις διατροφικές αναιμίες, 7,83 έναντι 5,00 (P<.001) για την απλαστική αναιμία και 4,85 έναντι 1,85 (P<.001) για τις διαταραχές της πήξης.
    Το εμβόλιο COVID-19 mRNA συσχετίστηκε με υψηλότερη ανάπτυξη θρεπτικής αναιμίας (αναλογία πιθανοτήτων [OR], 1,230 [95% CI, 1,129-1,339], P<.001) και απλαστικής αναιμίας (OR, 1,242 [95% CI, 1,110-1,390], P<.001) από το εμβόλιο του ιικού φορέα (τύπου Astra Z.).
    Ο κίνδυνος διαταραχών της πήξης ήταν αυξημένος (OR, 1,986 [95% CI, 1,523-2,589], P<.001) μετά τον εμβολιασμό και δεν υπήρχε διαφορά κινδύνου μεταξύ του εμβολίου mRNA και του εμβολίου με ιικό φορέα (OR, 1,075 [95% CI, 0,936-1,233], P=.306).
    Συμπερασματικά, ο εμβολιασμός με COVID-19 αύξησε τον κίνδυνο εμφάνισης αιματολογικών ανωμαλιών. Κατά τη χορήγηση του εμβολίου COVID-19, θα πρέπει να γίνεται προσεκτική παρακολούθηση
    Για όσους ενδιαφέρονται, η μελέτη:
    Υ.Γ. ΤΟ Ποιοί είναι ψεκασμένοι, συνωμοσιολόγοι ψεύτες, ντενεκέδες κλπ το αφήνω στην κρίση σας. Εγώ απλά σας μεταφέρω την γνώση που σας έκρυβαν οι…μη συνωμοσιολόγοι…
     https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2023.11.15.23298565v1.full

    Abstract

    Adverse hematologic events have been reported after COVID-19 vaccination. The objective of this study was to investigate whether hematologic abnormalities develop after COVID-19 vaccination. Retrospective cohort analyses of data from the Korean National Health Insurance Service (KNHIS) database were conducted from July 2022 to August 2023. We randomly selected data of half of those living in Seoul City as of January 1, 2021 with their diagnostic records up to December 31, 2021. The included participants were vaccinated and nonvaccinated persons aged 20 years or older (n= 4,203,887). Hematologic abnormalities after COVID-19 vaccination were identified as nutritional anemia, hemolytic anemia, aplastic anemia, coagulation defects, and neutropenia using International Classification of Diseases, Tenth Revision codes after index date. Incidence rates of hematologic abnormalities in the vaccination group 3 months after vaccination were significantly higher than those in the nonvaccinated group: 14.79 vs. 9.59 (P<.001) for nutritional anemia, 7.83 vs. 5.00 (P<.001) for aplastic anemia, and 4.85 vs. 1.85 (P<.001) for coagulation defects. COVID-19 mRNA vaccine was associated with higher development of nutritional anemia (odds ratio [OR], 1.230 [95% CI, 1.129-1.339], P<.001) and aplastic anemia (OR, 1.242 [95% CI, 1.110-1.390], P<.001) than the viral vector vaccine. The risk of coagulation defects was increased (OR, 1.986 [95% CI, 1.523-2.589], P<.001) after vaccination, and there was no risk difference between mRNA vaccine and viral vector vaccine (OR, 1.075 [95% CI, 0.936-1.233], P=.306). In conclusions, COVID-19 vaccination increased the risk of hematologic abnormalities. When administering the COVID-19 vaccine, careful observation will be necessary after vaccination.

    1 INTRODUCTION

    The most important weapon against severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) during the coronavirus 2019 disease (COVID-19) pandemic is vaccination. This is because COVID-19 can be effectively controlled by vaccination of large populations.

    To facilitate rapid response, two types of COVID-19 vaccines have been developed earlier; Messenger RNA (mRNA) vaccines including those by Pfizer/BioNTech’s (BNT162b2) and Moderna (mRNA-1273) as well as viral vector vaccines including those by Oxford-AstraZeneca (AZD1222 [ChAdOx1]) and Johnson & Johnson (JNJ-78436735 [Ad26.COV2·S]).1 As of August 10, 2023, inactivated, viral vector, mRNA, and protein subunit vaccines have been approved for use by the World Health organization (WHO). 2 COVID-19 vaccination is effective in COVID-19 vaccination is effective in preventing severe infection, hospitalization, death, and symptomatic and long COVID-19.35 While, there are various side effects of COVID-19 vaccinations6,7 including immune-mediated disease.812

    The development of vaccine-induced immune thrombosis with thrombocytopenia (VITT) has primarily been considered a serious complication of COVID-19 vaccination.13 Most cases of VITT have been associated with vaccines that utilize a recombinant adenoviral vector encoding the spike protein antigen.14,15 In addition, VITT following BNT162b2, an mRNA-based vaccine, has been reported.16 Autoimmune hemolytic anemia has been reported after mRNA COVID-19 vaccination.12,17 Aplastic anemia, which is immune-mediated18 and arises after the administration of an mRNA COVID-19 vaccine has been reported.1922 The most commonly reported hematologic abnormalities are secondary immune thrombocytopenia, immune thrombotic thrombocytopenic purpura, autoimmune hemolytic anemia, Evans’ syndrome, and VITT.23 Although the incidence of these severe hematologic adverse events is extremely low, their evolution may lead to life-threatening scenarios if treatment is not promptly initiated.

    Knowledge of hematologic adverse events related to different COVID-19 vaccines may be beneficial to healthcare providers in assessing and diagnosing the cases earlier. However, there have been no large-scale studies on hematologic abnormalities after COVID-19 vaccination.

    We aimed to determine the incidence rates of hematologic abnormalities after COVID-19 vaccination using a reliable real-world large-scale data.

    2 METHODS

    2.1 Data source

    Korea has implemented a unique national public health insurance system for all its citizens called the Korean National Health Insurance Service (KNHIS). The KNHIS database includes data on all medical treatments and disease codes of the International Classification of Disease, 10th revision (ICD-10). We randomly selected data of half of those living in Seoul City as of January 1, 2021, from the KNHIS database and obtained their 2020-2021 diagnostic records. The diagnosis records included the main and secondary diagnoses, and date hospital visit. Of a total 4,348,412 individuals selected, those 4,203,887 aged >20 years were included.

    2.2 Study design

    Those who received the first vaccination only, died, or had hematologic disease as the primary or secondary diagnosis were excluded from the study. The date of participation in the cohort (index date), was set differently for vaccinated (date of completion of a second vaccination by September 30th, 2021) and non-vaccinated individuals (set as September 30, 2021). Diagnosis records for 365 days prior to the index date were tracked.

    2.3 Data collection

    Viral vector vaccines, mRNA vaccines, and their cross-vaccinations as well as whether or not there was vaccination, were investigated. The covariates included were age, sex, insurance premium level, Charlson Comorbidity Index (CCI), diabetes, hypertension, hyperlipidemia, Chronic obstructive pulmonary disease (COPD), and COVID-19 infection.

    KNHIS divides insurance premiums into 20 grades to provide medical benefits as follows: grades 1-6, 7-13, and 14-20 are categorized as low, medium, and high insurance levels, respectively. The diagnosis code for each CCI disease was used, according to Sundararajan et al24. Those with each CCI disease (diabetes, hypertension, hyperlipidemia, and COPD) were tracked up using ICD-10 code to 365 days prior to the index date and categorized as patients with 0, 1, or ≥2 observations of primary or secondary disease. COVID-19 was classified as primary or secondary diagnosis prior to the index date, based on ICD-10 code U071.

    We investigated nutritional, hemolytic, and aplastic anemia, coagulation defects, and neutropenia as hematologic abnormalities using ICD-10 codes D50–D53, D55–D59, D60-D64, D65-D69, and D70, respectively. The incidence rate of hematologic abnormalities was investigated at 1 week, 2 weeks, 1 month, and 3 months after vaccination.

    2.4 Study population

    Of the 4,203,887 people included in the KNHIS database, 3,839,014 had received COVID-19 vaccine at least once, while 2,154,389 had completed the second vaccination by September 30th, 2021, after excluding deaths. The final study sample of vaccination group after excluding those with target disease by the index date was 1,911,617. Of 364,873 nonvaccinated individuals, after excluding deaths by September 30, 2021 and those with target disease by the index date, 324,138 individuals were included (Figure S1).

    2.5 Statistical analyses

    All statistical analyses and data curation were performed using SAS Enterprise Guide (SAS Institute, Cary, NC, USA). Student’s t-test was used to compare continuous variables. The chi-squared test or Fisher’s exact test was used to compare categorical variables. The incidence rate per 10,000 person-years was calculated. Multiple logistic regression model was used to calculate the odds ratios (OR), corresponding 95% confidence intervals (CI), and p-values. Cox regression model was used to calculate the hazard ratio (HR), corresponding 95% CI, and p-value. Statistical significance was set as a two-sided p <0.05. All analyses were performed using only complete data.

    3 RESULTS

    3.1 Demographics of the study population

    Table 1 presents the demographics of the participants. The vaccination rate was 85.5%. More women (54%) were vaccinated than men (45%) (P<.001). The mean age of the participants was 53 years. The vaccination and non-vaccination groups’ mean ages were 55 and 44 years, respectively (P<.001). Individuals in their 50s, 60s, and 70s had high vaccination rates (91%, 93%, and 94%, respectively) while the rates for those in their 20s,30s, 40s, and 80s, were 76%, 64%, 75%, and 88%, respectively. Vaccination rates were lower in individuals with low (83%) or medium (83%) insurance levels and higher the high insurance level group (87%, P <.001). Those with CCI of 0, 1, or ≥2 had vaccination rates of 81%, 93%, and 93%, respectively. Among patients with diabetes, hyperlipidemia, hypertension, COPD, and COVID-19, respectively, 94%, 95%, 94%, 92%, and 80% were vaccinated.

    TABLE 1. Participants’ demographics

    3.2 Participants’ vaccination history

    Those who received mRNA and viral vector vaccines among the first and second vaccination groups were 58% vs. 42% and 64.59% vs. 35.41%, respectively. In the vaccination group, 58.01% and 35.41%, received only mRNA or viral vector vaccines in both the first and second rounds, whereas 6.58% were cross-vaccinated. Vaccination interval occurred over 50.79 days (Table S1).

    3.3 Rate of development of hematologic abnormalities after vaccination

    Nutritional anemia

    In the vaccinated and nonvaccinated groups, incidence rate of nutritional anemia at 1 week, 2 weeks, 1 month, and 3 months after vaccination were 1.26 vs. 0.71 (P=.006); 2.57 vs. 1.48 (P<.001); 5.12 vs. 3.02 (P<.001); and 14.79 vs. 9.59 (P<.001), respectively (Table 2).

    TABLE 2. Incidence rate of hematologic abnormalities over time after vaccination

    Multiple logistic regression analyses after adjusting for the covariates (Figure 1) showed that vaccination significantly increased the risk of nutritional anemia at 1 week, 2 weeks, 1 month, and 3 months after vaccination (ORs 1.799 [95% CI, 1.14-2.78, P=.008], 1.713 [95% CI, 126-2.31, P<.001], 1.171 [95% CI, 1.38-2.12, P<.001], and 1.543 [95% CI, 1.36-1.73, P<.001], respectively).

    FIGURE 1. Odd ratio for hematologic abnormalities after vaccination according to the period

    Multiple logistic regression analyses showed the risk of development of hematologic abnormalities after vaccination according to the time line. Variables for adjustment: vaccination, gender, age, insurance level, CCI, diabetes, hypertension, hyperlipidemia, COPD, COVID-19 history. CCI, Charlson comorbidity index; COPD, chronic obstructive pulmonary disease; COVID-2019, Coronavirus disease 2019; OR, odd ratio; CI, confidence interval.

    Compared to the nonvaccinated group, nutritional anemia 3 months after COVID-19 vaccination showed an HR of 1.601 (95% CI, 1.417-1.809, P<.001) in the mRNA vaccine group; 1.302 (95% CI, 1.136-1.492, P<.001) in the viral vector vaccine group; and 1.775 (95% CI, 1.492-2.110, P<.001) in the cross-vaccination group (Table 3).

    Table 3. Hazards ratio of hematologic abnormalities at 3 months after COVID-19 vaccination

    The risk of nutritional anemia increased more significantly after mRNA vaccination than after viral vector vaccination (OR 1.230, 95% CI 1.129-1.339, P<.001). There was no significant difference in the risk of nutritional anemia between the mRNA and cross-vaccination groups. The risk of nutritional anemia increased significantly in the group of cross-vaccination compared with that in the viral vector vaccination only group (OR 1.362, 95% CI 1.168-1.590, P<.001) (Table 4).

    Table 4. Odd ratio of hematologic abnormalities at 3 months after COVID-19 vaccination according to vaccine types

    Women had a higher risk of nutritional anemia (HR 2.882, 95% CI 2.650-3.135, P<.001) than men. The risk of nutritional anemia increased with age (HR 1.004, 95% CI, 1.001-1.006, P=.007). The lower the insurance grade, the higher the risk of nutritional anemia in the vaccination group. A CCI score of ≥2 increased the risk of nutritional anemia (HR 1.488, 95% CI 1.314-1.686, P<.001).

    Hemolytic anemia

    The incidence of hemolytic anemia 3 months after COVID-19 vaccination was 7 and 10 in the nonvaccinated and vaccinated groups, respectively (P=.007) (Table 2). The risk of hemolytic anemia at 3 months after COVID-19 vaccination decreased in both mRNA (HR 0.210, 95% CI 0.073-0.602, P=.004) and viral vector vaccination groups (HR 0.068, 95% CI 0.014-0.335, P=.001) significantly compared to the nonvaccinated group. There was no difference in the risk of hemolytic anemia between the mRNA and viral vector vaccine groups (Table 4). Age (HR, 1.047; 95% CI, 1.012-1.083; P=.008) and COVID-19 (HR, 7.741; 95% CI, 1.009-59.400; P=.049) significantly increased hemolytic anemia (Table 3).

    Aplastic anemia

    Incidence rate of aplastic anemia in vaccinated versus nonvaccinated groups were 0.75 vs. 0.40 (P=.023); 1.35 vs. 0.65 (P<.001); 2.90 vs. 1.64 (P<.001); and 7.83 vs. 5.37 (P<.001) at 1 week, 2 weeks, 1 month, and 3 months, respectively, after vaccination (Table 2). The risk of aplastic anemia increased significantly at 2 weeks, 1 month, and 3 months after vaccination (ORs, 1.911 [95% CI, 1.21-3.00, P=.005], 1.649 [95% CI, 1.23-2.19, P=.001], and 1.301 [95% CI, 1.10-1.52, P=.001], respectively) compared to nonvaccinated group (Figure 1).

    The risk of aplastic anemia was significantly increased only in the mRNA vaccine group (HR 1.394, 95% CI 1.183-1.643, P<0.001) (Table 3). Compared to the viral vector vaccine group, the mRNA vaccine group had significantly increased risk of aplastic anemia (OR 1.242, 95% CI 1.110-1.390, P<.001) (Table 4).

    The risk of aplastic anemia increased with age (HR 1.012, 95% CI 1.007-1.071, P<.001) or in women (HR 1.520, 95% CI 1.334-1.733, P<.001). Female, older age, and CCI ≥2 increased the risk of aplastic anemia significantly (Table 3).

    Coagulation defects

    The incidence of coagulation defects in vaccinated versus nonvaccinated groups were 0.84 vs. 0.12 (P<.001); 0.51 vs. 0.22 (P<.001); 2.44 vs. 0.49 (P<.001); and 4.85 vs. 1.85, P<.001) at 1 week, 2 weeks, 1 month, and 3 months, respectively, after vaccination (Table 2).

    The risk of coagulation defects increased significantly at 1 week, 2 weeks, 1 month, and 3 months after vaccination (ORs 5.717 [95% CI, 2.10-15.53, P=.005], 5.511 [95% CI, 2.58-11.72, P=.005], 3.091 [95% CI, 2.35-6.45, P=.005], and 1.986 [95% CI, 1.52-2.58, P=.005], respectively) compared to nonvaccinated group (Figure 1).

    The risk of coagulation defects also increased in both the mRNA (HR 2.021, 95% CI 1.542-2.648, P<.001) and viral vector vaccine (HR 1.881, 95% CI 1.419-2.492, P<.001) groups (Table 3). There was no difference in the risk of coagulation defects between the mRNA and viral vector vaccine groups (Table 4).

    Female, older age, and CCI 1 or ≥2 increased the risk of coagulation defects significantly. Diabetes decreased the risk of coagulation defects (HR 0.762, 95% CI 0.629-0.924, P=.006) (Table 3).

    Neutropenia

    The neutropenia incidence rate was low (Table 2), and COVID-19 vaccination did not affect the risk of neutropenia (Table 3). The risk of neutropenia increased in women (HR 2.872, 95% CI 1.922-4.294, P<.001) and those with a higher insurance level (HR 1.689, 95% CI 1.082-2.637, P=.021) and CCI≥2 (HR 2.768, 95% CI 1.647-4.652, P<.001) (Table 3).

    4 DISCUSSION

    This study demonstrated the hematologic adverse events associated with COVID-19 vaccination using real-world data. The cumulative incidence rate of nutritional anemia, aplastic anemia, and coagulation defects significantly increased constantly 3 months after the COVID-19 vaccination compared to the nonvaccinated group. We identified that both vaccines were risk factors for nutritional anemia and in particular, mRNA vaccines associated with a higher risk than viral vector vaccines. Additionally, cross-vaccination significantly elevated the risk of nutritional anemia compared to exclusive viral vector vaccination. This suggest that mRNA vaccines may be a particular risk factor for the nutritional anemia, although the exact mechanism is still unknow. Aplastic anemia risk significantly increased only with mRNA vaccine but not with viral vector vaccine. However, another study reported a higher prevalence of hematologic events after viral vector vaccination.25 In our study, the risks of nutritional and aplastic anemia were significantly higher in the mRNA vaccine group than in the viral vector vaccine. Similarly, hematologic side effects have been reported with viral vector vaccines13,14 as well, but they were reported more frequently after mRNA vaccination.6,7,9,10,12,1517,1921 Coagulation defects risk increased with both mRNA vaccine and viral vector vaccine, with no difference in risk between the two vaccines. While hemolytic anemia has been reported following COVID-19 vaccination,17,23,26 especially with mRNA vaccines,17,23,26 our study found that the incidence of hemolytic anemia was low in the COVID-19 vaccine recipient group, regardless of the vaccine type. This suggests the need for further research to confirm the mechanisms between COVID-19 vaccine components and RBC antibodies in a larger population. Only older age and COVID-19 infection increased the risk of hemolytic anemia.

    In our data, nutritional anemia risk factors within 3 months after COVID-19 vaccination were vaccine, women, age, lower insurance level, CCI ≥2, and COPD. Aplastic anemia risk factors were vaccine, female sex, increasing age, and CCI ≥2. Coagulation defects risk factors were vaccine, female sex, age, CCI ≥1, hypertension, and hyperlipidemia. Previously, older vaccine recipients had more severe reactions than those aged 18-65,27 while younger individuals28 were at a higher risk of adverse events. In our study, hyperlipidemia reduced the risk of nutritional anemia, while COPD increased it. Hypertension reduced the risk of aplastic anemia and diabetes reduced the risk of coagulation defects. However, the mechanisms remain unknow; therefore, additional large-scale and laboratory studies are needed. In this study, the vaccine increased the risk of anemia, but interestingly, in a previous real-world cohort study, anemia was associated with lower risk of adverse events after COVID-19 vaccination.28

    Although several adverse events related to autoimmune diseases have been reported,29 there is no established method for assessing the relationship between vaccines and the development of adverse autoimmune diseases. One of the main hypotheses proposed is that vaccine-derived antibodies may have structural similarities to autoantibodies.30 This is not unexpected, as the humoral immune response to vaccination involves the generation of antibodies against vaccines that occasionally mimic self-ones.23 Platelets, red blood cells, and blood vessels are affected in autoimmune diseases. Thus, it is not surprising that hematologic autoimmune diseases are associated with SARS-CoV-2 vaccines, either mRNA or adenoviral vector-based vaccines. The underlying mechanisms are not completely understood, although the mimicry between viruses and self-antigens plays an important role. It is plausible that if the vaccine-encoded antigen (S protein) in COVID-19 mRNA vaccines enters the human circulation, it can elicit a humoral immune response that contributes to adverse reactions in susceptible individuals.31 The hallmark of VITT is the presence of anti-platelet factor 4 autoantibodies, which can trigger platelet activation.23 In a reported case of severe aplastic anemia after COVID-19 mRNA vaccination, authors suggested vaccine-derived antibodies may not directly cause it. They proposed that the vaccine antibody titers might provide clues into vaccine-related autoimmune diseases because antibodies against the SARS-CoV-2 spike protein were detected both before and after stem cell transplantation21. Multiple factors, including differences in the vaccine itself, genetic susceptibility, and environmental factors are thought to contribute to the development of an immune response. Vaccines, similar to pathogens, can initiate or perpetuate autoimmunity through various mechanisms. The most common mechanism appears to be antigen-induced autoimmunity, including molecular mimicry,32 epitope spreading,33 bystander activation34 and polyclonal activation.35 Vaccines mimic the antigens of the targeted pathogen and activate antigen-presenting cells, which stimulate autoreactive T helper cells. These autoreactive T cells and macrophages secrete cytokines, creating a superimposed effect that activates a specific immune response.30 Therefore, the immune cells generated by vaccination are similar to those that would be generated by the natural pathogen.36,37 Stimulation of T and B cell response through dendritic cell exposure to exogenous mRNA triggers immune response and may play a role in development of multiple sclerosis after vaccination.38

    The results of this study were based on a large retrospective data; however, the pathophysiologic mechanism underlying the correlation between vaccines and hematologic side effects could not be determined. Nevertheless, the relationship between timing of vaccination and the emergence of hematologic abnormalities raises the possibility of a connection. We suggest the need for careful attention when administering COVID-19 vaccines to people with hematologic diseases. In particular, the older adults, female, and those with underlying diseases require careful observation after vaccination. Prospective studies are needed to establish this connection, comparing RBC-related autoantibodies before and after vaccination, and including unvaccinated control groups.

    The limitations of this study include the use of big data based only on the ICD-10 code for hematologic disease as primary or secondary diagnosis. We observed the development of hematologic adverse events by up to 3 months after vaccination, which was a short period. A long-term study to observe the side effects of COVID-19 vaccination longer than one year is needed. As a follow up to this study, we are preparing a study on long term side effects. By September 30, 2021, 2.3 million doses of the mRNA vaccine and 1.4 million doses of the viral vector vaccine had been administered in the study population. This discrepancy makes it difficult to compare the hematologic adverse events among different vaccines.

    5 CONCLUSIONS

    The analyzed data showed that nutritional anemia, aplastic anemia, and coagulation defects increased after COVID-19 vaccination. The risk of nutritional anemia was significantly higher in the mRNA vaccine group than in the viral vector vaccine group. Aplastic anemia risk was significantly increased in mRNA vaccine group but not in viral vector vaccine. The risk of coagulation defects was similarly increased in both mRNA vaccine and viral vector vaccine. Additional risk factors for hematologic abnormalities after COVID-19 vaccination were older age, female sex, and some comorbidities. Further researches are needed to investigate the mechanisms of hematologic abnormalities developing based on the type of COVID-19 vaccines and to conduct long-term outcomes studies.

    AUTHOR CONTRIBUTIONS

    Hye Sook Choi designed the study, carried out and interpreted the initial analyses, and drafted and revised the manuscript.

    Min-Ho Kim conceptualized and designed the study, carried out and interpreted the initial analyses, and revised the manuscript.

    Myeong Geun Choi conceptualized and designed the study, interpreted the initial analyses, and revised the manuscript.

    Joo Hun Park conceptualized and designed the study, interpreted the initial analyses, and revised the manuscript.

    Eun Mi Chun conceptualized and designed the study, interpreted the initial analyses, and revised the manuscript.

    All authors critically revised the manuscript for important intellectual content. All authors approved the final version for submission. The corresponding author attests that all listed authors meet authorship criteria and that no others meeting the criteria have been omitted.

    FUNDING INFORMATION

    No funding.

    CONFLICT OF INTEREST STATEMENT

    All authors have no conflict of interests to disclose.

    DATA AVAILABILITY STATEMENT

    The data that support the findings of this study are available from the corresponding author upon reasonable request

    SUPPORTING INFORMATION

    Additional supporting information can be found online in the Support-ing Information section at the end of this article.

    ETHICAL APPROVAL

    The study was approved by the Institutional Review Board of the Ewha Women’s University Hospital (IRB No. EUMC 2022-07-003).

    PATIENT CONSENT

    The requirement for informed consent was waived by the IRB of Ewha Women’s University Hospital, and all data were anonymized before retrieval.

    Footnotes

    • Funding information No funding

    REFERENCES

    1. 1.
    2. 2.
    3. 3.
    4. 4.
    5. 5.
    6. 6.
    7. 7.
    8. 8.
    9. 9.
    10. 10.
    11. 11.
    12. 12.
    13. 13.
    14. 14.
    15. 15.
    16. 16.
    17. 17.
    18. 18.
    19. 19.
    20. 20.
    21. 21.
    22. 22.
    23. 23.
    24. 24.
    25. 25.
    26. 26.
    27. 27.
    28. 28.
    29. 29.
    30. 30.
    31. 31.
    32. 32.
    33. 33.
    34. 34.
    35. 35.
    36. 36.
    37. 37.
    38. 38.
     

Σχόλια