Ο Στέφανος Πράσσος για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιγνιτωρυχείου Πτολεμαΐδας

Αναθεωρούν τις παλιές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των Ορυχείων και δίνουν τα φιλέτα + 30.000 στρέμματα γη από τα αποκαταστημένα εδάφη και τα απαλλοτριωμένα που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην Γερμανική RWE που έχει κάνει μία εταιρεία με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για να Εγκαταστήσουν Φωτοβολταϊκά.
-- Τα 30.000 στρέμματα αυτά με την παλιά ΜΠΕ που έγινε το 2011 προβλέπονταν να γίνουν αναδασώσεις και αγροτική καλλιεργήσιμη γη. Αυτό αλλάζει και γίνονται φωτοβολταϊκά.
--Εκτός των άλλων τα δικαιώματα μείωσης εκπομπών διοξειδίου θα μεταφερθούν στη Γερμανία! Δηλαδή ενώ η Ελλάδα σταματάει πρόωρα τι λιγνιτική παραγωγή το 2025 και η Γερμανία συνεχίζει τουλάχιστο μέχρι το 2040 θα εμφανίζεται ότι μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με τα 2,2 γιγαβάτ φωτοβολταϊκά πού έχει στην Ελλάδα!!!! "Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος"
-- Οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον της Περιοχής από την εγκατάσταση αυτής της τεράστιας έκτασης (2.200 MW) Με Φωτοβολταϊκά είναι απρόβλεπτες αφού πουθενά στον κόσμο δεν έχει εγκατασταθεί τέτοια τεράστια ισχύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
--Λεπτομέρεια? Στη Ρηνανία_ Βεστφαλία όπου η Γερμανική πολυεθνική RWE έχει στην ιδιοκτησία της εκτάσεις εξαντλημένων ορυχείων δεν γίνεται ούτε ένα Φωτοβολταϊκό αλλά αφού ολοκληρώνεται η αποκατάσταση οι εκτάσεις αυτές επιστρέφουν στην κοινωνία της Περιοχής!
---Όσο για περιβαλλοντική αποκατάσταση των πρώην Ορυχείων μάλλον μπαίνει στον "αυτόματο πιλότο" και οι επιπτώσεις που αναμένονται είναι τραγικές.
Θα επανέλθουμε σύντομα με αναλυτική ανακοίνωση γι αυτές τις δυσοίωνες για την Περιοχή μας εξελίξεις
============= 

Σχόλια