Με αφορμή τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που έχετε λάβει...

Blogger:

Ενώ στη χώρας μας τρέχουμε να φυτέψουμε σε κάθε κορυφή ανεμιστηράκια (που εισάγουμε από τη Γερμανία!)  και κλείνουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες, η Γερμανία κινείται ακριβώς αντίθετα. Κατεδαφίζει τις ανεμογεννήτριες για να κάνει εξόρυξη κάρβουνου! 

Η Γερμανία ξεκινά τη διάλυση αιολικού πάρκου για άνθρακα.
Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE άρχισε να αποσυναρμολογεί ένα αιολικό πάρκο για να ανοίξει το έδαφος για περαιτέρω επέκταση ενός ανοιχτού λιγνιτωρυχείου στη δυτική περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Μία ανεμογεννήτρια έχει ήδη αποσυναρμολογηθεί, ενώ άλλες επτά έχουν προγραμματιστεί για απομάκρυνση για την εξόρυξη επιπλέον 15 έως 20 εκατομμυρίων τόνων αποκαλούμενου «φαιού» άνθρακα, της πιο ρυπογόνου ενέργειας
 =========================
 
So much for green agenda: Germany demolishes wind farm to expand coal field
  •  Όσο για την πράσινη ατζέντα: η Γερμανία κατεδαφίζει το αιολικό πάρκο για να επεκτείνει το κοίτασμα άνθρακα
  • Ακόμη και όταν η Δύση σπρώχνει την ατζέντα της για το πράσινο κλίμα στο λαιμό του αναπτυσσόμενου κόσμου, η ίδια συνεχίζει να επιδεικνύει καθαρή υποκρισία καθώς προσπαθεί να διευρύνει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα. Στην τελευταία περίπτωση, η Γερμανία είναι μάρτυρας της διάλυσης ενός μεγάλου αιολικού πάρκου. μόνο για να επεκταθεί ένα κοντινό ανοιχτό λιγνιτωρυχείο.
  • Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός RWE αναλαμβάνει τις εργασίες διάλυσης στη δυτική περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, όπου έχει ήδη αποσυναρμολογηθεί μία ανεμογεννήτρια. Η εταιρεία σχεδιάζει να εξαλείψει άλλες επτά για να ανοίξει το δρόμο για την εξόρυξη επιπλέον 15 έως 20 εκατομμυρίων τόνων αποκαλούμενου «καφέ» άνθρακα.
=============
 
Via Maria Nikolakaki
============================
 Μιχάλης Χριστοδουλίδης

Η Γερμανική RWE, δηλ η δική της Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ξηλώνει ένα αιολικό πάρκο, για να εγκαταστήσει μία νέα λιγνιτική μονάδα!  Και ερωτώ
Δηλ η Γερμανία δεν έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες? Δηλ δεν εναρμονίζεται με το Ευρωπαϊκό όραμα της πράσινης μετάβασης μέχρι το 2030? Δηλ δεν υπολογίζει τις ρήτρες εκπομπών? Δηλ δίνει το παράδειγμα της επιστροφής στο κάρβουνο κ όχι στην καθαρή ενέργεια?
Λοιπόν σας εξηγώ γιατί το κάνει
1.Η ενεργειακή ασφάλεια αποτελεί εθνικό στόχο σε μία σοβαρή χώρα κ αυτή δεν την παρέχει η στοχαστική αιολική ενέργεια, αλλά μόνο οι μονάδες ορυκτών καυσίμων
2. Το νέο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος απο άνθρακα που θα κατασκευαστεί θα είναι προδιαγραφών τεχνολογίας CCUS δηλ δέσμευσης του CO2  κ ενταφιασμού του σε υπόγειες λεκάνες.
3. Η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον ενός τεράστιου οικολογικού προβλήματος διαχείρισης της μη  ανακύκλωσης  πολλών υλικών των ανεμογεννητριών , όταν αυτές λήγουν.
4. Γιατί η Γερμανία να γεμίζει με αιολικά τα όμορφα κ καταπράσινα εδάφη της, αφού εξασφάλισε την αιολική της βιομηχανία να εξάγει α/γ σε τρίτες χώρες για τα επόμενα 20 έτη κ το κυριότερο ο Μητσοτάκης συμφώνησε η Ελλάδα να γίνει η μπαταρία της Γερμανίας...
Απλά κ κατανοητά
==========

Σχόλια