...η Στρατηγική του Χάους (στη Γαλλία και αλαχού...) -- Maria Denaxa

Maria Denaxa

🇫🇷 O Mακρόν και η Στρατηγική του Χάους
🔴 Ο Μακρον επιδιώκει το χάος. Υπάρχει σχέδιο. Απο τη μια κάνει εμπρηστικές δηλώσεις για να ενισχύσει το χάος που επικρατεί στη χώρα, υπογραμμίζοντας πως "νομιμότητα δεν έχει το πλήθος που διαδηλώνει αλλά οι εκπρόσωποι του λαού" ή τονίζοντας πως πρόθεση του δεν είναι η διάλυση της Εθνοσυνέλευσης, ούτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής, ούτε να προκηρύξει δημοψήφισμα... ενώ θα μπορούσε, ώστε να αποκλιμακώσει τη λαϊκή διαμαρτυρία, όπως του ζητούν τα συνδικάτα αλλά κι όπως υποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις.
🔴 Κι απο την άλλη, αφήνει τους Γάλλους να εκτονώσουν την οργή τους κατεβαίνοντας στους δρόμους κάθε βράδυ και καίγοντας ότι βρουν μπροστά τους, ώστε στη συνέχεια να τοποθετηθεί ως ο "εγγυητής της Δημοκρατίας" και να εφαρμόσει ακομη πιο αυταρχικά μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας!
🔴 Το έκανε με τα Κίτρινα Γιλέκα, το έκανε με την Πανδημία, θα το κάνει και τώρα. Τακτική των παγκοσμιοποιητών!
🔴 Δημιουργούν το χάος σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα και εμφανίζονται μετά ως η μοναδική εγγύηση σταθερότητας εγκαθιστώντας κάτω απο τη μύτη των λαών, αργα αλλά σταθερά, μια παγκόσμια δικτατορία. Αόρατη στους πολλούς για την ώρα, που όμως αρχίζει να γίνεται αισθητή.
🔴 ΥΓ Ενδεχομένως επιδίωξη του Μακρόν είναι η κατάσταση να ξεφύγει κι άλλο. Απο τη στιγμή που έχει χάσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των Γάλλων, θα εξακολουθήσει να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις, όπως χθες αν έχετε παρακολουθήσει.
🔴 Στη συνέχεια και υπο ακραίες καταστάσεις, θα μπορούσε να κάνει χρήση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που του δίνει πλήρεις εξουσίες!
Η εικόνα απο μεγάλη διαδήλωση χθες το βράδυ στην πόλη της Γκρενομπλ. Πολυπληθείς διαδηλώσεις διοργανώνονται πλέον κάθε βράδυ (χθες ήταν το έκτο), σε όλες τις μεγάλεις πόλεις της Γαλλίας και στο Παρίσι. Οι διαδηλωτές ζητούν την απόσυρση της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης και την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορν και του Μακρόν. Ο επιλόγος των διαδηλώσεων γίνεται με απερίγραπτες ταραχές και ωμή αστυνομική βία
=========
....επιλέξτε αυτόματη μετάφραση...

Σχόλια