Zητήματα εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας...

Τα ζητήματα της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας είναι από τα κύρια ζητήματα ανησυχίας και θα είναι όλο και περισσότερο τα χρόνια που έρχονται. Τα οικονομικά ζητήματα κάνουν τον κύκλο τους, έρχονται και παρέρχονται. Όχι όμως oι συνέπειες για την πολιτισμένη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών εξ αιτίας της μαζικής μετανάστευσης. Δείτε μόνο τον πολλαπλασιασμό των βιασμών και των επιθέσεων που διαπράχθηκαν από άτομα που θα έπρεπε βάσει του νόμου να έχουν ήδη εγκαταλείψει την επικράτεια. Η επιδείνωση είναι τρομακτική. H αξιολόγηση των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι αναστρέψιμη, η δημογραφική πραγματικότητα όμως όχι. 

  • Τα πολιτισμικά ζητήματα είναι καθοριστικά γιατί καθορίζουν όλα τα άλλα. 
  • Μια χώρα δεν μπορεί να πετύχει οικονομικά εάν βαρύνεται εκ των έσω από μία μαζική και κακώς ενσωματωμένη μετανάστευση με υψηλά ποσοστά ανεργίας, ενδημική βία και μια γενική δυσπιστία μεταξύ των πολιτών. 

Δείτε την Δανία. Κατάλαβαν ότι αν ήθελαν να σώσουν το κοινωνικό τους κράτος έπρεπε να μειώσουν τη μετανάστευση. Έτσι εξήγησαν άλλωστε την πολιτική τους.
Είμαι πεπεισμένη ότι η μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση, αύριο, θα είναι μεταξύ μιας δεξιάς του πολιτισμού με την ευρεία έννοια και της αριστεράς της αποδόμησης. Ανάμεσα σε εμάς και αυτόν τον αντιανθρωπισμό της αριστεράς που αποδομεί τους ανθρώπους και την εθνική τους ταυτότητα μέσω της μαζικής μετανάστευσης, τον πολιτισμό μέσω της πολυπολιτισμικότητας, την ιστορία γκρεμίζοντας τα αγάλματα μορφών του παρελθόντος , την βιολογία μέσω της άρνησης του γυναικείου και ανδρικού φύλου, την γλώσσα μέσω της συμπεριληπτικής γραφής (inclusive language)… Έρχονται και άλλου τύπου υστερίες, με την αποδόμηση της θέσης του ανθρώπου στη φύση από την antispeciesist ιδεολογία. Όλα αυτά τα θέματα που φαίνονται σήμερα περιθωριακά θα είναι τα μεγάλα ιδεολογικά ζητήματα του αύριο. Αυτή η αριστερά που τα υιοθετεί στην ατζέντα της, σχετικά περιθωριακή πριν από λίγα χρόνια, γίνεται εξαιρετικά ισχυρή και έχει ήδη εκλογική δύναμη. Η βάση του κέντρου, όπως το ξέραμε στη Γαλλία, που κερδίζει τις εκλογές μειώνεται για βιολογικούς και κοινωνιολογικούς λόγους. 

  • Θα γίνουμε μάρτυρες μιας πόλωσης της πολιτικής ζωής με τρόπο που θα μοιάζει στο αμερικανικό μοντέλο. 

Η δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών θα πολώνει όλο και περισσότερο το κλίμα. Αυτό το βλέπουμε ήδη στην ρητορική της αριστεράς. Η απάντηση θα πρέπει να είναι ανάλογη και δεν μπορεί να είναι αυτή της σημερινής άνευρης και παθητικής κεντροδεξιάς.
Marion Maréchal
Le Point
11/3/23 

Via Babis Georges Petrakis

https://www.lepoint.fr/politique/marion-marechal-nous-voulons-grand-remplacer-la-droite-11-03-2023-2511655_20.php

...

Από την "Υποταγή"του Ουελμπέκ: 

Ο κόσμος θα παραπαίει μεταξύ νεοαναλφαβητισμού και ζωώδους αυτοσυντήρησης...


 https://www.politeianet.gr/books/9789600516449-houellebecq-michel-estia-upotagi-251127 

 

Σχόλια