Τμηματική άδεια εγκατάστασης από ΥΠΕΝ για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας ώστε να ολοκληρωθούν οι υπολειπόμενες εργασίες

 

Το ΥΠΕΝ χορήγησε τμηματική άδεια εγκατάστασης στη ΔΕΗ για τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Μεσοχώρας ισχύος 160 MW.

Το έργο, το οποίο είναι ήδη κατασκευασμένο σχεδόν στο σύνολό του, βρίσκεται επί του ποταμού Αχελώου, στο Δήμο Πύλης, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός «ΥΗΣ ΔΕΗ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ» θα συνδεθεί στον Υποσταθμό 150/20kV ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί και λειτουργεί, ιδιοκτησίας ΑΔΜΗΕ. Στον Υ/Σ περιλαμβάνονται δύο μετασχηματιστές (Μ/Σ) ανύψωσης Μέσης Τάσης 150kV. Η σύνδεση του σταθμού στο Σύστημα θα υλοποιηθεί μέσω εναέριων διασυνδετικών κυκλωμάτων 150kV. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Η άδεια περιλαμβάνει εργασίες επισκευής, αποκατάστασης και συντήρησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΥΗΣ) «Μεσοχώρας». Για τις υπολειπόμενες εργασίες ολοκλήρωσης του έργου, οι οποίες και αφορούν σε ορισμένες εργασίες αποκατάστασης φθορών και τελειώματα σε ορισμένα σημεία, καθώς και τη κατάκλυση της λεκάνης του φράγματος για την πλήρωση του ταμιευτήρα, θα απαιτηθούν εργοταξιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες και θα χωροθετηθούν στους υφιστάμενους χώρους επέμβασης της περιοχής του φράγματος και της περιοχής του σταθμού.

================

..ας ελπίσουμε ότι θα προχωρήσει πραγματικά το έργο και δεν θα κολλήσει, ξανά και ξανά...

Γιώργος Αδαλής: Το παρασκήνιο της ενεργειακής σύγκρουσης στην Ευρώπη - Παρέμβαση Αμερικανών με LNG

 

Σχόλια