Δολοφονήθηκε με βόμβα η κόρη του φιλόσοφου Ντούγκιν: Θεωρείται ο μέντωρας του Πούτιν – Εκτιμάται ότι ο στόχος ήταν ο ίδιος [video]

 

Η κόρη του στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν έπεσε νεκρή από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας το βράδυ του Σαββάτου. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε ενώ η Ντάρια Ντούγκινα επέστρεφε στο σπίτι της. Στο αυτοκίνητο θα βρισκόταν και ο πατέρας της, ο οποίος έχει ονομαστεί ως ο «εγκέφαλος του Πούτιν», με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν να αποφασίζει την τελευταία στιγμή να επιστρέψουν με ξεχωριστά αυτοκίνητα από εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα Telegram φέρονται να απεικονίζουν τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σε κατάσταση σοκ τα σωστικά συνεργεία να φτάνουν στο σημείο της έκρηξης ενώ το αυτοκίνητο με επιβάτιδα την κόρη του έχει πάρει φωτιά.

Αστυνομικές πηγές είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι μια γυναίκα οδηγός έχασε τη ζωή της όταν σημειώθηκε έκρηξη σε SUV στο χωριό Bolshiye Vyazemy.

Αν και ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο επικεφαλής του DPR στο Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε τους Ουκρανούς «τρομοκράτες» για την έκρηξη.

«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και σκότωσαν την κόρη του σε αυτοκίνητο» έγραψε στο Telegram.

Η Ντάρια Ντούγκινα ήταν δημοσιογράφος η οποία είχε υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ νωρίτερα της είχαν επιβληθεί κυρώσεις από ΗΠΑ και Ρωσία κατηγορώντας την 30χρονη γυναίκα ότι συμβάλει στην διασπορά «προπαγάνδας».

Αλεξάντερ Ντούγκιν: Ο Ρώσος διανοούμενος «εγκέφαλος του Πούτιν»

Η επιρροή του Ρώσου διανοούμενου, Αλεξάντερ Ντούγκιν, στον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι τεράστια, παρότι υπήρξε ηγετική μορφή τόσο της ευρωπαϊκής «νέας Δεξιάς» όσο και της «alt-right» στις ΗΠΑ.

Ο Ντούγκιν είναι γεωπολιτικός, παραδοσιοκράτης (τραντισιοναλιστής) και ένας εκ των δημοφιλέστερων ιδεολογικών θεωρητικών της Ευρασιατικής Ένωσης. Είναι ευρύτερα γνωστός για το βιβλίο «Τα θεμέλια της Γεωπολιτικής: Το Γεωπολιτικό Μέλλον της Ρωσίας» (1996), το οποίο είχε μεγάλη επίδραση εντός των ελίτ του ρωσικού κράτους επάνω σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας καταστεί εγχειρίδιο σε πολλά πανεπιστήμια. Είναι επίσης πολύ γνωστός για την έλξη του προς ριζοσπαστικά αριστερά και δεξιά ιδεώδη μέσα από τα οποία, ανασυνθέτοντας τα, δημιουργεί την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία, εναλλακτική προς τον Φιλελευθερισμό, που έχει επίσης περιγραφεί ως φασιστική.

Ο καθηγητής Αλεξάντρ Ντούγκιν είναι, επί του παρόντος, επικεφαλής της έδρας Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, καθώς και του Κέντρου Συντηρητικών Μελετών του εν λόγω τμήματος. Έχει στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο και τον ρωσικό στρατό, καθώς υπηρέτησε ως σύμβουλος του εκπροσώπου τύπου της Κρατικής Δούμας (και πρόσωπο κλειδί του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Εκπόνησε μελέτες, όπως «Η Εξέλιξη των Παραδειγματικών Θεμελίων της Επιστήμης» στο Επιστημονικό Κέντρο Ανωτέρας Σχολής του Βορείου Καυκάσου, λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο το 2000, «Ο Μετασχηματισμός των Πολιτικών Δομών και Θεσμών στην Διαδικασία Εκσυγχρονισμού των Παραδοσιακών Κοινωνιών» στο Νομικό Ινστιτούτο του Ροστόφ επί του Ντον, γενόμενος Διδάκτωρ Πολιτικής το 2004, «Ο Μετασχηματισμός των Κοινωνικών Δομών στο Πλαίσιο της Κοινωνιολογίας της Φαντασίας» στο Νότιο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Ρωσίας, γινόμενος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας το 2011.

Μιλά εννέα γλώσσες, είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Τα βιβλία του κυκλοφορούν στα Αγγλικά, Γαλλικά, Πορτογαλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Τούρκικα, Αραβικά, Γεωργιανά, Ρουμάνικα, Γερμανικά, Ελληνικά κ.α. Άρθρα του, επίσης, έχουν μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.

Οι φιλοσοφικές απόψεις του είναι μερικώς παραδοσιοκρατικές (τραντισιοναλιστικές), συντηρητικές και αντινεωτερικές, υπολοίπως μετανεωτερικές, ριζοσπαστικές και καινοτόμες. Απορρίπτει τον ρατσισμό σε κάθε του μορφή, προωθώντας την πολυμέρεια κοινωνιών, πολιτισμών, εθνισμών και θρησκειών. Υποστηρίζει ότι οι τρεις κύριες πολιτικές ιδεολογίες της Νεωτερικότητας (Φιλελευθερισμός, Κομμουνισμός, Φασισμός) είναι πλέον ξεπερασμένες και αγωνίζεται χάρη της δημιουργίας μίας πλήρως νέας πολιτικής θεωρίας – της Τέταρτης Πολιτικής Θεωρίας.

Πολιτικά, είναι ριζικά ενάντιος στον αμερικάνικο ηγεμονισμό και την παγκόσμια κυριαρχία. Εναντιώνεται στην Παγκοσμιοποίηση και αντιτάσσει το δόγμα της πολυπολικότητας. Έχει στενές επαφές με την ευρωπαϊκή Νέα Δεξιά του Αλαίν ντε Μπενουά. Το γαλλικό περιοδικό «Actuel» έχει ήδη, από το 1995, τον Ντούγκιν ως «με την μεγαλύτερη επίδραση, Ρώσο στοχαστή της μετασοβιετικής εποχής».

 ===========================

Αλεξάντερ Ντούγκιν (Φιλόσοφος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας & Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας:
“Δεν πρόκειται για πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Είναι μια αντιπαράθεση κατά της παγκοσμιοποίησης ως αναπόσπαστο πλανητικό φαινόμενο..
Είναι μια αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα – γεωπολιτική και ιδεολογική.
Η Ρωσία απορρίπτει τα πάντα στην παγκοσμιοποίηση: μονοπολισμός, ατλαντισμός, αφενός και νεοφιλελευθερισμός, αντι-παράδοση, τεχνοκρατία, με μια λέξη την "Great Reset του Klaus Schwab, αφετέρου.
Είναι σαφές ότι όλοι οι Eυρωπαίοι ηγέτες αποτελούν μέρος της ατλαντιστικής νεοφιλελεύθερης ελίτ.
Η Ρωσία έχει πλέον αποκλειστεί από τα παγκοσμoποιητικά δίκτυα. Δεν έχει πλέον επιλογή: είτε να χτίσει τον κόσμο της είτε να εξαφανιστεί.
Η Ρωσία χάραξε ένα μονοπάτι για να χτίσει τον κόσμο της, τον πολιτισμό της. Και είμαστε σε πόλεμο γι' αυτό. Εξ ου και η νομιμοποιημένη αντίδρασή μας.
Και τώρα έγινε το πρώτο βήμα. Αλλά ο κυρίαρχος απέναντι στην παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί παρά μόνο να είναι ένας μεγάλος χώρος, ένα Κράτος-ήπειρος, ένα Κράτος-πολιτισμός. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει σε μια πλήρη αποσύνδεση για πολύ.
Η Ρωσία δημιουργεί ένα παγκόσμιο πεδίο αντίστασης.
Η νίκη του θα ήταν μια νίκη για όλες τις εναλλακτικές δυνάμεις, από τη δεξιά καθώς και από την αριστερά, και για όλους τους λαούς. Ξεκινάμε, όπως πάντα, τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες διαδικασίες.
Αλλά όταν κερδίζουμε, όλοι επωφελούνται. Θα έπρεπε να είναι έτσι. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για πραγματική πολυπολικότητα. Και αυτοί που είναι έτοιμοι να μας σκοτώσουν θα είναι τώρα οι πρώτοι που θα επωφεληθούν αύριο από την επιχείρησή μας.
Τι σημαίνει για τη Ρωσία να τα σπάσει με τη Δύση; Είναι η σωτηρία!
Η σύγχρονη Δύση, όπου θριαμβεύουν οι Ρότσιλντ, οι Ροκφέλερ, ο Σόρος, ο Σβαμπ, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ζούκερμπεργκ, είναι το πιο αηδιαστικό πράγμα στην ιστορία του κόσμου.
Δεν είναι πλέον η Δύση του ελληνορωμαϊκού μεσογειακού πολιτισμού, ούτε ο χριστιανικός Μεσαίωνας, ούτε ο βίαιος και αντιφατικός εικοστός αιώνας.
Είναι ένα νεκροταφείο των τοξικών αποβλήτων του πολιτισμού, είναι ο αντι-πολιτισμός.
Και όσο πιο νωρίς και ολοκληρωτικά η Ρωσία αποκοπεί από αυτήν, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψει στις ρίζες της. Σε τι; Στις χριστιανικές, ελληνορωμαϊκές, μεσογειακές, ευρωπαϊκές ρίζες… Δηλαδή, στις κοινές ρίζες της αληθινής Δύσης.
Αυτές οι ρίζες – οι δικές τους! – η σύγχρονη Δύση τις έχει καταστείλει. Και έμειναν στη Ρωσία.
Η Ρωσία δεν είναι Δυτική Ευρώπη. Η Ρωσία ακολούθησε τους Έλληνες, το Βυζάντιο και τον Ανατολικό Χριστιανισμό. Και ακολουθεί πάντα αυτό το μονοπάτι. Ναι, με ζιγκ-ζαγκ και παρακάμψεις. Μερικές φορές σε αδιέξοδα. Αλλά κινείται.
Η Ρωσία γεννήθηκε για να υπερασπιστεί τις αξίες της Παράδοσης ενάντια στον σύγχρονο κόσμο. Είναι ακριβώς αυτή η «εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο». Καταλαβαίνετε;
Η Ευρώπη πρέπει να τα σπάσει με τη Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει επίσης να ακολουθήσουν εκείνους που απορρίπτουν την παγκοσμιοποίηση. Και τότε όλοι θα καταλάβουν το νόημα του σύγχρονου πολέμου στην Ουκρανία.
Πολλοί άνθρωποι στην Ουκρανία το έχουν καταλάβει. Αλλά η τρομερή οργισμένη φιλελεύθερη-ναζιστική προπαγάνδα δεν άφησε τίποτα απ’ έξω στο μυαλό των Ουκρανών.
Θα έρθουν στα συγκαλά τους και θα πολεμήσουν μαζί μας για το βασίλειο του φωτός, για την παράδοση και μια πραγματική ευρωπαϊκή χριστιανική ταυτότητα. Οι Ουκρανοί είναι αδέρφια μας. Ήταν, είναι και θα είναι.
Η ρήξη με τη Δύση δεν είναι ρήξη με την Ευρώπη. Είναι μια ρήξη με το θάνατο, τον εκφυλισμό και την αυτοκτονία. »

Σχόλια