Το άρθρο της ημέρας (10-8-2022)

Blogger: ...για να μην πέφτετε από τα σύννεφα ακούγοντας για παρακολουθήσεις και διαπλοκή πολιτικών με ποινικούς... Ποιός θυμάται τον Κεφαλογιάννη  ("... το 2008, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγορήθηκε για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και καταδικάστηκε. Μάλιστα χρειάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του συμβούλου του Καραμανλή...")


Ας δούμε λοιπόν καθαρά τα της χώρας. Η χώρα κυβερνάτε από παρέες - που είναι πολύ εύκολο  να διολισθήσουν σε συμμορίες ενίοτε, αφού δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Δεν υπάρχουν πραγματικά θεσμικά αντίβαρα. Ο Τύπος έχει εξαγορασθεί και η Θέμις έχει μείνει μόνο με τη ζυγαριά του μπακάλη, αφού το ίδιο το πολιτικό σύστημα την μετέτρεψε σε θεραπαινίδα του, αφαιρώντας την το ξίφος. Υπάρχει πάντα κάλυψη και συγκάλυψη. 

Η ομετρά  είναι κανόνας ...

Όσο για τις εξεταστικές, κρίνονται απαραίτητες για τρεις  λόγους: 

1. Να δώσουν χρόνο για ξέπλυμα, να καταστραφούν ενοχοποιητικά στοιχεία, να προστεθούν νέα άχρηστα, με λίγα λόγια να μοιάζει αδύνατη η αποκάλυψη της αλήθειας.

2. Να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για τον μπεζαχτά  από τους ενδιαφερόμενους ολιγάρχες. (Ήτοι κρατικό χρήμα, ευνοϊκές νομοθετήσεις που θα φέρουν το χρήμα...)...

3. Τέλος με τον τρόπο αυτό θα γεμίσει το τηλεοπτικός χρόνος, ώστε οι ιθαγενείς να σχολιάζουν τις υποκλοπές και να προσπερνάνε τις Υπερ - κλοπές που επισυμβαίνουν.... (βλέπε πλιάτσικο στα περί την ενέργεια...)

===========================

«Πατρωνεία των πολιτικών στους βοσκούς»

«Πατρωνεία των πολιτικών στους βοσκούς»

Ο διάσημος ανθρωπολόγος Μάικλ Χέρτσφελντ εξηγεί πώς η ζωοκλοπή μετεξελίχθηκε σε οργανωμένο έγκλημα στην ορεινή Κρήτη  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Πουρνάρα

Σχόλια