Βάζοντας τα πράγματα σε σειρά! #Αιολικά_Φωτοβολταϊκά #Περί_Κλιματικής_Αλλαγής

Blogger: 

...αυτό το Blogg εμμονικά για χρόνια ασχολείται με την ενέργεια και από την εξέλιξη των πραγμάτων φαίνεται μάλλον είχαμε δίκιο. Αυτό που πληρώνουμε είναι τις πολιτικές επιλογές της ΕΕ που υπηρετώντας συμφέροντα (τι περίεργο!) επέβαλλε ένα "ενεργειακό αφήγημα" που ήταν ατελέσφορο, αλλά αυτό δεν απασχολούσε τους γραφειοκράτες  αφού είναι σύνηθες να βάζει τα ανεπιθύμητα ερωτήματα κάτω από το χαλί και να στέκεται μόνο στην ευφορία που δημιουργεί η μεταφορά πακτωλού χρημάτων σε λίγες ωφελούμενες τσέπες σε βάρος των πολλών κορόϊδων.       

  • Ηταν όμως μαθηματικά βέβαιο όμως ότι κάποια στιγμή αυτή η πυραμίδα απάτης θα καταρρεύει αφού θα έρθει κόντρα με την σκληρή πραγματικότητα που κανένα εξαγορασμένο μέσο και καμιά εξαγορασμένη πένα δεν μπορεί να ωραιοποιήσει.  Το πρόσφατο επεισόδιο επιθετικού πλιάτσικου, με τη "ρήτρα αναπροσαρμογής"  ... (και εδώ) είναι ένας παροξυσμός  απάτης μιας παρέας που αποθρασύνθηκε, αφού έχει τα όλα τα εργαλεία στα χέρια της: πολιτική εξουσία και εξαγορασμένα ΜΜΕ. Η απάτη είναι όμως τόσο εκκωφαντική που δεν μπορεί να κρυφτεί και ο κόσμος αρχίζει να ξυπνάει.

Φάτε λοιπόν στη μάπα την χρεοκοπία του ενεργειακού σχεδιασμού της ΕΕ. Αυτό πληρώνουμε. 


Ώρα λοιπόν να απολογηθούν οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία όλοι οι ωφελούμενοι.

Φορτώστε λοιπόν:

 ------------------

 ► Μια ανεμογεννήτρια ξεκινά να δίνει ρεύμα με ανέμους 12 χιλιομέτρων την ώρα και ουσιαστικά για να δώσει πρακτικά εκμεταλλεύσιμο ρεύμα στο δίκτυο απαιτούνται άνεμοι μεταξύ 30 και 80 χιλιομέτρων την ώρα. Καθώς οι άνεμοι ούτε σταθεροί είναι, ούτε μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, το δίκτυο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα σταθερότητας.
► Μια μέρα χωρίς ανέμους ή με υπερβολικά δυνατούς ανέμους, καθώς οι απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού παραμένουν ίδιες, το δίκτυο θα πρέπει να εξισορροπήσει την απώλεια της ενέργειας με συμβατικές μεθόδους παροχής ενέργειας και αντίστοιχα μια μέρα με δυνατούς ανέμους το δίκτυο θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υπερβολικής ενέργειας που θα το βγάλει εκτός ισορροπίας.
► Στην πρώτη περίπτωση, αυτή της έλλειψης αιολικής ενέργειας, το δίκτυο θα πρέπει να είναι έτοιμο να εξισορροπήσει αυτή την απώλεια, έχοντας δεσμεύσει ένα ποσό συμβατικής ενέργειας ως απόθεμα ασφαλείας. Πρακτικά για κάθε MW (μεγαβάτ) αιολικής ενέργειας χρειάζονται 0,8 MW (80%) ως απόθεμα ασφαλείας, προερχόμενο κυρίως από φυσικό αέριο, λιθάνθρακες ή υδροηλεκτρικά. Με άλλα λόγια τα εργοστάσια συνεχίζουν να δουλεύουν και να καίνε καύσιμα ακόμα και στην ιδανική περίπτωση που οι ανεμογεννήτριες μπορούσαν να προσφέρουν το 100% της απαιτούμενης ενέργειας σε εθνικό επίπεδο.
► Οι μεγάλες αυτές διακυμάνσεις στην αποδιδόμενη ενέργεια των ανεμογεννητριών, κάνουν πρακτικά μηδαμινή την όποια απεξάρτηση από άλλες μεθόδους παραγωγής ενέργειας. Ανάλογα με τους ανέμους, τις τοποθεσίες και το μοντέλο διαχείρισης το ποσοστό αποδιδόμενης ενέργειας σε σχέση με την ονομαστική τους αξία, κυμαίνεται από 4% (στην Γερμανία) έως 15% (στο Ηνωμένο Βασίλειο). Δηλαδή για κάθε MW (μεγαβάτ) ονομαστικής ισχύος αιολικής ενέργειας, το δίκτυο ωφελείται μόνο με 0,05 έως 0,15 MW. Σε κάθε περίπτωση, είναι απολύτως αδύνατο να ηλεκτροδοτηθεί μια χώρα μόνο μέσω ανεμογεννητριών.

 Συνέχεια εδώ

------------------------

Ο archaeopteryxgr είναι το σημείο αναφοράς και το παλεύει χρόνια! 

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011


 Η Κλιματική Αλλαγή είναι η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη του αιώνα και η Αιολική Βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη απάτη της εποχής μας. Και ο κ. Παπανδρέου και η κ. Μπιρμπίλη, υπέρμαχοι στις επάλξεις...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1361316/250bn-wind-power-industry-greatest-scam-age.html

Να τα τρία κατάφορα ψέματα των αιολικών:

Το πρώτο ψέμα είναι με τα εγκατεστημένα μεγαβάτ. Τι λένε οι πράσινοι παπαγάλοι; Λένε πόσα αιολικά μεγαβάτ εγκατεστάθηκαν. 1.000 αιολικά μεγαβάτ δεν ισοδυναμούν ούτε με 250ΜW θερμικά, ούτε με 25MW θερμικά.Τα εγκατεστημένα αιολικά μεγαβάτ δεν υπάρχουν όταν τα χρειάζεσαι. Για την ακρίβεια, ίσως υπάρχουν, όταν τα χρειάζεσαι. Η λέξη "ίσως" σημαίνει ότι όσο πιο πολλά βάζεις τόσο, στην πράξη, εξαρτάσαι 100% από αέριο. Ακριβό ρεύμα από ακριβό αέριο. Όταν έχεις πολλά αιολικά, ακριβώς λόγω της χαμηλής διαθεσιμότητας θες σχεδόν άλλη τόση ισχύ από αέριο, για εφεδρεία, και μέρος της εφεδρείας είναι θερμή. Δουλεύει η τουρμπίνα άσχετα αν θες το ρεύμα. (Ρώτα κα Μπιρμπίλη μου τον Ρεθυμνιώτη Γενικό σου, θα στο επιβεβαιώσει).

Το δεύτερο ψέμα, είναι το κόστος. Το αιολικό δυναμικό που τσαμπουνάνε οι αγράμματοι και η Υπουργός, παράγει το πιο ακριβό ρεύμα. Πιο ακριβό ρεύμα από πυρηνικά, με μεγαλύτερο αρχικό κόστος επένδυσης από πυρηνικά. Τόσο ακριβό που πρέπει να το επιδοτούμε με καπέλο 100% και 200% της τιμής του συμβατικού. Και εμείς και οι Άγγλοι.

Το τρίτο ψέμα είναι το CO2, το αέριο που έχουν οι μπύρες. Η μελέτη της Ε.ΟΝ το έχει πει εδώ και καιρό: Η ανάγκη για εφεδρεία, θερμή εφεδρεία και η προσπάθεια αυξομείωσης ισχύος από συμβατικές μονάδες, αυξάνει τις εκπομπές CO2, δεν τις μειώνει. Όχι ότι με απασχολεί το CO2, αλλά απασχολεί τον εγκέφαλο της Υπουργού.

Και συνεχίζει η Daily Mail, με θέματα που αν με διαβάζετε τα ξέρετε:

Οι Δανοί έχουν λαλήσει με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, και εισάγουν από τις Σκανδιναβικές χώρες. Εμείς, ινς αλλάχ, από την Τουρκία.

Οι Ισπανοί τρώνε το φωτοβολταϊκό αγγούρι, θα έρθει και εδώ, 1, 2 χρόνια. Όταν θα έχεις εκπληρώσει τα quota σου κυρία μου.

Οι Ολλανδοί έδωσαν "δύο δάχτυλα" στην ΕΕ, κόβουν τις αιολικές ταρίφες και χτίζουν πυρηνικά. Και οι Πολωνοί. Και οι Τούρκοι.

Οι Γερμανοί, τίγκα στα αιολικά, 10% του ρεύματος από αιολικά, φ/β και Υ/Η, και χτίζουν μονάδες κάρβουνου γιατί ξεμένουν. Το ότι κάλυψαν το 17 ή το 117% των αναγκών τους μια μέρα που φυσούσε, δεν λέει τίποτα... Είπαμε, "εφεδρεία".


Σχόλια