Η εκπομπή του Στάθη Καλύβα και ο Σημίτης


Χθες, Παρασκευή, παρακολούθησα το 6ο επεισόδιο της εκπομπής του Στάθη Καλύβα «Καταστροφές και Θρίαμβοι», η οποία είχε ως θέμα της την περίοδο 1974- 2004 δηλαδή από την πτώση της Χούντας κι έπειτα, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το σκάνδαλο Κοσκωτά και την είσοδο στο ευρώ.
Η εκπομπή δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ευχολόγιο, άλλοτε φανερό κι άλλοτε καλυμμένο, στη κυβέρνηση Σημίτη η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκε ως θρίαμβος.
Φυσικά δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στο «αμαρτωλό» swap του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Θα μου επιτρέψετε να θυμίσω εδώ πως η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη είχε συνάψει μια σύμβαση ανταλλαγής (swap) ύψους 2,8 δισ. ευρώ με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche Bank και διαμεσολαβητή την Goldman Sachs προκειμένου να μειώσει το δημόσιο χρέος της χώρας μας και να εκπληρωθεί το κριτήριο της ένταξης μας στο ευρώ. Δηλαδή με άλλα λόγια αντί να εργαστεί ουσιαστικά και πραγματικά ώστε να ενταχθούμε στο ευρώ, έπαιξε ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού το οποίο δεν αναφέρθηκε στην εκπομπή.
Επίσης, στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε ούτε η προτροπή της κυβέρνησης Σημίτη να παίξουν οι Έλληνες τα χρήματα τους στο χρηματιστήριο- αλήθεια ποιος δε θυμάται την χρηματιστηριακή φούσκα του 1999 όταν χάθηκαν περιουσίες.
Στην εκπομπή δεν αναφέρθηκε ούτε ο ρόλος του Σημίτη στο γκριζάρισμα του Αιγαίου με την απαράδεκτη στάση σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας τη νύχτα των Ιμίων.
Φαίνεται ότι ο κύριος Στάθης Καλύβας έχει επιλεκτική μνήμη στα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος. Ευτυχώς, υπάρχουμε κι εμείς που τα ζήσαμε και θυμόμαστε ακριβώς όσα συνέβησαν την εποχή εκείνη.
Άραγε γιατί τα συγκεριμένα γεγονότα δεν αναφέρθηκαν; Τόσο κακή μνήμη, ελλιπής έρευνα, ή κάτι άλλο;
==============

...είναι ο ίδιος ο Στάθης Καλύβας που έχει αναλάβει διαμορφώσει απόψεις (πάντα κατ' εντολήν!) για την Επανάσταση του 1821. Κρίνετε το ..πνεύμα του και την αξιοπιστία του. Διαμάντι ο ....κύριος.

 

 

 

Σχόλια