Όταν o ..τύπος επιμένει: Σημίτης για τα 20 χρόνια από την ένταξη στο ευρώ.

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την είσοδο της χώρας στο ευρώ και στην ευρωζώνη.
Ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει αναγνωρίσει την αξία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βlogger: 

Όταν ο εικονιζόμενος κύριος επιμένει να μιλάει για επιτυχία, είμαστε πια σίγουροι για ποιον δούλεψε...πάντως όχι για τον Ελληνικό λαό. Εκτός κι' ορίζει σαν επιτυχία το γεγονός ότι η χώρα κατέστη προτεκτοράτο. Μπορεί τέλος να μιλάει για την δικιά του επιτυχία, αφού ...εκτέλεσε με πλήρη επάρκεια ένα σχέδιο...και σαν πολιτικό ζόμπι απολαμβάνει την επιτυχία του.

Απαντάει ο κ. Παν. Ήφαιστος:

«ΦΥΛΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗ»: 
 
ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ. 
 
Δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός για την ένταξη στην ΟΝΕ: «Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον πετύχαμε».  
Το ερμηνεύω: 
Ήταν (ιδεολογικά εν τέλει) ορθό χωρίς προετοιμασία να αυτοκτονήσουμε και τώρα να κορδώνουμε υπερήφανοι; 
Το σχόλιό μας:  
Το Ελλαδικό κράτος φτάνει στο τέλος του ...:
«Το όραμα» της ΟΝΕ 09 Φεβρουαρίου 2000: «… Εάν δεν δημιουργηθούν γνήσιοι δημοκρατικοί υπερεθνικοί θεσμοί, εάν διαιωνιστεί επί μακρόν η αμφιλεγόμενη θεσμοπολιτική δομή των τελευταίων ετών και εάν η χώρα δεν αντέξει τον ανταγωνισμό, το «κλείδωμα» στην ΟΝΕ θα μετατραπεί σε φυλακή χωρίς δυνατότητα απόδρασης. …»
  • • εάν αυτοί που κάθονται στις καρέκλες δεν ξέρουν το ΑΒΓ της διεθνούς πολιτικής και της ευρωπαϊκής πολιτικής,
     
    • εάν δεν μάθουν να λένε mea culpa για λάθη και μάλιστα κολοσσιαία,
     
    • εάν δεν κατανοήσουν ότι όταν βλάπτουν την χώρα στην οποία ζουν πρέπει να σιωπούν και να μην μιλούν για οτιδήποτε, είναι ζήτημα αυτοσεβασμού. Δεν λέμε να τους δείρουμε ή τίποτα χειρότερο –ποτέ εμφύλιο λέμε συχνά– αλλά όταν καταστρέφουν ένα κράτος και το έθνος του να πάνε σπίτι τους και να σιωπήσουν!
     
    • Δεν μειώθηκε ή και τελείωσε η κυριαρχία και το κράτος για να κυβερνούν οι ΜΚΟ, λέμε με νόημα, διαβάζοντας τέτοιες δηλώσεις και υπενθυμίζοντας κάποια βιβλία και κάποιες δηλώσεις
     
    • και μεταξύ πολλών άλλων, εάν δεν μάθουν να διαβάζουν σοβαρά έργα για να αποκτήσουν γνώση– στο προσκέφαλο Όμηρος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης– κείμενα μαζεμένα από εθνομηδενιστικούς σκουπιδότοπους
Αναρτώ ως δική μου απάντηση σε δύο μόνο παρεμβάσεις με κάποιες προειδοποιητικές επιφυλλίδες που κάποιοι τις ανέσυραν από το διαδίκτυο και μας τις θύμισαν και οι οποίοι γράψανε ότι ισοδυναμούν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια αδικοχαμένους πόρους. Δεν είπαμε και δεν λέμε να μην συμμετέχουμε σε διεθνούς θεσμούς και στην ΕΕ αλλά να συμμετέχουμε με σωστούς όρους:
 
Δεν «ανήκουμε στην Δύση ή στην Ευρώπη» αλλά συμμετέχουμε ισότιμα ως κυρίαρχο κράτος και διαπραγματευόμαστε αδιάκοπα και ανένδοτα για σωστούς προσανατολισμούς των θεσμών και με συναλλαγές εθνικών συμφερόντων για ισόρροπες σχέσεις. 
 
Βέβαια αγαπητοί και κολλητοί καρεκλοκένταυρων μας έγραψαν ότι η έννοια εθνικό συμφέρον απορρέει από την φαντασία Ελλήνων εθνικιστών –ναι τόσο καλά, και ως μόνιμη υπερκυβέρνηση διεθνικών ιδιωτών κυβερνούν αδύναμα άτυχα κράτη (της Μεσογείου αλλά όχι μόνο)– και κάποιοι άλλοι ότι όταν μιλάμε για Ελληνικό εθνικό συμφέρον είναι το συμφέρον της … Μαριωρής.
 
Διακινούνται όλοι αυτοί, ατυχία μας, μονίμως και κορδωμένοι πάνω σε πασαρέλες πολιτικών, συνεδριακών και επικοινωνιακών πεδίων.
---------------------------------------
ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS και http://www.ifestosedu.gr/111ONEGreeceWarning.htmν
Μεταξύ εκατοντάδων άλλων σε βιβλία και άρθρα:
«Το όραμα» της ΟΝΕ 09 Φεβρουαρίου 2000 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4112419
 
«… Πρωτίστως, η στερνή και ενίοτε αδιαφανής αλληλεξάρτηση, στο πλαίσιο μιας Ευρώπης δομημένης στη βάση κριτηρίων ισχύος, θα περιορίζει το εύρος ελιγμών και κυρίαρχων αποφάσεων σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι συμβαίνει στο υπόλοιπο διεθνές σύστημα. Η αλληλεξάρτηση, όταν δεν πληρούνται ορισμένες πολιτικές προϋποθέσεις, είναι ουσιαστικά εξάρτηση που βλάπτει τον λιγότερο ισχυρό. 
 
Ο τελευταίος, ενώ είναι «κλειδωμένος» σε μια αρένα οικονομικού ανταγωνισμού, δεν προστατεύεται επαρκώς είτε με τη δική του κυριαρχία (που έχει ήδη «εθελούσια» εκχωρήσει) είτε από μια άλλη υπερεθνική ρυθμιστική εξουσία, που θα έπρεπε να συνοδεύει επιλογές αυτής της εμβέλειας. Εάν δεν δημιουργηθούν γνήσιοι δημοκρατικοί υπερεθνικοί θεσμοί, εάν διαιωνιστεί επί μακρόν η αμφιλεγόμενη θεσμοπολιτική δομή των τελευταίων ετών και εάν η χώρα δεν αντέξει τον ανταγωνισμό, το «κλείδωμα» στην ΟΝΕ θα μετατραπεί σε φυλακή χωρίς δυνατότητα απόδρασης. …»
 
Και
Ο μπαμπούλας της ΟΝΕ. Τετάρτη 30 Ιουνίου 1999 http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4077306
 
… «Έκτον, για τους πιο πάνω και πολλούς άλλους λόγους, η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. ¬ την οποία κανείς νοήμων δεν αμφισβητεί ¬ αναπτύσσεται πλέον με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει σε κάθε άλλο διακρατικό σύστημα: σκληρός ανταγωνισμός. Όπως δείχνουν εξάλλου οι επιλογές τριών άλλων κρατών της Ε.Ε., η άμεση συμμετοχή στην ΟΝΕ δεν είναι αυτοσκοπός. Τα συμφέροντά μας δεν εξυπηρετούνται αν αυτό σημαίνει: 1) οικονομική και πολιτική καθυπόταξή μας, εάν και όταν θα ενταχθούμε στην ΟΝΕ, 2) εκδίωξη ¬ αντί αλληλεγγύης ¬ από τον «σκληρό πυρήνα», αν αποτύχουμε π.χ. κατά 1% στον πληθωρισμό (βλ. πρόσφατες δηλώσεις Πρόντι), 3) χαλάρωση όσον αφορά την τουρκική απειλή και αποδυνάμωση στην περιφέρειά μας.»
-----------
Μερικά χαρακτηριστικά ακόμη κείμενα που ερμηνεύουν τα αίτια της συμφοράς μας:
• Το εθνικό συμφέρον, το έθνος και η «» Ελληνική πολιτική σκέψη της Μαριορής https://wp.me/p3OqMa-1qs
• Και προς τον πρωθυπουργό που και αυτός άλλαξε 180% και υπέγραψε μνημόνια (συμπεριλαμβάνει και Αλφαβητάρι τι κάνουν τα κράτη αντί να δέχονται εκβιασμούς και εξοντωτικά μνημόνια που οι ίδιοι μετά ομολόγησαν ότι εγκλημάτησαν για να πληρώσουν τους τοκογλύφους, κερδοσκόπους και τις τράπεζές τους και οι προοδευτικοί αντί-ιμπεριαλιστές με κωλοτούμπες και όλοι ανεξαιρέτως το συνυπέγραψαν): Η διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας ως κράτος-μέλος της ΕΕ: Προϋπόθεση η ειρηνική πολιτική επανάσταση https://wp.me/p3OlPy-O1
• [Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος «euro»group: Τα δάνεια έσωσαν τις τράπεζες. https://youtu.be/oRpDUV0uXnA]
• Διαπραγματεύσεις: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Διαπραγματευτική στρατηγική της Ελλάδας. «Πελατειακές σχέσεις» («patron-clientrelations») μεταξύ ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών και ο διάλογος Μηλίων-Αθηναίων στον Θουκυδίδη. https://wp.me/p3OlPy-Oa
ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS

&

 ----------

Ο Σημίτης πανηγυρίζει, αντί να κρύβεται, για τα 20-χρόνια του ευρώ

Ελάχιστοι από το κατεστημένο, παρ’ ότι ευρωλάγνοι μέχρι μυελού οστέων, θεώρησαν σκόπιμο να θυμηθούν και να πουν κάτι θετικό για τα 20 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ.

Ο μόνος, σχεδόν, που είχε το θράσος να εξυμνήσει σήμερα δημοσίως την πραξικοπηματική κατάργηση της δραχμής και την είσοδο στην Ευρωζώνη, χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση και χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, ήταν ο πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας του ευρωπραξικοπήματος το 2011.

Το γελοίο του πράγματος είναι ότι ο Κ. Σημίτης πέραν των αφορισμών υπέρ του ευρώ, δεν βρήκε στις δηλώσεις του να εμφανίσει ούτε ένα στοιχείο που να πιστοποιεί τη συνεισφορά του ευρώ στη χώρα και τον ελληνικό λαό.

Και πράγματι τι θα μπορούσε ο Κ. Σημίτης να αναφέρει, πέραν από κωμικές αναπόδεικτες και αόριστες αναφορές, περί “εθνικού στόχου” και “προστασίας της χώρας και του ελληνικού λαού”.

Φαίνεται ότι για τον Κ. Σημίτη εθνικοί στόχοι ήταν η Γερμανοκρατία, η πλήρης μετατροπή της χώρας μας σε στρατιωτικό αμερικάνικο φέουδο, η μείωση του ΑΕΠ, η μηδενική σχεδόν ανάπτυξη 20 χρόνια τώρα, η υπερχρέωση της χώρας και των νοικοκυριών, η προϊούσα φτωχοποίηση της κοινωνίας, η διάλυση του ΕΣΥ, η κατάρρευση της ελληνικής παιδείας, ο ουσιαστικός ακρωτηριασμός των θαλάσσιων κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, η μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών με τα κλειστά τείχη των ερωζωνικών χωρών κλπ κλπ

Ο Κ. Σημίτης κάποτε σε μια κρίση ανοησίας είχε πει: “Αυτή είναι η Ελλάδα”!

Όχι κ. Κ. Σημίτη. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Έτσι την καταντήσατε. Εσύ και το άθλιο πολιτικοοικονομικό της κατεστημένο, μαζί και το Γερμανικό μάρκο που ονομάστηκε ευρώ.

Γρήγορα όμως θα έρθει η ώρα που όλοι εσείς θα λογοδοτήσετε και θα πληρώσετε για τα εγκλήματά σας, μέσα από την αναγκαία μεγάλη δημοκρατική ανατροπή που έχει απόλυτη ανάγκη η Ελλάδα για να επιβιώσει και να επαναθεμελιώσει τη νέα αναγεννητική της πορεία.

 Ν.Ζ

 ---------------------


Blogger: 

Ας Δούμε τη Δανία! Οι άνθρωποι είναι σοβαροί, ξέρουν τι κάνουν. Λόγω γειτνίασης ξέρουν καλά τους Γερμανούς και φυσικά ενώ είναι στην ΕΕ δεν έχουν ευρώ, αλλά κράτησαν το νόμισμά τους, άρα τον έλεγχο της χώρας τους, όταν σύσσωμη η ελληνική "ελίτ" (Σημίτη πες αλεύρι!) έσυρε τη χώρα στο κρεματόριο του ευρώ...υπακούοντας σε ξένους σχεδιασμούς..."

και για κείνους που νομίζουν ότι μια αγροτική χώρα δεν μπορεί να είναι πλούσια!
Α.Ε.Π. (PPP)
 • Ολικό (2016)
 • Κατά κεφαλή
273,865 δισ. $[4]
47.985 $[4]

Η Δανία είναι αγροτική χώρα λόγω της μορφολογίας του εδάφους της που ευνοεί τις καλλιέργειες. Το βιοτικό επίπεδο των Δανών είναι αρκετά υψηλό. Το πεδινό έδαφος της χώρας, η αγροτική παράδοση, συνδυασμένη με την δύναμη του συνεταιρισμού και ο σύγχρονος εκμηχανισμός της καλλιέργειας είναι οι βασικοί παράγοντες της μεγάλης ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Καλλιεργούνται κυρίως δημητριακά (κριθάρι, βρώμη, σιτάρι) και εκτρέφονται χοίροι, αιγοπρόβατα και άλογα. Η γεωργική απόδοση είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης ενώ και η γεωργική εκπαίδευση είναι πολύ υψηλή. Σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία παίζει και η αλιεία. Η Δανία βρίσκεται στην κορυφή των τεχνολογικά ανεπτυγμένων χωρών για όγδοη συνεχόμενη χρονιά μαζί με τη Σουηδία σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Τεχνολογιών Πληροφορικής για το 2008 - 2009, που εξέδωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.[15]

Αποτελεί μια καπιταλιστική οικονομία της ελεύθερης αγοράς με σημαντικό κράτος πρόνοιας.[16]"

Σχόλια