Περικλής Νεάρχου: Κέντρο αποφάσεων συμβούλων Μητσοτάκη, του ΕΛΙΑΜΕΠ, καπελώνουν ΥΠΕΞ με ιδέες Σημίτη

Blogger:  (εδώ μεγαλύτερο τμήμα της συνέντευξης του κ. Νεάρχου)

Σας έγραφα πριν μερικές μέρες:

....

"Δεν γίνεται  να πας από ήττα σε ήττα και να κρατάς εμμονικά το ίδιο επιτελείο. Μία είναι η εξήγηση. Η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο. Το τιμόνι το κρατάνε άλλοι και ο πρωθυπουργός είναι διακοσμητικός. Κάτι σαν γλάστρα...

Τουλάχιστον ας προσέχουν λίγο τη σκηνική του παρουσία. Ας εκπαιδευτεί σε κάποιο τελετουργικό εξουσίας και ας μην μας θυμίζει τον παρτσακλό Τζέφρυ. Που μεταξύ μας είχε στυλ! (Αλήθεια που είναι ο τύπος; είναι ακόμα πρόεδρος της Σοσιαληστικής Διεθνής;) 

Με ηγεσίες λειψές και εκβιάσιμες  θα βλέπουμε μόνο τέτοιες παρουσίες (για την ακρίβεια: ηχηρές απουσίες)..."

 ----------------

και εδώ...

Προσοχή! 

Μπορεί το Σημιταίϊκο να ...δούλεψε ώστε η Ελλάδα να γίνει επιτέλους "Ευρωπαϊκή" χώρα, πάντα με την "πεφωτισμένη" καθοδήγηση των Γερμανών, αλλά οι εξελίξεις μπορεί να είναι έκπληξη και για τους ίδιους τους "εκσυχρονιστάδες". Θα αποδειχθεί ότι η Γερμανοί ξέχασαν να τους πουν ότι έχουν όλη τη χώρα πεσκέσι στην Τουρκία για τους δικούς τους σχεδιασμούς! (Όχι ότι ήταν υποχρεωμένοι να πουν όλο το σχέδιο στο Σημιταίϊκο...).  

Σ' αυτή την περίπτωση απλά οι Σημιτικοί θα ενδυθούν το φακιόλι και πάλι μικρή διαφορά για τους ίδιους. (Είναι σαν να αλλάζεις αφεντικό...καλοπληρωμένος υπάλληλος, με το σύνθημα: "εμείς να κερδράμε και οι άλλοι να πανε να ..μαμηθούν") 

Μερικοί μόνο φαίνεται ότι δεν το αντέχουν.

Το .. ντόπιο πολιτικό προσωπικό των Αθηνών, έχει αποδείξει διαχρονικά τις ...αξίες του, τώρα θ' αλλάξει; 

στην ίδια εγγραφή..

...και για να μην λέτε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προβλέψει το σημερινό, αδιέξοδο (πες το χάλι)

Φυσικά δεν είμαστε αιθεροβάμονες. Όλο το επιτελείο του Κυριάκου έχει επανδρωθεί από το Σημιταίϊκο που προετοιμάζει το πεδίο χρόνια στο παρασκήνιο. Απλά τώρα θεωρεί ότι δεν έχει λόγους να κρύβεται.

Με το "πνεύμα" Ροζάκη παρόν, ας μην περιμένουμε κάτι διαφορετικό...

Ο Γιάννης Μάζης ...μπέρδεψε τον Ακσόι με τον Ροζάκη, επειδή έλεγαν σχεδόν τα ίδια, 2-11-2020

 ---------------------

Y.Γ. 

Σημιτάνθρωποι: 

Μια κατηγορία ερπετών που τους βρίσκει να υπηρετούν ότι έχει σχέση με την διάλυση της χώρας. Είναι οι άνθρωποι πίσω από το στήσιμο της απάτης του Χρηματιστηρίου το 1999. Οι ίδιοι άνθρωποι υπηρέτησαν την επιβολή του μνημονίου το 2010. Ένας  πραγματικός  διανοούμενος - ο Βασ. Ραφαηλίδης - είχε πει κάτι - για τον  Πρετεντέρη - που ισχύει για όλους τους Σημιτανθρώπους. "Είναι άξιος άνθρωπος, μπορεί να επιβιώσει παντού. Ακόμα και στα  σ...τά!" Συνήθως εκεί τους βρίσκεις. 

Είναι λάθος να λέμε, ότι επανδρώνουν τις επιτελικές θέσεις του πρωθυπουργού. Δεν αποδίδει την πραγματικότητα. Κατά κάποιον τρόπο είναι αυτοί μόνιμοι στις θέσεις εξουσίας και υποδέχονται τους πρωθυπουργούς! Όχι δηλ. ότι ήθελε και πολύ προσπάθεια να πείσουν τον Κυριάκο. Το Κυριάκο τον μεγάλωσαν! Αφού Σημίτης και Μητσοτάκης είναι στην ίδια πλευρά, πίσω από τα ίδια συμφέροντα! "Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε!" 

Quiz? 

Τί γνωρίζετε για το Ίδρυμα Σημίτη; 

Αυτή η δημοκρατικάντζα  έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της και έκανε κάτι που συνηθίζουν διάφοροι  δικτάκτορες αρλεκίνοι. Έφτιαξε εν ζωή ίδρυμα για να δουλέψει - ματαίως προφανώς - την υστεροφημία του!

-----------------------

Μόνο για τους συλλέκτες:

Ο άνθρωπος χωρίς κανένα χάρισμα.

Aπό τον Διονύση Χαριτόπουλο
Δύο μεγάλες περιόδους σκληρής λογοκρισίας έχει γνωρίσει μεταπολεμικά η χώρα μας.  Συνέχεια εδω

 

=============================

FB

Περικλής Νεάρχου

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ , ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;
Η Ευρωπη εδειξε , για μια ακομη φορα , οτι δεν ειναι στο υψος των περιστασεων. Αγεται απο τα οικονομικα συμφεροντα και τις διαφορετικες γεωπολιτικες εκτιμησεις των χωρων - μελων της , γεγονος που υποβαθμιζει το κοινο κεκτημενο και τις υποτιθεμενες κοινες αρχες και αξιες που αποτελουν το θεμελιο και τον καταστατικο χαρτη της Ευρωπαικης Συμπολιτειας. Ιδιαιτερα θλιβερος απο την αποψη αυτη ειναι ο ρολος της Γερμανιας , η οποια , ως η οικονομικα ισχυροτερη χωρα της Ευρωπης, εχει και τη μεγαλυτερη ευθυνη για τις αποκλινουσες απο τις αρχες και αξιες της Ευρωπης πολιτικες, ιδιαιτερα σε ο, τι αφορα το διεθνες δικαιο και την αλληλεγγυη με ολες τις χωρες - μελη, οταν απειλειται η κυριαρχια και η εθνικη τους ασφαλεια.
Στο σημειο αυτο , πρεπει να υπογραμμισθει οτι το διεθνες θαλασσιο δικαιο, το οποιο αμφισβητει και παραβιαζει απροκαλυπτα η Τουρκια, εχει επικυρωθει απο ολες τις χωρες - μελη της Ευρωπαικης Ενωσεως, αλλα και απο την Ευρωπαικη Ενωση ως συνολο.Αποτελει δηλαδη μερος του Ευρωπαικου κεκτημενου και η υπερασπιση του απο την Ευρωπαικη Ενωση , οπου και οταν παραβιαζεται, θα επρεπε να θεωρειται δεδομενη και αυτονοητη.
Εξαιρεση αποτελεσε ο Γαλλος Προεδρος Μακρον, ο οποιος ,προσερχομενος στη Συνοδο Κορυφης, εξεφρασε, με σαφηνεια , τη Γαλλικη θεση. " Να ειμαστε συνεπεις " , τονισε , " με τις αποφασεις που πηραμε τον Οκτωβριο.Θεσαμε οροσημα και ειπαμε καθαρα τι περιμεναμε απο την Τουρκια.Απο κει και περα , μενει να περιγραψουμε τις συνεπειες.Πρεπει να υπερασπισθουμε την αλληλεγγυη προς τις χωρες - μελη της Ευρωπαικης Ενωσεως, οπως και τη σταθεροτητα ειδικα στην Ανατολικη Μεσογειο, αλλα και στην ευρυτερη περιοχη " . Η ευθυγραμμιση ομως της Ισπανιας και της Ιταλιας , δυο μεγαλων Μεσογειακων χωρων, με τη Γερμανικη θεση , διεμορφωσε ενα δυσμενη συσχετισμο.Η κατασταση επιβαρυνθηκε και απο την παραδοξη σταση του Ελληνα Πρωθυπουργου πανω στο θεμα της συγκλησεως Διεθνους Διασκεψεως για την Ανατολικη Μεσογειο ,οπως θα δουμε παρακατω , που εφερε αμηχανια και στη φιλικη Γαλλικη πλευρα.Για την Ελλαδα ειναι ιδιαιτερα ανησυχητικη η σταση της γειτονικης Ιταλιας, η οποια εμπλεκεται και στην κριση της Λιβυης. Η Ιταλικη Κυβερνηση υπεγραψε προσφατως αμυντικη συμφωνια με το καθεστως Αλ Σαρατζ, Η συμφωνια υποτιθεται οτι αναφερεται σε θεματα χαμηλης πολιτικης { εκπαιδευση, υγειονομικη μεριμνα }, αλλα μπορει να γινει προκαλυμμα για ευρυτερη και σημαντικοτερη στηριξη του καθεστωτος Αλ Σαρατζ απο την Ιταλια.
Η Ευρωπαικη κακοφωνια σε θεματα κοινης πολιτικης , ακομη και σ' εκεινα που αναφερονται στο Ευρωπαικο κεκτημενο, ειναι δειγμα μιας ανησυχητικης πορειας της Ευρωπαικης Ενωσεως, που την απαξιωνει ως γεωπολιτικο και διεθνη παραγοντα. Στο κενο που δημιουργειται, ενθαρρυνεται εκ των πραγματων η Τουρκικη επιθετικοτητα και η αποτροπη και η ανασχεση της αφηνεται στα θιγομενα απ' αυτην κρατη - μελη.
Στα Συμπερασματα της Συνοδου, το θεμα των κυρωσεων παραπεμπεται , για αλλη μια φορα , στο μελλον, στη Συνοδο Κορυφης του Μαρτιου 2021. Προβαλλεται ως προσχημα γι' αυτο η αναμονη της αναληψεως των καθηκοντων του απο τον νεο Αμερικανο Προεδρο , ωστε να υπαρξει συντονισμος μεταξυ ΗΠΑ και Ευρωπαικης Ενωσεως στην πολιτικη εναντι της Τουρκιας.Οι ΗΠΑ ομως , με την ευκαιρια της εγκρισεως του αμυντικου προυπολογισμου για το 2021, επεβαλαν κυρωσεις στην Τουρκια , με βαση τις προνοιες του νομου CAATSA , για την προμηθεια απο τη Ρωσια του πυραυλικου συστηματος S - 400. Τα δυο μαλιστα Σωματα του Κογκρεσου το επραξαν με πολυ μεγαλη πλειοψηφια, υπερτερα των δυο τριτων , που δεν αφηνει περιθωριο στον Προεδρο να προβαλει βετο.
Τα Συμπερασματα της Συνοδου, για να τηρηθουν τα προσχηματα , ως φυλλο συκης , διευρυνουν τις προσχηματικες κυρωσεις , που ειχαν επιβληθει στην Τουρκια για την παραβιαση της Κυπριακης ΑΟΖ, απο τρια σε πεντε ατομα. Μεσα στο κλιμα αυτο, δεν υπαρχει αμφιβολια οτι η Αγκυρα θα επανελθει γρηγορα στις ιδιες πρακτικες και προκλησεις.Οπως η ιδια ισχυριζεται, σχεδιαζει τρισδιαστατες ερευνες στην περιοχη του Καστελλοριζου και ενδεχομενως να επιχειρησει παραβιαση και της οριοθετημενης με την Αιγυπτο Ελληνικης ΑΟΖ ,εαν εκτιμησει οτι η Ελλαδα θα τηρησει την ιδια παθητικη σταση που τηρησε κατα την παραβιαση της Ελληνικης υφαλοκρηπιδος στο συμπλεγμα του Καστελλοριζου.
Σε ο,τι αφορα την Αμερικανικη πολιτικη και ειδικοτερα της νεας Προεδριας, δεν ειναι ακομη σαφες ποια σταση θα τηρησει ο νεος Προεδρος. Αναμφισβητητα, οι κυρωσεις που επεβληθησαν απο το Κογκρεσο συνιστουν ενα σημαντικο δεδομενο. Θα πρεπει ομως να αναμεινουμε να δουμε ποια προσωπα θα επιβεβαιωθουν στις θεσεις - κλειδια και πως θα διαμορφωθει η συνολικη Αμερικανικη πολιτικη και στρατηγικη εναντι της Τουρκιας.Προφανως, τα μηνυματα που θα αποσταλουν απο την Αθηνα και οι εκτιμησεις που θα γινουν απο την Αμερικανικη πλευρα για την προθυμια προσαρμογης και την ευκολη χειραγωγηση της Ελληνικης πολιτικης, θα παιξουν ρολο στη διαμορφωση της Αμερικανικης πολιτικης απεναντι στην Ελλαδα και την Τουρκια. Δεν πρεπει ομως να αναμενονται ανατροπες στη γνωστη Αμερικανικη πολιτικη. Οι παγιες και βασικες συντεταγμενες της σπανια ανατρεπονται απο αλλαγες προσωπων στην κορυφη.
Οι διαπιστωσεις που προκυπτουν απο τα αποτελεσματα της Ευρωπαικης Συνοδου Κορυφης, αλλα και απο τις περιορισμενες και αβεβαιες προσδοκιες απο την Αμερικανικη πολιτικη, επιβαλλουν στην Ελλαδα την αμεση ενισχυση της αποτροπης και των συμμαχιων της, εκεινων συγκεκριμενα , απο τις οποιες μπορει να υπολογιζει ουσιαστικη αλληλεγγυη και στηριξη.Η Ελλαδα συμμετεχει στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαικη Ενωση.Οι συνασπισμοι ομως αυτοι εχουν συγκεκριμενα ορια , περα απο τα οποια η Ελλαδα δεν μπορει να προσδοκα στηριξη και καλυψη της ασφαλειας της.Η Ελλαδα εχει αναγκη απο συμπληρωματικες συμμαχιες και απο πνευμα εθνικης αυτονομιας και ανεξαρτητης πολιτικης για την υπερασπιση της εθνικης της ακεραιοτητας και των ζωτικων εθνικων της συμφεροντων.Στο πνευμα αυτο και ενωπιον της αμεσοτητας των κινδυνων , η Ελλαδα πρεπει κατεπειγοντως να ξαναδει το θεμα της στρατηγικης αμυντικης συμφωνιας με τη Γαλλια, με τη μορφη ενος αμυντικου συμφωνου, που θα προνοει αμυντικη συνδρομη. Η υπογραφη ενος τετοιου συμφωνου δεν θα ενισχυσει μονο αμεσα την Ελληνικη αποτροπη, αλλα θα στειλει, ταυτοχρονα , προς καθε κατευθυνση, μηνυμα αποφασιστικοτητας, οτι η Ελλαδα δεν θα συρθει, με πιεσεις και απειλες , στο τραπεζι των διαπραγματευσεων , οπως απαιτει η Αγκυρα , για να διαπραγματευθει τις αυθαιρετες αξιωσεις της .
Mετα την Ευρωπαικη Συνοδο του Οκτωβριου, διακινηθηκαν ελπιδες και προσδοκιες οτι, με Γερμανικη διαμεσολαβηση , θα αρχιζαν " διερευνητικες συνομιλιες " , μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας , για " αποκλιμακωση " και " διαλογο " . Η επιλογη αυτη απετρεψε ενδεχομενως τον Ελληνα Πρωθυπουργο να προχωρησει στο αμυντικο συμφωνο με τη Γαλλια , οπως αναμενοταν.Ειναι γνωστο τι εγινε στη συνεχεια. Η Αγκυρα ενδιαφερεται για " διερευνητικες συνομιλιες " μονο αν αυτες σημαινουν πραγματικες διαπραγματευσεις , με βαση τους γνωστους Τουρκικους ορους , πανω δηλαδη στις αυθαιρετες Τουρκικες διεκδικησεις , εκτος του πλαισιου του διεθνους θαλασσιου δικαιου. Δεν ενδιαφερεται επισης για αποκλιμακωση, γιατι χρησιμοποιει ακριβως την ενταση και την κριση ως οπλο για να εκβιασει την Ελληνικη πλευρα να ερθει σ' ενα τουρκικων προδιαγραφων τραπεζι διαπραγματευσεων.Επαναληψη των ιδιων υποσχεσεων και πιεσεων απο τη Γερμανικη πλευρα, που καλυπτει στρατηγικα την Αγκυρα , δεν εχει και δεν πρεπει λογικα να εχει για την Ελληνικη πλευρα κανενα νοημα.Πιεσεις του ειδους αυτου, υποδηλουν , στην πραγματικοτητα , προσκληση στην Ελληνικη πλευρα για υποχωρησεις.
Στην προσφατη ομως Συνοδο Κορυφης, ανελπιστως και απροσδοκητως και σε διασταση μαλιστα με το Υπουργειο Εξωτερικων, ο Πρωθυπουργος κ. Μητσοτακης εσπευσε να συμφωνησει με την ιδεα της οργανωσεως απο τον Προεδρο του Ευρωπαικου Συμβουλιου Σαρλ Μισελ μιας Διεθνους Διασκεψεως για την Ανατολικη Μεσογειο. Το Υπουργειο Εξωτερικων, με τη συμφωνη γνωμη , προφανως , του Πρωθυπουργου, ειχε ενημερωσει προηγουμενως τους Ευρωπαιους εταιρους οτι η Ελλαδα δεν εβλεπε σε τι θα χρησιμευε και τι ακριβως θα συζητουσε μια τετοια Διεθνης Διασκεψη. Για το λογο αυτο, καθιστουσε σαφες οτι δεν υπεστηριζε την ιδεα αυτη και δεν θα συμμετειχε. Τι αλλαξε και οδηγησε σε ανατροπη της θεσεως αυτης και τι σημαινει η αλλαγη θεσεως; Ειναι φανερο οτι εχει διαμορφωθει στο Μαξιμου ενας αλλος πολος αποφασεων ,που εμπνεεται απο παλαιες, χρεωκοπημενες , ενδοτικες πολιτικες Σημιτη, οπως αυτη , π. χ. , της μετατροπης δηθεν των Ελληνο - Τουρκικων προβληματων σε Τουρκο - Ευρωπαικα. Ειναι προφανες οτι με τετοιες θεωριες, θα φαινοταν λογικο να δωσουμε στην Ευρωπαικη Ενωση, που βλεπουμε τι κυριαρχη πολιτικη εχει εναντι της χωρας μας, ρολο επιδιαιτησιας στις σχεσεις Ελλαδος και Τουρκιας.Μια τετοια πολιτικη ειναι φανερο που μπορει να οδηγησει.Ειναι επισης φανερο οτι η ιδεα της Διεθνους Διασκεψεως για την Ανατολικη Μεσογειο θα μπορουσε να γινει μπουμεραγκ για τα Ελληνικα συμφεροντα , γιατι θα εθετε εκ των πραγματων στο κεντρο της τις Τουρκικες διεκδικησεις και την αμφισβητηση της Ελληνικης ΑΟΖ. Υπαρχει κατι , που πρεπει να διευκρινισθει, σε σχεση με την ΑΟΖ της Ελλαδος και της Κυπρου; Δεν ρυθμιζεται το θεμα αυτο επαρκως απο το υπαρχον διεθνες θαλασσιο δικαιο; Συμμετεχουμε εμεις οι ιδιοι σε ενεργειες που υποσκαπτουν την εφαρμογη του διεθνους θαλασσιου δικαιου στην περιπτωση της Ελλαδος και της Κυπρου; Το λαθος αυτο δεν πρεπει να γινει , γιατι θα ηταν ολεθριο και γιατι θα υπεσκαπτε επισης και θα διεμβολιζε τις περιφερεικες μας συμμαχιες.
Η πικρη εμπειρια της τελευταιας Συνοδου πρεπει, επιτελους, να μας διδαξει οτι η πολλη προθυμια για συμβιβασμο η ακομη η πλειοδοσια σε κουφιο Ευρωπαισμο και σε υποτιθεμενες κοινες πολιτικες, πληρωνεται ακριβα απο την Ελληνικη πλευρα.Αντιθετως, η υπερασπιση ,με, θαρρος, ζωτικων εθνικων συμφεροντων , προκαλει σεβασμο και ουσιαστικη διαπραγματευση.Το παραδειγμα της Ουγγαριας και της Πολωνιας ειναι ευγλωττο. Εγινε προσπαθεια απο τις Βρυξελλες να επιβληθει εκβιαστικα στις δυο αυτες χωρες μια απαραδεκτη μεταναστευτικη πολιτικη , με το εωλο επιχειρημα οτι αυτη συνδεεται δηθεν με το Ευρωπαικο κρατος δικαιου.Χρησιμοποιηθηκε ως μοχλος εκβιασμου ο αποκλεισμος των δυο χωρων απο το Ταμειο Ανακαμψεως , που ενεκριθη απο την Ευρωπαικη Ενωση για την αντιμετωπιση των οικονομικων και κοινωνικων συνεπειων της πανδημιας του κορωναιου.Ουγγαρια και Πολωνια ειπαν οχι στον εκβιασμο και προεβαλαν βετο στην εγκριση του ολου πακετου.Οι Βρυξελλες αναγκασθηκαν να υποχωρησουν και ν' αναζητησουν λογικο συμβιβασμο.
Κατα τον ιδιο τροπο , η Ελλαδα δεν χρειαζεται να παρακαλει μονο για κυρωσεις . Μπορει ν' αναλαβει και η ιδια πρωτοβουλια , επιφυλασσομενη για τη συμφωνη θεση της πανω σε θεματα που εχουν ζωτικη σημασια για την Τουρκια.Ενα παραδειγμα ειναι η Τελωνειακη Ενωση Ευρωπαικης Ενωσεως - Τουρκιας.Γιατι η Ελλαδα να συγκατατιθεται σε μια τετοια συμφωνια, οταν η Τουρκια δεν σεβεται την αυτονοητη προυποθεση των καλων και φιλικων σχεσεων;Ενα αλλο παραδειγμα ειναι η διατηρηση απο την Αγκυρα , για προφανεις σκοπιμοτητες και συμφερντα ,του προενταξιακου καθεστωτος, παρα το γεγονος οτι ακολουθει πλεον αλλους προσανατολισμους και εχει αναγαγει την Ισλαμιστικη ιδεολογια σε κρατικη ιδεολογια;Γιατι η Ελλαδα να εμμενει στην πολιτικη της ενταξεως της Τουρκιας στην Ευρωπαικη Ενωση και στη διατηρηση του προενταξιακου καθεστωτος;Ενα τριτο παραδειγμα ειναι η εφαρμογη απο την Ελλαδα της περιβοητης Ευρωπαικης Οδηγιας για το Ασυλο, που καταληγει πρακτικα σε ανοικτα συνορα με την Τουρκια, ακομη και οταν αυτη συγκεντρωνει Σομαλους στις ακτες της για να τους στειλει στα Ελληνικα νησια.Γιατι η Ελλαδα να εχει ανοικτα συνορα με μια χωρα , που την απειλει με πολεμο και χρησιμοποιει τους μεταναστες για γεωπολιτικους και διπλωματικους σκοπους ; Η Ελλαδα εχει καθε δικαιωμα να υπερασπισει την εθνικη της ασφαλεια. αναστελλοντας επ' αοριστον την Ευρωπαικη αυτη Οδηγια , για λογους εκτακτων συνθηκων και εθνικης ασφαλειας.
Τα Συμπερασματα της τελευταιας Συνοδου Κορυφης επιβεβαιωνουν οτι δεν υπαρχουν για την Ελλαδα και την Κυπρο ευκολες λυσεις και οτι η τελεσφορα αντιμετωπιση των προβληματων τους επαφιεται, πρωτ' απ ' ολα , στον πατριωτισμο, την ευθυκρισια και την αποφασιστικοτητα.

Σχόλια