Ιδιώνυμο τώρα και την 21η Απριλίου 1967


 Β. Κρητικός: Σπιράλ θανάτου ο νέος πτωχευτικός κώδικας

-----------------------

Blogger: 

Πήγαινε στο 11ο λεπτό για να μάθεις τι εστί "ιδιώνυμο".  Έτσι για να εμπεδώσετε το καθεστώς  του "άθλιου προτεκτοράτο". Ναι η  χούντα έπεσε. Μένει να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που την αντικατέστησε.... και εν τέλει που οδηγεί αυτό που ζούμε τώρα.

  •   blogger:  (7//7/2016)

    Χωρίς περικοκλάδες: Αφού "Πουλήθηκε περιουσία 318 δισεκ. ευρώ σε ξένα funds έναντι 4-5 δισεκ. ευρώ ούτε έχει συμβεί ούτε και θα συμβεί στην παγκόσμια οικονομική ιστορία τέτοιος διασυρμός." Το παιχνίδια πια παίζεται με σημαδεμένα χαρτιά. Τίποτα δεν θα μείνει. Η οικονομία θα ρευστοποιηθεί και θα περάσει σε ξένα χέρια. (Εδώ μια υποσημείωση: Μη σας γελάνε: όχι και τόσο ξένα. Είναι και πολλά ελληνικά - της ελληνικής "ελίτ" που αφού έκανε πλιάτσικο επί χρόνια, επιστρέφει τώρα με μάσκα τα funds).

    Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έκαναν το καθήκον τους απέναντι στα πραγματικά αφεντικά τους. 

    Παρέδωσαν τη χώρα και συνάμα φρόντισαν το πιο άξιο κομμάτι - αυτό που θα μπορούσε να επαναστατήσει με πιθανότητες επιτυχίας - να πάρει τον οματιών του. Η χώρα ιζηματοποιήθηκε και αν προσθέσει κανείς σ' αυτό το νέο ίζημα που προστίθεται - λαθρομετανάστες αγράμματοι - χάνει οριστικά την ικανότητα ανάταξης...

  •  Καληνύχτα Ελλάδα. 

  • Το σίγουρο είναι ότι θα επιβάλλουν τους όρους τους σε όλο το οικονομικό φάσμα. Ήδη έχει καταστραφεί, το φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί η καταστροφή σε ότι λέγεται εργασιακά δικαιώματα.  Οι επιχειρήσεις θα κάνουν ότι γουστάρουν. Φυσικά δεν θα αποδίδουν φόρους και εισφορές στα ταμεία(;), οπότε το δημόσιο θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει τον νομοθετημένο κόφτη, οπότε οι μειώσεις μισθών στο δημόσιο θα γίνουν αυτόματα και με ρυθμό τέτοιο ώστε να γίνουν το ίδιο "λειτουργικοί" με τους μισθούς του ιδιωτικού! "Να πάψει επιτέλους αυτή η διάκριση" όλοι το ίδιο φτωχοί. Μην ξεχνάτε ότι οι φτωχοί έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πάνε στον παράδεισο, απ΄ότι οι πλούσιοι. Φυσικά ελλείψει πόρων υπηρεσίες υγείας και παιδείας θα γίνουν ακόμα πιο "φτηνές' μέχρι τελικής εξαφανήσεως.

------ 
  • «Δεν υπάρχει σχέδιο διάσωσης, όπως δεν υπάρχουν μεταρρυθμίσεις», αναφέρει και προσθέτει ότι «αυτό που συμβαίνει είναι μια λεηλασία των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού κράτους, των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελληνικών νοικοκυριών».
  • Αυτό, επισημαίνει ο Galbraith, «δεν έχει καμία σχέση με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ή με την ευημερία του ελληνικού λαού, αλλά αντιθέτως οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι τελείως αδιάφορες γι' αυτά τα ζητήματα».

Σχόλια