Covid-19: Το γαλλικό ντοκιμαντέρ που διχάζει(blogger: μήπως αποδεικνύει..)

 

-----------

 .............

Όλο και μαζεύονται πολλά στοιχεία γι' αυτήν την υπόθεση Covid..."ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"

γράφαμε:..

Μετά από αυτές τις δυο φωνές νομίζω ότι ο καθένας που έχει καθαρό μυαλό μπορεί να καταλήξει στο συμπέρασμα.

  • Η "υγειονομική κρίση¨είναι πριν απ' όλα ένα εργαλείο στα χέρια συμφερόντων, και τριτευόντως πραγματική υγειονομική κρίση. Πάτησαν το κουμπί  ενεργοποίησης και υλοποίησης αυτού του σεναρίου πριν απ' όλα για ανακόψουν την πορεία του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, χωρίς οι σχεδιαστές να χάνουν, αλλά αντίθετα να βγαίνουν κερδισμένοι στο νέο περιβάλλον.
  • Mε το "πάγωμα" της παγκόσμιας οικονομίας η απορύθμιση που προκλήθηκε κατέστησε τις περισσότερες κυβερνήσεις υποχείρια των διεθνών οργανισμών. Συνάμα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρέθηκαν σε ισχυρότατη θέση, αφού αποφασίζουν πια πους θα "διασώσουν" και ποιους θ' αφήσουν να πεθάνουν! 
  • Δίνεται έτσι η δυνατότητα για δημιουργία μιας άλλης οικονομικής αρχιτεκτονικής στη βούληση του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
  • Ολόκληροι κλάδοι αλλάζουν χέρια (π.χ. αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τουριστικής βιομηχανίας, κ.ά.) 
  • Είναι μία καταστροφή που μόνο με πόλεμο θα μπορούσε να συμβεί. Έναν πόλεμο - καταστροφή που φαίνεται να έχει ανάγκη το οικονομικό σύστημα σαν εσωτερική ανάγκη!
  • Δίνεται μια ευκαιρία για αναδόμηση εκ βάθρων όλου του συστήματος διακυβέρνησης (εδώ χωράνε πολλά, μα πάρα πολλά!)
  • Όλα όσα βλέπουμε στη συνέχεια είχαν προβλεφθεί  σε μια προσομοίωση σαν αυτές που δίνει το εργαλείο Μonte Carlo. Φυσικά το "πείραμα" είναι  σε εξέλιξη και δυναμικό, αφού οι εκτελεστές μπορούν να παρεμβαίνουν και να κατευθύνουν τα πράγματα ανάλογα με τις αντιστάσεις που βρίσκουν.

 ===============


Σχόλια