Ο κύβος ερρίφθη, ο εισαγγελέας έπιασε δουλειά (Λιγνάδης): (Up)

Μεταγεννέστερη εγγραφή (28/2/2021):

Blogger: Νομίζω ότι με την καταγγελία αυτή του κ. Θάνου Κρομμύδα το θέμα της λινάτσας αυτής που φέρει το όνομα Λιγδιάρης, λήγει. Τώρα σειρά παίρνει όλος ο εσμός των ανωμάλων που χρόνια τον καλύπτουν, περιθάλπουν και συναγελάζονται μαζί του. Τώρα πολλά πράγματα δένουν. Συνταγματολόγοι κατ' όνομα που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξή του, κάλυψή του, να βγουν και να δικαιολογήσουν τις συμπεριφορές τους... ΠΗΓΗ


 ---------

https://youtu.be/32Mb1USE4dg

Σημαντική κατάθεση που πιθανότατα θα οδηγήσει στο επόμενο βήμα της Εισαγγελίας έλαβε ο Εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος που ερευνά τις καταγγελίες με κεντρικό πρόσωπο γνωστό σκηνοθέτη – ηθοποιό.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι οι συλλήψεις των γνωστών προσώπων, που κατηγορούνται για βιασμούς και ανηλίκων προσώπων. Η υπόθεση έχει προκαλέσει μία άνευ προηγουμένου πολιτική θύελλα με τον ΣΥΡΙΖΑ να απαιτεί την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε πολύωρη κατάθεση από μάρτυρα , πιθανότατα γυναίκα, η μαρτυρία της οποίας ενδέχεται να πυροδοτήσει εξελίξεις στην υπόθεση του μηνυόμενου για σοβαρές κατηγορίες ηθοποιού, καθώς φαίνεται να πρόκειται για πρόσωπο που γνωρίζει συγκεκριμένα γεγονότα χωρίς να έχει την ιδιότητα του θύματος.


 

Η κατάθεση διήρκησε πολλές ώρες και με την ολοκλήρωση της, η μάρτυρας αποχώρησε από το εισαγγελικό γραφείο με μεγάλη μυστικότητα, επιλέγοντας να εξέλθει αποφεύγοντας την κεντρική είσοδο της Εισαγγελίας.

Μάλιστα, την συνόδευε η δικηγόρος του άνδρα, που πρώτος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη- ηθοποιού για αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί, πλην όμως έχει ανακοινώσει πως γνωρίζει ακόμα δύο περιστατικά που συνέβησαν την προηγούμενη επταετία και επομένως δεν έχουν παραγραφεί.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι επόμενες κινήσεις της Δικαιοσύνης, μετά και την κατάθεση της μήνυσης σήμερα για βιασμό ανηλίκου το 2010, εκτιμάται πως θα είναι άμεσες.


  • Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού-σκηνοθέτη του θεάτρου για υπόθεση βιασμού 14χρονου

Νέα μήνυση σε βάρος ηθοποιού-σκηνοθέτη κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατηγορία του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010. Η μήνυση κατατέθηκε από πρόσωπο που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο και κατά τον χρόνο της καταγγελλόμενης πράξης σε βάρος του, ήταν 14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηνυόμενος φέρεται να είχε προσεγγίσει το θύμα στην πλατεία Μεταξουργείου υποσχόμενος ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο και αναφερόμενος στον κύκλο γνωριμιών που είχε. Σύμφωνα με το θύμα, ο βιασμός τελέστηκε στο σπίτι του δράστη. Ο μηνυτής φέρεται να υποστηρίζει πως υπήρχαν και άλλα παιδιά που “δεχόταν σπίτι του ο μηνυόμενος”.

Σε δήλωση του ο συνήγορος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας επικαλούμενος επικινδυνότητα του δράστη, λόγω των χαρακτηριστικών της πράξης και ενδεχόμενης εξακολούθησης αντίστοιχης δράσης. «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου.

Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει ο κ. Βλάχος.


Ο Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας στο Open, απαντά στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία τον χαρακτήρισε «έναν επικίνδυνο άνθρωπο» στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το θέμα την Παρασκευή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει τα εξής: «Αν είμαι επικίνδυνος ή όχι άνθρωπος, είτε στη δουλειά μου είτε στη ζωή μου, αυτό νομίζω θα το αποφασίσουν άλλα θεσμικά όργανα. Αυτό λέει το κράτος δικαίου. Αυτό αποφασίζεται, δεν προαποφασίζεται».

Ερωτηθείς αν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα. ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά: «Τι εννοείτε; Aν έχω εγκληθεί από το λαϊκό αίσθημα; Έχω μια ολόκληρη χώρα εναντίον μου. Δεν έχω τίποτα τέτοιο (εννοώντας ότι δεν έχει εγκληθεί από τον εισαγγελέα). Αν εγκληθώ για κάτι, η επικινδυνότητα κάποιου ανθρώπου δεν κρίνεται από λαϊκά δικαστήρια, δεν κρίνεται από τα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα. Κρίνεται θεσμικά».

Μιλώντας σε ενημέρωση στους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού η κυρία Μενδώνη ανέφερε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος και πως ο ίδιος δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019 αλλά πως έχει μια σχέση αδιάληπτη με το Εθνικό Θέατρο. Απαντώντας στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Μενδώνη ανέφερε «πρωταγωνίστριά του στους Πέρσες, ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου» και πρόσθεσε «εκείνη την εποχή δεν είδα τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος». «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Η υπουργός Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή πρόσθεσε ότι αισθάνεται και προσωπικά εξαπατημένη από τον τέως Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά την συνέντευξη του Ν.Σ».

Η υπουργός Πολιτισμού ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού.


  • Λευτέρης Ζαμπέτογλου για γνωστό σκηνοθέτη: «Μου τράβηξε το μποξεράκι και ζήτησε να είμαστε μαζί»

O ηθοποιός Λευτέρης Ζαμπέτογλου, σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως δέχτηκε δύο φορές σεξουαλική παρενόχληση από δύο γνωστούς σκηνοθέτες του θεάτρου και της τηλεόρασης. «Έχω να πω δύο εμπειρίες από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο πρώτος ήταν ένας τηλεοπτικός σκηνοθέτης, η πρώτη μου σκηνή, όταν ξεκίνησα, ήταν ερωτική.

Ο σκηνοθέτης, μόλις τελείωσα την ερωτική σκηνή, με πλησίασε, μου τράβηξε το μποξεράκι και μου λέει “τι έγινε; Όλα καλά;”. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης μετά μου έκανε πρόταση να είμαστε μαζί… Και σηκώθηκα κι έφυγα!», είπε αρχικά ο Λευτέρης Ζαμπέτογλου στην εκπομπή Ευτυχείτε και συνέχισε:

«Η δεύτερη εμπειρία μου ήταν πάλι με έναν σκηνοθέτη καταξιωμένο του θεάτρου που με πήρε τηλέφωνο, χωρίς να τον ξέρω, μου είπε το όνομά του και μου είπε να περάσω από το χώρο του για να του δώσω ένα βιογραφικό. Τον ρώτησα που βρήκε το τηλέφωνό μου και μου είπε ότι οι σχολές μας είναι δίπλα δίπλα και με είχε δει απ’ έξω, του άρεσα πολύ και θέλησε να με γνωρίσει από κοντά και να του δώσω ένα βιογραφικό μου.

Τον ρώτησα “θέλετε να σας παίξω κάποιο μονόλογο;” και μου λέει ότι αυτό δεν είναι της παρούσης. Και μετά άρχισε και μου την έπεφτε. Μου είπε ότι “πρέπει να είσαι διαθέσιμος σε αυτό χώρο, θα πρέπει να πηγαίνεις με διάφορους σκηνοθέτες για να μπορέσεις να πάρεις κάποιο ρόλο” και σηκώθηκα κι έφυγα από εκεί. Μετά συνέχισε να με παίρνει τηλέφωνο και του το απαγόρευσα, να μην με ενοχλήσει ξανά. Αν είχα ενδώσει τότε, ίσως να είχα κάνει μεγάλη καριέρα. Αλλά εγώ προσωπικά θέλω να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, με τη συνείδησή μου και να μην κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να φτύνομαι».


  • Ξέσπασμα Μαρκουλάκη: Τα πράγματα που ακούγονται είναι αποτρόπαια και φρικτά

Ως «πολύ επώδυνη στιγμή για το θέατρο» χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» ο ηθοποιός ανέφερε ότι είναι στενός φίλος με τουλάχιστον δύο από τους καταγγελλόμενους.

«Έχω υπάρξει στενός συνεργάτης και φίλος με τουλάχιστον 2 από τους καταγγελλόμενους. Τα πράγματα που ακούγονται είναι αποτρόπαια και φρικτά. Οι πράξεις σεξουαλικού χαρακτήρα γίνονται εν κρυπτώ. Με κανέναν από αυτούς δεν κάναμε παρέα μιας καθημερινότητας, αλλά και να κάναμε παρέα δε γνωρίζεις τι γίνεται όταν γυρίζει ο άλλος στο σπίτι του» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην κριτική που του ασκήθηκε για την επιλογή του να διαγράψει τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, περίπου ένα μήνα πριν, οπότε και ξέσπασε το πρώτο “κύμα ” καταγγελιών.

«Για εμένα προσωπικά μαθαίνω πως ακούγονται διάφορα ψέματα, όπως το ότι έκλεισα τα κοινωνικά μου δίκτυα όταν ξέσπασε αυτή η ιστορία, ενώ τα έχω κλείσει από τις 12 Ιανουαρίου. Πριν το metoo έκλεισα τον λογαριασμό μου. Άκουσα ότι έχω εμπλακεί και σε μαχαιρώματα» πρόσθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.


  • «Δεν θα είμαι ο επόμενος διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης λύγισε, όταν αναφέρθηκε στις σκληρές επιθέσεις που δέχεται από κόσμο, όπως λέει, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων.

«Βάλλομαι για θέσεις που έχω πολιτικού χαρακτήρα από το 2008 και μετά. Έχω ακούσει χιλιάδες πράγματα και έχω αντέξει. Για κανέναν άνθρωπο δεν είναι ευχάριστο να του γράφουν ’’Να πάθεις τον καρκίνο’’. Πως μπορεί να μιλήσει ένας άνθρωπος για κακοποίηση και να τον πιστέψω ότι το εννοεί ότι θέλει να τελειώνουμε με αυτό , όταν λέει στον άλλον ’’Να πάθεις τον καρκίνο;’’» τόνισε.

Ο ηθοποιός διέψευσε τις φήμες ότι μπορεί να είναι εκείνος ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, θέση που είχε μέχρι πρότινος ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον οποίο έχει συνεργαστεί επί χρόνια.

«Δεν μου έχει γίνει ποτέ πρόταση και δεν χρησιμοποίησα ποτέ κάποιο εργαλείο για να μου γίνει πρόταση, δεν θα ήθελα να το κάνω γιατί έχω μια πολύ δημιουργική ζωή» συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο οποίος ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να αφήσει τις τελικές κρίσεις για τους αρμόδιους.

=====================

 -----------------------------


 

-----------------

«GANGBANG!» Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ με τον Λιγνάδη και τον ανήλικο που σοκάρει...

Σάλος ξεσηκώθηκε  στα social media με παλιά ανάρτηση του Δημήτρη Λιγνάδη, όπου απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με έναν νεαρό αγόρι με τη λεζάντα της φωτογραφίας να αναφέρει: «ROMEO & JULIET audition, Director+Composer…GANGBANG».
Η φωτογραφία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες του Twitter και του Facebook.

Πριν 4 χρόνια ο Δ.Λιγναδης σε αντισιον με πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες για το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα ..
Είναι φωτό tweet του ίδιου του Λιγνάδη
*Αυτό που έγραψε ο.ιδιος
δηλαδή το Gangbang =ομαδικός βιασμός 


 
Όταν η διαστροφή προβάλλεται ...
όταν ο θύτης διαφημίζει τα κατορθώματα του ...
Όταν τα θύματα είναι ανήλικα ...
Τότε η σιωπή κ η ´ διακριτικότητα ´ είναι απλά συνενοχή

 --------------------------------

Στα 1999 η Μενδώνη σταμάτησε τις ανασκαφές στα Στάγειρα.
Στα 2002 μπάζωσε τον τάφο της Αρχαίας Πελλάνας.
Στα 2011 μπάζωσε τον Βωμό των Δώδεκα Θεών.
Στα 2013 μπάζωσε τον Ναό του Θρώνακος Απόλλωνα.
Στα 2014 τελείωσε και την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη
Στα 2019 ενέκρινε την καταστροφή του Αρχαιολογικού Χώρου Σκουριών και χάρισε τον αρχαιολογικό χώρο Κωλιάδα Άκρα στον Λάτση.
Το 2020 τσιμέντωσε την Ακρόπολη.
Το 2021 το έγκλημα που ονομάζεται νομοσχέδιο για τον δανεισμό των αρχαιοτήτων μας.
Το καταλληλότερο άτομο στην καταλληλότερη θέση, μαζί με την φίλη της Παναγιωταρέα στο υπουργείο όχι του πολιτισμού αλλά του θαψίματος και της καταστροφής του πολιτισμού!
=============

 

 -------------------------

Δεν είναι απλώς καταιγιστικός ο ρυθμός με τον οποίο έρχονται οι πληροφορίες για τον παιδοβιαστή Δ. Λιγνάδη στην δημοσιότητα. Η αίσθηση που αποκομίζει όποιος παρακολουθεί έστω και επιφανειακά αυτή την υπόθεση, είναι ότι εδώ υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα παιδόφιλων και τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Μόνο σ' αυτή την εκτίμηση μπορεί να καταλήξει κάποιος αν θεωρήσει βάσιμες τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι αυτές τις ώρες ο Λιγνάδης βρίσκεται σε σπίτι πρώην υπουργού σχετιζόμενου με την Τέχνη στην περιοχή του Κολωνακίου, και δίπλα του είναι για να του προσφέρει .τις νομικές συμβουλές συνταγματολόγος πρώην υπουργός! Μπορεί να μην κατονομάζονται αυτοί οι δυο πρώην υπουργοί αλλά φωτογραφίζονται ολοκάθαρα. Δεν υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που την στιγμή οι πάντες παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν το δίποδο κτήνος θα υποθέσει ότι αυτοί οι πρώην υπουργοί στέκονται στο πλάι του εγκληματία έτσι τυχαία.

Η πολύ σημαντική επίσης αποκάλυψη -αν ισχύει- είναι ότι ο πρωθυπουργικός φίλος παριστάνοντας τον "φιλεύσπλαχνο" και ότι ενδιαφέρεται για τα κατατρεγμένα παιδιά μέσω μιας ΜΚΟ την οποία διαχειρίζονται άτομα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, προσέγγιζε προσφυγόπουλα για να ικανοποιεί τις διεστραμμένες ορέξεις του. 

Εδώ να θυμίσουμε και ένα άλλο σχετικό δημοσίευμα με την «υπόθεση Μεταξουργείο». "Το 2012 υπήρξαν καταγγελίες για βιασμούς ανήλικων μεταναστών σε σπίτι της περιοχής στο οποίο φέρεται να μπαινόβγαινε ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης αλλά και πολιτικά πρόσωπα. Για… άγνωστους λόγους η υπόθεση με βαριά οσμή δράσης κυκλώματος παιδεραστίας έκλεισε άρον άρον.

Υ.Γ:  Να θυμίσουμε κάτι απ' το πρόσφατο παρελθόν. Πριν λίγους μήνες ο Μπογδάνος θεώρησε ότι  "απειλείτε" από μια ανάρτηση που έκανε το μέλος του Ρουβίκωνα  Σπύρος Δαπέργολας. Καταθέτει μήνυση και σε χρόνο dt κινητοποιούνται αστυνομικοί και δικαστικοί μηχανισμοί (Δείτε εδώ).


Σήμερα προσήλθε στην Εισαγγελία και κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Λιγνάδη ένας άνθρωπος που σε ηλικία 14 χρονών, το 2010, βιάστηκε από τον πρωθυπουργικό φίλο. Είναι ένα έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα και το οποίο δεν έχει παραγραφεί. Για τους δικαστές και του μπάτσους όμως είναι απλώς Παρασκευή. Εξοχα.

=====================

 

BLOGGER:

Mε τα εγκλήματα του όποιας λινάτσας να ασχοληθεί στα σοβαρά η δικαιοσύνη και κάποιοι πρέπει να σαπίσουν στη φυλακή. Όχι μόνο ο δράστης, αλλά να τιμωρηθούν και όσοι τον κάλυπταν, όσοι τον τροφοδοτούσαν με ...πρώτη ύλη για τη διαστροφή του.

Εμείς θέλουμε να τονίσουμε την διάσταση του ρόλου μιας ΜΚΟ που εμφανίζεται "τροφοδότης μικρών παιδιών" για να ικανανοποιήσει τα διεστραμμένα βίτσια του αυτό το ανθρωποειδές της "τέχνης"...

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ΜΚΟ εκτός από μια μεγάλη μπίζνα που φέρνει πολλά χρήματα στους διαχειριστές τους, είναι τροφοδότης και διαφόρων κυκλωμάτων (σήμερα μαθαίνουμε για το κύκλωμα βιαστών, αύριο μπορεί να μάθουμε για κύκλωμα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, κ.ά..)

(Μεταγεννέστερη εγγραφή! http://www.konstantakopoulos.gr/14003/%ce%bd%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%84%ce%b6%ce%b9%ce%ac%cf%82 )

Ώρα να πάψει η ασυλία των ΜΚΟ και να γίνει ενδελεχής έλεγχος ΟΛΩΝ.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι ΜΚΟ μόνο αθώες δεν είναι  και το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να τις ξηλώσει.  

εδώ μια ματιά για την ξαδέρφη..

 εδώ θα βρείτε μια άλλη ανάρτηση - που έχει ενσωματωθεί παρακάτω - σχετικά με τα πλοκάμια των ΜΚΟ!

--------------------------

Σχετικά με τις ΜΚΟ  κάπου έγραφα:

Για να το λήξουμε το θέμα και για να μην πριονίζουμε τα πριονίδια. Από το παρακάτω μπουκέτο των εγγραφών αποδεικνύεται ότι όλοι ξέρουν: Οι ΜΚΟ είναι βραχίωνας άλωσης της χώρας. Σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Όλος ο εσμός που σιτίζεται απ' αυτές (και δεν μιλάμε για τους φουκαράδες που κάνουν μεροκάματα, αλλά τους υπευθύνους που τρώνε με χίλιες μασέλες) πρέπει να αντιμετωπισθούν ως προδότες του κράτους και δοσίλογοι.  
Πριν απ' όλα να γίνει καταγραφεί  ποιες είναι, να δεσμευτούν τα στοιχεία τους - δεν θα βρείτε τίποτα, αφού πρόκειται για κελύφη αδειανά, που κάθε μέρα κάνουν εξαγωγή των όποιων διαθεσίμων τους σε τράπεζες του εξωτερικού - και να απαγορευτεί η λειτουργία τους στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι κάνουν τα κράτη που είναι αυτεξούσια και δεν είναι προτεκτοράτα. Στα καθ' υμάς: Αφού μας σκοτίσουν τα  ....φρύδια για  καμιά βδομάδα θα ανακαλύψουμε κάποιο άλλο θέμα για να απασχολήσουμε το πόπολο....

-----------

Οι ανθρωπιστές από τα lidl εναντίον των ανθρώπων 

Σε μία τετραετία 1,3 δισ. πήγαν σε οργανισμούς και ΜΚΟ σύμφωνα με Μηταράκη 

Χάρτης των ΜΚΟ για διακινητές – Τα τουρκικά Λευκά Κράνη τη Λέσβο 

Οι Μ.Κ.Ο. είναι επίλεκτες μονάδες του στρατού της Ε.Ε.

Γιάννης Ραχιώτης: Τι κρύβει η «έκρηξη» ΜΚΟ και η μαζική στρατολόγηση επιστημόνων

Τα ψέματα των «ανθρωπιστών» και η επικερδής μπίζνα των ΜΚΟ!

Απόρρητα έγγραφα αποκαλύπτουν παιχνίδια “κατασκόπων” στη Λέσβο: Οι δυο γυναίκες και οι πληροφορίες στην Τουρκία

Για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τη δράση τους

 ==================

Η ΜΚΟ του "φιλάνθρωπου" Σόρος παίρνει αποστάσεις από τον Λιγνάδη της καλής κοινωνίας... Αλλά έτσι είναι;


 

Η ΜΚΟ του "φιλάνθρωπου" Σόρος παίρνει αποστάσεις από τον Λιγνάδη της καλής κοινωνίας... Αλλά έτσι είναι;

Γιάννης Κων. Κρούσος
"καμία εμπλοκή με το χώρο του θεάτρου " λέει η ανακοίνωση της. ΑΛΛΑ το...

google διαψεύδει κι ας μην μπορείς να ανοίξεις τις σελίδες αυτές.

 
 ==============
1984 Μήνυση για παρενόχληση ανηλίκου, αποσύρθηκε
1991 Αρσάκειο, καταγγελίες παρενόχλησης
2002 Αρσάκειο, αποπομπή
2002 Μαχαίρωμα, εξωδικαστικό κλείσιμο
2004 Παν Πελοποννήσου, αποπομπή
2012 Ελεγχος για trafficking, σταματά
2013 Εθνικό, αποπομπή
2016 Ιασμος, αποπομπή
2021 "πέσαμε από τα σύννεφα, δεν γνωρίζαμε τίποτα, μήπως είστε συριζαίοι; σταματήστε επιτέλους, οι Τούρκοι είναι στο Αιγαίο, ναι αλλά ξεμπλόκαρε η επένδυση του Ελληνικού"....
 

===========

-----------


ΑΠΟ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ" ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ! 8 (ΝΕΑ) ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ για την υπόθεση Λιγνάδη..

happpygolucky   
Χθες η OlgaMarkatou έγραφε τα παρακάτω, σήμερα δεν υπάρχει ο λογαριασμός της.Όσοι την ακολουθείτε ξέρετε τι συνέβη;(διαβάστε το παιδιά, έχει ενδιαφέρον

 ============

 

================

Η συγκλονιστική περιγραφή του 15χρονου (τότε) Χρήστου: Ετσι με πλησίασε το 1992

Μία ακόμη εξιστόρηση που σύμφωνα με τους δημοσιεύσαντες αφορά «γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό», κατέθεσε στον ιστότοτοπο 2020mag.gr, o Χρίστος Χ.,.

O Χρίστος X. ζήτησε να μην δημοσιευτεί το επίθετό του, αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο και είναι πρόθυμος να καταθέσει. Τα πλήρη στοιχεία του και οι λεπτομέρειες είναι στην απόλυτη διάθεση της Δικαιοσύνης καθώς το μοναδικό του κίνητρο είναι, όπως λέει, «να συμβάλει με τον τρόπο μου σε μια κάθαρση…».

Στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

Διαβάζοντας τις συνεντεύξεις-αφηγήσεις του Νίκου Σ. και της μαθήτριας του Αρσακείου στο ιστολόγιο 2020mag.gr και σε συνδυασμό με την πλημμύρα των καταγγελιών, οι μισοθαμμένες μνήμες μου ξεθάφτηκαν ολοκληρωτικά.

Λέγομαι Χρίστος. Είναι το πραγματικό μου όνομα.

Οκτώβριος 1992. Ετών 15. Στην πλατεία Αμερικής, κάθομαι να κάνω ένα τσιγάρο λίγο πριν πάω στο μάθημα Γαλλικών, στο παράρτημα της Γαλλικής Ακαδημίας στην οδό Τενέδου. Στο διπλανό παγκάκι παρατηρώ κάποιον να με κοιτάει έντονα. Δεν δίνω σημασία. Σηκώνομαι από το παγκάκι, πηγαίνω στο μάθημα και καθώς κοιτάζω πίσω μου, βλέπω να με ακολουθεί.
Επισπεύδω το βάδισμα μου και μπαίνω στο κτήριο. Το μάθημα διαρκεί 1ώρα και 45 λεπτά. Αφού έχω τελειώσει το μάθημα, βγαίνω στην Πατησίων για να περπατήσω και να πάρω το λεωφορείο για να επιστρέψω σπίτι μου. Νιώθω κάποιος να με χτυπάει ήπια στην πλάτη. Γυρνάω και ήταν εκείνος από το δίπλα παγκάκι. «Πάμε να κάνουμε ένα τσιγάρο στην πλατεία;» μου λέει. Εγώ απαντώ ένα ξερό «όχι» και φεύγω τρέχοντας.

Δυο μέρες μετά ξαναείχα μάθημα. Καθόμουν πάλι στην πλατεία για το καθιερωμένο μου τσιγάρο. Ξαφνικά, βλέπω τον ίδιο άντρα, όρθιο λίγο μακριά μου. «Με συγχωρείς για προχτές… φέρθηκα σαν μαλάκας. Και καταλαβαίνω ότι σε τρόμαξα και σου ζητώ συγνώμη». Κοίταζα μισοχαμένος-μισοφοβισμένος, αλλά προσπαθούσα να μην δείξω τίποτα. Του είπα ότι πράγματι τρόμαξα. Αφού μου ξαναζήτησε συγνώμη, με ρώτησε αν είμαι Έλληνας αφού το παρουσιαστικό μου δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Του είπα ότι είμαι Έλληνας κι ότι εμφανισιακά έχω μοιάσει στην μητέρα μου που είναι ανοιχτόχρωμη. Εκείνη την στιγμή έπρεπε να φύγω για το μάθημα. Μου ζήτησε ραντεβού… Αρνήθηκα… Είπα… «αν είναι να τύχει, θα συναντηθούμε εδώ», εννοώντας την πλατεία. Με χαιρέτησε ευγενικά κι έφυγε.

Την επόμενη εβδομάδα, πάλι τον είδα στην πλατεία. Με κέρασε ένα τσιγάρο, με ρώτησε τι τάξη πάω. Tου είπα Α’ Λυκείου. Μου είπε ότι είναι δύσκολη τάξη. Με ρώτησε τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω. Εγώ, όπως οι περισσότεροι έφηβοι είπα… «ηθοποιός». Πάγωσε. Με ρώτησε αν έχω δει θέατρο, τι έχω δει κ.τ.λ.

Όσο κι αν φανεί παράξενο δεν είχαμε πει τα ονόματα μας. Μάλλον πρέπει να είχα άρνηση… να φοβόμουν… κάτι τέτοιο. Με ρώτησε πως με λένε. Του απάντησα. Ο ίδιος μου συστήθηκε ως «Γιώργος, 28 ετών, φιλόλογος που κάνει μια έρευνα σχετικά με τον θεσμό της χορηγίας στην αρχαία Ελλάδα». Μου πρότεινε να συναντιόμαστε και να κάνουμε έξτρα μαθήματα Αρχαίων αφού ήθελα να δώσω στην Τρίτη Δέσμη τότε. Δεν απάντησα κάτι, απλά γέλασα. Με ρώτησε πότε θα έχω το επόμενο μάθημα για να βρεθούμε και του είπα…

Πράγματι ήταν εκεί. Και, αλήθεια, μου έλεγε χωρία από τον λόγο του Λυσία και κάναμε γραμματική και συντακτική ανάλυση. Μου έλεγε να διαβάζω και να προσπαθώ. Πάντα όταν είχα μάθημα ήταν εκεί. Πάντα φιλικός, πάντα ευγενής. Κάποια στιγμή, μου ζήτησε να του δώσω μια φωτογραφία μου. Του άρεσαν πολύ τα χαρακτηριστικά μου και ήθελε να τα βλέπει. Του είπα εντάξει. Τότε εκείνος μου είπε ότι θέλει να μου γράψει κάτι. Του έδωσα το βιβλίο της Γαλλικής γραμματικής και μου έγραψε ένα ποίημα, που, όπως μου είπε, λεγόταν ”Συνάντηση στο πάρκο” του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Βέβαια, αργότερα έμαθα ότι το ποίημα στην πραγματικότητα λεγόταν «Γυναίκα στο πάρκο». Εγώ, του έδωσα την φωτογραφία στην οποία δεν θυμάμαι αν έγραψα κάτι.

Προς τα τέλη του Νοέμβρη, ήρθε και ήταν πολύ περίεργος. Με κοίταζε περίεργα… σαν να βούρκωνε. Τον ρώτησα τι έχει. Μου απαντά πως μου έχει πει ένα ψέμα. Δεν το λένε Γιώργο (η ιστοσελίδα αναφέρει τα αρχικά του ονόματος)  και έχει μεν σπουδάσει φιλολογία αλλά είναι ηθοποιός. Έχει παίξει και στην τηλεόραση σε τηλεοπτική σειρά με θέμα τις σχέσεις γονέων-παιδιών. Ο λόγος που μου είπε ψέματα; Φοβόταν μήπως, επειδή ήθελα να γίνω ηθοποιός, τον έκανα παρέα μόνο γι’ αυτό. Απόρησα… αλλά δεν το θεώρησα κάτι άσχημο. Ο λόγος που μου το είπε τότε, εξήγησε, ήταν γιατί ήθελε να πάω με φίλο ή φίλη μου να τον δω στο θέατρο που θα έπαιζε την επόμενη χρονιά.

Ο καιρός είχε περάσει κι είχε φτάσει ο Δεκέμβριος στα μέσα του. Τα σχολεία και τα φροντιστήρια έκλειναν για την χριστουγεννιάτικη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε κάποια επικοινωνία με τον (αρχικά ονόματος) .
Την περίοδο αυτή η οικογένειά μου κεραυνοβολείται αφού ο πατέρας διαγιγνώσκεται με καρκίνο στο συκώτι και οι γιατροί, του δίνουν το περισσότερο 4 μήνες ζωής. Ανατρέπεται όλη μας η ζωή ως οικογένεια. Νοσοκομεία, άγχος, θλίψη, κούραση.

Όταν ανοίγουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, συναντιόμαστε τυχαία στην πλατεία. Του λέω ό,τι συμβαίνει. Δείχνει να συμπάσχει μαζί μου. Μου λέει αν θέλω να πάμε μια βόλτα με το αυτοκίνητο του. Αρνούμαι. Μου δίνει το τηλέφωνό του να τον ενημερώνω για τις εξελίξεις. Με ενημερώνει ότι έχει και τηλεφωνητή.

Τέλη Γενάρη η κατάσταση του πατέρα μου, βελτιώνεται. Βγαίνει από το νοσοκομείο. Μπαίνουμε σε μια δύσκολη καθημερινότητα μέσα σπίτι. Προσπαθώ να ισορροπήσω στην μαθητική μου ζωή αφού η πτώση της απόδοσης μου είναι ραγδαία.

Κάποιες φορές, λόγω της κατάστασης στο σπίτι, δεν πήγαινα στο μάθημα Γαλλικών οπότε και η επικοινωνία μας ήταν ανύπαρκτη. Τον Φλεβάρη, τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω τις δυσκολίες στο σπίτι μου. Μου λέει να έχω κουράγιο, ότι χαίρεται που τον εμπιστεύομαι, ότι είναι πολύ καλό που έχουμε γίνει φίλοι αφού κι εκείνος είχε χάσει τον πατέρα του, γεγονός που του είχε στοιχίσει πολύ. Κλείνουμε ραντεβού στην πλατεία. Λέμε για την καθημερινότητά μας. Μου λέει για τις πρόβες του. Με παρακαλάει αφόρητα να πάω στο θέατρο να τον δω λέγοντας μου ότι θα κάνει καλό στην ψυχολογία μου. Να πάρω και μια φίλη που είχα τότε και να πάμε μαζί. Θα έχει προσκλήσεις για εμάς στο ταμείο. Του λέω ότι θα πάω. Μου πιάνει το χέρι και μου λέει να μην στεναχωριέμαι, ότι φαίνομαι πολύ ευαίσθητος, ότι να σκέφτομαι ότι αν γίνω ηθοποιός θα παίξουμε μαζί το έργο ”Το μακρύ ταξίδι της ημέρας μέσα στην νύχτα”. Εκείνος θα κάνει τον μεγάλο αδερφό κι εγώ τον μικρό. «Αυτοί οι ρόλοι μας ταιριάζουν». Επίσης, μου έλεγε ότι θα γράφω καλά στον κινηματογραφικό φακό. Η συνάντηση τελειώνει εκεί αφού κανονίσαμε την ημερομηνία που θα πάμε στο θέατρο.

Αρχές Μαρτίου του ’93 ήταν που πήγαμε στο θέατρο με την τότε φίλη μου. Όταν τέλειωσε η παράσταση και πήγαμε στο καμαρίνι έδειχνε τρομερά χαρούμενος και μας πήγαινε στα γειτονικά καμαρίνια και μας γνώριζε στους συναδέλφους του. Προσφέρθηκε να μας πάει σπίτι μας. Πράγματι, αφήσαμε πρώτα την φίλη μου και μετά εμένα που έμενα λίγο παρακάτω. Στο ραδιόφωνο έπαιζε το τραγούδι του Βοσκόπουλου ”Πριν χαθεί το όνειρο μας”. Στον στίχο που λέει ”άσε με να σ’ αγαπάω κι όπου φτάσουμε” μου λέει ότι αυτόν τον στίχο τον λέει για εμένα. Όταν μου το’ πε πάγωσα… αλλά το ξεπέρασα με μια αμηχανία που έγινε εμφανής. Πριν βγω από το αυτοκίνητό του, με ευχαρίστησε θερμά που πήγα, τον αντευχαρίστησα κι εγώ. Με παρακαλά να του κάνω μια χάρη. Τον ρωτάω τι. Μου λέει να τον αφήσω να με αγκαλιάσει. Τον άφησα… Mε έσφιξε πολύ. Χαιρετηθήκαμε και πήγα σπίτι μου.

Η υγεία του πατέρα επιδεινώνεται ραγδαία. Η κατάσταση στο σπίτι γίνεται εξαιρετικά δύσκολη και όλα δείχνουν ότι το τέλος είναι κοντά. Του τηλεφωνώ και του λέω ό,τι συμβαίνει. Μου λέει να βρεθούμε στην πλατεία. Βρισκόμαστε.

Κάνει πολύ κρύο. Εγώ είμαι πολύ θλιμμένος. Εκείνος έχει νευρικότητα. Σηκώνεται και κάνει πηδηματάκια για να ζεσταθεί. Μου λέει να πάμε κάπου πιο ζεστά. Του λέω να πάμε σε καφετέρια. Μου αρνείται λέγοντας ότι έχει φασαρία. Θέλει να πάμε κάπου πιο ζεστά και ήσυχα. Του λέω που. Μου λέει να μην φοβάμαι. Απλά, να είμαστε ήσυχοι. Τον ακολουθώ στο αμάξι. Δεν ξέρω που πάμε. Σταματάει σε έναν δρόμο με ελάχιστο φως. Μπαίνουμε κάπου. Καταλαβαίνω ότι είναι ξενοδοχείο (κάποια χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι αυτό το ξενοδοχείο ήταν στην Πλατεία Βάθης). Καθώς ανεβαίνουμε τα σκαλιά, βλέπω δύο κατσαρίδες. Αρχίζω να καρδιοχτυπώ. Μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο εξαιρετικά παγωμένο. Του λέω «γιατί ήρθαμε εδώ»; Μου λέει να μην φοβάμαι. Μου λέει να βγάλω το μπουφάν μου. Το βγάζω κι αρχίζω να τρέμω. Με αγκαλιάζει και μου λέει να ηρεμήσω. Ξαφνικά, με μια απότομη κίνηση, με πετάει στο κρεβάτι και πέφτει πάνω μου αρχίζοντας να με ακουμπάει παντού και να τρίβεται πάνω μου. Έλεγα «όχι..όχι….». Δεν σταμάταγε… Με όση δύναμη είχα, του ρίχνω μια σπρωξιά και σηκώνομαι όρθιος. Φοράω το μπουφάν μου και του λέω τρέμοντας κι αγκομαχώντας να φύγουμε. Το δέχεται….η συμπεριφορά του άλλαξε άρδην. Το γλυκό ύφος μετατρέπεται σε κενό, με μείγμα θυμού και κακίας. Μπαίνουμε στο αμάξι… είναι αμίλητος. Εγώ να έχω ντροπή και τρέμουλο. Λίγο πριν με αφήσει-δεν θυμάμαι που-με φωνή παγωμένη με έντονο το στοιχείο του θεατρινισμού, μου λέει: «Χρίστο, είσαι ένα λουλούδι, άφησε με να σε κόψω πριν μαραθείς»

Λίγες μέρες μετά, ο πατέρας πεθαίνει. Η ψυχολογική μου κατάσταση, όπως και όλης της οικογένειάς μου, είναι εξαιρετικά άσχημη. Με τον (αρχικά ονόματος)  μετά από το ξενοδοχείο δεν είχα καμία επικοινωνία.

Μέσα Μαΐου είχα τελειώσει το μάθημα που είχα, πρωινή ώρα, και πέρναγα έξω από το σπίτι του λίγο πιο κάτω από την πλατεία κι εκείνη την στιγμή τυχαία έβγαινε έξω. Έδειξε να χαίρεται που με είδε. Του είπα τι είχε συμβεί. Με συλλυπήθηκε διά χειραψίας με κοίταξε με πολλή ευγενικό ύφος – αναντίστοιχο με αυτό του ξενοδοχείου. Μου είπε να βρεθούμε… να μιλήσουμε… να του τα πω αναλυτικά. Τον ευχαρίστησα αλλά του είπα ότι έχω εξετάσεις στο σχολείο και στα Γαλλικά κι ότι η ψυχολογία μου είναι κάκιστη. Εκεί, βούρκωσα λιγάκι. Μου λέει να μην κλαίω και πόσο θέλει να με αγκαλιάσει για να με παρηγορήσει, αλλά είναι δύσκολο εκείνη την στιγμή. Με έβαλε να του υποσχεθώ ότι θα του τηλεφωνήσω όταν νιώσω καλύτερα. Του είπα ότι θα το κάνω κι έφυγα.

Τηλέφωνο τον πήρα αρχές Σεπτέμβρη, που πράγματι ήμουν καλύτερα. Αισθανόμουν πιο δυνατός ψυχολογικά. Συναντηθήκαμε στην πλατεία Βικτωρίας. Ήταν λίγο βαρύς. Με κοίταζε με ένα ύφος αφ’ υψηλού.΄Ηταν πολύ φειδωλός στα λόγια του. Του έλεγα πάνω-κάτω πως πέρασα αυτόν τον καιρό κι εκείνος σαν να μην άκουγε ή με διέκοπτε για να μου πει ότι πήγε στην Επίδαυρο, ότι είδε πολύ ωραία παιδιά με ωραία σώματα. Δεν έδωσα σημασία. Πριν αποχαιρετιστούμε, μου ζητάει ως χάρη να βρεθούμε στις 29/9 στην πλατεία. Τον ρώτησα γιατί και μου είπε πως αυτή τη μέρα είναι τα γενέθλιά του. Του είπα πως είναι μια εβδομάδα μετά τα δικά μου. Του είπα ότι θα πάω και έφυγα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου πάω στην πλατεία Αμερικής. Είχε σκοτεινιάσει. Άναψα τσιγάρο και περίμενα. Η ώρα πέρναγε. Δεν ερχόταν. Είχε περάσει ένα τέταρτο και σηκώνομαι να φύγω. Όταν αρχίζω να περπατώ, ακούω ένα θόρυβο από την τσουλήθρα που υπήρχε στην πλατεία. Γυρίζω και ήταν εκείνος πάνω στην τσουλήθρα. (Τότε, στην εν λόγω πλατεία υπήρχε και τσουλήθρα και κάποιες κούνιες νομίζω) Αφού κατεβαίνει τον ρωτάω τι έκανε εκεί. Απαντά ότι με κοίταζε. Καθήσαμε στο παγκάκι. Αφού του ευχήθηκα χρόνια πολλά και με ευχαρίστησε, έκανε μια μακρά παύση.

Τον ρωτάω αν έχει κάτι κι αρχίζει να μου λέει ότι είναι ερωτευμένος μαζί μου, ότι με σκέφτεται συνέχεια και ότι με θέλει σεξουαλικά. Του απάντησα ότι εγώ δεν νιώθω έτσι κι ότι δεν έχω βρει ακόμη τον εαυτό μου ως προς το σεξ. Εκείνος μου απάντησε ότι κρύβομαι από τον εαυτό μου κι ότι πρέπει να απελευθερωθώ. Του είπα και πάλι όχι. Με ένα ακόμα πιο ψυχρό ύφος, μου απάντησε ότι δεν θα ξανασυναντηθούμε γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να λειτουργήσει στο φιλικό πλαίσιο που ήθελα εγώ. Το δέχτηκα. Τότε μου είπε ότι η παράσταση στην οποία θα παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε λίγο καιρό, αποτελούσε όνειρο ζωής για εκείνον και θα ήθελα να πάω να τον δω. Του είπα ότι θα πάω. Μου είπε πριν πάω να τον πάρω τηλέφωνο για να έχει πρόσκληση. Του είπα ότι θα πληρώσω το εισιτήριο.

Πράγματι, μετά από καιρό, πήγα στην παράσταση. Όταν τέλειωσε, στην υπόκλιση, ένιωσα ότι με κοίταζε. Πάω στο καμαρίνι να τον συγχαρώ. Είναι απίστευτα ψυχρός. Με ευχαριστεί βέβαια, με ρωτά πως κυλάει η ζωή μου, αλλά με ύφος σκληρό. Αφού τον συγχαίρω ξανά, τον χαιρετώ για να φύγω και στρίβω την πλάτη, με φωνάζει. Γυρνάω και μου λέει το εξής: «Ό,τι και να κάνεις Χρίστο, η μοίρα σου είναι προδιαγεγραμμένη» Δεν τον ρώτησα τι εννοεί… τίποτα. Είχα παγώσει από την χαιρεκακία με την οποία ξεστόμισε αυτήν την φράση. Έφυγα τρομερά στεναχωρημένος.

Οι μέρες πέρναγαν κι αυτή η φράση με θύμωνε. Παράλληλα, είχα θυμώσει και με τον εαυτό μου για το σκηνικό στο ξενοδοχείο που το είχα αφήσει να φτάσει ως εκεί. Αποφασίζω να του γράψω ένα γράμμα. Δεν θυμάμαι επακριβώς το περιεχόμενο του, αλλά σε γενικές γραμμές έλεγα ότι κανενός η μοίρα δεν είναι προδιαγεγραμμένη, ότι όλα στην ζωή αλλάζουν, ότι πήγε να με εκμεταλλευτεί και κατέληγα με την σκληρή φράση -που απ’ ό,τι φαίνεται με τις τρέχουσες καταγγελίες, επαληθεύεται πλήρως- ”Καλό ψωνιστήρι στην πλατεία Αμερικής”.

Τρεις φορές συναντηθήκαμε από τότε τυχαία. Μία, όταν είχα πάει στο Γαλλικό φροντιστήριο να πάρω ένα χαρτί, πέρναγα την Πατησίων και ήταν στην μηχανή. Ένιωσα τα μάτια του βεντούζα πάνω μου. Την δεύτερη, κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Ήταν με κάποιον. Με φώναξε δύο φορές. Η καρδιά μου έφτασε στον λαιμό μου από τον φόβο κι έφυγα σχεδόν τρέχοντας. Η τρίτη, αρκετά χρόνια μετά, πέρναγε απέξω από ένα μαγαζί που δούλευα επί της Πατησίων, στο οποίο ερχόταν κι ως πελάτης ο κολλητός του φίλος Κ.Μ. Μπήκε μέσα κι έκανε ότι κοίταγε τα ρούχα, ενώ με την άκρη του ματιού του κοίταγε στο σημείο που ήμουν εγώ… Έφυγε σε ένα λεπτό.

Αφού τέλειωσε η αφήγηση των γεγονότων, θέλω να πω τα εξής:

ΔΕΝ κατηγορώ τον (αρχικά ονόματος) για βιασμό.

Κατηγορώ τον (αρχικά ονόματος)  για την επιτυχή προσπάθεια χειραγώγησής μου -αποπλάνηση λέγεται αυτό- με άμεσο στόχο την σεξουαλική συνεύρεση του μαζί μου, κάτι που δεν κατάφερε.

Έπαιξε με το νεαρότατο της ηλικίας μου προκειμένου να έχει ίδιον όφελος.

Αξιοποίησε το οικογενειακό μου πρόβλημα προκειμένου να καρπωθεί αυτό που είχε ως στόχο.

Επέδειξε δηλαδή μια ανηθικότητα απίστευτης ισχύος.

Ο τρόπος προσέγγισης του και η πίεση που μου άσκησε με μπλόκαρε από το να ψάξω με ηρεμία τον εαυτό μου και να τον βρω σε ένα καθεστώς αρμονίας.

Όλα αυτά τα γεγονότα με κράτησαν πίσω και λειτούργησαν αθροιστικά στην κατάθλιψη που σαφώς προϋπήρχε αλλά δεν είχε ανιχνευτεί, παίρνει σάρκα και οστά το 1999 και διογκώνεται -συναρτήσει πολλών επιπρόσθετων παραγόντων- το 2004 που καταλήγω σε μια εξόχως σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας.

Ξέρω ότι όλα αυτά τα οποία περιέγραψα έχουν παραγραφεί, αλλά η ηθική δικαίωση είναι κάτι που δεν παραγράφεται, ούτε λησμονείται. Τώρα είναι η ώρα.

Δεν είναι τα παραπάνω η δική μου αλήθεια. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Είμαι πρόθυμος να στηρίξω οποιαδήποτε προσπάθεια κι άλλων ανθρώπων να πουν ό,τι τους έχει συμβεί. Να συμβάλλω με τον τρόπο μου σε μια κάθαρση… Σε μια επί της της ουσίας ενηλικίωση. Σε μια απελευθέρωση».

Πηγή: 2020.mag.gr  

=============

όταν οι ...πουτάνες καλύπτουν του κίναιδους.


 --------------------------


Σας εξαπάτησε κυρία Μενδώνη, ποιος;
- Αυτός για τον οποίο το 2012 ξεκίνησε η αστυνομία έρευνα για κύκλωμα παιδεραστίας και τράφικινγκ εφήβων κι οι έρευνες σταμάτησαν «ξαφνικά», επειδή οι εμπλεκόμενοι με…κάποιον τρόπο εξαφάνισαν τα ίχνη τους;
- Αυτός που το 2002 μαχαιρώθηκε από πατέρα θύματος και το ζήτημα λύθηκε «εξωδικαστικά»;
- Αυτός που το 2016 εκδιώχθηκε από τον Ίασμο για ανάρμοστες συμπεριφορές προς τους μαθητές του;
- Αυτός για τον οποίο είχαν γίνει τόσες καταγγελίες από κατοίκους του Μεταξουργείου για «φωνές από το διαμέρισμά του» κι «επισκέψεις ανήλικων μεταναστών»;
- Αυτός που κι ο τελευταίος κομπάρσος στο τελευταίο σήριαλ ήξερε για τις δράσεις του; Που τον αποκαλούσαν όλοι στον χώρο «παιδεραστή» εδώ και 30 χρόνια;
- Αυτός που το 2017-18 -και παρά τις φήμες- είχε αναλάβει να κάνει μαθήματα θεάτρου σε προσφυγόπουλα, τα οποία αργότερα αρνούνταν πεισματικά να τον συναντήσουν ξανά και τα οποία απελάθηκαν άρον άρον;
- Σας εξαπάτησε αυτός που είναι έχει κατηγορηθεί ότι ήταν ο διαμεσολαβητής σε ερωτικά ραντεβού ανήλικων με πολιτικούς;
- Ο καθηγητής ορθοφωνίας του πρωθυπουργού, η προσωπική του επιλογή για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο εθνικό θέατρο, που δε ρώτησε και δεν έμαθε ποτέ για το ποιόν του;
- Που είπατε, κυρία Μενδώνη σήμερα ότι «Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα», ενώ ο Βασίλης (ένα από τα θύματά του) κατέθετε μήνυση στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 8 του μήνα;
- Αυτός που σήμερα δεν ξέρετε προσωπικά, αλλά στις 22 Ιουνίου απορούσατε για το πώς μπορεί να υπάρχει αμφιβολία για το ήθος του, κυρία Μενδώνη; Αυτός που ξαφνικά σήμερα έγινε επικίνδυνος άνθρωπος μόνο λίγες ώρες μετά την πρώτη ( ; ) καταγγελία;
Κι αν τελικά δεν εξαπατηθήκατε, καθώς φαίνεται κυρία Μενδώνη, πόσο ψηλά φτάνει αυτό το ψάρι που βρομάει από το κεφάλι; Και γιατί όλη αυτή η συγκάλυψη; Γιατί όλος αυτός ο χρόνος που δίνει τη δυνατότητα στον φερόμενο ως θύτη και στους συνενόχους του να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν στοιχεία; (κυκλοθυμικός)
==================
Οι διασυνδέσεις του Λιγνάδη
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ αποκάλυψε στη "real" την 13-11-2012 : «Μπορεί ο χώρος που βρίσκομαι να είναι δύσκολος, ωστόσο έχω καταφέρει να δημιουργήσω φιλίες με γερές βάσεις. Η ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ είναι Μ Α Ν Α & ΦΙΛΗ ΜΟΥ. ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑ. Κούρκουλα-Παναγιωτάκης)
♥️ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ: Κόρη του Κ. Κούρκουλα, Γ.Γ. υπ. Παιδείας επί Χ Ο Υ Ν Τ Α Σ & αδελφή του Δ. Κούρκουλα πρώην υφυπ. Εξωτερικών. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Παρίσι και υποκριτική στη Δραματική Σχολής του Γ. Θεοδοσιάδη. Στις εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Στις 24/10/2001 ορκίστηκε υφυπ. Παιδείας. Εξελέγη βουλευτής και το 2004. Παραιτήθηκε από το αξίωμά της στις 17/4/2007. Είναι παντρεμένη με τον Δ. Παναγιωτάκη.
♣️ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Είναι στην Αθήνα ο μεγαλύτερος θ ε α τ ρ ι κ ό ς π α ρ α γ ω γ ό ς. Η εταιρεία του Α θ η ν α ϊ κ ά Θ έ α τ ρ α, διαχειρίζεται 10 από τις μεγαλύτερες σκηνές της πόλης (Αλίκη, Χορν, Μικρό Χορν, Μικρό Παλλάς, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Λαμπέτη, Εμπορικόν, κλπ).
Ιδιοκτήτης του A c t i o n 24, όπου έκανε εμφανίσεις προεκλογικά ο Λ ι γ ν ά δ η ς σε πολιτικά πάνελς (2019). Επίσης, ο Δ.Π. είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Θεατρικών Παραγωγών (ΕΘΕΠΑ) Συμμετείχε μέσω εταιρείας του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας «Π ρ ώ τ ο Θ έ μ α».
♦️ Το ζεύγος Κούρκουλα-Παναγιωτάκη διατηρεί στενές επαφές με πρώην πρωθυπουργούς και θεωρούνται ζευγάρι που είχε μεγάλη πολιτική επιρροή. Ο Δ.Π. έχει χαρακτηριστεί ο ε ξ ..α π ο ρ ρ ή τ ω ν του Ε. Β ε ν ι ζ έ λ ο υ, απέκτησε μεγάλη πολιτική ισχύ στο πλευρό του και είχε αναλάβει την «καμπάνια» για την εκλογή του, ο Βενιζέλος με τη σειρά του χρησιμοποιεί το σ π ί τ ι του ζεύγους στο Κ ο λ ω ν ά κ ι για να παραθέτει π ο λ ι τ ι κ ά δ ε ί π ν α υψίστης σημασίας και να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ..... ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΚΡΥΒΟΤΑΝ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ & ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ...
Σε σπίτι πρώην υπουργού σχετιζόμενου με την Τέχνη στην περιοχή του Κολωνακίου. Eκεί τον επισκεπτόταν για νομικές συμβουλές και συνταγματολόγος πρώην υπουργός.
Φαίνεται πως σήμερα 20/2/20, έφυγε από το σπίτι φίλων, όπου είχε βρεί λιμάνι, παρηγοριά και συμβουλές και πήγε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ. Μετά πήγε στο σπίτι του μάλλον, ώστε να πάνε οι αρχές να τον συλλάβουν... ή πήγε αυτοβούλως μόλις βγήκε το ένταλμα...👉ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ➡️ΑΘΩΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ τώρα τρέχει και δεν φτάνει μετά από ολιγωρία και σιωπή 15 ημερών. Τώρα δηλώσεις επί δηλώσεων των υπουργών και θα φτιάξουν νόμους, θα φτιάξουν κώδικα δεοντολογίας.... κτλ., για να τον βγάλουν λάδι....ενώ τα κανάλια τους διαλαλούν την καίρια ενέργεια της Μενδώνη και η Μάνδρου την εξαιρετική δουλειά της Εισαγγελίας...... η οποία θα τρέξει την υπόθεση κτλ.... κτλ...
 ============
-

Στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα το πρωί στις εισαγγελικές αρχές η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος ο τυχόν ρόλος κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων στην εκμετάλλευση ανηλίκων.

Μετά την κατάθεση της αναφοράς οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν εντολή για επείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων. Η αναφορά γράφει τα εξής: «Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα, τις τελευταίες ημέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για αξιόποινες συμπεριφορές κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής σε βάρος ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένων ασυνόδευτων ανηλίκων που φέρονται να βρίσκονταν υπό την προστασία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

»Η Πολιτεία έχει την ηθική και νομική υποχρέωση για κάθε ανήλικο που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια να διασφαλίζει την υγιή σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή του και κατ’ επέκταση να λαμβάνει κάθε μέτρο για την πρόληψη περιστατικών βίας σε βάρος των παιδιών και την αποτελεσματική ανταπόκριση σε περίπτωση υποψίας ή αποκάλυψης περιστατικών κακοποίησης ή παραμέλησης.

»Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι εξ ορισμού μια εξαιρετικά ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα, καθώς έχουν επιβιώσει από απειλητικές για τη ζωή συνθήκες και αντιξοότητες μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας και βρίσκονται εδώ χωρίς την παρουσία κάποιου μέλους της οικογένειάς τους, υπεύθυνο για την φροντίδα τους. Συνεπώς, η Πολιτεία λειτουργεί, εν τοις πράγμασι, in loco parentis.

»Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι βάσει του ΠΔ 18/2020 (Α’ 34) και του ν. 4636/2019 (Α’ 169) η αρμόδια εθνική αρχή για την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων. Ευθύνη όλων μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς το πλαίσιο προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων και να διασφαλίζουμε το βέλτιστο συμφέρον και τα δικαιώματα τους.

»Λαμβάνοντας γνώση του ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου του τηλεοπτικού σταθμού «Mega» που παρουσιάστηκε στις 19.2.2021 και αναπαράχθηκε έκτοτε σε ποικίλες ηλεκτρονικές εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με την συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού εργαζόμενου σε μη κυβερνητική οργάνωση σε αξιόποινες πράξεις προς εξυπηρέτηση αποτρόπαιων πράξεων προσώπου του καλλιτεχνικού χώρου, και έχοντας υπόψη την από υπ’ αριθμ. 8 και αρ. πρωτ. 2835/08.04.2021 Εγκύκλιο της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου, ως Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και εκ μέρους του Πρωθυπουργού και του συνόλου των μελών της Κυβέρνησης σημειώνω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον μας για:
»1. Την άμεση, ενδελεχή και εις βάθος διερεύνηση των υποθέσεων – ακόμη και όσων τυχόν έχουν παραγραφεί λόγω ιδίως πλημμεληματικής συμπεριφοράς των δραστών – που σχετίζονται με ασυνόδευτους ανηλίκους και αφορούν τις προαναφερθείσες συμπεριφορές.
2. Την επιτάχυνση των προβλεπόμενων από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας διαδικασιών όταν διαπιστώνονται τα εκ του νόμου απαιτούμενα στοιχεία τέλεσης των αδικημάτων.
3. Τη λήψη μέτρων προστασίας για τα πρόσωπα, και ιδίως για τα παιδιά, που προβαίνουν σε καταγγελίες για τα ανωτέρω αδικήματα.

»Οι Υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή Σας σε κάθε ενέργεια της αρμοδιότητάς Σας προκειμένου να σας παράσχουν οποιοδήποτε αποδεικτικό μέσο, το οποίο κρίνετε απαραίτητο, όπως και η ίδια βρίσκομαι στη διάθεσή σας για την περίπτωση που κρίνετε ως απαραίτητη προσωπική μου κατάθεση για οποιαδήποτε υπόθεση και σε οποιαδήποτε στάδιο.

»Είναι υποχρέωση όλων μας να παρέχουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια και την εγγενή αξιοπρέπεια όλων των παιδιών στη χώρα μας και να παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά στις περιπτώσεις που τα δικαιώματά τους και η ακεραιότητά τους κινδυνεύουν ή υπονομεύονται. Οφείλουμε όλοι μας να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας για τα παιδιά όπου τέτοια φαινόμενα τιμωρούνται και αποτρέπονται, διασφαλίζοντας την πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη και παρέχοντας κατάλληλη υποστήριξη. Προσκομίζονται σχετικά αντίγραφα δημοσιευμάτων.
Μετά τιμής,
Η Ειδική Γραμματέας
Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων
Ειρήνη Αγαπηδάκη»

----

 ==========
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Μουρατίδης στο site που έχει (https://www.nikosonline.gr/ ) , γράφει αναφορικά με το «όνειρο – εφιάλτη» που είδε, με πρωταγωνιστές τους Μητσοτάκη, Μαρκουλάκη, Μενδώνη, Λιγνάδη και άλλους υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Μαρκουλάκης πρότεινε στον Μητσοτάκη να πάρει δάσκαλο ορθοφωνίας τον Λιγνάδη.Όπερ και εγένετο»…

« Ο Μαρκουλάκης είναι φίλος του Λιγνάδη. Ο Μαρκουλάκης είναι φίλος του Μητσοτάκη.

Με τον Μητσοτάκη γνωρίστηκαν στο κολέγιο Αθηνών. Έχουν διαφορά μόνο 2 χρόνια – με τον Μητσοτάκη μεγαλύτερο. Τότε στο σχολείο είχαν και άλλες δύο διαφορές. Ο Μητσοτάκης είχε γνωστό επώνυμο και ήταν ψηλότερος κατά 25 πόντους.

Μετά ο Μητσοτάκης έφυγε για το Harvard και ο Μαρκουλάκης για την δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου. Εκεί γνώρισε τον Λιγνάδη.
Μετά ο Μαρκουλάκης άρχισε να κάνει καριέρα στο θέατρο, ο δε Μητσοτάκης στην πολιτική. Ο Μαρκουλάκης κατάφερε και έγινε πρωταγωνιστής – ο Μητσοτάκης προσπαθούσε ακόμα ενώ ο Λιγνάδης έχτιζε τον μύθο του ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής.

Ύστερα ο Μαρκουλάκης έγινε θεατρικός επιχειρηματίας με παταγώδη αποτυχία, ο Μητσοτάκης έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ, με παταγώδη επιτυχία και ο Λιγνάδης συνέχιζε το χτίσιμο…

Ύστερα ο Μαρκουλάκης προσπάθησε να ξεχρεώσει, έπαιζε δεξιά- αριστερά μέχρι που αυτοχρίσθηκε σκηνοθέτης. Ο Μητσοτάκης απ’ την άλλη έγινε πρωθυπουργός. Ο Λιγνάδης συνέχιζε το χτίσιμο…

Ύστερα ο Μαρκουλάκης βγήκε και υποστήριξε ανοιχτά την ΝΔ και τον πρωθυπουργό κι’ άρχισε μυστικά να συγκεντρώνει καλλιτέχνες για να τους μυήσει/στρατολογήσει στην ΝΔ. Ο Λιγνάδης έσπευσε από τους πρώτους…

Ο Μαρκουλάκης πρότυνε στον πθ να πάρει δάσκαλο ορθοφωνίας και ρητορικής τον Λιγνάδη. Όπερ και εγένετο. Ένας ψευδός να διδάξει ορθοφωνία σε έναν άλλο ψευδό (το θέατρο του παραλόγου). Όσο για την ρητορική το βλέπουμε και το ακούμε κάθε φορά που ο Μητσοτάκης μιλάει χωρίς κείμενο και autocue. Συνεχίζουμε…

Όταν τέθηκε το θέμα Εθνικό Θέατρο, ο μυστικός σύμβουλος του πρωθυπουργού – ο Μαρκουλάκης ντε – του πρότεινε τον Λιγνάδη για καλλιτεχνικό διευθυντή. Ήξερε πως ο Λιγνάδης ήταν υπέρμετρα φιλόδοξος, εγωκεντρικός, νάρκισσος και “ψόφαγε” για καρέκλα χλιδάτη και ισχυρή.
Η υπουργός πολιτισμού (λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα), Στυλιανή Μενδώνη δέχτηκε τηλεφώνημα από του Μαξίμου. Ήταν ο πρωθυπουργός που της είπε τι έπρεπε να κάνει…
Η υπουργός κάλεσε στο γραφείο της τον Λιγνάδη, ήταν εκεί και η ειδική σύμβουλος της Άννα Παναγιωταρέα, ήπιαν καφέ, τα είπαν, κουτσομπόλεψαν, γέλασαν, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και ο Λιγνάδης έφυγε με την καρέκλα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου υπό μάλης.

Ύστερα ζήτησε από την υπουργό, τον πθ ή δεν ξέρω απο ποιον, να του στείλουν ανήλικα προσφυγόπουλα στο Εθνικό, για να τους διδάξει θέατρο. Του τα έστειλαν με χαρά. Τα παιδάκια όμως μετά δεν ήθελαν να ξαναπάνε…. Δεν είπαν γιατί.

Τώρα που ξέσπασε το σκάνδαλο για βιασμούς και παιδεραστία όλοι ποιούν την νήσσαν! Κοινώς κάνουν την πάπια. Η μόνη που δεν φταίει είναι η Μενδώνη. Αυτή υπάκουσε στο αφεντικό της. Φταίει βέβαια για το ότι βγαίνει και ψεύδεται ασυστόλως, για το ότι είναι ανίκανη, ανεπαρκής, χωρίς όραμα… αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Ύστερα ξύπνησα και κατάλαβα ότι είδα ένα εφιάλτη.

Μαρκουλάκης, Μητσοτάκης, Λιγνάδης, Εθνικό θέατρο, Παιδεραστία, σεξ, gay, Markoulakis, Lignadis, Mitsotakis, Mendoni, nikosonline.grΗ τηλεόραση έπαιζε Μαρκουλάκη… ο οποίος μιλούσε δημοσίως εν μέσω «κύματος» μηνύσεων και καταγγελιών για βιασμούς, κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάτρου. Ερωτηθείς, για τη φιλία του με γνωστό σκηνοθέτη, ο ηθοποιός απάντησε: «Για κάποια είχαμε ακούσει αλλά ποτέ στη δική μου βάρδια. Μπροστά μου δεν έχει συμβεί ένα περιστατικό κάποιου τύπου παρενόχλησης ή βίας. Ειδικά από την εποχή που έχω εγώ την ευθύνη. Και αν είχε συμβεί το οτιδήποτε, λόγω της φύσης μου θα είχα πάρει θέση. Ποτέ δεν θα συνέβαινε μπροστά μου οποιαδήποτε πράξη κακοποιητικού χαρακτήρα».

Λοιπόν τελειώνοντας θα ήθελα να στείλω τους χαιρετισμούς μου
Στον Μαρκουλάκη και την Χρυσή Βαρδινογιάννη
Στον Κυριάκο και την Μαρέβα
Στην Μενδώνη και την Παναγιωταρέα
Στον Λιγνάδη και τις καταγγελίες/μηνήσεις/προσφυγές
ΥΓ. Ο Λιγνάδης είναι του 1964, ο Μητσοτάκης του 1968 και ο Μαρκουλάκης του 1970.
Επί χρόνια ολόκληρα ο χώρος του θεάτρου είχε “παραδοθεί” στην Αριστερά. Καιρός να τον πάρει η δεξιά στα χέρια της. Το Εθνικό και η Επίδαυρος με Μαρκουλάκη και Λιγνάδη έγιναν ΝΔ.»
================
 

Γιώργος Σαχίνης: Υπόθεση Λιγνάδη: Πολλοί γλετζέδες στην παράταξη. Χρόνος για να εξαφανίσει στοιχεία

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο Στέφανος Χίος...

Eίχαν τόσο μεγάλη πρεμουρα να αποκτήσουν οι ανήλικοι πρόσφυγες θεατρική παιδεία;

Ο Κούλης βασίζεται στη στήριξη του Τμήματος Δικαιωμάτων του Τσίπρα...

 

...μ' εκείνα τα αξέχαστα κι ονειρεμένα μπουμπούκια!

Α... τότε η "ευαίσθητη" εισαγγελία δεν είχε διαβάσει το χουντικό νόμο περί ασέμνων... Η εισαγγελία Πρωτοδικών της ΑΘήνας... χωρίς "πολιτική" πίεση κινήθηκε με αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση... Να αναμένουμε πως θα κινηθεί αυτεπάγγελτα και για τους παιδόφιλους πολιτικούς;

- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο Στέφανος Χίος...

==============

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο Στέφανος Χίος... για παραβίαση του νόμου περί ασέμνων...

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της ΑΘήνας... χωρίς "πολιτική" πίεση κινήθηκε με αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση... Να αναμένουμε πως θα κινηθεί αυτεπάγγελτα και για τους παιδόφιλους πολιτικούς;

- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ο Στέφανος Χίος...

 ==========


 =============

 

Μπάτσος: Η ιστορία με τον Λιγνάδη είναι μια φαρσοκωμωδία. Γιατί δεν γίνεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του; 

Ηλεκτρονικό μήνυμα από αναγνώστη μας:

Είμαι ντελιβεράς και το πιο ωραίο μου το είπε χτες το βράδυ μπάτσος όταν του πήγα την παραγγελία σπίτι του. Είναι ο πιο καλός πελάτης μας και με τα "εξτραδάκια" του, έχει την δυνατότητα να παραγγέλνει  κάθε μέρα έτοιμο φαγητό, γι΄ αυτόν και την κοπέλα που συζεί,  απ' το μαγαζί που δουλεύω. Χτες μετά την παραγγελία που του πήγα, κάναμε μαζί ένα τσιγάρο -τόσο καιρό πια έχουμε γνωριστεί - και μου είπε το καταπληκτικό: "ρε μαλάκα, όλη αυτή η ιστορία με τον Λιγνιάδη, είναι μια φαρσοκωμωδία. Αν πραγματικά θέλαν να βρουν τι πραγματικά συμβαίνει θα μας έλεγαν να σπάσουμε το τηλεφωνικό απόρρητο το τελευταίο 20ημέρο και σε ένα τέταρτο θα ξέραμε με ποιους έχει 'ρθει σε επικοινωνία όταν ξέσπασε η ιστορία και αυτό θα έδειχνε πολλά. Αυτό είναι μια πανεύκολη τυπική διαδικασία και το κάνουμε συνεχώς ακόμα και όταν μας το ζητήσουν τηλεφωνικά απ' την αντιτρομοκρατική. Από κει και πέρα να καταλάβεις πόσο θέατρο είναι όλα". Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας.

Το μήνυμα του αναγνώστη είναι γραμμένο σε κινητό, ασύντακτο και με πολλά ορθογραφικά λάθη. Προσπαθήσαμε να το "σουλουπώσουμε" και να σας το παρουσιάσουμε γιατί θεωρούμε ότι η πληροφορία που προκύπτει μέσα από την συνομιλία που είχε ο αναγνώστης μας με τον μπάτσο-πελάτη του είναι πολύ σημαντική. Αλήθεια δεν ήταν λογικό και αυτονόητο να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Λιγνάδη για να δουν με ποιους είχε επαφές το τελευταίο διάστημα;  

Αλλά νομίζουμε ότι και τώρα δεν είναι αργά. Γιατί δεν το κάνει η αστυνομία; 'Η έστω γιατί δεν δίνουν τέτοια εντολή οι εισαγγελείς που ενεργούν τώρα την ανάκριση; Μήπως έχει πάρει τέτοιες κυβερνητικές εντολές  

============

Και νάμαστε πάλι μπροστά σε ΜΚΟ, που απλά αποδεικνύεται ότι είναι οχήματα διαφθοράς  στα χέρια δυνάμεων έξω από τη χώρα. (Όλοι οι πάσης φύσεως ανώμαλοι είναι ευκόλως εκβιάσιμοι άρα και χειραγωγούμενοι για γίνουν εξαρτήματα μιας μηχανής...) 

Μία ΜΚΟ με την επωνυμία «The Home Project» εμφανίζεται στην γενική εικόνα των ΜΚΟ που «διαχειριζόντουσαν» τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα και η οποία επίσης έχει συγγενική σχέση τόσο με το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά και με την μητέρα όλων των ΜΚΟ την περιβόητη Solidarity Now του Τ.Σόρος.

Πρόκειται για μία ΜΚΟ που στην οποία ιδιοκτήτρια του 24% και μέλος του διοικητικού συμβουλίου είναι η ξαδέρφη του πρωθυπουργού Αντιγόνη Λυμπεράκη!

Μία ΜΚΟ που δρα στην Ελλάδα αποκομίζοντας εκατομμύρια ευρώ από χορηγίες και δρα πολύ πιο «αθόρυβα» από την Solidarity Now του Τ.Σόρος.

Η ΜΚΟ «The Home Project» αποτελεί την εκλεκτή ΜΚΟ του Μαξίμου για το μεταναστευτικό, δημιουργώντας ένα τεράστιο πολιτικό (τουλάχιστον) ζήτημα.


Η εν λόγω οργάνωση έχει 11 δομές με ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες και κάποιους από αυτούς τους έστελνε για «θεατρικά παιχνίδια» στον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Μάλιστα η διευθύντρια της «The Home Project» κα. Κουβελάκη ανάμεσα στις δράσεις της οργάνωσης είχε αναφέρει:

• Υλοποίηση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, επισκέψεων και συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις.

• Εργαστήρια «θεραπείας» μέσω τέχνης και μουσικής.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς η συνεργασία του Μαξίμου με την συγκεκριμένη οργάνωση δεν τελειώνει μόνο στην ξαδέρφη του πρωθυπουργού.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2019 ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως θα χειριστεί προσωπικά το θέμα των ανηλίκων προσφύγων!

Μάλιστα τοποθέτησε ως συντονιστή του εθνικού σχεδίου για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα «Κανένα παιδί μόνο» ( το οποίο έχει μέχρι και το ίδιο όνομα με το σλόγκαν της “The Home Project” «no child alone») τον σκηνοθέτη Απόστολο Δοξιάδη άνθρωπο του οποίου η αδερφή του Ανθή Δοξιάδη είναι στη συμβουλευτική επιτροπή της ΜΚΟ “THE HOME PROJECT”.

Επίσης η συγκεκριμένη οργάνωση συνεργάζεται με την… ΜΚΟ της ξαδέρφης του πρωθυπουργού, ενώ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Κολέγιο Αθηνών, παρέστη και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Α.Δοξιάδης έχει πολύ καλή σχέση με τον Κ.Μαρκουλάκη, δηλαδή τον κολλητό του Δ.Λιγνάδη και συμμαθητή του πρωθυπουργού. Μάλιστα ήταν και οι δύο στα κόμματα, Δράση και Ποτάμι, τα οποία αποτελούν δεξαμενή στελεχών για τη ΝΔ του σήμερα.

Επιπλέον σε αυτά τα δύο κόμματα συμμετείχε και η ξαδέρφη του πρωθυπουργού Αντιγόνη Λυμπεράκη (με το Ποτάμι είχε εκλεγεί και βουλευτής), ενώ στη Δράση είχε προσχωρήσει για λίγο και ο Νίκος Γεωργιάδης.

Επίσης ο Α.Δοξιάδης φαίνεται ότι γνώριζε και τον Δ.Λιγνάδη καθώς έγραφε διθυραμβικά σχόλια γι’ αυτόν

«Ενα μεγάλο μπράβο στον καινούργιο διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη που μετονόμασε την ισόγεια αίθουσα του «Ρεξ» στη μνήμη της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη», έγραφε το 2019 (φιλοδοξώντας να ενεργοποιήσει τα εθνικά ανακλαστικά των πολιτών, μια που η τραγική μορφή Ελένη Παπαδάκη δολοφονήθηκε από τους κομμμουνιστές το 1944). Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο για καθαρά λόγους πολιτικής υστεροβουλίας οι μεγάλες αντικομμουνιστικές ιερές μορφές της χώρας να καπηλεύονται από μία πολιτική ομάδα που κινείται μεταξύ Ποταμιού, Δράσης και ΠΑΣΟΚ του Γ.Α.Παπανδρέου.

Ο Α.Δοξιάδης, σε συνέντευξη του καυχιόταν πως «Εγώ πρότεινε στον πρωθυπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη, για την θέση της «Εθνικής συντονίστριας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων», η οποία τελείως τυχαία ήταν υπάλληλος του Τ.Σόρος

Ας θυμηθούμε όμως την ομιλία του πρωθυπουργού όταν δήλωνε πως αναλαμβάνει προσωπικά τους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες στις 24 Νοεμβρίου 2019, ακριβώς τρεις μήνες μετά τον διορισμό του Δ.Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο:

  • «Αναλαμβάνω προσωπικά την υποθεσή τους, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές αρμοδιότητες στο γραφείο του πρωθυπουργού. Ξεκινώ με μια αυστηρή προειδοποίηση όσοι εγκληματίες τολμούν να βασανίζουν και να εμπορεύονται παιδιά, να ξέρουν πως το κράτος θα τους κυνηγήσει αμείλικτα και θα τους τιμωρήσει χωρίς οίκτο, σώζοντας τα αθώα πλάσματα από τα χέρια τους»

Ένα ερώτημα είναι βέβαια «Γιατί δεν κυνήγησε και τον στενό του φίλο, παιδεραστή, Νίκο Γεωργιάδη;» πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενό πολιτικό του συνεργάτη ως επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, όταν ο ίδιος είχε αναλάβει την προεδρία της ΝΔ.

Και πάμε στο πιο ενδιαφέρον στοιχείο της όλης υπόθεσης: Το σουηδικό πολυκατάστημα ΙΚΕΑ «στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας του Ascend Collaborative, μίας σύμπραξης μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων που έχει αφιερωθεί ειδικά στον σκοπό βελτίωσης της ζωής των προσφύγων στην Ελλάδα», χορήγησε 4 εκατομμύρια ευρώ «για να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με στέγη, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη, εκπαίδευση και υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης».

Μαντέψτε σε ποια ΜΚΟ τα έδωσε; Ναι, σωστά μαντέψατε: Στην ΜΚΟ «The HOME Project» για «να παράσχει ασφάλεια σε 100 παιδιά τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους»

Συνολικά, στους 20 μήνες λειτουργίας της, η The HOME Project, που ιδρύθηκε από το Libra Group το 2016.

Από το 2019, πόσα παιδιά «διαχειρίστηκε» η The HOME Project; Πόσα έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας; Πόσα έχουν προωθηθεί στο εξωτερικό; Πόσων τα ίχνη έχουν χαθεί;, Ποια συνεργασία είχε με το Εθνικό Θέατρο η The HOME Project και πόσα ασυνόδευτα παιδιά ενεπλάκησαν στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Δ.Λιγνάδη; Ερωτήσεις που απαιτούν άμεσες απαντήσεις…

========


 ==========


Τι έκανε, λοιπόν, ο Λιγνάδης; Τον θέλουν αυτόν τον... πολιτισμό!

Τι έκανε, λοιπόν, ο Λιγνάδης;
Έπειθε 15χρονα αγοράκια ότι είχαν "απελευθερωθεί", από συμπλέγματα και αναζητήσεις του φύλου τους, ότι είχαν βρει την σεξουαλική τους ταυτότητα, στο πλάι του και ότι ο βιασμός τους αποτελούσε μια ύψιστη διαπαιδαγώγηση, στην τέχνη της υποκριτικής.
Αποτελεί, ή όχι αυτό ομοφυλοφιλική προσπάθεια ψυχολογικής χειραγώγησης της σεξουαλικής ταυτότητας ενός έφηβου, που βρίσκεται ακόμη, στην... αναζήτηση του σεξουαλικού προσανατολισμού του;;
Μην απορείτε, λοιπόν, για την ....πολιτιστική δράση του Υπουργείου Πολιτισμού, που προσπάθησε-ίσως και ακόμη να προσπαθεί- να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη!
Τον θέλουν αυτόν τον... πολιτισμό!
Έχουν έξωθεν εντολή να τον προωθούν και τον χρηματοδοτεί και το κράτος και οι ΜΚΟ και επιχειρηματικοί Ομιλοι!
Τα γκέι "Pride", "υπό την αιγίδα" του κράτους και με την χρηματοδότηση όλων των παραπάνω,  γίνονται!
---------------

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που δημιουργεί η στάση για το alter ego του Μπενύτο & του κηπουρού του γιωργάκη...




- ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που δημιουργεί η στάση για την κ. Μενδώνη...



 ==========

Ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Κώστα Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή έθεσε το ερώτημα για τον λόγο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε όλες τις αρμοδιότητες για τους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες, κάποιοι από τους οποίους φαίνεται σύμφωνα με τα ΜΜΕ να «σπρώχνονταν» στον Λιγνάδη από ΜΚΟ.

Στη συνέντευξή του ο κ. Καραχάλιος αναφέρει συγκεκριμένα: «αυτή την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά την πήρε απευθείας ο κ. Μητσοτάκης στο γραφείο του. Ξέρετε ποιές είναι οι δύο αρμοδιότητες που έχει ο κ. Μητσοτάκης απευθείας από τις εκατοντάδες που έχει η κυβέρνηση; Την ΕΥΠ που και εδώ τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας και την υπόθεση των μεταναστών. Έφτιαξε ειδική γραμματεία κάτω από τον κ. Σκέρτζο που είναι το δεξί του χέρι και έβαλε την κυρία Ειρήνη Αγαπιδάκη, φίλη Δοξιάδη και Λιγνάδη να είναι υπεύθυνη». 

«Γιατί ποινικοποιούνται οι φιλίες;» τον ρωτάει ο δημοσιογράφος.

«Οι δομές αυτές φέρεται ότι παίρνανε τα παιδιά τα πηγαίναν στο θέατρο, για να τους κάνει μαθήματα θεατρικής παιδείας κατά παρέκκλιση ο κ. Λιγνάδης» τονίζει ο τέως σύμβουλος του κ. Καραμανλή.

«Άρα κατά τη γνώμη σας αφού δεν ποινικοποιούνται οι φιλίες, υπάρχει κύκλωμα», αυτό λέτε, επιμένει ο δημοσιογράφος.

Και ο κ. Καραχάλιος απαντάει:

«Εγώ βάζω το ερώτημα αν πρέπει να εξεταστεί, αλλά επειδή με ρωτήσατε για την ευθύνη, σαφέστατα έχει την πολιτική ευθύνη. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας, το ζήτημα των επενδύσεων. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο, νομίζω το είχε κάνει ο κ. Κώστας Καραμανλής, το ζήτημα ευρύτερα του Πολιτισμού, γιατί τότε είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα μπορούσε να πάρει στο γραφείο του το θέμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, νομίζω το είχε κάνει ο Λ. Παπαδήμος, γιατί η προτεραιότητα ήταν τότε το θέμα του Μνημονίου και των δημοσίων εξόδων. 

Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει την ΕΥΠ δεν υπάρχουν αρμόδιοι φορείς; Ο κ. Μητσοτάκης γιατί διαλέγει τα ασυνόδευτα; Από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που έχει το ελληνικό κράτος αυτές ήταν οι προτεραιότητες; Έχουμε έλεγχο της πληροφορίας και έλεγχο των ασυνόδευτων; Αν λοιπόν αυτός ήθελε να έχει έλεγχο των ασυνόδευτων η πολιτική του ευθύνη είναι υπέρμετρη για τα συγκεκριμένα θέματα. Εγώ αυτό λέω».

------------

Ο Γεωργουσόπουλος για τον Λιγνάδη (2008)


Κώστας Γεωργουσόπουλος για Λιγνάδη: «Η φτερού στην Επίδαυρο»

Του Παναγιώτη Λιάκου
25 Φεβρουαρίου 2021

Ο Λιγνάδης, το 2008, είχε ανεβάσει την κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στην Επίδαυρο. Ο κριτικός θεάτρου και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος είχε εξαπολύσει εναντίον της παράστασης και του Λιγνάδη προσωπικά, σφοδρή επίθεση από την στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος αφιέρωσε στην παράσταση 3 άρθρα (18,19 και 21 Ιουλίου 2008). Σε αυτά, μεταξύ άλλων, άφηνε πολλές αιχμές για το ήθος του νυν κατηγορούμενου για υποθέσεις κακοποίησης και βιασμών ανηλίκων. Σε αυτή την παράσταση έπαιζε και ο Κώστας Μαρκουλάκης.

Ακολουθούν ενδεικτικά αποσπάσματα

«Ποια ήταν η ‘ζωντάνια’ που έφερε στην Επίδαυρο ο ορκοπάτης φιλόλογος; Έφερε τον θλιβερό συγγραφέα εαυτό του, ως θεατρικό λαμόγιο παραπλάνησε το κοινό και μάλιστα το ανίδεο, το παραπλανημένο ήδη από την Αννίτα Πάνια, το απαίδευτο, το έρμαιο στην τηλεοπτική σαλαμούρα ότι θα δει Αριστοφάνη και του πλασάρισε το δικό του ανέμπνευστο, σαχλό, της πλάκας σενάριο που μόνο στις σχολικές παραστάσεις των αριστοκρατικών κολεγίων στις χριστουγεννιάτικες γιορτές συναντάς, διανθισμένο με γκέι ιδιόλεκτα των παρόδων της Ομόνοιας και της Κουμουνδούρου

«Βάσει καθορισμένου σχεδίου, με ορατή και δεδηλωμένη στρατηγική πήρε το πλέον φιλολογικό και περισπούδαστο σατιρικό και πολιτικό κείμενο, αποθέωση της δημοκρατίας των ιδεών, τους “Βατράχους” του Αριστοφάνη, όπου το ιδεολογικό αίτημα είναι ποιος ο σκοπός του θεάτρου, ποιος ο σκοπός της πολιτικής κριτικής, ποιος οφείλει να είναι ο ρόλος και η λειτουργία του πνευματικού ηγέτη μέσα σε μια συγκεχυμένη κυρίως εποχή και το μετέτρεψε σε μια δημόσια και φαντασμαγορική διαπόμπευση, μια χυδαία παρενδυτική μασκαράτα, έναν αισθητικό αχταρμά, όπου η ποίηση έγινε στιχάκια του κάρου.»

«Το σκώμμα και η ιερή, λαϊκή βωμολοχία, καλιαρντά δημοσίων λουτρών, ο ΑΓΩΝ, η ύψιστη λειτουργία της ουσίας της Δημοκρατίας, η ισηγορία, ο διάλογος, η ζύμωση ιδεών μέσα από την αντιπαράθεση επιχειρημάτων και την επίκληση αξιών έγινε ποδοσφαιρικό ντέρμπι με συμπεριφορές χούλιγκαν, συνθήματα των τριόδων, το έξοχο χορικό των Μυστών (ένα από τα λυρικά κατορθώματα του Αριστοφάνη που υποχρέωσε τους αρχαίους σχολιαστές να τον συγκρίνουν με τη Σαπφώ!) συνοδεύτηκε με παρωδία υμνολογίας που ευτέλιζε το ‘Αι γενεαί πάσαι’».

«Αγαπητοί αναγνώστες, το έγραψα και το Σάββατο, ο χαβαλές της Επιδαύρου, εξόδοις σου, δεν έχει να κάνει ούτε με τη θεατρική ιστορία, την παράδοση της αριστοφανικής ερμηνείας, με την αισθητική και τα ρέστα. Είναι μια ηθελημένη προβοκατόρικη υπονόμευση του όποιου δημόσιου ήθους και της πολιτικής του πολιτισμού. Σε μια εποχή εξαχρείωσης του δημόσιου βίου, απαξίωσης της πολιτικής και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, θα περίμενε κανείς το θέατρο μέσω του μεγαλοφυούς Αριστοφάνη να αποτελεί εστία Αντίστασης. Δυστυχώς έγινε κερκόπορτα για να αλωθεί ό,τι απέμεινε, από την καφρίλα, τον χουλιγκανισμό και την ξετσιπωσιά».

Πηγή: www.newsbreak.gr

 =========

Διαρκώς ψευδόμενη κυβέρνηση

26 Φεβρουαρίου 2021

Τι ισχύει τέλος πάντων με αυτή τη γνωριμία Λιγνάδη – Μητσοτάκη;
Ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τον ηθοποιό-σκηνοθέτη «ούτε κατ’ όψη» (Γεραπετρίτης, 25/2);
Τον γνώρισε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο στη «μόνη παράστασή του» που είδε (Μητσοτάκης, 25/2);
Είχαν συζήτηση στα καμαρίνια μετά από παράσταση του Λιγνάδη το 2018 (Λιγνάδης, 22/5/2019);

Πηγή: www.newsbreak.gr

 ========

Το σβησμένο όνομα από ότι βλέπω είναι Σακκάς. Γκουγλάροντας βρήκα δύο γνωστούς. Ο ένας είναι ο βαρύτονος της Λυρικής και ο δεύτερος, ο γιατρός πατέρας του Κώστα Σακκά, μέλους των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από την γλυκούλα Νικολάου και έκανε απεργία πείνας στη φυλακή, προκειμένου να σπουδάσει. Η έρευνα συνεχίζεται...

 

Αν θυμάμαι καλά, το 2002 ο Μπενυ ρύθμισε, ως υπουργός Πολιτισμού, υπέρ του Γλυξμπουργκ την αντιδικία του με το Δημόσιο για το Κτήμα Τατοΐου. Πήρε τότε 4δισ δραχμές. Νομίζω ότι μέρος τους πήγαν για μαύρα στους Αθανατους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επειδή μας έδωσαν την Ολυμπιάδα.
Τι ωραίες εποχές, ε?
-------
Ρε παιδιά, υπάρχει γονιός που του βίασαν το παιδί και απέσυρε μήνυση με το όποιο αντάλλαγμα....; Τι να συζητήσουμε επ' αυτού? Καίμε τις ψυχές μας....... Ποιος Μπένυς και ποιος Βγαίνης... Τομάρια πουλημένα όλοι τους!!
-----------
Όσο για την αναπαραγωγή του ποστ δεν έχει να κάνει καθόλου με το "λιντσάρισμα" ή όχι του Αθερίδη, γιατί μου είναι παντελώς αδιάφορο. Μόνο με τον Βενιζέλο και τον πατέρα έχει να κάνει. Έτσι, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...
------------

 ==========

  • Πως εντόπιζε τα θύματα του ο Λιγνάδης: Νέα φρικτή καταγγελία από ηθοποιό για τον σκηνοθέτη…

    =====

    Η ΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΕΨΕΥΔΕ! Ο Λιγνάδης παραδέχτηκε ότι έμεινε στην Κούρκουλα...

    ------------

    Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…


    Είναι να γελάς με κάποιους «αριστερούς» οι οποίοι, εναγωνίως και δολίως, επιχειρούν να «τεκμηριώσουν» το πολιτικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ της ομοφυλοφιλίας με τους κλασσικούς του μαρξισμού.
    Μη βρίσκοντας φυσικά γραφτά των κλασσικών υπέρ της ομοφυλοφιλίας ανατρέχουν, σκοπίμως δηλαδή δολίως, σε τεχνάσματα και αυθαιρεσίες που ταυτίζουν το «πολιτικό δικαίωμα» της ομοφυλοφιλίας με την ποινικοποίησή της και τη δίωξη.


    Βεβαίως δεν αρκούνται σε αυτή την αναγωγή της δίωξης των ομοφυλοφίλων σε πολιτικό δικαίωμα αναγνώρισης της ομοφυλοφιλίας, αλλά επιχειρούν να συνδέσουν τη μαρξιστική κριτική εναντίον της αστικής οικογένειας με την πολιτική αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας: Τέτοια μικροαστική πονηράδα και κατεργαριά…

    Δόλια κατεργαριά διότι οι κλασσικοί του μαρξισμού έχουν τελεσίδικα χαρακτηρίσει την ομοφυλοφιλία ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ και ΟΥΔΕΠΟΤΕ την αναγνώρισαν ως πολιτικό δικαίωμα…

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ τέθηκε από το σοσιαλιστικό κίνημα το αίτημα του εμπλουτισμού του σοσιαλιστικού προγράμματος με την πολιτική αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας.

    Η Οκτωβριανή Επανάσταση κατάργησε την ποινικοποποίηση και τη δίωξη των ομοφυλοφίλων, δεν κατοχύρωσε κανένα πολιτικό δικαίωμα και προγραμματική διεκδίκηση πολιτικής αναγνώρισης των ομοφυλοφίλων.

    Οι κλασσικοί του μαρξισμού δε υιοθέτησαν ΠΟΤΕ την ανόητη και αντιεπιστημονική άποψη της σημερινής νεοταξικής «αριστεράς»: Ότι δηλαδή η ομοφυλοφιλία είναι πολιτικό δικαίωμα και διεκδίκηση!

    Αντίθετα χαρακτήρισαν την ομοφυλοφιλία κοινωνική και ψυχολογική διαστροφή και ζήτημα ΕΝΤΕΛΩΣ «προσωπικό»…

    Αυτή την άποψη διατυπώνει ο Ένγκελς στην περίφημη μελέτη του για την «καταγωγή της οικογένειας».

    Θεωρεί μάλιστα ότι οι αρχαίοι Έλληνες τιμωρήθηκαν με τη «διαστροφή της ομοφυλοφιλίας» για την καταπίεση που επέβαλαν στη γυναίκα.

    Ξέρουμε τι λένε για τον Ένγκελς κάποιες τραυματικές περιπτώσεις φιλελευθέρων μικροαστών: ότι είναι ένα «σεξιστικό γουρούνι»!

    «Διαστροφή» επίσης χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ένα άλλο «σεξιστικό γουρούνι», ο Λένιν, σε μια δημοσιευμένη συνομιλία του με την Κλάρα Τσέτκιν, το 1920.

    Διαβάστε ένα παλιό μας κείμενο: Ομοφυλοφιλία και ο «αριστερός» ερμαφροδιτισμός
    ΕΔΩ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2410


    Βεβαίως αυτές τις απόψεις τις παρασιωπούν οι κατεργάρηδες της «αριστεράς» των «δικαιωμάτων» των γκέι…

    Επιχειρούν, όπως είπαμε και να εμφανίσουν, με ποικίλα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα, τους κλασσικούς, ΥΠΕΡ των πολιτικών δικαιωμάτων των γκέι.

    Διαβάστε τις σύνθετες ταχυδακτυλουργίες τέτοιων κειμένων, εδώ:
    http://www.pandiera.gr/%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%AC%CE%BB%CE%B7/

    Θα τους στενοχωρήσουμε με ένα άκρως «ρατσιστικό»(!) κείμενο του Ένγκελς, βρίσκεται και αυτό, εδώ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2410


    Επιστολή του Friedrich Engels στον Karl Marx για την ομοφυλοφιλία…
    Μάντσεστερ 22 Ιουνίου 1869

    Αγαπητέ Μαυριτανέ (Dear Moor),

    Δεν ξέρω αν ο καιρός σε εσάς είναι τόσο καλός όσο εδώ, αλλά η ημέρα έχει μικρύνει τόσο που πρέπει να ανάβουμε το γκάζι από τις 4 το απόγευμα.

    Και είναι εκνευριστικό να διαβάζεις και να γράφεις όταν δεν ξέρεις αν είναι μέρα ή νύχτα.

    Η Τάσι [Ελέανορ Ένγκελς]είναι πολύ ευδιάθετη.

    Σήμερα το πρωί όλη η οικογένεια πήγε για ψώνια και αύριο το απόγευμα θέλουν να πάνε στο θέατρο.

    Διάβασε το Χέρμαν και Δορωθέα[Γκαίτε]με κάποια δυσκολία εξ αιτίας της φλυαρίας αυτού του ειδυλιακού φιλισταίου.

    Τώρα τις έδωσα την νεότερη Εντα που περιέχει μερικές κάλές ιστορίες.

    Από την παλιότερη μπορεί να διαβάσει τα τραγούδια του Σίγκουρντ και της Γκαντρούν.

    Επίσης παίζει πιάνο με ενεργητικότητα.

    Μαζί ξαναδιαβάσαμε αυτόν τον Δανό τον Kjämpeviser.

    Ωστε αυτή είναι η επιτυχία του Γουλιέλμου.

    Η σερνικοθήλυκη και η εντελώς θηλυκή πλευρά των Λασσαλλιστών ενώθηκαν!

    Πραγματικά πέτυχε κάτι σημαντικό.

    Ο Σβάϊτσερ φυσικά θα επανεκλεγεί αν σκεφτεί κανείς την βιασύνη με την οποία έγινε η δουλειά -και για μια ακόμα φορά θα είναι ο εκλεκτός της γενικής προσπάθειας για απελευθέρωση.

    Ο Γουλιέλμος κρατάει μια έντονη σιωπή γιαυτό το γεγονός.

    Το Ουρανιοειδές βιβλίο [λογοπαίγνιο Uranus/Your anus] που μου έστειλες είναι ένα πολύ περίεργο κατασκεύασμα.

    Περιέχει πολύ ανώμαλες αποκαλύψεις.

    Οι παιδεραστές έχουν αρχίσει να μετριούνται μεταξύ τους και ανακάλυψαν ότι είναι δύναμη στο κράτος.

    Το μόνο που τους λείπει είναι η οργάνωση αλλά σύμφωνα με αυτή τη πηγή υπάρχει ήδη κρυφά.

    Και φυσικά μιας που έχουν ανθρώπους σε όλα τα παλιά και ακόμα και στα καινούργια κόμματα, από τον Ρόσινγκ ως τον Σβάϊτσερ,δεν μπορεί παρα να νικήσουν.

    Το σύνθημα θα είναι τώρα Guerre aux cons,paix aus trous-de-cul [πόλεμος στα αιδοία, ειρήνη στις κωλοτρυπίδες].

    Εσύ και εγώ είμαστε τυχεροί που, λόγω ηλικίας, δεν έχουμε φόβο να πληρώσουμε σε είδος τους νικητές.

    Αλλά οι νέοι;

    Παρεπιπτόντως μονάχα στην Γερμανία ένας τύπος σαν αυτόν θα μπορούσε να εμφανιστεί δημόσια, να κάνει αυτές τις αισχρότητες θεωρία και να πει περάστε.

    Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρει το θάρρος να δηλώσει δημόσια ότι είναι τοιούτος και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να λειτουργεί από μπροστά αν όχι να μπαίνει από μπροστά όπως είπε κάποτε κατά λάθος.

    Περιμένει μέχρι να ισχύσει ο νέος Ποινικός Κώδικας της Βόρειας Γερμανίας που αναγνωρίζει τα droits du cul [δικαιώματα της κωλοτρυπίδας] για να λειτουργήσει ανοιχτά.

    Τότε τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα για τους φουκαριάρηδες σαν εμάς, που πάμε από μπροστά και έχουμε μια παιδιάστικη μανία με τις γυναίκες.

    Αν μπορεί να χρησιμεύσει για κάτι ο Σβάιτσερ θα ήταν να μάθει από τον συγκεκριμένο κύριο λεπτομέρειες για τους παιδεραστές σε υψηλές θέσεις.

    Κάτι που δεν πρέπει να είναι δύσκολο μια που είναι δικός τους.

    Στο τέλος της βδομάδας ο Σόρλεμμερ θα πάει στην Γερμανία μέσω Γκρίμσμπυ και Ρόττερνταμ.

    Οι απεργίες στα εργοστάσια βαμβακιού σταμάτησαν σήμερα το πρωί όταν έφυγαν οι τύποι του Ολντχαμ.

    Έτσι η υπερπαραγωγή δεν συναντάει πια εμπόδιο.

    Τέλος.

    Χαιρετισμούς

    Δικός σου Φρίντριχ Ένγκελς


    Θα κλείσουμε με ένα μικρό σχόλιό μας, γραμμένο και αυτό παλιά, εδώ κι αυτό:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2410

    Συνοπτικά περί ομοφυλοφιλίας

    Στην πρωτόγονη εποχή, όταν οι άνθρωποι ζούσαν φυσικά ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε.
    Το φύλο είναι η «φύση» του κάθε ατόμου, μια «φύση» που δεν την «επιλέγει» το άτομο. Οι σχέσεις των φύλων, όταν δεν επιδρούν παράγοντες που να τις αλλοιώνουν είναι απλές και καθαρές, είναι αυτό που καθορίζει η «φύση».
    Με το πέρασμα από την πρωτόγονη εποχή στην εποχή των «κοινωνιών» δημιουργήθηκαν και οι «όροι» που άρχισαν να επιδρούν καταλυτικά και στις φυσικές σχέσεις των ανθρώπων. Μπήκαμε πλέον σε περιόδους κοινωνικών εξαρτήσεων, ανταγωνισμού των ανθρώπων, εξουσιαστικών σχέσεων. Αυτά προκάλεσαν και απόσπαση του ανθρώπου από τη «φύση» του, ποικίλες παρεκκλίσεις στην ερωτική και σεξουαλική ζωή.

    Η ομοφυλοφιλία, όπως και άλλες σεξουαλικές «επιλογές» (είναι πάρα πολλές) αναπτύχθηκε ως συνέπεια αυτών των κοινωνικών εξουσιαστικών σχέσεων. Ένα βιβλίο που ερμηνεύει όλη αυτή την ιστορική πορεία είναι του Ένγκελς: «Η καταγωγή της οικογένειας, της ιδιοκτησίας και του κράτους».

    Οι παρεκκλίσεις, συνεπώς από τη «φύση» αποτελούν κοινωνικό προϊόν και όχι ζήτημα «ελεύθερης επιλογής».
    Τα φαινόμενα αυτά αναπτύχθηκαν ασφαλώς και στην αρχαιότητα, όπως και στη φεουδαρχία: κοινωνίες ταξικές και ανταγωνιστικές ήταν κι αυτές. Ο καπιταλισμός που ανήγαγε το άτομο σε θεότητα και προωθεί τη ζούγκλα, «όλοι εναντίον όλων», τα γιγάντωσε.

    Και τα φαινόμενα αυτά της αλλοτρίωσής μας από τη φύση μας (σωματική και ψυχική), «άνθιζαν» επιδημικά σε εποχές παρακμής των εκάστοτε κοινωνιών: Αρχαιότητα, φεουδαρχία. Η παρακμή των καθεστώτων πολλαπλασιάζει την έγκληση ηθών, την αχαλίνωτη έκρηξη της καταπίεσης των ενστίκτων κ.λπ.

    Σήμερα, που ζούμε στο απόγειο της παρακμής και της σήψης του καπιταλιστικού καθεστώτος, δεν έρχονται απλώς στην επιφάνεια σαν χείμαρρος, αλλά το ίδιο το καθεστώς της πλανητικής τάξης πραγμάτων επιχειρεί να τα επιβάλλει σαν πολιτικό, «προοδευτικό» αίτημα και να τα κατοχυρώσει νομικά. Δηλαδή να κατοχυρώσει την κοινωνική παρακμή και τη διάλυση των πάντων.

    Δεν αντιδρούμε, συνεπώς από ηθικό πουριτανισμό. Αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

    Πιστεύουμε ότι αυτά τα ζητήματα είναι «ιδιωτικά». Δεν αρνούμαστε σε κανέναν το δικαίωμα των σεξουαλικών του ιδιαιτεροτήτων.

    Αρνούμαστε, όμως, στο πλανητικό κράτος και τις παραφυάδες του, να κατοχυρώσουν νομικά και πολιτικά τις κοινωνικές και ψυχολογικές «διαστροφές» του συστήματός τους και τις «προσωπικές» σεξουαλικές συμπεριφορές.


    Εξάλλου, τα ζητήματα αυτά ούτε η κοινωνία τα έχει θέσει, ούτε τα λαϊκά κινήματα. Τα θέτουν μόνο τα «έμμισθα γκέτο» των ιμπεριαλιστικών, νεοταξικών μηχανισμών: Τα πολιτικά φερέφωνα του κεφαλαίου… 


     Διαβάστε και εδώ:
    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10026

     -------

    Έρευνα στο σπίτι του Λιγνάδη διέταξε η ανακρίτρια: Έξαλλος ο Κούγιας την αποκαλεί προκατειλημμένη

    ====

    ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: Η κουμπαριά του Κούγια με τον αδελφό και η φιλία με την Διευθύντρια Ψυχιατρικού της Τρίπολης...

    ========



    Η κωμική παράσταση με την αστυνομικοδοκαστική αντιμετώπιση του παιδοβιαστή Δημήτρη Λιγνάδη συνεχίζεται. Σήμερα αποφάσισε τελικά η ανακρίτρια της υπόθεσης στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων να παραγγείλει έρευνα στο σπίτι του εγκληματία. (Μας δουλεύουν δηλαδή).

    Στην σκηνή παρουσιάστηκε όπως αναμενόταν και ο Αλέξης Κούγιας για να χαρακτηρίσει "προκατειλημμένη" σε βάρος του την ανακρίτρια η οποία προσπαθεί να στηρίξει μια "κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη" και κατέθεσε αναφορά στον Αρειο Πάγο "για να ελεγχθεί πειθαρχικά".

    Ο "διαπρεπής ποινικολόγος" χαρακτηρίζει παράνομη την ποινική δίωξη που άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος του εντολέα του και αποδίδει στην ανακρίτρια ότι έχει αγνοήσει τα  "αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του Λιγνάδη", που τις έχει προσκομίσει.

    Από την πλευρά του ο δικηγόρος του 25χρονου που έχει καταγγείλει βιασμό. Γιάννης Βλάχος δήλωσε χτες: : «Στο πλαίσιο της υποχρέωσης μας να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Έναν κατάλογο μαρτύρων που έχουν να καταθέσουν περιστατικά για τις εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και ένα αίτημα να διενεργηθεί κατάσχεση ψηφιακών δεδομένων του κατηγορουμένου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ προς το περιεχόμενό τους»,.

     Η ειδησεογραφία αναφέρει ότι ο Λιγνάδης βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης και του χορηγείται ιατρική θεραπεία με αντικαταθλιπτικά χάπια. 

    Αναφορικά με την κατάσταση του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πρώτα 24ωρα τα πέρασε σε κατάσταση σοκ. Προσπαθούσε να εγκλιματιστεί στις νέες συνθήκες της ζωής του που ασφαλώς είναι πολύ διαφορετικές από αυτά που ζούσε ως τώρα.

    Από διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ιδιαίτερα προβεβλημένο πρόσωπο, με ισχυρούς φίλους και σε μια ζωή ιδιαίτερα καλή στο πλαίσιο του life style που ο ίδιος είχε επιλέξει, σε ένα κελί με άλλους 20 κρατούμενους; Και μάλιστα με καταδικασμένους για σοβαρά εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα;. αναφέρει δημοσίευμα.
    ========
     
     

    Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας.

    Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες.

    Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

    Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

     

    Οι φίλοι

    Σπύρος Λεβειδιώτης

    Μανώλης Ασαριώτης

    Ποιος φοβάται τον Λιγνάδη; Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, αυτές τις εντολές είχαμε και δεν έγινε κατ' οίκον έρευνα και κατάσχεση του κινητού


    Το bloko.gr, θέλοντας να διερευνήσει την ύποπτη όπως την κρίνουμε και την χαρακτηρίσαμε εντολή της εισαγγελίας και της ανακριτικής αρχής να μην γίνει κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του κ. Λιγνάδη και να μην συνταχθεί έκθεση κατάσχεσης κινητού, κάναμε δύο απλές ερωτήσεις σε διάφορους αξιωματικούς, που έχουν γνώση των συνθηκών, αφετέρου μεγάλη πείρα σε ανάλογες υποθέσεις.
     
    Το αυτονόητα πρώτο ερώτημα είναι γιατί δεν έγιναν όλες οι υποθετικά απαραίτητες ενέργειες που συχνά καθορίζουν και διαφωτίζουν προφίλ και κατηγορητήριο κάποιου υπόπτου. Η απάντηση απ' όλες τις πηγές στις οποίες αποταθήκαμε υπήρξε κοινότυπα η ίδια. 

    "Αυτή την εντολή είχαμε. Η όλη διαδικασία δεν ήταν υπό τη δική μας δικαιοδοσία. Εμείς απλώς πράξαμε διεκπεραιωτικό έργο. Η σύλληψη δεν έγινε στο πλαίσιο κάποιας προκαταρκτικής, μέσα στις ευθύνες της οποίας θα ήταν και η κατ' οίκον έρευνα, καθώς και η κατάσχεση πιθανού αποδεικτικού υλικού και κυρίως ηλεκτρονικού, ούτε φυσικά στο ένταλμα υπήρχε αίτημα οποιασδήποτε άλλης ενέργειας πλην της σύλληψης. Θεωρητικά κι εμπειρικά, είναι ασυνήθιστη η επιλογή των συντακτών του εντάλματος, πλην όμως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε να κρίνουμε την πρόθεση ή τον σκοπό".
     
    Το δεύτερο ερώτημα ήταν πόσο συνήθης είναι σε ανάλογες περιπτώσεις η απαγόρευση κατ' οίκον έρευνας και η κατάσχεση των όποιων πιθανών αποδεικτικών στοιχείων και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως πρόκειται για εντελώς ασυνήθιστη τακτική, ακόμα και στις περιπτώσεις που η εισαγγελία μετά από αυτόνομη ανακριτική διαδικασία, έχει εξασφαλισμένη την απόδειξη ενοχής. Και πάλι όμως, οι σχετικές έρευνες αποτελούν αναγκαιότητα.
     
    Επισημαίνουμε ότι οι απαντήσεις προέρχονται από αξιωματικούς που καλύπτουν ολόκληρο το εύρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και της ασφάλειας, με γνώσεις περιεχομένου και τεράστια εμπειρία. Συνεπώς, ως απάντηση στο δήθεν ανθρωπισμό που επικαλέστηκε ο κ. Γεραπετρίτης στη Βουλή, εμείς θα επανέλθουμε με ερώτημα που αντιστρέφει τον ιρασιανολισμό του κ. υπουργό και προσδίδει σαφή σκανδαλώδη χροιά στον χειρισμό.
     
    Ποιος φοβάται το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών και μη αρχείων του κ. Λιγνάδη ή σε άλλη περίπτωση, ποιος επιχειρεί να συγκαλύψει την υπόθεση του κ. Λιγνάδη, συσκοτίζοντας το περιβάλλον των στοιχείων να τύχει άλλης ποινικής αντιμετώπισης από αυτή που θα όριζαν τα ίδια τα στοιχεία;

    του Γιώργου Καραϊβάζ
===============================

Επιστολή εντός φακέλου από το γραφείο του «Προέδρου» της «Εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας», με παραλήπτη τον «Κύριον Δημήτρη Λιγνάδη« και την ένδειξη «Ι.Α.Χ.» («Ιδίαις Αυτού Χερσίν»), βρέθηκε στο υλικό που είχε κατασχέσει η αστυνομία, αρχές Μαρτίου, στο σπίτι του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η επιστολή που βρέθηκε στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη

Το περιεχόμενο του φακέλου είναι μία ανυπόγραφη, ιδιόγραφη επιστολή, χωρίς ημερομηνία, που απευθύνεται προς τον «Κο Πρόεδρο», καταγγέλλει «ερωτικές ιστορίες» του Δημήτρη Λιγνάδη με μαθήτριες του σχολείου και τον καλεί να πάρει μέτρα.

Η επιστολή, που βρέθηκε εντός του φακέλου αναφέρει αυτολεξεί τα εξής:

«Κε Πρόεδρε,

Ξέρω ότι λόγω πολύπλευρης δραστηριότητας δεν παρακολουθείτε στενά τα σχολικά δρώμενα. Ως Πανεπιστημιακός δάσκαλος όμως έχετε υποχρέωση να γνωρίζετε τα θέματα που έχουν σχέση με τις ηθικές αρχές του σχολείου. Σας μιλώ για το Δ. Λιγνάδη που βρίσκεται εκεί με την ανοχή σας και μερικών άλλων και διευθύνει το θεατρικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε ήδη να είχε απομακρυνθεί για να μην παρασύρει και άλλες μαθήτριες σε ερωτικές ιστορίες. Το ξέρουν γονείς, μαθητές, καθηγητές αλλά σιωπούν. Συστηματικά το άτομο αυτό μεταφέρει στο σπίτι του μαθήτριες με όλες τις οδυνηρές συνέπειες. Δώστε δυναμική λύση για να μην συνεχίσουν αυτά τα οδυνηρά περιστατικά. Για τη φήμη τη δική σας και του σχολείου μας».

Από τα στοιχεία (το λογότυπο του φακέλου της επιστολής, την ένδειξη «Πρόεδρος», και τον χαρακτηρισμό «πανεπιστημιακός δάσκαλος») συμπεράναμε πως το γράμμα είχε αποσταλεί στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και Πανεπιστημιακό κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, κατά το διάστημα 1993-2001 όταν ο Λιγνάδης ήταν επικεφαλής στο θεατρικό εργαστήριο των Αρσακείων.

Όπως ο ίδιος ο Λιγνάδης, είχε δηλώσει πρόσφατα κατά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας: «Εγώ στο Αρσάκειο εργάστηκα από το 1993 περίπου έως το 2001, γιατί το 2002 πήγα στο Κολλέγιο όπου εργάστηκα για τρία χρόνια. Και στα δύο σχολεία είχα το εργαστήριο θεάτρου και έκανα μάθημα και σε αγόρια και σε κορίτσια. Οι γονείς και τα παιδιά του Αρσακείου καθ όλη τη διάρκεια της θητείας μου εκεί, είχαν και έχουν τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό μου. Περίπου 500 παιδιά του Αρσάκειου, Γυμνασίου και Λυκείου, διδάχτηκαν θέατρο από εμένα». 

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι πώς ένας φάκελος από το γραφείο του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με μία, έστω και ανώνυμη, αλλά εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη, βρέθηκε στα χέρια του ιδίου του καταγγελλόμενου, του Λιγνάδη δηλαδή.

Γι αυτό και απευθυνθήκαμε, όπως υπαγόρευε το δημοσιογραφικό καθήκον, στον ίδιο τον κο Μπαμπινιώτη και του θέσαμε τρία αυτονόητα ερωτήματα:

  • Επιβεβαιώνετε την ύπαρξη της εν λόγω επιστολής και την γνώση του περιεχομένου της;
  • Διερευνήσατε την βασιμότητα των αναφερομένων στην επιστολή καταγγελιών και με ποιον τρόπο (διενεργήθηκε κάποια έρευνα, ενημερώθηκαν ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων);
  • Με ποιου εντολή και ευθύνη η επιστολή αυτή παραδόθηκε στα χέρια του καταγγελλόμενου, Δημήτρη Λιγνάδη;

Η απάντηση του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Ο κος Μπαμπινιώτης, μας απάντησε τα εξής:

«Επαναλαμβάνω και εμμένω στη δήλωσή μου ότι ουδέποτε περιήλθε εις γνώση μου έγγραφη ή προφορική καταγγελία που να αφορά στον Δ. Λιγνάδη. Ως εκ τούτου, προφανώς αγνοώ την ύπαρξη της επιστολής στην οποία αναφέρεστε. Σημειώνω ότι κατά τα λεγόμενά σας είναι μια επιστολή άγνωστου συντάκτη, συνταχθείσα σε άγνωστο χρόνο αφού δεν φέρει ούτε υπογραφή, ούτε ονοματεπώνυμο, ούτε ημερομηνία. Επιχειρείτε την σύνδεση αυτής με εμένα στη βάση του ότι, όπως αναφέρετε, βρέθηκε εντός φακέλου της Φ.Ε. με αποδέκτη τον Δ. Λιγνάδη.

Αντιλαμβάνεσθε προφανώς ότι ως εκ της αλληλογραφίας του Δ. Λιγνάδη με το Γραφείο Προέδρου της Φ.Ε. δεν αποκλείεται εκείνος να είχε στην κατοχή του τέτοιους φακέλους. Αυτό που προκύπτει ως αυθαίρετο συμπέρασμα είναι ότι η συγκεκριμένη επιστολή, εφόσον υφίσταται, εστάλη σε εκείνον μέσω του συγκεκριμένου φακέλου από εμένα και αφότου εγώ είχα γίνει αποδέκτης αυτής. Τα συμπεράσματα αυτά είναι απολύτως αναληθή και έωλα.

Εκτιμώντας ότι τηρείτε την δημοσιογραφική δεοντολογία σημειώνω περαιτέρω τα εξής:

(α) Θα ήταν ανόητο εκ μέρους μου όχι μόνον να κάνω την ως άνω αρχική δήλωση άγνοιας καταγγελιών αλλά και να εξακολουθώ να εμμένω σε αυτήν μέχρι και σήμερα, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή δύναται να εμφανιστεί λ.χ. ο συντάκτης μιας τέτοιας φερόμενης επιστολής ή οποιοσδήποτε τρίτος και να δηλώσει ότι με είχε καταστήσει κοινωνό τέτοιων περιστατικών.

(β) Εάν υπήρχε οποιαδήποτε γνώση και πρόθεση συγκάλυψης, προφανώς τα κρίσιμα έγγραφα δεν θα διαβιβάζονταν τυπικά μέσω επίσημων φακέλων με τον λογότυπο της Φ.Ε.

(γ) Το απλούστερο για εμένα θα ήταν, αντί να δηλώσω επισήμως και σε όλους τους τόνους ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μου έγγραφη ή προφορική καταγγελία που να αφορά στον Δ. Λιγνάδη (όπως είναι η αλήθεια), να πράξω ακριβώς το αντίθετο: να ισχυριστώ δηλαδή, υιοθετώντας ανυπόστατες φήμες, ότι υπήρξε όντως σχετική καταγγελία και για τον λόγο αυτόν τον απέπεμψα από την Φ.Ε. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει και γι’ αυτό, όσο και αν θα ήταν προτιμότερο για εμένα, δεν το υποστήριξα ποτέ.

Κλείνοντας αναφέρω ότι, αν είχε όντως περιέλθει εις γνώση μου μια τέτοια επιστολή, θα είχα πράξει τα αυτονόητα, τα οποία και εσείς με ρωτάτε αν έλαβαν χώρα. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ

Σύμφωνα με τα ανωτέρω σάς ενημερώνω πως η σύνδεση την οποία επιχειρείτε να κάνετε είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΛΗΘΗΣ και ―ενόψει των νομικών ενεργειών στις οποίες άμεσα θα προβώ, όπως έκανα αποδεδειγμένα και μέχρι σήμερα― επιφυλάσσομαι ρητώς παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Με αγανάκτηση για την προσπάθεια συνδέσεως του ονόματός μου με μια υπόθεση με την οποία ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχω».

Γ. Μπαμπινιώτης

Αναπάντητα ερωτήματα

Παραμένει παρόλα αυτά το ερώτημα πώς μία επιστολή εντός φακέλου με τον λογότυπο του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής στην οποία καταγγελλόταν ενδεχομένως ποινικά κολάσιμη δράση του Λιγνάδη με θύματα μαθήτριες κατέληξε στην κατοχή του καταγγελλομένου. Ποια ήταν η διαδρομή της;

Πώς βρέθηκε στον συγκεκριμένο φάκελο με προορισμό τον συγκεκριμένο παραλήπτη, ενώ η επιστολή απευθυνόταν αρχικά στον κο Μπαμπινιώτη ο οποίος όμως όπως διαβεβαιώνει δεν γνωρίζει καν την ύπαρξή της;

Μέχρι να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης ο κ. Μπαμπινιώτης διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι στις 14 Αυγούστου του 2019, δηλαδή μία μέρα αφότου ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής τον συνεχάρη δημοσίως, πλέκοντας το εγκώμιό του, με ειδική μάλιστα μνεία στην εποχή που «διέπρεψε» στα Αρσάκεια; «Μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Λίνα Μενδώνη που δίνουν την ευκαιρία στον άξιο Δημήτρη Λιγνάδη να δείξει τις δημιουργικές ικανότητές του στη θέση τού καλλιτεχνικού διευθυντή τού Εθνικού μας Θεάτρου(…) Γυιός τού μεγάλου Τάσου Λιγνάδη, μυήθηκε στην επιστήμη τής φιλολογίας (μαθητής μας στη Φιλοσοφική Σχολή των Αθηνών) και εν συνεχεία στην τέχνη τού θεάτρου σε διττό επίπεδο, τού ηθοποιού και τού σκηνοθέτη, ενώ διέπρεψε και σε μια (άγνωστη ίσως ευρύτερα) πνευματική δραστηριότητα, αυτή τού δασκάλου τής θεατρικής τέχνης στα Αρσάκεια Σχολεία και στο Κολλέγιο».

Οι 399 υπογράφοντες των Αρσακείων

Να θυμίσουμε επίσης πως, όταν άρχισε να ξετυλίγεται η Υπόθεση Λιγνάδη, τον περασμένο Φεβρουάριο, δημοσιοποιήθηκε μία επιστολή προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με τις υπογραφές 285 αποφοίτων των Αρσακείων της περιόδου 1994-2018 (υπογραφές οι οποίες ενδιαμέσως ανήλθαν σε 399), που εξέφραζαν τη συμπαράστασή τους «προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα» καταγγέλοντας «κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες».

Η πρώτη αντίδραση του κ. Μπαμπινιώτη ήταν να συγκαλέσει το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, που αποφάσισε αυθημερόν να ζητήσει από την Εισαγγελία Αθηνών να κληθούν ένας προς έναν οι υπογράφοντες για «να συγκεκριμενοποιήσουν, όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να διερευνηθούν εις βάθος μια προς μία οι καταγγελίες τους».

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο ίδιος, επεσήμαινε ότι «η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα πράξει-αυτονοήτως-ό,τι θα έπραττε εξαρχής, εφόσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες της είχε γνωστοποιήσει-οποτεδήποτε-οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».

Έκτοτε οι υπογράφοντες κατά πληροφορίες μας, αναμένουν κλήση τους από την Εισαγγελία, σε μία διαδικασία, εκ των πραγμάτων, εξαιρετικά χρονοβόρα.

Το ανωτέρω κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το news247.gr, Ναταλί Χατζηαντωνίου

Σχόλια