Ο "παλιός" Ροζάκης αποδομεί τον σημερινό – Με αφορμή την αυτόκλητη παρέμβαση του Θ. Καρυώτη

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν

Αναφερόμενος στο άρθρο του καθηγητή Θεόδωρου Καρυώτη (19.01.2021) στο SLpress, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Ο κ. Καρυώτης έρχεται αυτόκλητος υποστηρικτής του καθηγητή Χρήστου Ροζάκη, τονίζοντας βέβαια ότι «δεν μπορεί να θεωρηθεί φίλος του», και, προφανώς για λόγους αυτοπροβολής του, αναφέρει κάποια ψηφοφορία μετά από ένα debate του Economist το 2013, όπου ο ίδιος επικράτησε, με 76% των ψήφων, έναντι 24% του κ. Ροζάκη (άσχετο)! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μάλλον λοιπόν δημοσιότητα επιζητεί, ο αυτοαποκαλούμενος "πατέρας της ελληνικής ΑΟΖ"! Γράφει ότι είναι βαριά κουβέντα ότι «ο κ. Ροζάκης είναι συνήγορος της Τουρκίας». Η φράση αυτή όμως δεν είναι δική μου, αλλά είναι ο τίτλος που δόθηκε από την σύνταξη του SLpress στο δεύτερο, από τα τρία μέρη της απάντησής μου στο άρθρο του κ. Ροζάκη στην Καθημερινή (03.01.2021).

  • Στο άρθρο μου έγραφα: «Ο κ. Ροζάκης, δήθεν ρεαλιστικά, δείχνει να γίνεται συνήγορος της Τουρκίας και υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα για το Αιγαίο ως "κλειστή ελληνική λίμνη" και απαγόρευση της ελευθεροπλοΐας σε αυτό, λόγω των 12 ν.μ.»! Δεν γράφω ότι είναι "συνήγορος" αλλά ότι υιοθετώντας την αβάσιμη –όπως αποδεικνύω στη συνέχεια αναλυτικά– αυτή θεωρία της Τουρκίας για το Αιγαίο, δείχνει να γίνεται συνήγορος της Τουρκίας.
  • Σε άλλο σημείο γράφω ότι ο κ. Ροζάκης σφάλει και εμφανίζεται να λειτουργεί ως «advocatus diaboli», δηλαδή ως "Συνήγορος του Διαβόλου", όταν ισχυρίζεται ότι «σε περίπτωση πολέμου, που η Ελλάδα είναι εμπλεκόμενη, διατηρεί το δικαίωμα διακοπής της αβλαβούς διέλευσης», δηλαδή υιοθετεί επιχειρήματα που υποστηρίζει πλήρως αβάσιμα η Τουρκία!

Τι πραγματικά προτείνω για την αιγιαλίτιδα ζώνη

Δεν "ανατρέπω" την θέση μου για γενική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας στα 12 ναυτικά μίλια, όπως λανθασμένα αντιλαμβάνεται ο κ. Καρυώτης, αλλά προσδιορίζω ότι μπορεί να επιδειχθεί ευελιξία, ώστε μόνο ανάμεσα στα μεγάλα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, σε τέσσερις περιοχές διαύλων δηλαδή και όχι βέβαια πίσω (δυτικά) από τα νησιά μας αυτά, να υπάρξει μία διευρυμένη θαλάσσια δίοδος για την έξοδο από τα μεγάλα τουρκικά λιμάνια και τα Δαρδανέλια.

Άλλωστε και ο κ. Ροζάκης δηλώνει, αόριστα βέβαια, ότι η Τουρκία απαιτούσε «μία διαφοροποιημένη αιγιαλίτιδα για τα νησιά». Προτείνει δε, την λύση των 10 ναυτικών μιλίων αιγιαλίτιδας ζώνης στα νησιά, χωρίς όμως να διευκρινίζει ποια νησιά. Αν αυτό αφορά όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς τα δυτικά τους, δηλαδή προς το εσωτερικό του Αιγαίου, νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα!

Εγώ, για λόγους καλοπιστίας και θετικών εντυπώσεων διεθνώς της χώρας μας, προτείνω, για παράδειγμα, 8 ή 10 ναυτικά μίλια μεταξύ των νησιών μέχρι τις δυτικές παρυφές τους και διαδρόμου πλου διέλευσης από τα Δαρδανέλια και, μέσω των διεθνών υδάτων μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, με διακλάδωση προς τις εξόδους του Αιγαίου προς την Ανατολική και την Δυτική Μεσόγειο. Ας τα προσέξει αυτά ο κ. Καρυώτης πριν αναφερθεί σε «ανατροπή» θέσεως μου!

Πως ο Ροζάκης αυτοδιαψεύδεται

Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Καρυώτη, αλλά και του κ. Ροζάκη, για τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, επί δεκαετίες τώρα, στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 μίλια και επειδή έχω διαβάσει επί χρόνια τις εξαιρετικές αναλύσεις του κ. Ροζάκη, που μάλλον αγνοεί ο κ. Καρυώτης ως μη νομικός (αυτός αυθαιρέτως ισχυρίζεται ότι οι επικριτές του κ. Ροζάκη δεν έχουν διαβάσει τα γραπτά του), θα παραθέσω ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από την μνημειώδη συμβολή του (220 σελίδων) στο συλλογικό έργο "Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις 1923-1987" (εκδόσεις "Γνώση", Αθήνα 1988) στις σελίδες 338-339.

Η Ελλάδα τον Ιούνιο του 1974 εκδήλωσε τη διάθεσή της να διευρύνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια που ήταν τότε η τάση της πλειοψηφίας των κρατών. Η Τουρκία αντέδρασε τονίζοντας ότι η επέκταση αυτή θα σήμαινε ελληνοτουρκικό πόλεμο! (το πρώτο casus belli). Τον Απρίλιο του 1975 μάλιστα ζήτησε καθιέρωση ειδικού καθεστώτος στο Αιγαίο, λόγω του "ημίκλειστου χαρακτήρα του" και δήλωσε ότι δεν θα αναγνώριζε την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και σε κάθε τετελεσμένο γεγονός, η Άγκυρα θα απαντούσε κι αυτή με τετελεσμένο γεγονός.

Έκτοτε η Τουρκία στα περιθώρια των Συνόδων της Τρίτης Συνδιάσκεψης για το Δίκαιο της Θάλασσας (1973-1982), προσπαθούσε να πείσει ιδιαίτερα τις ΕΣΣΔ και τις ΗΠΑ, ότι μία επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης θα είχε συνέπειες στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα τους και στην κίνηση των στόλων τους στο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα. Η ανταπόκριση όμως που βρήκε δεν ήταν ικανοποιητική, αφού, ανεξάρτητα από τις βαθύτερες πεποιθήσεις τους, οι δύο υπερδυνάμεις δεν ενθάρρυναν την διαμόρφωση ειδικού καθεστώτος (για το Αιγαίο).

«Η Σοβιετική Ένωση μάλιστα δήλωσε –μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα– ότι η Μόσχα δεν θα είχε αντίρρηση για τη διεύρυνση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα της εξασφάλιζε καθεστώς ελεύθερης διέλευσης (πλου διέλευσης - transit passage) στα στενά που θα σχημάτιζε η διευρυμένη Αιγιαλίτιδα»! Δηλαδή, αυτή την λύση που πρότεινα εγώ στο απαντητικό άρθρο μου για τη δημοσίευση του τελευταίου άρθρου του κ. Ροζάκη στην Καθημερινή, διερωτώμενος γιατί δεν την μνημόνευσε και ο ίδιος!

Επειδή έχω διαβάσει πολλές από τις «χιλιάδες σελίδες άρθρων και βιβλίων του κ. Ροζάκη» (Καρυώτης) γνωρίζω τις θέσεις του στο παρελθόν και βέβαια την μετεξέλιξή τους τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Δικαιούμαι, λοιπόν, να απορήσω και ενίοτε να διαφωνήσω. Τα όσα γράφει (εκτός θέματος) για το Καστελλόριζο ο κ. Καρυώτης δεν θα τα σχολιάσω, γιατί χρειάζονται συνολική και σοβαρή ανάλυση που δεν είναι του παρόντος, αλλά θα ακολουθήσει εν καιρώ στην προσεχή αρθρογραφία μου. Θέλω όμως να του επισημάνω με αυστηρότητα ότι χαρακτηρισμό "προδοτική" στάση του κ. Ροζάκη, δεν χρησιμοποίησα εγώ, αλλά αποτελεί δική του αυθαίρετη ερμηνεία, έστω και μέσα σε εισαγωγικά.

Τι έγραφε ο Ροζάκης το 1987

Θα τελειώσω το απαντητικό αυτό άρθρο μου, με δύο εξίσου αποκαλυπτικές θέσεις του κ. Ροζάκη από την παραπάνω μελέτη του (Σεπτέμβριος 1987), τις οποίες υιοθετώ και είναι άκρως επίκαιρες για τις επικείμενες διερευνητικές συνομιλίες: «Με την εξαίρεση της διεκδίκησης στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, όλες οι άλλες διεκδικήσεις της Τουρκίας περιέχουν ένα αίτημα καθεστωτικής αναθεώρησης, που, άμεσα ή έμμεσα, στρέφεται εναντίον της Ελλάδος, εναντίον της κυριαρχίας της και των διεθνών αρμοδιοτήτων της στο Αιγαίο» (βλ. όπως παραπάνω σελ. 271).

  • «Την ιδιότητα της Ελλάδος να υπερέχει θεσμικά στο Αιγαίο προσπάθησε να αμφισβητήσει η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας. Παράλληλα, η πολιτική θεσμικής αμφισβήτησης έχει συνοδευτεί από έμμεσες, αλλά πολλές φορές ευκρινείς, απειλές σε βάρος της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας, και ιδιαίτερα της κυριαρχίας της στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου! Η τουρκική πολιτική δεν επιδίωκε απλώς ορισμένες καθεστωτικές μεταβολές στο Αιγαίο, αλλά την ριζική ανατροπή του γεωπολιτικού status quo, και ενέκλεισε στις διεκδικήσεις της και το ενδεχόμενο εδαφικής συρρίκνωσης του ελληνικού χώρου»! (όπως παραπάνω, σελ. 273)

Αυτά γράφονταν τον Σεπτέμβριο 1987, δηλαδή πριν από την κρίση των Ιμίων, πριν τις "γκρίζες ζώνες", πριν την "Γαλάζια Πατρίδα", το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης, το Oruc Reis και τα γεωτρύπανα στην κυπριακή ΑΟΖ, τις ατελείωτες NAVTEX που μπλοκάρουν το Αιγαίο, τους γιγάντιους εξοπλισμούς, κ.λπ. Αυτά οφείλουμε όλοι μας να τα θυμόμαστε και να τα συνεκτιμούμε, ενόψει των νέων "διερευνητικών". Και όταν λέω όλοι μας, συμπεριλαμβάνω και τον κ. Ροζάκη!

============= 

  1. Μια απάντηση στον Ροζάκη – Ψευδές ότι τα 12 μίλια εμποδίζουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα

  2. Μια απάντηση στον Ροζάκη – Συνηγόρος της Τουρκίας ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

  3. Όταν ο καθηγητής Ροζάκης υπηρετεί τον πολιτικό Ροζάκη 

  4. Οι διερευνητικές, η επέκταση των χωρικών υδάτων και ο Ροζάκης

 

Οι παραπάνω υπερσύνδεσμοι δίνουν απαντήσεις για τις θέσεις  του κ. Ροζάκη (Ο κ. Λυγερός και ο κ. Καρακοστάνογλου είναι αρκούντως ευγενικοί, αλλά δεν μπορούν παρά να επιτεθούν στα έωλα επιχειρήματα  του κ. Ροζάκη. Η εμπλοκή & μεσολάβηση του κ. Καρυώτη είναι ακατανόητη. Εξηγείται μόνο με ψυχολογικούς όρους, όταν βλέπει κανείς έναν φίλο του να τον "ξεσκίζουν τα σκυλιά". Αλλά η ευθύνη είναι ολόκληρη στον κ. Ροζάκη, που με την εμφάνισή του στην εκπομπή του Σαχίνη, αποκάλυψε τον βαθύτερο τρόπο σκέψης του... και εκτέθηκε. Σε μια παλιότερη εποχή αυτό θα μπορούσε να ανασκευασθεί, αλλά τώρα....  Δείτε διαβάστε τι ειπώθηκε σε εκείνη την εκπομπή.  Προσωπικά δεν αλλάζω τίποτα απ όσα τότε σχολίασα...

------------------

Aπό τη συζήτηση:

Γ. Σαχίνης: Εν τάξει η γεωγραφία το έβαλε κοντά στις ακτές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ανήκει στη συστάδα της Δωδεκανήσου και δεν περιγράφεται στις περίφημες συνθήκες, έτσι δεν είναι;
Χρ. Ροζάκης: Όχι δεν είναι έτσι. Είναι απομονωμένο το Καστελόριζο.
Γ. Σαχίνης: Δεν είναι δηλαδή συνέχεια του ελλαδικού νησιωτικού χώρου κατ’ εσάς;
Χρ. Ροζάκης: Είναι συνέχεια, αλλά τι σημαίνει συνέχεια.
Γ. Σαχίνης: Οπότε πώς είναι απομονωμένο; Απομονωμένο σημαίνει και αν κάνω λάθος θέλω να μας το εξηγήσετε απόψε γιατί προξενεί αίσθηση και είναι και είδηση, αν θέλετε. Θέλω να μας το εξηγήσετε γιατί το Καστελόριζο το περιγράφουμε ως μεμονωμένο επειδή είναι κοντά στις τουρκικές ακτές, όταν κοντά στις τουρκικές ακτές είναι Χίος, Σάμος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Κως, τόσα μικρά και μεγάλα νησιά σε μια συνέχεια. Αυτή είναι η πατρίδα μας. Γιατί ντε και καλά το Καστελόριζο το ξεκόβουμε εμείς ως Έλληνες και λέμε είναι απομονωμένο και σε απόσταση. Γιατί είναι σε απόσταση; Δεν είναι σε συνέχεια;
Χρ. Ροζάκης: Δεν είναι συνέχεια, κύριε. Δεν είναι σε συνέχεια. Είναι σε απόσταση.
Γ. Σαχίνης: Με την ίδια λογική είναι σε απόσταση και η Γαύδος από την Κρήτη ξέρετε. Είναι και αυτή αμφισβητήσιμη;
Χρ. Ροζάκης: Σε μια περίπτωση οριοθέτησης με την Λιβύη;
Γ. Σαχίνης: Ναι
Χρ. Ροζάκης: Η Λιβύη δεν δέχεται ότι η Γαύδος έχει υφαλοκρηπίδα και …
Γ. Σαχίνης: Με βάση το διεθνές δίκαιο έχει;
Χρ. Ροζάκης: Βεβαίως. Το μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι στο μήκος των ακτών της Κύπρου είναι πολύ μεγαλύτερο. Ως εκ τούτου η Τουρκία τράβηξε μια οριοθετική γραμμή η οποία είναι πιο κοντά στις ακτές της Κύπρου παρά στις δικές της, δηλαδή πήρε περισσότερη υφαλοκρηπίδα ή ΑΟΖ .
Γ. Σαχίνης: Παρά ταύτα οριοθέτησε υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος που στα δικά μας νησιά δεν αναγνωρίζει και το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης δεν μιλάει για μικρό, μεγάλο ή μεσαίο νησί κάνει συγκεκριμένους διαχωρισμούς. Πρώτα-πρώτα λέει να είναι κατοικημένα. Ε λοιπόν το Καστελλόριζο είναι.
Χρ. Ροζάκης: Έχετε μείνει στο Καστελόριζο, φοβάμαι. Το ζήτημα είναι ότι το Καστελόριζο βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Τουρκίας.
Γ. Σαχίνης: Είναι ελληνική επικράτεια όμως κ. Ροζάκη.
Χρ. Ροζάκης: Φυσικά και είναι. Από εκεί και πέρα το μήκος των ακτών που βρίσκονται αντικείμενα προς τις ακτές του Καστελορίζου είναι πολύ μεγαλύτερες.
Γ. Σαχίνης: Επικαλείσθε το μήκος των ακτών, θέλω να μας το διευκρινίσετε, η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο μήκος ακτών λοιπόν.
Χρ. Ροζάκης: Συνολικά
Γ. Σαχίνης: Συνολικά. Γιατί η οριοθέτηση θα γίνει κατά κομμάτι; Σαλάμι-σαλάμι;
 

Βlogger:
(μεταγεννέστερη προσθήκη) 
Aς τολμήσουμε  ένα νοητικό πείραμα. Ας πάμε στα Φώκλαντ. Που είναι τα Φώκλαντ; Είναι στο Νότιο Ατλαντικό και ανήκουν στην Βρετανία. Είναι ιδιαίτερα γνωστά νησιά, γιατί στις 2 Απριλίου 1982 η Αργεντινή προσπάθησε αιφνίδια να τα καταλάβει, συναντώντας τη σθεναρή αντίσταση της Βρετανίας, με αποτέλεσμα την απόσυρση των δυνάμεων της Αργεντινής. Το επεισόδιο που κράτησε δυο μήνες, με πολεμικές επιχειρήσεις αναφέρεται ως Πόλεμος των Φώκλαντ.  
Είναι μακριά για την Βρετανία ή κοντά.  
Αλλά περισσότερα εδώ!   
(Eίμαι σίγουρος ότι μετά από αυτή τη στάση των Βρετανών, ο "Ροζάκης" του ΥπΕΞ Βρετανίας  αυτοκτόνησε..) 

=====

Blogger: Η ανάρτηση αυτή έγινε την 30η Ιουνίου 2020

Bάζοντας σε σειρά τα πράγματα... 

---------------------- 

Blogger: 

...ακριβώς έτσι. Ακούγοντας τον Χρ. Ροζάκη δεν είδα κάποιον Έλληνα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα του Ελληνικού Κράτους, αλλά ένα ελληνόφωνο που μεθοδικά ιδίως δια των παραλείψεων δίνει συνεχώς επιχειρήματα στην  άλλη πλευρά. Ένας Φαναριώτης που δείχνει να δίνει λογαριασμό στην Υψηλή Πύλη και και όχι στην Αθήνα. (Μεταγεννέστερη εγγραφή, σχετικά...)

Από εδώ: 

..η επανάσταση λοιπόν του 1821 προδόθηκε. 

Κέρδισαν οι κοτζαμπάσηδες. Το 2010 η χώρα, χάρις στις "άοκνες προσπάθειες" των κοτζαμπάσηδων έχασε και τυπικά την κάποια αυτονομία - ελευθερία της. 'Ετσι για να επιβεβαιωθεί η πρόταση που οι Γερμανοί ιστορικοί χρησιμοποιούν όταν μιλάνε για την κολοβή ανεξαρτησία του προτεκτοράτου η "Ελλάς": "Κρατογένεση εν εξαρτήσει", μια κρατογένεση που περιέχει το σπέρμα της εξάρτησης "εκ κατασκευής", με τα "πολιτικά κόμματα" πλήρως εξαρτημένα από τη δημιουργία τους- διαχρονικά - και τους πολιτικούς στην πραγματικότητα κατασκευασμένες μαριονέτες για τις ανάγκες του "θεάτρου σκιών" που οφείλει συνεχώς να "παίζει" για να αποκοιμίζει το πόπολο.

Έτσι λοιπόν φθάνουμε στον πυρήνα του προβλήματος. Αν υπήρχαν θεσμοί, δεν θα επέτρεπαν στον όποιο Ροζάκη να παριστάνει τον  έναν και μοναδικό και να κατευθύνει την πολιτική της χώρας για 30 και πλέον χρόνια! Αν υπήρχε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - ΘΕΣΜΟΣ θα είχαμε προλάβει πολλές τρικλοποδιές της ομάδας Ροζάκη.

Κρίση Θεσμών λοιπόν: 

Δεν "δούλεψε" - δεν στάθηκε στο ύψος του - ο Θεσμός της Δικαιοσύνης και η χώρα αλυσοδέθηκε με τα μνημόνια σε Αγγλικό Δίκαιο με τους πολίτες να μετατρέπονται σε ανδράποδα!

Δεν στάθηκε στο ύψος του ο Θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας - αφού ο Παπούλιας επέτρεψε  τον ΓΑΠ να ...μαγειρέψει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μέσω του δοτού προέδρου της - Γεωργίου - και να σύρει τη χώρα στο σφαγείο του ΔΝΤ.

Υπονομεύοντας δε συνεχώς  ακόμα και τώρα μη αφήνοντας να κάνει τη δουλειά του  ο ΘΕΣΜΟΣ του ΣΤΡΑΤΟΥ να υπερασπισθεί την χώρα - φοβάμαι ότι  οδηγούν τη χώρα σε διασυρμό και απώλεια εδαφών ήτοι ακρωτηριασμό

Με θεσμούς ακρωτιασμένους δεν μιλάμε για κράτος που  θέλει να επιβιώσει, αλλά για προτεκτοράτο που ψάχνει για λιμάνι - αγκαλιά (νταβαντζή). 

Υ.Γ.1. Ακούγοντας τον κ. Ροζάκη, (ή τον κ. Ντόκο) θα τους παίρνατε για δικηγόρους να υπερασπισθούν τα συμφέροντάς σας; Εκτός κι' αν οι τύποι αυτοί εκτελούν εντολάς άλλων δυνάμεων και ας μην εκτίθενται άλλο, κι' ας βγούν και να που ευθαρσώς: "Είμαστε  εδώ ως το μάτι και το αυτί άλλων συμφερόντων, που εσείς οι ιθαγενείς δεν  είσθε σε θέση να καταλάβετε".

Y.Γ.2.

Βλέποντας και ξαναβλέποντας την συζήτηση του Ροζάκη με τον Σαχίνη , με ένα Ροζάκη να ψελλίζει διάφορα ακατάληπτα, σκέφτηκα την κατάντια ενός κράτους που τις τύχες του τις έχει αφήσει στα χέρια ενός λαδοπόντικα. Η εμφάνισή του ήταν δικηγόρου που λέει στον εντολέα του: Θα χάσεις διότι πρέπει να χάσεις! "Απέκρυψα στοιχεία υπέρ σου και ακόμα χειρότερα έδωσα στοιχεία στον αντίδικο να τα χρησιμοποιήσει εναντίον σου". 

(Προσέξτε: Ο Ροζάκης έβγαλε ήδη την απόφαση! Δεν περιμένει να τη βγάλει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ή αλλιώς υπαγορεύει στο δικαστήριο την απόφαση!)

Τόσο απροκάλλυπτο μίσος για το Ελληνικό κράτος...(Δεν ξέρω αλλά όλη αυτή η σχολή Σημίτη πρέπει να ανήκει σε ειδική κατηγορία ψυχοπαθών που μισούν ότι Ελληνικό. Θέλουν τον έλληνα δούλο σαν και την αφεντιά τους. 

Τέτοιο μίσος !!

Μάλιστα Σημίτηδες και Ροζάκηδες βλέποντας να πετυχαίνουν το στόχο τους, δεν έχουν πρόβλημα να εκτίθενται - τι άλλο από έκθεση ήταν η παρουσία του Ροζάκη - κατά το:  "χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά".

Αν δεν αλλάξει όλη η ομάδα διαπραγμάτευσης με τους Ντόκους και τους Ροζάκηδες -ο Κυριάκος μας πάει ολοταχώς στον γκρεμό. Αν πράγματι έχει διάθεση να  διαπραγματευτεί για τα ελάχιστα η Κυβέρνηση πρέπει να εξωπετάξει χθες όλον αυτόν το εσμό, που το μόνο που κάνει είναι να αδυνατίζει τη χώρα επί χρόνια και τώρα την καλεί να  ακρωτιασθεί αφού είναι ...αδύναμη! Αυτό πως λέγεται; Υπονουμευτική δράση ή προδοσία;

 
===================

Σχόλια