Phoenix Capital: Οι εκλογές στις ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει - Ο Trump έχει ισχυρές πιθανότητες

Όπως αναφέρει η επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital, οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη
Oι εκλογές στις ΗΠΑ δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Phoenix Capital.
Τα μέσα ενημέρωσης θέλουν να πιστέψετε πως οι εκλογές στις ΗΠΑ έχουν πλέον τελειώσει.
  • Σύμφωνα με τον νόμο, ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε - εκτός αν παραιτηθεί του δικαιώματος διεκδίκησης της προεδρίας ένας από τους δύο υποψηφίους μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.
  • Επόμενως, αν δεν παραιτηθεί ο Trump, ο Joe Biden δεν έχει ακόμη κερδίσει τίποτε.
  • Πράγματι, τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν λόγο σε αυτό, επισημαίνει η Phoenix Capital, απλώς προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και να πουλήσουν χώρο σε διαφημιζόμενους.
  • Έχοντας αυτό στον νου, πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα βάσει του εκλογικού νόμου, και όχι σύμφωνα με όσα λένε τα μίντια.
  • Μάλιστα, βάσει νόμου, ο πρόεδρος Trump έχει μεγάλη πιθανότητα να αναδειχθεί νικητής, καθώς οι εκλογές αναμένεται να κριθούν στο δικαστήριο.
  • Και τα δικαστήρια έχουν σαφές προηγούμενο για τον τρόπο διεξαγωγής των αμφισβητούμενων εκλογών.
  • Τα δικαστήρια θα κρίνουν για την ορθότητα των αποδεικτικών στοιχείων σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εκλογικής νοθείας και απάτης που καταγγέλλουν οι Ρεπουμπλικανοί.
Για παράδειγμα, εάν η ομάδα νομικών του Προέδρου Trump πάει στο δικαστήριο και πει «θέλουμε να κάνουμε έλεγχο ψήφου στο Μίσιγκαν επειδή υπήρξε απάτη ψηφοφόρων», το πρώτο πράγμα που θα τους ρωτήσει το δικαστήριο είναι «τι αποδεικτικά στοιχεία έχετε για να υποστηρίξετε αυτόν τον ισχυρισμό;».
Εάν η απάντηση της ομάδας του Προέδρου Trump είναι «είδαμε κάποιους αριθμούς που φαίνονταν ύποπτοι», το δικαστήριο θα γελάσει και απλά θα απορρίψει την υπόθεση.
Ωστόσο, εάν η νομική ομάδα του Προέδρου απαντήσει, «έχουμε ένορκες καταθέσεις από 50 μάρτυρες, αποδεικτικά βίντεο, καθώς και τρεις καταγγελίες», τότε τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.
Μόλις προσκομιστούν οι αποδείξεις της απάτης, το δικαστήριο, ΟΧΙ οι ψηφοφόροι και σίγουρα ΟΧΙ τα μέσα ενημέρωσης, θα είναι υπεύθυνο για τις εκλογές.
Τα δικαστήρια μπορούν να απαιτήσουν ανακαταμέτρηση.
Εάν, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ανακαλυφθεί πραγματική απάτη, θα αποφανθεί ότι κάποιες ψήφοι δεν είναι έγκυρες και τα επίσημα αποτελέσματα μπορεί να αλλάξουν.
Είναι πιθανό, λοιπόν, οι εκλογές να έχουν διαφορετικό νικητή.
Ακόμα και αν δεν αποκαλυφθεί απάτη, αλλά υπάρξει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τα ψηφοδέλτια (χρησιμοποιήθηκε λανθασμένος τύπος μελανιού, η τρύπα δεν πέρασε από την ψηφοφορία όπως συνέβη στη Φλόριντα το 2000, κλπ.), τα δικαστήρια μπορούν να θεωρήσουν αυτές τις προβληματικές ψήφους παράνομες.
Αυτό και πάλι μπορεί να σημαίνει ότι οι επίσημοι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν.
Αυτή η διαδικασία βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στη Τζόρτζια, την Πενσυλβανία, τη Νεβάδα, το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Αριζόνα.
Σε οποιαδήποτε από αυτές τις πολιτείες ο Biden θα μπορούσε να χάσει (θυμηθείτε, κέρδισε σε αυτές τις πολιτείες κατά 0,5%).
Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Biden χάσει ακόμη και 10.000 ψήφους λόγω απάτης ή κάποιου τεχνικού χαρακτήρα λάθους, ο Trump θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου έδωσε εντολή στην πολιτεία της Πενσιλβανία να διαχωρίσει και να μετρήσει χωριστά τυχόν ψηφοδέλτια που έφτασαν μετά τις 20:00 το βράδυ των εκλογών.
Αυτή είναι μια νομική απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αν κάποιος δεν το υπακούσει, μπορεί να πάει στη φυλακή.
Αν ψάχνετε για έναν λόγο για τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να αναγγείλουν τον Τζο Μπάιντεν ως Πρόεδρο Εκλεγμένο Σάββατο (την επομένη της εντολής του Ανώτατου Δικαστηρίου, μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως συμπαρατάσσονται με τον Biden και τους Δημοκρατικούς.
Έτσι, προσπαθούν να ασκήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση για να παραιτηθεί της διεκδίκησης του προεδρικού χρίσματος ο Πρόεδρος Trump, έτσι ώστε οι εκλογές να έχουν ολοκληρωθεί πριν «μπουν» στη δικαστική αίθουσα.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως το 2000 το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα ψηφοδέλτια από τη Φλόριντα δεν ήταν έγκυρα, κάτι που έδωσε τη νίκη στον George Bush.
Και οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου είναι επί του παρόντος 6-3 υπέρ των ρεπουμπλικανών σε ό,τι αφορά την κομματική τοποθέτηση.
Με απλά λόγια, ο απόλυτος κριτής θα ευνοήσει τον Trump.
 
www.bankingnews.gr  ΠΗΓΗ
==============
 

Κώστας Κουτσουρέλης

Ο πραγματικός εκλογικός χάρτης της Αμερικής είναι ο οικονομικός της χάρτης. Ο Μπάιντεν νίκησε σε 477 κομητείες, τις γαλάζιες, που παράγουν το 70% του εθνικού εισοδήματος της χώρας. Ο Τραμπ νίκησε σε 2.497 "κόκκινες" κομητείες, υπερπενταπλάσιες, στις οποίες δεν αναλογεί ούτε το 30% του εθνικού εισοδήματος.

Η όξυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων σε αυτές τις δύο Αμερικές ήταν εκρηκτική την τελευταία εικοσαετία, ιδίως επί της διακυβερνήσεως Ομπάμα. Με πληθυσμό παραπλήσιο, το ρεπουμπλικανικό κομμάτι της χώρας που ήδη τότε ήταν το φτωχότερο, παρήγαγε το 2000 το 45% του εθνικού εισοδήματος και το δημοκρατικό το 55%.

Όπως το είδαμε και στην Αγγλία του Μπρέξιτ όπου οι "Συντηρητικοί" σάρωσαν στις εργατικές περιοχές και οι "Εργατικοί" στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο, οι Ρεπουμπλικανοί μετατρέπονται ταχύτατα στο λαϊκό κόμμα των χαμένων της παγκοσμιοποίησης. Αντίθετα, οι Δημοκρατικοί είναι κατά βάση το κόμμα των υψηλών εισοδημάτων (το 80% των πολιτικών εισφορών της Ουώλλ Στρήτ πήγε υπέρ Μπάιντεν).

Κατά ειρωνεία της τύχης, όπως επισημαίνει η έρευνα της Washington Post (βλ. σχόλιο), ο Τραμπ έχασε φέτος τις κρίσιμες κομητείες που έκριναν το αποτέλεσμα, λόγω ακριβώς της οικονομικής ανάκαμψης που σημειώθηκε σε αυτές επί της θητείας του. Η πολιτική στη Δύση ξαναγίνεται όλο και περισσότερο ταξική, όμως η ταξική συνείδηση (μας το διδάσκει ο ευρωπαϊκός 19ος αιώνας) χρειάζεται δεκαετίες πολλές οργανωμένης προσπάθειας για να εμπεδωθεί. Η εκλογική συμπεριφορά των λαϊκών μειονοτικών στρωμάτων (μαύρων και λατίνων) το δείχνει αυτό ακόμη καθαρότερα. Αν και, στο πεδίο αυτό, τα αμέσως επόμενα χρόνια, το βλέπουμε ήδη, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις.

 ===========================
 

Σχόλια