Orban (Ουγγαρία): «Ο Soros είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο»

Ο Soros απειλεί την Ουγγαρία και την Πολωνία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban 
  • Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban κατηγόρησε τον  δισεκατομμυριούχο George Soros ως «έναν από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο» αφού ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν στην Ουγγαρία και την Πολωνία τις αξίες της «ανοιχτής κοινωνίας».
«Ο Soros απειλεί την Ουγγαρία και την Πολωνία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας V. Orban.
«Ο George Soros είναι ένας από τους πιο διεφθαρμένους ανθρώπους στον κόσμο.
Έχει πολλούς πολιτικούς στην τσέπη του και θέλουν να εκβιάσουν την Ουγγαρία και την Πολωνία.
Ο Orban κατηγόρησε τον Soros ότι συστηματικά συκοφαντεί την Ουγγαρία.

Ο Soros κατηγορεί τον Orban ότι κλέβει την Ουγγαρία

Ο Soros είχε ισχυριστεί, μεταξύ άλλων, ότι «ο Orban έχει κατασκευάσει στην Ουγγαρία ένα περίπλοκο σύστημα για να κλέβει την χώρα του.
Μάλιστα ο Soros κατηγορεί τον Orban ότι έχει πλουτίσει η οικογένεια του και οι φίλοι του και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν γίνει εξαιρετικά πλούσιοι
Η Ουγγαρία και η Πολωνία βρίσκονται σε σύγκρουση με την ΕΕ και αρνούμενες να ψηφίσουν τον επταετή προϋπολογισμό, ο οποίος  περιείχε διατάξεις που, κατά την άποψη του πολωνού υπουργού Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro, που ισοδυναμεί με πολιτική υποδούλωση.
Η Ουγγαρία και η Πολωνία αντιδρούν και δεν αποδέχονται την επιβολή υποχρεωτικών ποσοστώσεων αναδιανομής μεταναστών και από εκεί πηγάζει η κόντρα των δύο χωρών με την ΕΕ.

Στο στόχαστρο η δικαστική μεταρρύθμιση της Πολωνίας

Η ΕΕ αντιτίθεται επίσης στις προσπάθειες της Πολωνίας για την δικαστική μεταρρύθμιση.
Η ΕΕ χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις ως επίθεση κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, αλλά οι Πολωνοί επιμένουν ότι είναι απλώς μια προσπάθεια να αναιρέσουν τον νεποτισμό που κυριάρχησε επί του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος ενώ θεωρούν ότι αποτελεί ένα εσωτερικό ζήτημα στο οποίο οι ξένοι αξιωματούχοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεμβαίνουν.
«Στις συνομιλίες στρογγυλής τραπέζης του 1989 μεταξύ των κομμουνιστών της Πολωνίας και της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ο τότε πρόεδρος στρατηγός Wojciech Jaruzelski – διοικούσε την Πολωνία για λογαριασμό των Σοβιετικών - επετράπη να διορίσει δικαστές της κομμουνιστικής εποχής για να στελεχώσει τα  κομμουνιστικά δικαστήρια.
 Αυτοί οι δικαστές κυριάρχησαν στη δικαιοσύνη, κάποιοι παραμένουν στη θέση τους.

Να λιμοκτονήσουν οικονομικά

Η Πολωνία και η Ουγγαρία κατά την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Katarina Barley, της Γερμανίας θα έπρεπε να «λιμοκτονήσουν οικονομικά» άπαξ και άσκησαν veto.
Ο Soros, από την πλευρά του, προσπάθησε να χρωματίσει το veto της Πολωνίας και Ουγγαρίας ως εγωιστικό και ανεύθυνο, απέναντι στην κρίση του κορωνοιού
«Η ΕΕ δεν έχει την πολυτέλεια να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις του κράτους δικαίου.
Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεται στην πρόκληση που έθεσαν οι Orbán και ο Πολωνός Kaczyński θα καθορίσουν αν θα επιβιώσει η ΕΕ ως μια ανοιχτή κοινωνία, αληθινή στις αξίες στις οποίες ιδρύθηκε, επέμεινε ο Soros.

H αντίδραση της Ουγγαρίας

Ο George Soros πρότεινε φορολογικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δεν δέχονται μετανάστες το 2015.
Σήμερα βλέπουμε τον οικονομικό εκβιασμό να φθάνει έως τα θεσμικά όργανα της ΕΕ».
Η Ουγγαρία βάλλεται όχι για το κράτος δικαίου αλλά για το γεγονός ότι αντιδρά να πάρει μετανάστες.

www.bankingnews.gr ΠΗΓΗ
===================

Βlogger:

Maς είχει σκοτίσει τα ...φρύδια ο  Τύπος όταν στην Ιταλία είχε γίνει Κυβέρνηση ο Μπερλουσκόνι. Μέχρι και έκφραση επιβάλανε: "Μπερλουσκονισμός" για να δείξουν πόσο κακό είναι για τη ...δημοκρατία η παρουσία ενός επιχειρηματία. Τώρα που ένας μεγαλεπιχειρηματίας παρεμβαίναι  προκληιικά και δίνει πολιτικές εντολές για δράση εναντίον χωρών και εκλεγμένων κυβερνήσεων κανείς δεν εξανίσταται και ο Τύπος μαζί με την TVούλα δεν βρίσκει τίποτα το μεμπτόν και ...αναπαράγει τις απόψει του ..Σόρος...

Αντιγράφω από προηγούμενη εγραφή: 

Νάτα μας!  (Μας την πέφτουν υπερθεσμικοί παράγοντες! ή λαχαναγορίτικα: Τα πόδια χτυπάνε το κεφάλι...)

Υπό ποίαν ιδιότητα ο εν λόγω "φιλάνθρωπος" έχει λόγο για το κράτος δικαίου! Mε ποια ιδιότητα έχει αυτοανακυρυχθεί  υπέρτατος κριτής, μοναδικός κάτοχος της αλήθειας και φυσικά όλοι όσοι διαφωνούν μαζί του δεν θα μπορούσε να μην είναι φασίστες!. Ποιός το εξέλεξε! 

Είπατε κανείς! Μήπως είναι ένας μικρός θεούλης (ήτοι φασίστας του κερατά) που αγοράζει φωνές και πένες αφού έχει φράγκα;

Ποιός είναι θεσμικός του ρόλος.

Έχει ζόρια αφού η μπίζνα είναι μεγάλη:

Εδώ οι απαντήσεις για τον εν λόγω κύριο:

Για να σοβαρευτούμε:

Αν οι εποχές ήταν ομαλές, και υπήρχαν πραγματικοί δημοσιογράφoι και όχι ενσωματωμένοι σε ένα πόλεμο εναντίον των κοινωνιών, θα έπρεπε ο Tύπος και η Tηλεόραση να βοά για την αντιθεσμική παρέμβαση ενός οικονομικού παράγοντα (και τίποτα άλλο) σε θέματα άκρως πολιτικά. 

Σ' αυτά τα πολιτικά θέματα ο λόγος του κ. Σόρος μετράει όσο και όποιου άλλου πολίτη. Αλλά βλέπετε ο κ. Σόρος με τις ΜΚΟ που ταϊζει ανά τον κόσμο έχει αυτοανακυρυχθεί θεσμός έξω από κάθε έλεγχο! Μιλάμε για απροκάλυπτη  ολιγαρχία που φαίνεται να μην έχει ανάγκη κανένα φερετζέ! Φασισμός που μοστράρεται ως αντιφασισμός.!

Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Σόρος ότι υπάρχουν πράγματα που δεν υπάγονται στη σφαίρα της οικονομίας, αλλά είναι μη μετρήσιμα  και πολύ πιο σημαντικά από τους αριθμούς της οικονομίας που ο ίδιος ευαγγελίζεται. 

Υπάρχουν πεδία στα οποία δεν του πέφτει λόγος. 

Υ.Σ.  Δείτε την υπηρεσία που παρέχει στον μεγάλο ...φιλάνθρωπο το Liberal  το οποίο όμως ξέχασε ότι ως φιλελεύθερο να θέσει το θέμα στη βάση του: Γιατί να μιλάει για θέματα του κράτους δικαίου ο Σόρος, μήπως ο Σόρος είναι κράτος και μ΄ούχει ξεφύγει...(Τι γράφω ο φούστης: θυμήθηκα ότι δεν πέρασε καιρός που αγόρασε ένα κράτος, μάλιστα κακές γλώσσες είπαν ότι εξαγόρασε και τους νονούς που δώσανε ένα κλεμμένο όνομα...)

Σχόλια