Αντιφά στη Μεσόγειο


Αντιφά στη Μεσόγειο (*)
Αν και πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, η Μεσόγειος συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να γίνεται ο «θαλάσσιος τάφος» δεκάδων μεταναστών που προσπαθούν ακόμα και εν μέσω πανδημίας να περάσουν την ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας». Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν την αφρικανική τους πατρίδα με την σιγουριά ότι οι «πονόψυχοι» Ευρωπαίοι, κυρίως Γερμανοί και Γερμανίδες διακινητές εξοπλισμένοι με όλα τα σύγχρονα λογιστικά συστήματα, θα τους παραλάβουν με ασφάλεια στα σύγχρονα, ταχύτατα πλοία τους μόλις οι εξαθλιωμένες και υπερπλήρεις βάρκες που τους μεταφέρουν από τις αφρικανικές ακτές έρθουν σε επαφή με τους «σωτήρες», συνήθως ανοιχτά της Λιβύης.
Είναι όμως η «φιλανθρωπία» ή η ιδεολογία που μετατρέπει κάποιους «ευαίσθητους» Ευρωπαίους σε αυτόκλητους «σωτήρες της Μεσογείου» ή μήπως και κάτι άλλο ;
Όπως πάντως δήλωσε με πάσα ειλικρίνεια το πιο γνωστό στέλεχος των ακτιβιστών «φιλάνθρωπων, η Γερμανίδα καπετάνισσα Πία Κλεμπ (φωτό) στον βρετανικό «Γκάρντιαν» τον περασμένο Αύγουστο, η ίδια «δεν βλέπει την σωτηρία των μεταναστών σαν ανθρωπιστική πράξη αλλά σαν μέρος του αντιφασιστικού αγώνα» !
Η αξιοσημείωτη αυτή δήλωση δεν την αναπαρήγαγε κανένα από τα ευρωπαϊκά Μέινστριμ. Καθόλου παράξενο, αφού ο «μύθος των σωτήρων» που παλεύουν με τα κύματα της Μεσογείου για να σώζουν «ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ζητούν προστασία» εξασφαλίζει εκατομμύρια ευρώ από κρατικές επιχορηγήσεις και δωρεές, ακόμα και από την ευαγγελική εκκλησία. Αλλά και από πάμπλουτους «χορηγούς» από τον «εναλλακτικό» καλλιτεχνικό χώρο και όσων θέτουν με τις «ανθρωπιστικές ευαισθησίες» τους αυτού του είδους το πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Όπως, για παράδειγμα, ο Banksy, ο διασημότερος «άγνωστος» καλλιτέχνης της street art /γκραφίτι και πολιτικός ακτιβιστής.
Η ετερόκλητη συμμαχία, Banksy, Πία Κλεμπ, εγκληματίες διακινητές και antifa έχει τον ίδιο διακηρυγμένο στόχο : Το τέλος του αστικού «συστήματος των γουρουνιών» στην Ευρώπη. Όπως άλλωστε και οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Όλοι τους μισούν την ίδια πραγματικότητα, αν και με διαφορετικό τρόπο. Οι «σωτήρες» εναντίων όλων των άλλων, δηλαδή «των φασιστών», όπως κατονομάζουν με απίστευτη ελαφρότητα όσους δεν συμφωνούν μαζί τους. Αυτούς δηλαδή που θέλουν να προστατέψουν τα σύνορα της πατρίδας τους, τον πολιτισμό και την ταυτότητά τους, τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις τους.
Κι εδώ συναντώνται όλοι, «σωτήρες» και «διάβολοι», και γίνονται ΕΝΑ. Ο δολοφόνος με το μαχαίρι στην Νίκαια και οι διακινητές που με το καράβι τους τον έφεραν στην Λαμπεδούσα.
(*) Πηγή : https://www.youtube.com/watch?v=i8gRNC6xpa4&feature=emb_logo (Fasbenders Woche, «Antifa auf dem Mittelmeer»)

Βασίλης Στοϊλόπουλος

=================

Σχόλια