Σόρος: Η ΕΕ πρέπει να αντισταθεί στο βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντισταθεί στην Ουγγαρία και την Πολωνία και δεν έχει την πολυτέλεια να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις για το κράτος δικαίου που εφαρμόζει στα κεφάλαια που διαθέτει στα κράτη μέλη, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Η Ουγγαρία και η Πολωνία έθεσαν βέτο τη Δευτέρα στην έγκριση του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021/27 και του Ταμείου Ανάκαμψης από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι ο νόμος για τον προϋπολογισμό περιέχει μια ρήτρα που εξαρτά την πρόσβαση στα κεφάλαια από την τήρηση του κράτους δικαίου.

Το βέτο αυτό καθυστερεί το πακέτο 1,8 τρισ. ευρώ που συνδυάζει τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της Ε.Ε. και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

Σε άρθρο του Project Syndicate που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη, ο Σόρος υποστήριξε ότι το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και το σχέδιο ανάκαμψης, μπορεί να παρακαμφθεί.

Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για το νέο προϋπολογισμό της Ε.Ε., ο παλιός προϋπολογισμός θα μπορούσε να παραταθεί σε ετήσια βάση. Εάν συμβεί αυτό, η Πολωνία και η Ουγγαρία θα διατρέχουν τον κίνδυνο να μην λάβουν πληρωμές υπό τις νέες συνθήκες για τους κανόνες δικαίου, όπως υποστήριξε ο επενδυτής και ο φιλάνθρωπος.

  • «Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις περί κράτους δικαίου», 

 έγραψε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ουγγαρίας, τα ευρωπαϊκά κονδύλια πρέπει να κατευθυνθούν στις τοπικές αρχές.

Πηγή: Reuters

 ---------------------------------------

Βlogger:

Νάτα μας!  (Μας την πέφτουν υπερθεσμικοί παράγοντες! ή λαχαναγορίτικα: Τα πόδια χτυπάνε το κεφάλι...)

Υπό ποίαν ιδιότητα ο εν λόγω "φιλάνθρωπος" έχει λόγο για το κράτος δικαίου! Mε ποια ιδιότητα έχει αυτοανακυρυχθεί  υπέρτατος κριτής, μοναδικός κάτοχος της αλήθειας και φυσικά όλοι όσοι διαφωνούν μαζί του δεν θα μπορούσε να μην είναι φασίστες!. Ποιός το εξέλεξε! 

Είπατε κανείς! Μήπως είναι ένας μικρός θεούλης (ήτοι φασίστας του κερατά) που αγοράζει φωνές και πένες αφού έχει φράγκα;

Ποιός είναι θεσμικός του ρόλος.

Έχει ζόρια αφού η μπίζνα είναι μεγάλη:

Εδώ οι απαντήσεις για τον εν λόγω κύριο:

  • Β.Όρμπαν: «Ασκήσαμε βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό γιατί θα μας εκβίαζαν να δεχτούμε την παράνομη μετανάστευση»

    Για να σοβαρευτούμε:

    Αν οι εποχές ήταν ομαλές, και υπήρχαν πραγματικοί δημοσιογράφoι και όχι ενσωματωμένοι σε ένα πόλεμο εναντίον των κοινωνιών, θα έπρεπε ο Tύπος και η Tηλεόραση να βοά για την αντιθεσμική παρέμβαση ενός οικονομικού παράγοντα (και τίποτα άλλο) σε θέματα άκρως πολιτικά. 

    Σ' αυτά τα πολιτικά θέματα ο λόγος του κ. Σόρος μετράει όσο και όποιου άλλου πολίτη. Αλλά βλέπετε ο κ. Σόρος με τις ΜΚΟ που ταϊζει ανά τον κόσμο έχει αυτοανακυρυχθεί θεσμός έξω από κάθε έλεγχο! Μιλάμε για απροκάλυπτη  ολιγαρχία που φαίνεται να μην έχει ανάγκη κανένα φερετζέ! Φασισμός που μοστράρεται ως αντιφασισμός.!

    Κάποιος πρέπει να πει στον κ. Σόρος ότι υπάρχουν πράγματα που δεν υπάγονται στη σφαίρα της οικονομίας, αλλά είναι μη μετρήσιμα  και πολύ πιο σημαντικά από τους αριθμούς της οικονομίας που ο ίδιος ευαγγελίζεται. 

    Υπάρχουν πεδία στα οποία δεν του πέφτει λόγος. 

    Υ.Σ.  Δείτε την υπηρεσία που παρέχει στον μεγάλο ...φιλάνθρωπο το Liberal  το οποίο όμως ξέχασε ότι ως φιλελεύθερο να θέσει το θέμα στη βάση του: Γιατί να μιλάει για θέματα του κράτους δικαίου ο Σόρος, μήπως ο Σόρος είναι κράτος και μ΄ούχει ξεφύγει...(Τι γράφω ο φούστης: θυμήθηκα ότι δεν πέρασε καιρός που αγόρασε ένα κράτος, μάλιστα κακές γλώσσες είπαν ότι εξαγόρασε και τους νονούς που δώσανε ένα κλεμμένο όνομα...)

    ...έρχεται και το Liberal να ενισχύσει το σήμα του Σόρος... (δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά...)

    • Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι στην Ουγγαρία και την Πολωνία και να μη συμβιβαστεί για τις παραβιάσεις ζητημάτων κράτους δικαίου, εκφράζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.
    • Με άρθρο του στην ιστοσελίδα Project Syndicate, o Σόρος αναφέρεται στο ουγγρικό και πολωνικό βέτο που αφορά τη σύνδεση του σεβασμού του κράτους δικαίου με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
    • Σύμφωνα με τον Ουγγρικής καταγωγής επενδυτή "η έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου από τον Βίκτορ Ορμπάν και τον de facto ηγέτη της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι δεν εκπλήσσει, αφού είναι ένα πρακτικό όριο στην προσωπική και πολιτική διαφθορά τους".
    • Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρει ότι το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπορούσε να παρακαμφθεί.
    • "Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για νέο προϋπολογισμό της ΕΕ, ο προηγούμενος προϋπολογισμός θα μπορούσε να παραταθεί σε ετήσια βάση. Σε αυτή την περίπτωση, η Πολωνία και η Ουγγαρία θα κινδύνευαν να μην λάβουν ενισχύσεις", υποστηρίζει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

    "Η ΕΕ δεν μπορεί να συμβιβαστεί σχετικά με τις διατάξεις περί κράτους δικαίου. Στην περίπτωση της Ουγγαρίας, τα κονδύλια της ΕΕ πρέπει να κατευθύνονται στις τοπικές αρχές".

    Ως γνωστόν, η κυβέρνηση Ορμπάν βρίσκεται σε διαμάχη εδώ και χρόνια με τον Σόρος. Μεταξύ άλλων, τον Ιούνιο του 2018 το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε έναν νόμο, τον αποκαλούμενο "σταματήστε τον Σόρος" με στόχο να βάλει τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Βάσει του νόμου αυτού, μπορεί να τιμωρηθούν με ποινές φυλάκισης τα μέλη των ΜΚΟ που βοηθούν τους πρόσφυγες.

    ====================

     

    ΠΟΛΩΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ : «Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ…ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ»

    Την πλήρη αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε σε χαρακτηριστικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε από το βέτο Πολωνίας, Ουγγαρίας με στήριξη Σλοβενίας, στον προϋπολογισμό της Ένωσης εξ αίτιας της επιμονής της Ε.Ε. να υποχρεώσει τις χώρες αυτές να δεχτούν τους λαθρό, (όχι σαν και εμάς που γίναμε ξέφραγο αμπέλι).

    Για το ίδιο θέμα ο πασίγνωστος Τζωρτζ Σόρος απείλησε τις χώρες αυτές με οικονομικές κυρώσεις, λες και είναι ο μέγας άρχοντας της Ευρώπης και διοικεί την ήπειρο.

Σχόλια