Το Μακεδονικό είναι ακόμα εδώ!

 

Ο εξευτελισμός των Πρεσπών λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση αν σκεφτεί κανείς οτι η Βουλγαρία δεν έχει επ ουδενί το ειδικό βάρος της Ελλάδας, παραταύτα η ηγεσία της υπερασπίζεται το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον αποφασιστικά, αγνοώντας τις όποιες πιέσεις.
Αυτά να τα βλέπουν οι άθλιοι πρωτεργάτες των κατάπτυστων Πρεσπών και οι υποστηρικτές τους που παρέδωσαν ιερά και όσια-γλώσσα κ εθνότητα.
Αυτοί που δικαίωναν αυτούς που πολέμησαν εναντίον της Ελλάδας, όπως την Γκίνοβα.
Τολμάνε να κάνουν κ υποδείξεις, ενώ ο ιθύνων νους τιμήθηκε κιόλας απ το πανεπιστήμιό του (η κατάντια δεν έχει τέλος στα ελληνικά πανεπιστήμια)...
====================================
 
Το Μακεδονικό είναι ακόμα εδώ !
Όταν ένας πολιτικά ευάλωτος, λόγω βάσιμων κατηγοριών για διαφθορά και μαφιόζικες πρακτικές, πρωθυπουργός, όπως ο Μπορίσωφ της Βουλγαρίας, σηκώνει πάραυτα ανάστημα απέναντι στην κα Μέρκελ και συγχρόνως ταπεινώνει τους «ομοεθνείς» του Σκοπιανούς («ΕΣΤΙΑ», 27-11-2020), αρνούμενος την ύπαρξη «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας, όπως επιτάσσει άλλωστε το εθνικό συμφέρον της Βουλγαρίας και καθορίζει διαχρονικά η Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών, τότε μπορεί ο καθένας μας να αντιληφτεί εύκολα και την πρόσφατη μειοδοτική στάση της ελληνικής πολιτικής τάξης στο ζήτημα των Σκοπίων.
Μια πολιτική τάξη, η οποία αρνούμενη την ιστορική πραγματικότητα και τις θέσεις της Ακαδημίας Αθηνών για το Μακεδονικό και κυρίως αδιαφορώντας για την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων και των Ελληνίδων, συνέπραξε ΠΡΩΤΑ στην εξευτελιστική και μειοδοτική «Συμφωνία της Λίμνης» (Τσίπρας-Κοτζιάς) και ΤΩΡΑ εκφράζοντας διάφορα προσχήματα δηλώνει σταθερά πως την σέβεται - εκφράζοντας κρυφίως και την ανακούφισή της (Μητσοτάκης).
Είναι πολύ απλό : Ενδοτισμός, ευτελισμός, κατευνασμός, μειοδοσία και τώρα σιωπή και αδιαφορία. Αρχής γεννωμένης από έναν πρώην υπουργό εξωτερικών (Ν. Κοτζιάς) με πάμπολλες περγαμηνές στον σταλινισμό και «στενές επαφές» με τη γερμανική ΣΤΑΖΙ, πριν «δει φως» μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και στραφεί προς τη Δύση. Και μιας Αριστεράς που όσα χρόνια και να περάσουν θα κουβαλά σαν ανεξίτηλο στίγμα το «προδοτικό, προπατορικό της αμάρτημα», το Μακεδονικό, από έναν αιώνα πριν. Αλλά και μιας Δεξιάς που εγκλωβισμένη διαχρονικά μέσα στο φαύλο κύκλο της ξενικής εξάρτησής της ακολουθεί «νουθεσίες» που ενισχύουν εν τέλει την ελλειμματική μας εθνική κυριαρχία και την υποτέλεια. Τόσο απλά, αλλά και όπως φαίνεται και τόσο δύσκολα να το συνειδητοποιήσει ο πάντα ευκολόπιστος ελληνικός λαός.

Βασίλης Στοϊλόπουλος

=========================

  1. Κύριοι, δυστυχώς… ετεροπροσδιορισθήκαμε

  2. Μακεδονικό: ο σφετερισμός της ιστορίας και το γεωπολιτικό αγκάθι

  3. Το στίγμα και η απουσία

  4. Οι «Πρέσπες» ανοίγουν και παλι το Μακεδονικό

  5. Μακεδονικό όπως Κυπριακό

  6. Το Μακεδονικό ως πτυχή του Ανατολικού Ζητήματος

  7. Με «όχημα» το «Μακεδονικό» ξεδιπλώνονται τα Σχέδια της αλλαγής συνόρων…

  8. Εθνικές τοξίνες αποπνέουν οι Πρέσπες

  9. Βατερλό του Τσίπρα το Μακεδονικό, του Κυριάκου το μεταναστευτικό

  10. Κασιμάτης (συντα/λόγος): Γιατί είναι απαράδεκτη και άκυρη η Συμφωνία των Πρεσπών 

  11. Μακεδονικό, το έσχατο σύνορο της ελληνικής Αριστεράς

 --------------

Σχόλια