Ανδρέας Ανδριανόπουλος: Ο Ερντογάν έχει πει ότι δεν υπάρχει μετριοπαθές ή ακραίο Ισλάμ, αλλά ένα

  • Από μια τρίχα κρέμεται η επιβίωση της Δύσης

     ...σ' αυτό το σύμφωνο αναφέρεται ο κ. Ανδριανόπουλος.


    • Τί είναι το: "Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση";

      Ισλαμισμός και απανθρωποποίηση> Πόσο καιρό ακόμη η Ευρώπη θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;

      Πολεμάμε τον ισλαμισμό αλυσοδεμένοι και και με εμπόδια που παραλύουν τη δράση μας. Εννοώ τις παρερμηνείες των θεμελιωδών νόμων μας από το Συνταγματικό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που επέτρεψε μια χωρίς περιορισμούς μεταναστευτική πολιτική και την πλήρη αποσύνδεση μιας μικρής πολιτικο-διοικητικής κάστας που καθοδηγείται από μία υπερ-φιλελεύθερη (ultralibérale) θεώρηση σε θέματα ελευθεριών και αντίστοιχα βαθιά αριστερή σε κοινωνικά θέματα. Για αυτούς τους ανθρώπους, η ασφάλεια δεν είναι κυρίαρχη αξία. Με εκπλήσσει κάθε φορά η παβλοφική τους επίκληση του κράτους δικαίου.
      Le Figaro
      Éric Ciotti : Αυτό που είναι παράδοξο είναι ότι διεξάγουμε πoλέμους σε εξωτερικά μέτωπα για να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες μας, αλλά αρνούμαστε να το κάνουμε στο εθνικό έδαφος. Για την καταπολέμηση του ισλαμισμού χρησιμοποιούμε παντελώς αδύναμα και αστεία εργαλεία. Υπολείπονται κατά πολύ της επίθεσης που δεχόμαστε και η οποία, επαναλαμβάνω, θα συνεχίσει να αυξάνεται. Πρέπει να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και ότι πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτά.
      Le Figaro : Κατά την γνώμη σας πρέπει να τελειώνουμε με την υπεράσπιση των ατομικών ψευτοελευθεριών ; Πρέπει να απαλλαγούμε από το κράτος δικαίου ;
      Éric Ciotti : Σήμερα πολεμάμε τον ισλαμισμό αλυσοδεμένοι και και με εμπόδια που παραλύουν τη δράση μας. Εννοώ τις παρερμηνείες των θεμελιωδών νόμων μας από το Συνταγματικό Συμβούλιο, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που επέτρεψε μια χωρίς περιορισμούς μεταναστευτική πολιτική, την πλήρη αποσύνδεση μιας μικρής πολιτικο-διοικητικής κάστας που καθοδηγείται από μία υπερ-φιλελεύθερη ( ultralibérale ) θεώρηση σε θέματα ελευθεριών και αντίστοιχα βαθιά αριστερή σε κοινωνικά θέματα. Για αυτούς τους ανθρώπους, η ασφάλεια δεν είναι κυρίαρχη αξία. Με εκπλήσσει κάθε φορά η παβλοφική τους επίκληση του κράτους δικαίου.
      Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το κράτος δικαίου είναι το αποτέλεσμα της έκφρασης του νόμου, που προκύπτει με την σειρά του από την γενική βούληση. Το κράτος δικαίου δεν είναι κάτι παγιωμένο και κυρίως δεν προορίζεται για να αφοπλίζει το κράτος. Με δεδομένο τον μέγιστο βαθμό της τρομοκρατικής απειλής, ζήτησα με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που απορρέει από τον νόμο του 1955, όπως έγινε μετά την επίθεση στο Μπατακλάν. Αυτό θα επέτρεπε να αναλάβουμε ουσιαστική δράση. Η καταπολέμηση του ισλαμισμού πρέπει να αλλάξει διάσταση και πλαίσιο. Το ισχύον κράτος δικαίου μας αφοπλίζει και μας αφήνει αβοήθητους στο έλεος των τρομοκρατών. Βλέπουμε άλλωστε ποιοί είναι αυτοί που βάζουν διαρκώς εμπόδια από το 2015, αυτοί που αρνήθηκαν να πάρουν ριζικά μέτρα ενόψει της απειλής. Για την άρση αυτών των εμποδίων, υπάρχει μόνο ένας τρόπος : να δώσουμε φωνή στους ίδιους τους πολίτες κι αυτό γίνεται μόνο με δημοψήφισμα.
      Ζητώ με την διαδικασία του κατεπείγοντως ήδη από αυτήν την εβδομάδα να παρουσιαστεί ένα νέο κείμενο στο Κοινοβούλιο. Εάν το Συνταγματικό Συμβούλιο το λογοκρίνει, τότε θα χρειαστεί ένα δημοψήφισμα το συντομότερο δυνατό για να αντιμετωπιστεί αυτή η απροθυμία.
      Éric Ciotti, βουλευτής των Les Républicains ( κεντροδεξιά )
      Le Figaro
      30/10/20

       

       

     

Σχόλια