Αναβάλλει τη σύνοδο των G7 ο Τραμπ, προσκαλεί κι άλλες χώρες

Την αναβολή της συνόδου της Ομάδας των Επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του πλανήτη, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, που ήθελε να διεξαχθεί με παρόντες τους ηγέτες στην Ουάσινγκτον περί τα τέλη Ιουνίου
Η G7 είναι «πολύ ξεπερασμένη» ως σχήμα, «δεν αντανακλά σωστά τι γίνεται στον κόσμο», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος, διευκρινίζοντας πως σκοπεύει να προσκαλέσει στη σύνοδο τους ηγέτες της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας, της Ινδίας και της Ρωσίας και ότι θέλει πλέον να διεξαχθεί το φθινόπωρο.
Η κίνηση σηματοδοτεί μια δραματική μεταστροφή του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που ήθελε να φιλοξενήσει τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ουάσινγκτον στα τέλη του επόμενου μήνα για να δείξει ότι αποκαθίσταται η ομαλότητα στη χώρα του μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 103.000 Αμερικανούς.
Η Αλίσα Φαρά, μια εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στη σύνοδο της G7 θα προσκληθούν κυρίως παραδοσιακοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, με τους οποίους ο Τραμπ σχεδιάζει να συζητήσει για την αντιμετώπιση της Κίνας μελλοντικά.
Η G7 αποτελείται από τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις συνόδους της συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ρωσία εξαιρέθηκε από τις συνόδους της μέχρι τότε G8 πριν από πέντε χρόνια, μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να απέρριψε την πρόσκληση του προέδρου των ΗΠΑ να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο γιατί δεν συμφωνεί με τη δια ζώσης συμμετοχή.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται αξιωματούχους, μέχρι σήμερα είχε υπάρξει πολύ λιγότερη προετοιμασία από ότι συνήθως από την πλευρά των ΗΠΑ για τις διαπραγματεύσεις των G7, που αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες, δεδομένης της απόκλισης του Τραμπ από τους υπόλοιπους ηγέτες σε ορισμένα θέματα, όπως το εμπόριο και η κλιματική αλλαγή.  ΠΗΓΗ
=====================
Blogger:
Ας δούμε αυτές τις κινήσεις σαν επεισόδια μια διαπάλης. 
Ήδη η Μέρκελ έχει αρνηθεί την πρόσκληση: (Οποία ύβρις! Από που αντλεί την τόλμη της;)

Πρόκειται για μια κόντρα: 

Εθνικό κράτος  απέναντι στους  "παγκοσμιοποιητές".  Δείτε:

Τί είναι το: "Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση"; 

"...πρόκειται για σύμφωνο που μεταβιβάζει δολίως την εξουσία από τις κυβερνήσεις των χωρών σε μια αόρατη παγκόσμια κυβέρνηση, που με αφορμή το μεταναστευτικό θα διοικεί από εδώ και πέρα όλα τα κράτη, χωρίς να είναι σαφές ποια πρόσωπα θα την αποτελούν."

Ποιά κράτη δεν έχουν υπογράψει

Εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες 15 χώρες δήλωσαν ότι δεν θα προσέλθουν στο Μαρακές για να υπογράψουν το Σύμφωνο. Οι χώρες αυτές είναι:
1. Αυστραλία
2. Αυστρία
3. Βουλγαρία
4. Ελβετία
5. Εσθονία
6. Ιαπωνία
7. Ισραήλ
8. Ιταλία
9. Κροατία
10. Λιχτενστάιν
11. Ουγγαρία
12. Πολωνία
13. Σλοβακία
14. Σλοβενία
15. Τσεχία
Στις χώρες που δεν θα υπογράψουν το Σύμφωνο συγκαταλέγονται επίσης η Ρωσία, η Κίνα, η Χιλή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Βόρεια και Νότια Κορέα.

-------------------------------

Βέβαια ο Τραμπ εκτός από τον κορωνοιό  έχει τώρα να αντιμετωπίσει μια πορτοκαλί (;) επανάσταση ..

Σχόλια