Ν.Ιγγλέσης : Χορηγίες 750 δις , δανεισμός με άλλο όνομα

Ο δημοσιογράφος και αναλυτής ευρωπαϊκών θεμάτων , συγγραφέας , Νίκος Ιγγλέσης μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε με την δική του οπτική το περίφημο πακέτο των 750 δις ευρώ της Κομισιόν για στήριξη των χωρών της Ε.Ε. , υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά υπό την μορφή χορηγήσεων μέσα από προγράμματα , δεν θα είναι παρά "δάνεια" με άλλη ονομασία στην ουσία για αύξηση της ζήτησης στα προϊόντα ισχυρών χωρών όπως η Γερμανία και Γαλλία , εντός της αγοράς της Ε.Ε. Η λύση της έκδοσης επιπλέον χρήματος από την ίδια την δομή του ευρώ , είναι απαγορευτική για την ευρωζώνη , παρά μόνο υπό τον τύπο των δανείων. 
  • Τα 32 δις ευρώ για την Ελλάδα, αν είναι τόσα τελικά, θα αφορούν βάθος 7 ετίας και όχι απευθείας στα ταμεία του κράτους, αλλά μέσω προγραμμάτων, όπου προτεραιότητα τους θα είναι δράσεις γύρω από προϊόντα ισχυρών χωρών.
Blogger: Τα όποια προγράμματα θα βοηθούν κύρια τις χώρες του Βορρά. Ένας τρόπος ανάπτυξης υπάρχει:  
Για να δείτε την καταστροφή που επέφεραν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, δείτε:
    ...από χθεσινό άρθρο...
    • "Για ακόμη μία φορά φαίνεται πως θα επικρατήσουν οι πολιτικές της λιτότητας και του πλουτισμού του ευρωπαϊκού Βορρά σε βάρος του Νότου. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, ωστόσο, πολιτικές συγκρούσεις, οι οποίες ενδεχομένως και να έχουν απρόβλεπτο αποτέλεσμα είτε λόγω λαϊκών αντιδράσεων, είτε λόγω αντιδράσεων του κατεστημένου σε ορισμένες χώρες των οποίων η θέση του στον ευρωπαϊκό καταμερισμό να επιδεινωθεί."

    ===================
    ΑΠΟ το FB
    Πανηγυρίζουν κάποιοι για το τεράστιο πακέτο των 750 δις που πρότεινε η Ευρωπαική Επιτροπή και μάλιστα κάποιοι "γελάνε" με την Μ Βρετανία που έχασε λέει την ευκαιρία να πάρει καμιά 100 δις "ζεστά ευρώ".
    Στην κρίση του 2016 με το Brexit η Τράπεζα της Αγγλίας έκοψε 250 δις μέρα των εκλογών για να "σταθεροποιήσει" τα πιστωτικά ιδρύματα. Δεν έκανε ούτε Eurogrpoup ούτε ατέρμονα Euroworking Group για να "οριστικοποιήσουν" την απόφαση. Την μία μέρα προέκυψε η κρίση την άλλη μέρα πάρθηκαν οι αποφάσεις, εκτελέστηκαν και η λίρα ΔΕΝ κατέρρρευσε ούτε η Βρετανική Οικονομία διαλύθηκε όπως προφήτευαν εδώ οι "ειδικοί".
    Στην κρίση του SARS CoV-2 η Βρετανία πήρε αμέσως οικονομικά μέτρα, δεν περίμενε ούτε κάποια Συνοδο Κορυφής ούτε να επικυρωθεί κάποια αποφαση από επιτροπές και υποεπιτροπές και έριξε αμέσως 14.7 στο σύστημα Υγείας, 27 δις στις επιχειρήσεις, 7 δις στην κοινωνική ασφάλιση των χαμηλών στρωμάτων, έδωσε μέχρι 5 εκ δάνεια σε κάθε μεγάλη επιχείρηση, και μέχρι 50,000 στις μικρές, ανέστειλε τις εισπράξεις φόρων για ένα εξάμηνο, ενώ μοίρασε μέχρι 2,500 σε κάθε εργαζόμενο που έχασε την δουλειά του. Και όλα αυτά από τις 20 Μαρτίου.
    Τι να τα κάνει τα 100 δις που ΘΑ της έδινε η ΕΕ μετά από κανέναν χρόνο; Γιατί δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει, το πακέτο των 750 δις που ανακοινώθηκε δεν είναι απόφαση αλλά ΠΡΟΤΑΣΗ της Ευρωπαικής Επιτροπης, που ΘΑ συζητηθεί, και ΘΑ καταλήξει σε απόφαση κατά τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι να οριστικοποιηθεί μιλάμε για πρώτο τρίμηνο του 2021 για να ΑΡΧΙΣΟΥΝ οι εκταμιεύσεις.
    Μέχρι τότε η ανεργία θα έχει εκτοξευτεί, τα λουκέτα θα πεφτουν βροχή αλλά εμείς εδώ θα κοροιδεύουμε τους Βρετανούς που "έχασαν" τα δις της ΕΕ. Πραγματικά έχουμε πολύ πλάκα.

    Σχόλια