Η Κλιματική Αλλαγή στο Σύνταγμα: Μία επικίνδυνη και απορριπτέα πρόταση;

του Σωτήρη Καμενόπουλου
Σε πρόσφατο δημοσίευμα, [1], αναφέρθηκε η άποψη της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) σύμφωνα με την οποία η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος πρέπει να μπει στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Καταρχήν ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θεωρία, ότι δηλαδή φταίει ο άνθρωπος για την αλλαγή στο κλίμα, αμφισβητείται από μεγάλη μερίδα επιστημόνων. Η θεωρία αυτή δεν αποτελεί παρά ένα επιστημονικό μοντέλο το οποίο πάσχει, όπως όλα τα επιστημονικά μοντέλα, από αβεβαιότητα.

Εάν τυχόν υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση της ΕΛΕΤΑΕΝ τότε αυτό θα σημάνει έμμεσα ή άμεσα:

- Τη διά του Ελληνικού Συντάγματος μόνιμη γεωπολιτική χειραγώγηση της Ελλάδας από τα ενεργειακά συμφέροντα της Γερμανίας και της Κίνας. Η Δύση εξαρτάται 100% από τις κινεζικές σπάνιες γαίες οι οποίες αποτελούν απαραίτητο και αναντικατάστατο συστατικό στοιχείο στην κατασκευή των ανεμογεννητριών.

- Τη διά του Ελληνικού Συντάγματος αποδοχή της μόνιμης παγκόσμιας ετήσιας φορολόγησης 4 τρισεκατομμυρίων δολλαρίων. Ο συγκεκριμένος φόρος αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή σε περίπου $571 επιβάρυνση ανά κάτοικο του πλανήτη, [2]

- Τη δια του Ελληνικού Συντάγματος έμμεση νομιμοποίηση της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων από εξορυκτικές εταιρείες πράσινων ορυκτών τα οποία χρησιμεύουν στην τεχνολογία των ΑΠΕ, [3].

- Τη διά του Ελληνικού Συντάγματος έμμεση απεμπόληση του δικαιώματος αξιοποίησης των Ελληνικών υδρογονανθράκων.

- Την έμμεση κατοχύρωση της Συμφωνίας του Παρισιού ως ΤΟ Σύνταγμα της Ελλάδας.

- Την διά του Ελληνικού Συντάγματος έμμεση αποδοχή των περίεργων προτάσεων που κατά καιρούς υποστηρίζουν ορισμένοι υποστηρικτές της θεωρίας της Κλιματικής Αλλαγής: κανιβαλισμός, [4], επιβολή πολέμων για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου υπερπληθυσμού και έλεγχος γεννήσεων, [5], κατάργηση των πτήσεων κλπ. κλπ.

- Τη διά του Συντάγματος άμεσης αποδοχής μίας αναπόδεικτης επιστημονικής θεωρίας η οποία αμφισβητείται από μεγάλη μερίδα επιστημόνων. Αυτό θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία. Μία σφοδρά αμφισβητούμενη επιστημονική θεωρία να μετατρέπεται σε άρθρο ενός Πολιτειακού Συντάγματος.

- Τη διά του Συντάγματος έμμεση θεσμική ποινικοποίηση της αμφισβήτησης μίας επιστημονικής θεωρίας. Εάν υλοποιηθεί  η πρόταση της ΕΛΕΤΑΕΝ τότε βάσει του Συντάγματος όποιος επιστήμονας τολμήσει να αμφισβητήσει τη θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής θα φυλακίζεται για παράβαση του Συντάγματος! Αυτό θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα στην ακαδημαϊκή και επιστημονική ελευθερία. Θα φέρει την Ελλάδα πίσω στους μαύρους χρόνους του Μεσαίωνα στη διάρκεια του οποίου όποιος επιστήμονας τολμούσε να αμφισβητήσει τις διάφορες Θρησκείες διωκόταν ως αιρετικός και αρνητής, 
 [6]. Το συγκεκριμένο διακύβευμα είναι τεράστιο και αδιαπραγμάτευτο.

Με όλο το σεβασμό, η συγκεκριμένη πρόταση του ΕΛΕΤΑΕΝ εμπεριέχει πολλούς εγγενείς κινδύνους και κρίνεται απορριπτέα.
ΠΗΓΗ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

1. https://energypress.gr/news/eletaen-ayta-einai-ta-amesa-metra-kai-oi-apaitoymenes-politikes-gia-anaptyxi-ton-aiolikon-na
2. https://www.independent.co.uk/environment/climate-change-carbon-tax-4-trillion-save-humanity-global-warming-economists-nicholas-stern-joseph-a7763376.html
3. https://www.mining.com/demand-for-battery-metals-renewables-fuelling-human-rights-abuse-report/
4. https://www.msn.com/en-nz/news/world/swedish-professor-suggests-cannibalism-could-help-fight-climate-change/ar-AAGUTfY
5. https://hellasjournal.com/2019/08/i-allagi-toy-klimatos-o-yperplithysmos-kai-o-elegchos-genniseon-mipos-ypervalloyme/
6. https://hellasjournal.com/2019/07/oi-arnites-epistimones-kai-i-klimatiki-allagi-os-thriskeia-to-quot-fainomeno-quot-kai-oi-aktivistes/

- Ο Δρ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος είναι PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης
================================
Blogger:
Να και μια άλλη αντίστοιχη πρόταση για Συνταγματική δεύσμευση σχετικά με τα δημοσιονομικά πλεονάσματα: 
Όπως μας εξηγούσε ο Ιταλός καθηγητής Νομικής, Αλεσάντρο Σόμα, «η υποχρέωση για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού (μέσα στα συντάγματα) σημαίνει απαγόρευση των κεϊνσιανών πολιτικών και αυτό αποτελεί ένα είδος “πραξικοπήματος”».

Κάποιοι λοιπόν εργάζονται μεθοδικά και σε πολλά επίπεδα για την πλήρη - θεσμική εξαφάνιση αυτού του κρατιδίου που λέγεται Ελλάδα.
 ============================
► Από τον τοίχο του Γιωργος Μπαγασακος:
► Η NASA διαψεύδει την έκθεση για το κλίμα παγκοσμίως: H παγοκάλυψη της Ανταρκτικής αυξάνεται κατά 135 δις τόνους ετησίως!
● Μια μελέτη της NASA από το 2015 επιβεβαιώνει ότι η παγοκάλυψη της Ανταρκτικής αυξάνεται μαζικά! Η NASA παραδέχτηκε ακόμη ότι τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με την πέμπτη έκθεση αξιολόγησης της IPCC (Παγκόσμια Έκθεση για το Κλίμα το 2013). Η Παγκόσμια Επισκόπηση του Κλίματος φαίνεται να είναι λάθος με την προειδοποίησή της για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την τήξη των πολικών πάγων.
● Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, το φύλλο πάγου της Ανταρκτικής κατέγραψε καθαρό κέρδος 112 δις τόνων πάγου ετησίως από το 1992 έως το 2001. Αυτό το καθαρό κέρδος πάγου, μειώθηκε μεταξύ 2003 και 2008 σε 82 δις τόνους πάγου ετησίως.
● «Είμαστε ουσιαστικά σύμφωνοι με άλλες μελέτες που υποστηρίζουν πως εμφανίζεται αύξηση της κύλισης πάγου, τόσο στην Ανταρκτική Χερσόνησο, όσο και στην περιοχή Thwaites και στην νήσο Pines, στη Δυτική Ανταρκτική», δήλωσε ο Jay Zwally, ένας παγετωνολόγος (glaciologist) στο Flight Center Goddard της NASA στο Greenbelt, Maryland και βασικός συντάκτης της Μελέτης που δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο περιοδικό Glaciology. «Κύρια διαφωνία μας είναι για την Ανατολική Ανταρκτική και στο εσωτερικό της Δυτικής Ανταρκτικής - εκεί βλέπουμε μια αύξηση του πάγου, που υπερβαίνει τις απώλειες σε άλλες περιοχές». Ο Zwally πρόσθεσε ότι η ομάδα του παρατήρησε «μικρές αλλαγές υψομέτρου πάνω από μεγάλες περιοχές, και σημαντικές αλλαγές σε μικρότερες περιοχές».
● Η ομάδα Zwally's υπολογίζει ότι η αύξηση της μάζας πάγου από την πύκνωση στην Ανατολική Ανταρκτική 1992-2008 σε 200 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως, παρέμεινε σταθερή, ενώ η απώλεια των πάγων από τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ανταρκτικής και την Ανταρκτική Χερσόνησο αυξήθηκε σε 65 δισεκατομμύρια τόνους ετησίως.
● "Τα καλά νέα είναι ότι η Ανταρκτική δεν συμβάλλει σήμερα στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας, αλλά την μειώνει κατά 0,23 χιλιοστά το χρόνο", δήλωσε ο Zwally.
● Το θέμα ανέβηκε το 2015 στην εφημερίδα Welt (οι κλιματικοί επιστήμονες αμφισβητούν το Ice Boom στην Ανταρκτική), αντιθέτως στην Express (Τι υπερθέρμανση του πλανήτη; Οι πάγοι της Ανταρκτικής αυξάνονται, σύμφωνα με την NASA, κατά 135 δις τόνους ετησίως).
● Το 2008, η εφημερίδα Welt έγραψε επίσης για το μύθο της απειλούμενης πολικής αρκούδας: Η πολική αρκούδα σε όλο τον κόσμο έγινε ο κομιστής συμβόλων μιας υποτιθέμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι πολικές αρκούδες κατηγοριοποιήθηκαν ακόμη ως απειλούμενες με εξαφάνιση. Και βέβαια - ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων στην Αρκτική έφθασε σε αριθμό ρεκόρ τα τελευταία χρόνια.
● Η θεωρία της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη εμφανίζεται όταν ρίξουμε μια νηφάλια ματιά στα στοιχεία, με πολλές αμφιβολίες βέβαια: Ο αέρας μας αποτελείται από 78% άζωτο, 21% οξυγόνο, περίπου 1% αδρανή αέρια (αργό, ξένον, νέον, κρυπτόν ...) και 0.038% CO2. Έχουμε λοιπόν 0,038% CO2 στον αέρα. Από αυτά, η ίδια η φύση παράγει περίπου το 96%. Τα υπόλοιπα, δηλαδή το 4%, ο άνθρωπος. Έτσι, αυτό είναι το 0,00152% της ατμόσφαιρας. Και αυτό το 0,00152% θα πρέπει να είναι υπεύθυνο για την αλλαγή του κλίματος;
● Συμπέρασμα: Η σημερινή κλιματική πολιτική, σκοτώνει χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα. Η παραγωγή βιοαιθανόλης αυξάνει τις τιμές των τροφίμων και απλά θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των φτωχότερων ανθρώπων στον κόσμο. Προσθέστε σε αυτό τις δραματικές συνέπειες της εμπορίας εκπομπών και στο τέλος της ημέρας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια τεχνοκρατική γενοκτονία, η οποία δεν είναι καθόλου κατώτερη από τη μηχανή εξόντωσης του Χίτλερ και του Στάλιν. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η θεωρία της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι επιστημονικά ανυπόστατη. Το Πρωτόκολλο του Κιότο βασίζεται σε μια ενιαία έκθεση της "Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος" (IPCC). Πολλοί επιστήμονες που παρέλαβαν αυτήν την αναφορά με την υπογραφή τους τους, έχουν αλλάξει στρατόπεδο εν τω μεταξύ. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι η Angela Merkel, ως ομοσπονδιακός Υπουργός Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της εντολής του Βερολίνου το 1995, συνέβαλε σημαντικά στην απάτη αυτή. Μια απάτη που αργότερα αποκαλύφθηκε και αποκαλέστηκε "τεχνοκρατική γενοκτονία".
#Περί_Κλιματικής_Αλλαγής
 

Σχόλια