Σόιμπλε: Η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση - πρόταση για Grexit από το 2011.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του στο Αμβούργο ότι «θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος».
Οπως αναφέρει το Bloomberg ο Γερμανός υπουργός επανήλθε
μάλιστα στο θέμα του Grexit λέγοντας ότι «είχε προτείνει από το 2011 όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας ο ΕυάγγελοςΒενιζέλος να βγει η Ελλάδα από το ευρώ με αντάλλαγμα μια τεράστια βοήθεια».
«Η έξοδος από το ευρώ θα είχε πλήξει άπαξ τη χώρα και θα είχε αποφευχθεί η ατελείωτη αυτή επίπονη διαδικασία για τον πληθυσμό», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή:  kathimerini.gr 

blogger:  Βλέπε σχετικά και εδώ Έγκλημα χωρίς τιμωρία!

Μερικές σκέψεις για τη στάση του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του  είναι μεταπράτες, κοτσαμπάσηδες, υπηρέτες των ολιγαρχών. Για πολλούς λόγους δεν πρόκριναν την έξοδο από το ευρώ.
1. Έπρεπε να δώσουν χρόνο στα αφεντικά τους και στους ίδιους ώστε να βγάλουν την καβάτζα τους- τα κλοπιμαία -  στο εξωτερικό, αφού η "κρίση είναι για τους άλλους - την πλέμπα" και όχι για τους ίδιους. Στο σημείο αυτό συμφώνησαν με τους τραπεζίτες (Γάλλους - Γερμανούς) και πήραν από τα χέρια τους τα ομόλογα για να τα κουρέψουν την επομένη, αφού τα  φόρτωσαν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου. (Αν η χώρα από την πρώτη στιγμή επέστρεφε στο δικό της νόμισμα και συμπεριφερόταν σαν κράτος που υπερασπίζεται την ύπαρξή του, δεν θα χάναμε τις ώρες μας ασχολούμενοι - για να περνά ή ώρα - με διάφορες λίστες που δεν έχουν τελειωμό...)
2. Αφού κατάφεραν τον πρώτο στόχο έπρεπε να παραμείνουν στο παιχνίδι αφού μόνο έτσι θα εξασφάλιζαν την ασυλία στα εγκλήματα σε βάρος της χώρας.  (Ακόμα και τώρα δεν ερευνήθηκε γιατί η πρεμούρα να μπούμε στο ευρώ με μαγειρεμένα στοιχεία και χρυσοπληρώνοντας απετεώνες - βλέπε swaps με μεγάλες προμήθειες βεβαίως βεβαίως! ποιοί κέρδισαν; ποιοί αποφάσισαν;) Στην ίδια κατεύθυνση κάλυψης των εγκλημάτων τους είναι ο παροξυσμός του πλιάτσικου που προκρίνουν. Είναι οικονομικοί εγκληματίες που ξέρουν ότι: "Μια οικονομική απάτη, καλύπτεται μέσα σε μια μεγαλύτερη απάτη κι' έχει ο ...θεός!" Αυτή είναι η μοναδική τους πρεμούρα  και μόνιμος στόχος. Και τα καταφέρνουν αφού έχουν στα χέρια τους και το μαχαίρι και το πεπόνι, δεν λογοδοτούν σε καμιά αρχή!
3. Οι ολιγάρχες και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό βγαίνουν διπλά κερδισμένοι από την κρίση, αφού και στο νέο περιβάλλον παραμένουν επίσης διαχειριστές - μεταπράτες. Ήδη βλέπουν το εαυτό τους διαχειριστές των ΕΟΖ με τους μετανάστες να διαγκωνίζονται με τους ντόπιους για ένα κομμάτι ψωμί. (Τα "δάκρυά" τους για την μετανάστευση των νέων είναι κροκοδείλια! Επιθυμούν να φύγει το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας αφού έτσι θα εξουσιάζουν χωρίς αντιστάσεις! Εργάζονται για την ιζηματοποίηση της χώρας!)
4. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του είναι κατασκευασμένο στο να απομυζεί πόρους - και η Ε.Ε. είναι ένας  χώρος που επέτρεψε αν δεν καλλιέργησε να αναπτυχθούν τέτοιες συμπεριφορές. Αυτόν τον "προνομιακό χώρο" δεν θα εγκατέλειπαν έτσι εύκολα οι Έλληνες πολιτικοί. (Είναι πολλά τε λεφτά! Τα κοινοτικά προγράμματα έχουν εκμαυλίσει το σύνολο της ελίτ - ή τέλος πάντων αυτής της ομάδας που παριστάνει την πνευματική ελίτ)
5. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανένας πολιτικός φορέας δεν πρότεινε ένα πρόγραμμα ανάταξης της χώρας*; Δεν έγινε αφού δεν μπορούν  να σκεφτούν τη χώρα ως σύνολο και κύρια αφού ξέρουν ότι οι όποια λύση στο πραγματικό οικονομικό πρόβλημα της χώρας σημαίνει και τη δικιά τους πριν απ'όλα καρατόμηση! 
(Έπρεπε να "καεί" και το τελευταίο τμήμα του πολιτικού κατεστημένο για να φανεί η γύμνια όλου αυτού που ονομάζεται αυτάρεσκα πολιτική σκηνή στην Ελλάδα; Αυτό δεν είναι σκηνή, μπερντές του καραγκιόζη και τίποτα περισσότερο...μας πήραν χαμπάρι ..."ηλίθιε!")
περισσότερα στο τέλος της παρακάτω εγγραφής 

* Eδώ ο ΣΥΡΙΖΑ  εισπράττει  για την έλλειψη σχεδίου - και την προσχώρησή του στην υπηρεσία των ολιγαρχών (με όποιο πρόσωπο)

Σχόλια