Πως δουλεύουν οι αγορές;


Είναι ένα "αποτελεσματικό σκυλί" των αγορών. Μ' όλο τον κυνισμό του παρέχει μια σημαντική υπηρεσία. Μας δείχνει τον κίνδυνο που διατρέχει η παγκόσμια οικονομία απ' αυτά τα λυτά  σκυλιά, που διψάνε μόνο για κέρδη και ... αίμα. Δεν περνάει ούτε μια στιγμή από το μυαλό τους ότι μπορεί και να σκοτώσουν τον οργανισμό που τους τρέφει...και η παγκόσμια οικονομία να μείνει μόνο με τις αγορές και τον ...αέρα τους χωρίς πραγματικό σώμα... Αν οι κυβερνήσεις δεν ήταν υπάλληλοι των τραπεζών θα επέβαλλαν κανόνες που θα απαγόρευαν τα περίτεχνα χρηματοοικονομικά προίόντα - βόμβες θα έχωναν στη στενή όλους εκείνους τους τύπους που αφού σπέρνουν τον πανικό με τα ψευδογεγονότα που μπορούν να παράγουν κατά κόρον με τα εξαγορασμένα από τους ίδιους ΜΜΕ έρχονται να πουλήσουν  ασφάλεια!!!! 
  • ¨Η αλλιώς φανταστείτε μια ασφαλιστική εταιρεία να έχει τμήμα κλεφτρονιών που κλέβοντας και ρημάζοντας υπενθυμίζουν το αναγκαίο της ασφάλισης εναντίον της κλοπής...Αυτό συμβαίνει σήμερα με τις αγορές και τα τέρατα  που έχουν ελευθερωθεί....Αν αυτό ακούγεται τρελό δείτε την περίπτωση της Τράπεζας Ελλάδος: Διαχειρίζεται αποθεματικά, χρυσό χωρίς να λογοδοτεί με βάση τον νόμο! Οι περισσότεροι αν όχι όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για μια κρατική δομή, ενώ πρόκειται για μια Α.Ε. που κουμάντο κάνουν ιδιώτες που δεν γνωρίζουμε κι' όλας με την προσθήκη ότι έχουν εξασφαλίσει - ελέω πολιτικών - το ακαταδίωκτο για όποια ατιμία  διαπράξουν!!! Είναι σαν να δίνεις το πορτοφόλι σου για φύλαξη σ' ένα κλεφτρόνι!. Τόσο απλό!
  • Bέβαια  δεν περιμέναμε τον τύπο στο Video για να μας δείξει πως δουλεύουν οι αγορές. Το πράγμα έδειχνε, βλ. :Ποιός κάνει πραγματικά κουμάντο;
  • Να δείτε ότι θα την πληρώσουν κι' αυτοί που είχαν θεοποιήσει τις αγορές και τη ..σοφία τους για την αυτορρύθμισή τους και άλλες τέτοιες παπαριές. Για πάρτε τον πούλο τώρα και να δούμε πως θα τον διαχειρισθείτε! (Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός να προβλέψει τι θα συμβεί αν εμπιστευτεί κανείς τα κλειδιά των πυρηνικών όπλων σε σχιζοφρενή με ιστορικό εμπρησμών!!) Καλά να πάθουν (-με) που δώσαμε τόση ισχύ στους θεολόγους των αγορών! Οι άνθρωποι είναι απλά επικίνδυνοι! Μέσα σ' αυτούς θα βρει και τύπους που πιστεύουν ότι αφού βγάλουν υπερκέρδη απ' αυτό το παιχνίδι,  θα πάρουν τα κέρδη τους και θα πάνε στον πλανήτη Άλφα -Κενταύρου, όπου κατοικοεδρεύουν οι καλύτεροι θεραπευτές για τη στητική τους δυσλειτουργία!! 
  • Κάποιος νομίζει ότι είμαστε υπερβολικοί. Για δείτε τι λέει κάποιος του συναφιού.....

Σχόλια