Το Χρηματιστήριο διέγραψε τις μετοχές της Εμπορικής


Η απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήρθε μετά την απόφαση γενικής συνέλευσης των μετοχών της τράπεζας, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών της έχει περάσει στον έλεγχο της Credit Agricole μετά τη δημόσια πρόταση που είχε υποβάλει η τελευταία. Τη διαγραφή των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας, ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. 
--------------------------
Βlogger:
Δεν χρειάζεται  να είναι ιδιαίτερης ευφυϊας κάποιος για να προβλέψει τι θα γίνει σε προοπτική χρόνου το πολύ διετίας (μπορεί και νωρίτερα με τον κατακλυσμιαίο ρυθμό που έχουν λάβει οι οικονομικές εξελίξεις). Αν δε προσθέσει και τη σημερινή απόφαση για ένα "εξαιρετικό κούρεμα" του 50% είναι σίγουρο ότι:

  1. Δεν θα υπάρχουν Ελληνικές Τράπεζες* στο Ελληνικό Χρηματιστήριο  σε δυο χρόνια (Όλες θα έχουν εξαγορασθεί για ένα κομμάτι ψωμί .{αλλά και  εδώ}. 
  2. Οι όποιες μεγάλες επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες θα εξαγορασθούν επίσης για ένα κομμάτι ψωμί, οι δε μητρικές τους θα κάνουν ότι κάνει σήμερα και Credit Agricole, θα αποχαιρετίσουν το Ελληνικό Χρηματιστήριο. (Ποια επιχείρηση μπορεί να έχει κέρδη σε ένα συνεχώς επιδεινούμενο υφεσιακό περιβάλλον)
  • Τότε, μ' ένα Χρηματιστήριο - άδειο κουφάρι - χωρίς εταιρείες  - κάποιος θα αναλάβει να το κλείσει, αφού ένα προτεκτοράτο, μια οικονομική έρημος δεν θα χρειάζεται να έχει Χρηματιστήριο.
Την ίδια στιγμή και οι πλέον δύσπιστοι θα καταλάβουν που ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα ο Σημίτης και η ομάδα του, με τον περίφημο λαϊκό καπιταλισμό που μας πούλησε. Αλλού το πήγαινε,   Και τα κατάφερε.  

Παρακολουθώντας την οικονομία εδώ και σαράντα (40)  χρόνια ανελλιπώς καταγράφω και μια πρόοδο στις δυνατότητες των πολιτικών μας.
Παλιά η πολιτικοί -  με τις "περίτεχνες" παρεμβάσεις τους οδηγούσαν επιχειρήσεις στην χρεοκοπία και στην εκποίηση**. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι έχουν προοδεύσει. Οδήγησαν μια ολόκληρη χώρα στην χρεοκοπία και την εκποίηση! Αν αυτό δεν είναι πρόοδος των πολιτικών μας τότε τι είναι;  
-------------------------------------------------------------------------------------
* Ακούγοντας τον τρισμέγιστο τα άγρια χαράματα να μας ενημερώνει - προσοχή δεν ήταν μέσα για να υπερασπισθεί τη χώρα, αλλά έξω μαζί με τα παιδιά που προωθούσαν καφέδες και σάντουϊτσ - μίλησε για εξυγίανση των τραπεζών: Σαν να λέμε: σε σκοτώνω  και σε σώζω από κάθε ασθένεια! κανένα πτώμα δεν αρρωσταίνει! 
**Βρείτε τις αφηγήσεις του συγχωρεμένου Δράκου της ΙΖΟΛΑ για το πως η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τον έκλεισε! (Για να καταληφθεί στη συνέχεια η αγορά των λευκών συσκευών από τις επώνυμες Γερμανικές). Για όσους δεν θυμούνται τη δεκαετία του 70 η Ελλάδα ήταν εξαγωγέας  ψυγείων, κουζινών κ.λ.π. και σε ποιότητα πουν δεν είχε να ζηλέψει τις εισαγώγιμες.   

Σχόλια