Ιρλανδία: η επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει ...



...είτε το θέλει η Μέρκελ είτε όχι!

Την απάντηση του στις δηλώσεις Μέρκελ που απέκλεισαν κάθε διαπραγμάτευση των όρων του Μηνονίου έδωσε ο νικητής των ιρλανδικών εκλογών και αυριανός πρωθυπουργός Έντα Κένι ο οποίος δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του ότι ο λαός το ψήφισε για να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο και ότι σκόπεύει να κάνει ακριβώς αυτό καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ΕΕ και μία ολοκληρωμένη πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου.
Η επαναδιαπραγμάτευση του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ και κυρίως η μείωση του επιτοκίου είναι βασική προεκλογική δέσμευση του κόμματος μας είπε ο εκπρόσωπος του Φίνε Γκέιλ και αυτό θα συζητήσουμε με την ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα και πάνω σε αυτό θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση, συμπλήρωσε ο Ιρλανδός εκπρόσωπος του Φίνε Γκέιλ. Χτες, η Καγκελάριος Μέρκελ απέκλεισε την εξέταση της μείωσης του επιτοκίου των ιρλανδικών δανείων και η απάντηση από την Ιρλανδία σηματοδοτεί την έναρξη μία νέας φάσης αντιπαράθεσης στην Ευρώπη.
------------------------------

Blogger:
  • Ας ελπίσουμε ότι οι Ιρλανδοί θα διαπραγματευτούν σοβαρά και τότε θα ωφεληθούμε και εμείς. Ο δικό μας ΓΑΠ δεν το έκανε! (Αξίζει να βρείτε το άρθρο του Ν. ΚΟΤΖΙΑ - στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ 3/3/2011 - με τίτλο: "Απλά μαθήματα διαπραγμάτευσης: ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΙΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ!" )
  • Η άλλη παράμετρος που μπορεί να φανεί σωτήρια για η χώρα μας - αν εν τω μεταξύ αντέξει - είναι η ανάφλεξη στη Βόρεια Αφρική. Μπορεί διάφορα κέντρα να βγαίνουν κερδισμένα από τη δημιουργία αυτού του χάους, αλλά μια κατάρρευση της Ελλάδας θα έφερνε τη φωτιά κοντά στην Ευρώπη και ...Ας ελπίσουμε ότι δεν είμαστε τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου αποσάθρωσης...(Σχετικά με τη θέση της Ελλάδας, για το που ανήκει: στην Ευρώπη ή στη Μέση Ανατολή, έχει αξία να δείτε δυο παλιότερες εγγραφές: 1. Η αποδόμηση των εθνών  2. Πώς στην περίπτωση της Ελλάδας τετραγωνίστηκε ο κύκλος )
Σχετικές εγγραφές: (Χρέος - χρεοκοπία- Επαχθές χρέος)

Σχόλια