Διακυβέρνηση και νομιμότητα


Ένα πολιτικό σύστημα που:
  • δεν μπορεί να προστατέψει τον δημόσιο πλούτο της χώρας.
  • δεν τιμωρεί τους κλέφτες του δημόσιου χρήματος.
  • δεν τιμωρεί καρτελ και διάφορα λαμόγια που λυμαίνονται τη χώρα χωρίς να δίνουν λογαριασμό και φόρους (λέγε με Offshore)
  • δεν τιμωρεί αλλά ακόμα χειρότερα, παρέχει ασυλία στα μέλη του, (βλέπε τι κάνουν οι Άγγλοι ---->>> σε περιπτώσεις διαφθοράς)
είναι πολιτικό σύστημα που έχει στοιχεία συμμορίας (και δεν ντρέπεται γι' αυτό!). Έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση στη συνείδηση του κόσμου και φαινόμενα όπως: προπηλακισμοί πολιτικών, κινήματα όπως "δεν πληρώνω", φαίνεται να είναι μόνο η αρχή μιας γενικευμένης απείθειας, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Πριν διαβάστε παρακάτω, δείτε αυτήν εδώ την εγγραφή, περί της οργάνωσης του κοινοβουλίου: Στα άδυτα της Βουλής ( Αποσπάσματα από την έρευνα του Ν. Βαφειάδη για την Καθημερινή που ήταν και η αιτία να απολυθεί!!!)
---------------------
Μεταγεννέστερες  εγγραφές!

================

Αντιγράφω:
------------------------

Αν η τρόϊκα δεν έχει νομιμοποίηση κ. Κατσέλη, τότε δεν έχει και η κυβέρνηση

του Κώστα Ροδινού
Τι μας  λένε  οι «βουβουζέλες του συστήματος»;   Ο,τι κ. Παπανδρέου, από «πατριωτικό καθήκον», αναγκάστηκε να υπογράψει  το μνημόνιο, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα και να  πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση μας δούλευε κανονικά όλο αυτό τον καιρό. Μετά την απάτη με το «λεφτά υπάρχον», τώρα αποκαλύπτεται ότι και στην οικονομία το «κόλπο ήταν στημένο»
Κρίσιμα λάθη
Διαβάζω, σ’ ένα άκρως αποκαλυπτικό άρθρο του κ. Παπαδιόχου στην «Καθημερινή» της Κυριακής (30-1-2011) : «..Πρώτο σημείο καμπής για την πλήρη απαξίωση της εικόνας της ελληνικής οικονομίας ήταν η επιλογή να διογκωθεί το έλλειμμα του 2009 στο 12,7%, με αποτέλεσμα η Αθήνα να «στοχοποιηθεί» τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις διεθνείς αγορές. Κατά πολλούς, η συγκεκριμένη επιλογή ήταν άμεσα συνυφασμένη, με την εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εκτίμηση του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου και των κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη, ότι η κυβέρνηση θα διασφάλιζε τετραετή και όχι τριετή περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής από την Ε. Ε..
Δεύτερο κρίσιμο λάθος, θεωρείται το άκρως «χαλαρό» μήνυμα που εξέπεμψε ο προϋπολογισμός του 2010. Κατά τις συζητήσεις εν όψει της κατάρτισής του, στελέχη όπως οι κ.κ. Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Π. Μπεγλίτης, αλλά και ο κ. Ευ. Βενιζέλος είχαν επισημάνει τον κίνδυνο να αποσταλούν εσφαλμένα μηνύματα προς το εξωτερικό. Ομως, στην ενδοκυβερνητική διελκυστίνδα επικράτησαν οι απόψεις των κ.κ.  Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Χρ. Παπουτσή και άλλων, που πίεζαν για έναν προϋπολογισμό, εν πολλοίς προσαρμοσμένο στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.   Όπως, χαρακτηριστικά αναφέρει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που είχε μετάσχει στις σχετικές διεργασίες, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα μέτρα του Π. Σ. Α., αλλά και την αυστηρή εισοδηματική πολιτική που εκ των πραγμάτων είναι πλέον υποχρεωμένη να υιοθετήσει η κυβέρνηση, ίσως η εικόνα σήμερα να ήταν διαφορετική. .. η τελική επιλογή  να μετατεθούν για τις αρχές του 2010 τα όποια επώδυνα μέτρα ανήκε αποκλειστικά στον κ. Γ. Παπανδρέου και στο στενό του επιτελείο. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε σε κλειστή σύσκεψη πως «δεν θα ακολουθήσει πολιτικές Καραμανλή».

Το τρίτο λάθος που καταλογίζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο οικονομικό επιτελείο είναι ότι αποστέλλουν όλο το τελευταίο διάστημα εσφαλμένα μηνύματα στο εξωτερικό. … Η συνεχής διαβούλευση, αντί της λήψης άμεσων μέτρων, που έχει επισημάνει η κ. Β. Παπανδρέου ως πρόβλημα.»
Οι αποφάσεις του κ. Παπανδρέου ζημίωσαν το δημόσιο
Προφανώς το άρθρο  στηρίζεται σε αποκαλύψεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων, οι οποίοι συμμετείχαν στις κρίσιμες αποφάσεις!  Τι αποκαλύπτεται λοιπόν;
  • 1. Ό,τι η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου διόγκωσε το έλλειμμα του 2009 στο 12.7%. Οι λόγοι είναι προφανείς. Αυτοί, λοιπόν, οι διαπρύσιοι κήρυκες της διαφάνειας και της αλήθειας απεδείχθησαν Master Chefs! Αποτέλεσμα, αυτής της επιλογής ήταν να «στοχοποιηθεί» η Ελλάδα, τόσο από τις Βρυξέλλες, όσο και από τις αγορές. Δηλαδή, αυτοί ανέβασαν τα spreads! Αρα είναι υπεύθυνοι και για το αυξημένο κόστος δανεισμού! Αυτό σημαίνει ότι με την πολιτικής  του ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με δεκάδες δις ευρώ!
  • 2. Ο,τι έκαναν λάθος εκτιμήσεις  για την αντίδραση της Ε.Ε.!
  • 3. Ό,τι ο προϋπολογισμός του 2010 ήταν «χαλαρός», επειδή επικράτησαν οι «κομματικοί», που ήθελαν ένα προϋπολογισμό προσαρμοσμένο στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ! Δηλαδή, θυσίασαν την οικονομία της χώρας για μικροκομματικά οφέλη!
  • 4. «Ο,τι, εάν ο προϋπολογισμός αποτύπωνε πλήρως και ευκρινώς τα μέτρα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης,  η εικόναθα ήταν διαφορετική.» Δηλαδή θα είχαμε αποφύγει το Μνημόνιο!!!
  • 5. Ό,τι ήταν προσωπική απόφαση του κ. Παπανδρέου η μετάθεση των μέτρων!
  • 6. Ό,τι ακόμα και σήμερα ο Πρωθυπουργός  στέλνει λάθος μηνύματα στις αγορές!
  • 7. Ό,τι ακόμα και σήμερα, αντί να λαμβάνει μέτρα, η κυβέρνηση επιδίδεται στο  γνωστό …άθλημα των διαβουλεύσεων!
  • Συγνώμη, αλλά τι εκτίμησαν σωστά ο κ. Παπανδρέου και το οικονομικό επιτελείο;  Επεσαν έξω σε όλα!  Και γιατί να έχουμε εμπιστοσύνη στις σημερινές τους εκτιμήσεις;
Αυτές οι αποκαλύψεις δεν πρέπει να περάσουν έτσι. Είτε υπήρξαν λάθος εκτιμήσεις, είτε μεθόδευση,  οι ευθύνες είναι δεδομένες και απαιτείται τόσο  πολιτικός, όσο και δικαστικός έλεγχος.

«η τρόϊκα δεν έχει γενική νομιμοποίηση»
Όμως, όσο η κατάσταση επιδεινώνεται, ανοίγουν τα στόματα.
Χθές η κα Κατσέλη μας είπε ότι η «τροϊκα  δεν έχει γενική νομιμοποίηση»!
Συμφωνούμε!
  • Ούτε η κυβέρνηση  έχει πλέον την νομιμοποίηση για αυτά που κάνει! Και δεν έχει την νομιμοποίηση, πρώτον γιατί την  «τρόϊκα» μας την έφερε ο κ. Παπανδρέου και δεύτερον γιατί  αυτά που κάνει ο κ. Παπανδρέου ποτέ δεν πήρε την έγκριση του ελληνικού λαού, επομένως αυθαιρετεί!
Νομίζω ότι κάτι πρέπει να γίνει, και μάλιστα άμεσα. Σε  λίγο, μερικοί
υπουργοί,  θα γίνουν περισσότερο «αντιμνημονιακοί»  από τον  κ. Σαμαρά
και την κα. Παπαρήγα!
Και επειδή αυτές οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να φανερώνουν  έναν
παρασκηνιακό ενδοκυβερνητικό  πόλεμο, ας το έχουν υπόψιν τους στη Ν.Δ.
μήπως προετοιμάζεται καμιά αιφνιδιαστική αλλαγή πορείας και πολιτικής
και καταληφθούν εξ απήνης!
http://www.antinews.gr/2011/02/02/83439/ 
===============
Ο υπουργος που αποκαλει τζαμπατζη τον συνταξιουχο, τον ανεργο, τον χαμηλομισθο και τελικα οποιον δεν αντεχει πια να του πιανουνε συνεχεια το κωλο κατι τυποι σαν τον υπουργο.

Ειναι το λιγοτερο θρασος , ενας ανθρωπος που σε ολοκληρη τη ζωη του ζει παρασιτικα απο τον ελληνα φορολογουμενο, να τον αποκαλει τζαμπατζη!
Ο ανθρωπο που αν καθησει να μετρησει καποια στιγμη τα ενσημα του, δεν θα του παρει περισσοτερο απο 30 δευτερολεπτα!!!
Ολα πρασινα και με τον ηλιο του ΠΑΣΟΚ.


Για του λογου το αληθες διαβαστε το βιογραφικο του.
Απο την προσωπικη του σελιδα παρακαλω.


  • 1974:  Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • 1975: Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), στις πρώτες μετά τη Δικτατορία ελεύθερες εκλογές των φοιτητικών οργάνων.
  • 1976 έως 1981: Γραμματέας αναπληρωτής της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • 1981: Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Αρκαδίας.
  • 1984: Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • 1993: Εκλέχθηκε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • 22 Ιανουαρίου 1996: Αναλαμβάνει Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Πρωθυπουργός του αναθέτει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τη θέση αυτή διατηρεί μετά τις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, επί έξι χρόνια.
  • Οκτώβριος 2001: Εκλέγεται μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το 6ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  • 24 Οκτωβρίου 2001: Αναλαμβάνει Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θέση που διατηρεί μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου 2004
  • Κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του διετέλεσε μέλος της οκταμελούς Κυβερνητικής Επιτροπής και άλλων κυβερνητικών οργάνων. Ανέλαβε  σειρά νομοθετικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ενημέρωσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης.
  • Το πρώτο εξάμηνο του 2003, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • 7 Μαρτίου 2004: Εκλέγεται και αναλαμβάνει καθήκοντα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέση στην οποία επανεκλέγεται από τους συναδέλφους του Βουλευτές και το 2006 διατηρώντας αυτή την ιδιότητα καθ' όλη την κοινοβουλευτική περίοδο, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στα κορυφαία όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο και Εθνικό Συμβούλιο).
  • 4 Οκτωβρίου 2009: Εκλέγεται και αναλαμβάνει Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Ως Υπουργός και ως Βουλευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Διεθνείς Οργανισμούς και Εκδηλώσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες - άρθρα και το βιβλίο «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Οποιος μπορει να ανακαλυψει μεσα απο το βιογραφικο του υπουργου εστω και μια υποψια για ενσημο εργασιας εκτος ΠΑΣΟΚ κερδιζει το βιβλιο του υπουργου
«Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

 Τελικα στο Πανεπιστημιο δεν σπουδασε οδοντιατρος
Σπουδασε ΠΑΣΟΚ!!!
 Και αυτη την επιστημη εφαρμοζει τωρα.
Και την εφαρμοζει καλα.
Ομολογουμενως δεν πηγαν τζαμπα αυτα που του εμαθε το "Πανεπιστημιο του ΠΑΣΟΚ"
ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ!!!!

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ!!!

 Οσο για τα χρονια που "προσφερει" στον Ελληνικο Λαο (1974-2011)
ειναι κατα τι περισσοτερα
απο τα χρονια που "προσφερει "ενα αλλο μελος της Σοσιαλιστικης Διεθνους
 σε ενα αλλο λαο...
Ο Μουμπαρακ!

1974-2011
Τριαντα επτα χρονια τζαμπατζης

Τελεια..και παυλα .-
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4685
=================

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση έκανε ο Αντώνης ο Σφουγγαράκης. Να ελεγχτούν τα «Πόθεν έσχες» όλων όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974.Όσοι λένε ότι η πρόταση αυτή είναι ένα λαϊκίστικο πυροτέχνημα να θυμηθούν ότι στην Ελλάδα οι έρευνες που έχουν να κάνουν με πολιτικούς έχουν πραγματικά αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.
Να φανταστείς ότι σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν καταστραφεί δεκάδες μαχαίρια, είτε επειδή στράβωσαν καθώς έμπαιναν στα διάφορα κόκαλα, είτε έλιωναν από την υψηλή θερμότητα του άπλετου φωτός.Εκ του ασφαλούς λοιπόν ο Αντωνάκης προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις. Όπως κάνει εξάλλου και ο Γιωργάκης. Εκτός και αν δούμε την “ω – αγαπημένη εταιρεία!” του κάθε λαμόγιου, την Siemens να σκάει στο ελληνικό δημόσιο 2 δις ευρώ. Όμως και να μην πάρουμε αυτά τα λεφτά θα είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς δεκάδες υπουργοί, υφυπουργοί και λαμόγια που είναι τριγύρω θα σαπίσουν στις ελληνικές φυλακές και η παράνομα αποκτήσασα περιουσία τους θα δημευθεί. Μετά από τα πορίσματα για την Siemensκαι οι τελευταίες αμφιβολίες έχουν καμφθεί.
Η Ντόρα η παρθένος δήλωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα. Ακούς αυτήν την είδηση και τρελαίνεσαι. Και είναι και κλειστά τα φαρμακεία να πάρεις κανένα ψυχοφάρμακο για να αντέξεις αυτήν την υποτίμηση της νοημοσύνης μας. Αλλά και της μνήμης μας. Ας μου θυμίσει κάποιος. Αυτή η Ντόρα, όταν δεν ταξίδευε, κάτι δεν έκανε και στην Ελλάδα; Σαν υπουργός, ένα πράγμα. Η οποία φιλοδοξούσε, αν πάλι δεν κάνω λάθος, να ηγηθεί του ενός από τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα; (Για να την σώσει, βεβαίως και προφανώς).
Έρχεται ξανά η τρόικα για να μας φορέσει το νέο κοστουμάκι μέτρων. Αυτοί θα νομίζουν ότι οι Έλληνες έχουν το χάρισμα του Χριστού. Να αμείβονται με ένα ευρώ και να μπαίνουν στις τσέπες τους 12 ευρώ. Όχι, αυτό το θαύμα δεν γίνεται- τουλάχιστον όχι για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους. Αλλά αν ρίξει κανείς μια ματιά προς κάποιους πολιτικούς, ας πούμε, θα δει ότι κατάφεραν με ένα μισθό να αγοράσουν 60 σπίτια… Αλλά στους κανονικούς πολίτες δεν συμβαίνουν αυτά. Ο κανονικός πολίτης θα πρέπει να πληρώσει κανονικά λεφτά για να αγοράσει οτιδήποτε – όχι 60 σπίτια. Ο στόχος της τρόικας ήταν τα εισοδήματα των Ελλήνων να μειωθούν κατά 30%. Μόνο που ο Γιωργάκης δεν το κατάλαβε καλά και θέλει να μας τα μειώσει στο 30%. Μια λεξούλα αλλάζει μωρέ, πως κάνετε έτσι; Το «κατά» έγινε «στο»…
Ο Πάγκαλος είπε ότι και αυτός αγανακτεί επειδή πληρώνει διόδια χωρίς να έχουν φτιαχτεί οι δρόμοι. Οπότε η επόμενη ατάκα του θα είναι «Μαζί δεν πληρώσαμε».
Η Ελλάδα οδεύει προς αναδιάρθρωση του χρέους, επιμήκυνση, κούρεμα, αγορά ομολόγων από την δευτερογενή αγορά- πώς να το διατυπώσεις τώρα αυτό ώστε να μην προκαλέσεις νευρικότητα στις αγορές;
Ας μην το φωνάζουμε. Αναγνώστη σκύψε λίγο να σου πω στο αυτί: Δεν βγαίνουμε πατριώτη : Πάμε για κήρυξη στάσης πληρωμών.
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει επιτέλους να προετοιμαστούμε. Στην αρχή πιστεύαμε (έτσι μας έλεγαν) ότι δυο χρόνια είναι το ζόρι και το 2013 θα επιστρέψουμε σε μια Ελλάδα υγιέστατη και θα αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τους καρπούς των θυσιών μας.
Στην συνέχεια άρχισαν να λένε ότι το αγγούρι θα το έχουμε μέχρι το 2018, στην συνέχεια μέχρι το 2024 και τώρα αρχίζουν να λένε ότι η τρόικα θα μας κάτσει στο σβέρκο για αρκετές δεκαετίες,
Ή λίγους αιώνες τελοσπάντων!
http://mikrosfokion.blogspot.com/2011/02/blog-post_11.html

========================================

Το άσυλο των υπογραφών της Siemens

Από τον καιρό που άρχισε το κίνημα των διοδίων και της άρνησης καταβολής κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι λέξεις «νόμος και τάξη», είχαν τη τιμητική τους.  

Εμφανίστηκαν κυρίως από την τηλεόραση σαν ύψιστες θεότητες. Μια απόλυτη ιερή αξία που ανήκε στο χώρο της μεταφυσικής, και ως εκ τούτου ο άνθρωπος δεν είχε άλλη επιλογή από το υπακούσει σε αυτόν τον υπέρτατο νόμο. Η τηλεόραση έχει μια πτυχή μεταφυσικής και δημιουργεί «γεγονότα» χωρίς καμία απολύτως απόδειξη. Αυτή η τηλεοπτική «αλήθεια» καταπίνεται αμάσητα από τον αδρανή τηλεθεατή, που την αναπαράγει μηχανικά και μπορεί να υποστηρίξει την οποιαδήποτε ανοησία και να την υποστηρίξει με το μόνο επιχείρημα πως «το είπε η τηλεόραση».
Ερωτήματα δεν μπαίνουν ποτέ. Οπως π.χ. Ποιος νόμος και ποια τάξη; Είναι νόμος και τάξη η ναζιστική κατοχή της Ελλάδας ή είναι νόμος και τάξη η Αντίσταση του ΕΑΜ; Οι νόμοι της χούντας του Παπαδόπουλου ή του Πινοσέτ; Οι Χίτλερ, Μουσολίνι, Φράνκο, Σαλαζάρ ή ακόμα ο «δικός» μας Στάλιν -που από τον τάφο του καθοδηγεί ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής Αριστεράς- είχαν θεσπίσει νόμους που εξέφραζαν το καλό όλης της κοινωνίας ή ήταν νόμοι εναντίον της κοινωνίας; Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία μαθαίνουμε πως οι νόμοι ψηφίζονταν από όλους, οπότε οι πολίτες υπάκουαν στον εαυτό τους. Και αυτό τους έδινε το νόμιμο δικαίωμα στη στάση, ακόμα και στρατιωτική, αν ο νόμος δεν εφαρμοζόταν.
Σύμφωνα με το πνεύμα της Δημοκρατίας, οι νόμοι θα έπρεπε να εγκρίνονται με δημοψηφίσματα. Από την εποχή του Κρόμγουελ, που καθιερώθηκε το Κοινοβούλιο (που δεν έχει καμία σχέση με την Αθηναϊκή Δημοκρατία), ουδείς νόμος ψηφίστηκε από το λαό. Οι νόμοι είναι πάντοτε έργο μιας άρχουσας μειοψηφίας και κατά κανόνα είναι για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ. Αυτό δεν σημαίνει πως μηδενίζεται όλη η νομοθεσία και ότι δεν υπάρχουν και δίκαιοι νόμοι. Π.χ. το δικαίωμα της καθολικής ψηφοφορίας. Η ψήφος των γυναικών είναι σχετικά ένα πρόσφατο επίτευγμα, όπως και η ψήφος των φτωχών. Παλιότερα ψήφιζαν μόνο οι πλούσιοι. Αλλά όπου έγιναν αλλαγές στους νόμους που έδιναν δικαιώματα στους πολλούς, αυτό έγινε ύστερα από αγώνες και κινήματα ανυπακοής στους άδικους νόμους. Και αυτό το συνοψίζει εύστοχα ο Ρούσβελτ: «Κύριοι καπιταλιστές, ή θα δώσετε το καπέλο σας ή θα χάσετε το κεφάλι σας». Οσο δεξιά και αν είναι μια κυβέρνηση, ακόμα και μιλιταριστική, όπως π.χ. αυτή του Μπίσμαρκ, για να κρατήσει την εξουσία αναγκάζεται να κάνει παραχωρήσεις ώστε να αποφύγει τα χειρότερα. Και μετά, όταν υποχωρήσει το κίνημα, τα παίρνουν όλα πίσω. Οπως γίνεται στις μέρες μας με την τρόικα και τον εδώ περιφερειάρχη τους και τους αυλικούς του. Και αν αυτή η φράση είναι γενική, να την εξειδικεύσω. Εννοώ φυσικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
  • Η ανυπακοή στους άδικους νόμους είναι η προϋπόθεση της Δημοκρατίας. 
  • Και αυτό το κίνημα του «δεν πληρώνω» είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα, μια που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και καταπολεμά την αισχροκέρδεια, που είναι πάντοτε βίαιη και φασιστική. 
  • Σου κλέβει τα λεφτά σου χωρίς να σου δίνει λόγο. 
  • Με το έτσι θέλω. 
  • Το κράτος έχει το κοπιράιτ της κλοπής και της καταστολής. 
  • Ολες οι μεγάλες κλοπές των πολιτικών που κυβέρνησαν τη χώρα κάνουν τις οποιεσδήποτε ληστείες των τρένων ή τα διάφορα «ριφιφί» ασήμαντες πράξεις, που σε τελική ανάλυση προσφέρουν και κάτι στον κόσμο. 
  • Γίνονται καλές ταινίες. 
  • Το «σκάνδαλο» της Ζίμενς, που είχε τις υπογραφές Παπανδρέου, Μητσοτάκη, Φλωράκη, αγνοήθηκε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 
  • Ούτε ο Μητσοτάκης κλήθηκε να καταθέσει ούτε ο Κύρκος. 
  • Κάτι παραπάνω δεν θα ήξεραν αυτοί; Και αν στη λέξη σκάνδαλο βάζω εισαγωγικά, είναι γιατί αυτό για τους καπιταλιστές δεν είναι σκάνδαλο, αλλά η φυσιολογική λειτουργία του. Μάθαμε ποτέ πόσα λεφτά ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς και πού πήγαν; Μάθαμε ποτέ πώς δημιουργήθηκε αυτό το περίφημο χρέος; Κατηγορείται ο Τσοχατζόπουλος για μίζες. Είναι ο μόνος; Και εδώ θα συμφωνήσω με τον κ. Σαμαρά. Να περάσουν από κόσκινο όλοι οι πολιτικοί που θήτευσαν στην κυβέρνηση από το '74 και μετά και να ελεγχθεί η οικονομική κατάσταση αυτών που βρίσκονται ακόμα στη ζωή και των κληρονόμων τους.


Σχόλια