Η Ευρώπη γνώριζε το πρόβλημα της Ελλάδας

Ομολογία του Κλοντ Γιούνκερ, που δηλώνει ότι η κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Ολοι οι ανώτεροι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης γνώριζαν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, αλλά σιώπησαν μέχρι που ξέσπασε η κρίση στην αρχή της χρονιάς, δήλωσε προχθές ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Κάποια στιγμή, όπως παραδέχθηκε, προσπάθησε να βρει λύση στο πρόβλημα, αλλά Ελληνας πρωθυπουργός, τον οποίο δεν κατονόμασε, τού απάντησε: «Κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα».  (Blogger: έχει πλάκα που τα σαϊνα ψάχνουν ποιος εκστόμισε αυτή την ύβρη! Ξεχνούν ότι ο τωρινός πρωθυπουργός μας επί ένα χρόνο περιφέρεται και όπου βρεθεί και σταθεί μιλάει για διεφθαρμένη χώρα και τεμπέληληδε πολίτες!! (Βλέπε σχετικά εδώ) Αυτό δεν το βλέπουν να το στηλιστεύσουν; Μεταγεννέστερη εγγραφή: "Δημοσίευμα των Irish Times αναφέρει το απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Γιούνκερ ,όπου προκύπτει ότι μιλά για τον νυν πρωθυπουργό." , αλλά και  εδώ Χα! Χα! έτσι αποδεικνύεται περίτρανα ότι τα παπαγαλάκια έκαναν τόσο θόρυβο για να καλύψουν τις   ... λακίες του αφεντικού τους! Αλήθεια γνώριζε ή δεν γνώριζει το καλόπαιδο αυτό από τις αρχές του 2009 για την κατάσταση της οικονομίας, ή απλά μας δουλεύει! Click εδώ  Εϊναι σίγουρο ότι γνώριζε, άρα είναι κομψό το κείμενο, εδώ. Μεταγεννέστερη εγγραφή: περί των διεφθαρμένων--->>  αλλά και εδώ! Εμβόλιμα: όσο η κρίση στα ΜΜΕ θα εντείνεται άλλο τόσο θα "δαγκώνουν" οι μάγκες στα παράθυρα: προσοχή! βλέπε σχετικά, εδώ, αλλά και το video στο τέλος αυτής της εγγραφής!)
Συνεχίζοντας την ιδιότυπη αυτή απολογία, παραδέχθηκε μπροστά σε δημοσιογράφους, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, πως «ήταν προφανές ότι μια μέρα η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αυτού του είδους το πρόβλημα και εμείς γνωρίζαμε ότι το πρόβλημα θα προέκυπτε». Και πώς αντέδρασαν;
«Συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ο ίδιος για τις προοπτικές αυτού που τότε δεν ήταν γνωστό και το οποίο σήμερα αποκαλούμε ελληνική κρίση».
  • Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο κ. Γιούνκερ που από το 2005 είναι πρόεδρος του Eurogroup παραδέχθηκε επίσης ότι «ήξερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους προς την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσα να αποκαλύψω δημοσίως όσα γνώριζα», για να καταλήξει: «Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, όχι όμως πέρυσι, αλλά αν είχαν ληφθεί μέτρα δύο ή τρεις δεκαετίες πριν».  (Blogger: Oι Γάλλοι και οι Γερμανοί ακόμα και την ώρα της κρίσης πουλάνε χρυσάφι τα όπλα τους ενώ οι πολυεθνικές τους αντλούν υπερκέρδη από όλους τους τομείς της Ελληνιής οικονομίας. Με υπαλλήλους τους στην εκάστοτε κυβέρνηση εξασφαλίζουν  ευνοϊκούς νόμους και το ατιμώρητο. Βλέπε εδώ υπόθεση Δρίτσα., αλλά και εδώ για την ίδια υπόθεση. Είναι αυτή η συμπεριφορά των Γερμανογάλλων που δίνει αξία στος φωνές εκείνων που μιλάνε για τη μη αποδοχή του χρέους! Βλέπε σχετικά εδώ. Βlogger: Μια καλή ανάλυση περί της θέσεως των Γαλλογερμανών--->)
Η εξομολόγηση του κ. Γιούνκερ ανοίγει τον δρόμο για την απόδοση ευθυνών, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κ. Γιούνκερ, μέχρι χθες το μεσημέρι, δεν είχε απαντήσει σε γραπτό ερώτημα της «Κ» για το ποιος ήταν ο Ελληνας πρώην πρωθυπουργός που απάντησε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας γιατί «κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα». Ακόμη, ο κ. Γιούνκερ δεν απάντησε στο ερώτημα της «Κ» πότε άρχισε να συζητείται το ελληνικό πρόβλημα στο Eurogroup και ποια ήταν η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων κ. Ολι Ρεν απάντησε «ουδέν σχόλιον» στην πρόσκληση της «Κ» να σχολιάσει τις δηλώσεις Γιούνκερ.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, πάντως, γνωρίζουν ότι η κατάσταση άλλαξε με την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας LehmaBrothers τον Σεπτέμβριο του 2008. Από τότε «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε συνεδρίασης του Eurogroup» είχε πει τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος Τύπου του κ. Χοακίν Αλμούνια, τότε αρμοδίου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις. Λίγους μήνες αργότερα, Ελληνας αξιωματούχος που είχε πολύ καλή γνώση του θέματος έλεγε στην «Κ» ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε λάβει πολύ σοβαρή προειδοποίηση από την Κομισιόν στις αρχές του 2009. Στο συμβούλιο Eurogroup του Μαρτίου του 2009 συζητήθηκε το ελληνικό πρόβλημα, χωρίς όμως να ληφθούν αποφάσεις. Το συμπέρασμα; Ολοι λοιπόν γνώριζαν ή θα όφειλαν να γνωρίζουν.
Χθες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς δήλωσε δικαιωμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για όλα τα παραπάνω, αλλά τότε ήταν πολύ μόνος. «Η κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Ελληνες», κατέληξε.
Eπαφές ΠαπακωνσταντίνουΣτο μεταξύ, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε το προηγούμενο τριήμερο να πείσει, στην Ουάσιγκτον, για την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό εμφανίσθηκε από κοινού με τον επικεφαλής του ΔΝΤ για το πρόγραμμα εξυγίανσης, Πόουλ Τόμσεν, ενώπιον θεσμικών επενδυτών στη Νέα Υόρκη, των οποίων την εμπιστοσύνη προσπαθεί να ανακτήσει η Ελλάδα. Αρκετοί, πάντως, εξακολουθούν να αμφισβητούν τη δυνατότητα της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Pinco, ενός εκ των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων του κόσμου, δήλωσε έτοιμος να στοιχηματίσει «πως η Ελλάδα θα βγει προσωρινά (will take a sabbatical) από το ευρώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια». Ο κ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε ότι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.
Αρμόδιο στέλεχος του ΔΝΤ τόνισε στην «Κ» ότι το διάστημα από την αξιολόγηση του Δεκεμβρίου και μετά θα είναι καθοριστικό σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, ενώ ήδη κυοφορείται η σκέψη για επέκταση του προγράμματος. Στις συζητήσεις εθίγη και η επικείμενη αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος, για το οποίο ο κ. Στρος-Καν τόνισε ότι είναι μια ατυχής εξέλιξη, σημειώνοντας ότι μέχρι να υπάρξει πλήρης αποτίμησή του δεν θα συμβούλευε την ελληνική κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα, χωρίς φυσικά κάτι τέτοιο να αποκλείεται εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν.
Των Κωστα Καρκαγιαννη - Αθανασιου Ελλις
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_10/10/2010_418247
==============

Οι Ευρωπαίοι τα ήξεραν όλα 

Ανατρέπει εκ βάθρων το πολιτικό τοπίο εντός του οποίου οδηγήθηκε η Ελλάδα στο καθεστώς του Μνημονίου, η δημόσια αποκάλυψη από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον επικεφαλής της Ευρωζώνης, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν από δεκαετίες την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την απέκρυπταν και κυρίως δεν έκαναν τίποτα για να διορθωθεί επειδή η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν πάρα πολλά μέσω των εξαγωγών τους προς την Ελλάδα, ακριβώς εξαιτίας της υφιστάμενης κατάστασης!

Αλλο να το υποθέτει, να το υποπτεύεται ή να το εκτιμά κανείς αυτό και εντελώς άλλο να το επιβεβαιώνει ένα από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα που το γνωρίζει από πρώτο χέρι, όπως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εδώ και 15 συνεχή χρόνια, από το 1995.
Υπό εντελώς άλλο πρίσμα πρέπει πλέον ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Μνημονίου, αφού είναι πρόδηλο ότι καμιά απολύτως έκπληξη δεν αισθάνθηκαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης και της ΕΕ πέρυσι το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήθεν τους αποκάλυπτε τα δημοσιονομικά αρνητικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας για το πραγματικό εύρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Υποκρίνονταν ανενδοίαστα όταν δήλωναν δημοσίως "εμβρόντητοι" και "θυμωμένοι" από τις λαθροχειρίες της κυβέρνησης Καραμανλή στα στατιστικά στοιχεία, αφού ο Γιουνκέρ ομολόγησε ότι ήξεραν τα πάντα εκ των προτέρων και μάλιστα από δεκαετίες πριν.
Εντελώς άλλους στόχους υπηρετεί λοιπόν το Μνημόνιο και όχι τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, γιατί αν αυτή ήταν αναγκαία για την ΕΕ, θα μας την είχαν επιβάλει χρόνια πριν.
  • "Να σώσουμε την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε όπλα;" αναρωτιόταν στους τίτλους δισέλιδου αφιερώματός της προ δύο εβδομάδων η ισπανική "Ελ Παΐς".
  • Στον υπότιτλο μάλιστα τόνιζε ότι "η Εισαγγελία του Μονάχου διερευνά αν Γερμανοί μεσάζοντες διέφθειραν Ελληνες πολιτικούς σε μια πώληση υποβρυχίων, την ώρα που η Μέρκελ ενέκρινε βοήθεια 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ".
Υπολογίζεται ότι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα έχει ξοδέψει 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, ανέφερε η ισπανική εφημερίδα.
"Οι γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές επιχειρήσεις κερδίζουν από αυτά τα νέα συμβόλαια με την Ελλάδα. Ακριβώς οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών, οι οποίες τον περασμένο Μάιο βοήθησαν στη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, απαιτούν από την Ελλάδα να κάνει τις μέγιστες δυνατές οικονομίες" έγραφε τον Αύγουστο αγανακτισμένη η γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόντακ".
  • "Οι χώρες που έδωσαν τα περισσότερα για τη διάσωση της Ελλάδας ήταν η Γερμανία και η Γαλλία, γι' αυτό και το εμπόριο εξοπλισμών έπρεπε να συνεχιστεί χωρίς ζημία τους" έγραφε ενοχλημένη η "Ελ Παΐς" και συνέχιζε επισημαίνοντας ότι "το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εμπεριείχε ένα παράδοξο: υποχρέωνε την Ελλάδα να περικόψει τις αμυντικές δαπάνες, αλλά ταυτόχρονα απαιτούσε από αυτήν να σεβαστεί τα συμβόλαια με τις βιομηχανίες όπλων".
Ο γνωστός ευρωβουλευτής των Πράσινων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είχε προκαλέσει αίσθηση προ μηνών στο Ευρωκοινοβούλιο, καταγγέλλοντας αυτήν ακριβώς την πολιτική του Βερολίνου και του Παρισιού.
"Η ενοχή για την πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα είναι όλων μας" είχε διακηρύξει. "Είμαστε υποκριτές. Τους τελευταίους μήνες η Γαλλία πούλησε έξι φρεγάτες στην Ελλάδα έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και ελικόπτερα αξίας 400 εκατομμυρίων. Η Γερμανία πούλησε στην Ελλάδα έξι υποβρύχια έναντι συνολικά ενός δισεκατομμυρίου. Δανείζουμε στην Ελλάδα χρήματα για να αγοράζει όπλα από εμάς" κατήγγειλε.
Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί - αν και εκεί ενδημεί η διαφθορά που κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα. Θα ήταν πάντως αφελής κανείς αν νομίζει ότι η Γερμανία και η Γαλλία αποφάσισαν τώρα με το Μνημόνιο να μην πουλάνε στην Ελλάδα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων.
Στάινμπρικ
Τα ήξερε όλα και ο Γ. Παπανδρέου
Γνώριζε τα πάντα και ο Γ. Παπανδρέου πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός, ισχυρίζεται στο βιβλίο του με τίτλο "Εν κατακλείδι" ο σοσιαλδημοκράτης τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρικ. "Οταν με επισκέφθηκε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στα τέλη Ιανουαρίου του 2009, ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε κανενός είδους αυταπάτες για την οικονομική και τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Είχε πλήρη επίγνωση των τεράστιων προκλήσεων σε περίπτωση εκλογής του... Γνώριζε για τα καυτά κάστανα που θα άφηνε πίσω της η τότε συντηρητική κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και τα οποία θα έπρεπε να βγάλει αυτός από τη φωτιά ως πρωθυπουργός" γράφει ο Στάινμπρικ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=36350955

 ================

Ο κύριος Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, λοιπόν. Αφοπλιστικά ειλικρινής, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους ψεύτες και δημαγωγούς -ημέτερους και ξένους- να συνεχίσουν ασύστολοι το αχρείο παιχνίδι τους σε βάρος της κοινής νοημοσύνης... Ολοι ήξεραν το δημοσιονομικό πρόβλημα. Και οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Ελληνες πρωθυπουργοί. Πρωτίστως ο σημερινός, ο οποίος έχει μεν τη μικρότερη ευθύνη για το χάος που παρέλαβε από Καραμανλή και Σημίτη, αλλά βαρύνεται περισσότερο από όλους για τα τερατώδη προεκλογικά ψεύδη και τη μετεκλογική αβελτερία που οδήγησε στο δυναστικό Μνημόνιο... Τέρμα, λοιπόν, στην προπαγάνδα περί άγνοιας των πραγματικών στοιχείων. Τέρμα στις λαϊκίστικες ανοησίες περί αποκλειστικών ευθυνών της τελευταίας πενταετίας. Τέρμα και στην αναίσχυντη προσπάθεια εξωραϊσμού που καταβάλλει ασθμαίνων ο ξεχασμένος Σημίτης, ο πρωθυπουργός των ψεύτικων στοιχείων για την ΟΝΕ, ο κρυψίνους λογιστής με τα swaps και ο ασύστολος πολιτικός που τολμά και μιλάει για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, χωρίς να λέει ότι οφείλονται στα ολυμπιακά έργα (που δεν ήθελε) και όχι στην παραγωγική ζωτικότητα της οικονομίας *** Καλώς σάς βρήκα!  

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=11/10/2010&s=o-typos-twn-hlwn



ΤΡΕΜΗ: ΤΗΣ ΨΙΘΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤ' ΑΥΤΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ...
=======================================
Το καλό blog Udemand, μας έστειλε ένα σοβαρό θέμα. Κι επειδή κ.Πρωθυπουργέ, ξέρουμε ότι διαβάζετε προσεκτικά το taxalia και το εκτιμάτε, παρακαλούμε να δώσετε προσοχή στο άρθρο του φίλου blogger. Το ερώτημά του είναι πραγματικά εύλογο και σας το θέτουμε (χωρίς να υιοθετούμε σκληρές εκφράσεις ή χαρακτηρισμούς του blogger):

Νέες δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων…. Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε για το έλλειμα!! Το ερώτημα είναι γιατί τελικά...
 αποφάσισε η κυβέρνηση να χειριστεί την υπόθεση «έλλειμμα» με αυτό τον τρόπο …!

Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε ένα μεγάλο δάνειο, ας πούμε 50 δις, αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές όταν τα spreads ήσαν στις διακόσιες μονάδες και το επιτόκιο χαμηλό ?

Δεν ήταν λογικό για έναν ηγέτη που νοιάζεται για τον λαό του να μην δημοσιοποιήσει τα κακά νέα για τη διαφθορά στην Ελλάδα και τις διάφορες κομπίνες των κυβερνήσεων ώστε να μην προκαλέσει ο ίδιος την καταστροφή ?

Γιατί τόση σπουδή να καταγγείλει στη διεθνή κοινωνία τη διαφθορά του πολιτικό-οικονομικού συστήματος της Ελλάδας ? ενώ συγχρόνως επέτρεπε την εκμετάλλευση και την καταλήστευση της οικονομίας από τους σορτάκηδες με την σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, ανεβάζοντας τελικά τα spreads από τις διακόσιες μονάδες στις 1000 !Πρώτα δανείζεσαι με καλούς ορους και μετά προσπαθείς να βάλεις τάξη στα δημοσιονομικά σου προβλήματα, χωρίς φανφάρες και με μόνο οδηγό τη σύνεση.

Γιατί θέλησε να τρομάξει τον ελληνικό λαό ρίχνοντας όλα τα βάρη επάνω του με μια τρομακτική προπαγάνδα που εξαπέλυσε -με τα παπαγαλάκια του- που θα την ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς?

Η λογική εξήγηση είναι ότι είχε την πρόθεση ή την εντολή να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε σαν να ήθελε να τιμωρήσει τους Έλληνες γι' αυτή την κατάσταση που κατεξοχήν δημιούργησαν ο πατέρας του, ο Σημιτης και ο ίδιος.

Θα μπορούσε ωραιότατα να βάλει μια τάξη στα οικονομικά αφού πρώτα είχε εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσό με χαμηλό επιτόκιο ώστε να έχει ένα καλό διαπραγματευτικό χαρτί αργότερα και κατόπιν να φέρει στην δημοσιότητα τις δυσκολίες της χώρας. Αλλά και αυτό με μέτρο, όχι με τις κραυγές που το έκανε.

Πολλές άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα αλλά καμιά δεν κατηγορήθηκε από τον ίδιο της τον πρωθυπουργό για διαφθορά και ανικανότητα να εξοφλήσουν το χρέος τους.

Τι να έκαναν οι δανειστές μας όταν έμαθαν τα νέα ? δεν θα ανέβαζαν συνεχώς τα επιτόκια? Και δεν θα απαιτούσαν να πάρουν τώρα, από μια αιμορραγούσα Ελλάδα, όποια προίκα της άφησε ο καλός Θεούλης και κάποιοι γενναίοι πραγματικοί Έλληνες?

Γιατί δεν έκανε την μόνη σωστή κίνηση? είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πλανιέται στη σκέψη όλων των Ελλήνων αυτή την ώρα που αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, σε όλο της το μεγαλείο, το ελεεινό σχέδιο της οικονομικής απογύμνωσης μιας Ελλάδας που σπαράζει κάτω από τα τρωκτικά της διεθνούς τοκογλυφίας.

Δεν ξέρουμε πως μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό ? προδοσία ? ανικανότητα ? η υποκριτική ειλικρίνεια ?

Οι Γερμανοί τον ..τίμησαν γιατί ....βρήκε τρόπο να δανειστεί με υπέρογκα επιτόκια για να μπορέσει να τους δώσει πίσω μερικά από τσ δανεικά, χρεώνοντας για πάντα την Ελλάδα.
Αυτό κι αν είναι γκεμπελικό!

Και οι "φανφάρες" ότι όλα πάνε καλά συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι να πέσει αναίσθητη κάτω από τα χτυπήματα των τοκογλύφων ολόκληρη η Ελλάδα, και τότε -σύντομα νομίζουμε - θα κάνει εκλογές για να τις χάσει, -μιας και θα έχει ολοκληρώσει την αποστολή του- και θα φύγει νύχτα πιστεύοντας ότι θα πάρει τις θέσεις στην διεθνή σκηνή που του έταξαν. Όταν ξυπνήσει και δει την αλήθεια, τι έκανε και τι του κάνανε, θα χλωμιάσει από την εξαπάτηση.

Θα μας απαντήσετε άραγε κ. Παπανδρέου στο μεγάλο αυτό ερώτημα ?
http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_3353.html 
==================

Σχόλια