Αγροτική παραγωγή και αναδιάρθρωση

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά ελληνική γεωργία αφού εισάγει όλους τους σπόρους από το εξωτερικό» δήλωσε την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Μάλιστα, όπως είπε, το 2009 πληρώσαμε 6,5 δις ευρώ για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων.
Με αυτή την δήλωση καταδεικνύεται η καταστροφή που έχει επιτελεστεί στην παραγωγική δομή της χώρας. Η χώρα έχει μικρότερη αγροτική παραγωγή από αυτή στις αρχές του 1990. Δεν καλύπτουμε ούτε το 50% των εγχώριων αναγκών σε ελαιόλαδο.
Το ίδιο ισχύει και σε άλλους τομείς, όπως στον κατασκευαστικό, τον τομέα των ψηφιακών ειδών κ.α. Όμως το ζήτημα τη αγροτικής παραγωγής κατέχει προεξέχουσα θέση γιατί δηλώνει το αυτονόητο. Ποιο είναι αυτό; Μα το ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή, υποτιμώντας την σαφώς, τότε δεν θα ακριβήνουν μόνο τα αυτοκίνητα και τα σκάφη, μα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Και αυτό γιατί θα τα εισάγουμε με υποτιμημένο νόμισμα. Είδη τα οποία σχετίζονται άμεσα με το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού. Υπάρχουν πολλά επίπεδα φτώχειας, όμως το χειρότερο είναι αυτό που στερεί τα βασικά αγαθά από τον πολίτη κάνοντάς τα εξαιρετικά ακριβά.
http://papaioannou.wordpress.com/2010/10/08/22603/
Βlogger: αξίζει να δεις μια παλιότερη εγγραφή σχετική με το θέμα: Click εδώ 

Σχόλια