Το «χοντραίνει» ο Ερντογάν: Στέλνει στρατό στον Σάρατζ για να πολεμήσει Χαφτάρ και Ρώσους


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, βάσει των όρων πρόσφατης συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ των δύο μερών.
«Αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία», δήλωσε ο Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος απορρίπτει τη συμφωνία ως άκυρη, που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της Λιβύης, η οποία έχει διαιρεθεί πολιτικά και στρατιωτικά τα τελευταία πέντε χρόνια, πλησιάζουν στην πρωτεύουσα Τρίπολη με την υποστήριξη της Ρωσίας.
Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», ο ειδικός εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, Γκασάν Σαλαμέ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ επιχειρούν να καταλάβουν την πόλη με ρωσική στρατιωτική υποστήριξη. Ο Σαλαμέ είπε ότι «οι Ρώσοι εντάχθηκαν στις δυνάμεις των στρατευμάτων του Χάφταρ στην Τρίπολη και έχουν αποκτήσει ισχύ».
«Τις τελευταίες δέκα ημέρες, ο πόλεμος μεταφέρθηκε στις κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας», πρόσθεσε.
Hellas Journal με πληροφορίες από AFP, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

==================
Blogger:  
O ...τραχανάς απλώθηκε. Κανείς - απ'όσους θέλουν πραγματικά να γνωρίζουν δεν πρέπει να παριστάνει τον ανήξερο. Η Τουρκία ψάχνει για ΕΝΕΡΓΕΙΑ και θα κάνει τα πάντα γι' αυτό. (Ήδη στη ΣΥΡΙΑ δεν τις επέτρεψαν να αγγίξει τις πετρελαιοπηγές  της ΣΥΡΙΑΣ, οι οποίες έμειναν στη φύλαξη των Αμερικανών και Κούρδων και περνάνε σιγά - σιγά στα χέρια των Σύρων βοηθούντων των Ρώσων...Τα παρακάτω άρθρα αποτελούν ένα μπουκέτο που δίνει μια εικόνα - την ορατή στου κοινούς θνητούς - των τεκμαινομένων στην Ανατολική Μεσόγειο.  Θέλω να ελπίζω ότι με την "Συμφωνία"  Τουρκίας-Λιβύης ο Ερντογάν υπερέβει τα εσκαμμένα και προσβάλλει το διεθνές δίκαιο. Μένει να δούμε αν οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ θα ανεχθούν αυτήν την ....υπέρβαση (Να εικάσω ότι οι ΔΥΝΑΜΕΙΣ δεν είναι έτοιμες για τέτοια τσαλάκωμα του Διεθνούς δικαίου που θα επιφέρει μεγάλες αναστατώσεις σ' όλη τη γη...) Κομβικό ρόλο στην όλη υπόθεση θα παίξουν η Αίγυπτος και η Ρωσία - επειγόντως η Ελληνική πλευρά να αποκαταστήσει τις σχέσεις με η Μόσχα! που φρόντισε να διαλύσει ο πολύς Κοτζιάς.Σημαντικός και ο ρόλος της Γαλλίας που ψάχνει τρόπους να πλασσαρισθεί ως Δύναμη - αφού ήδη εξωπετάχθηκε από την Συρία...
Διαβάστε το υπ' αριθμ. 4 άρθρο  για να πάρετε μια γεύση της πολυπλοκότητας και στο ....παρελθόν! (200 τόσα χρόνια πριν..)

Σχόλια