Μα ποιοι είναι «μοναχοφάηδες»; Ποιοι είναι οι κλέφτες και οι πειρατές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μα ποιοι είναι «μοναχοφάηδες» αγαπητέ κ. Κοτζιά; «Αν αρχίζεις και γίνεσαι στις διεθνείς σχέσεις μοναχοφάης, λέγοντας “όλα δικά μου, όλα στον έλεγχό μου, όλα μόνος μου”, τότε είσαι κι εσύ μέρος του προβλήματος» είπατε κατά λέξη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

  • Προσθέσαμε μάλιστα ότι «αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι να εξασφαλίσεις την ασφάλεια, με τις δυο τετραμερείς (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και η άλλη: Γαλλία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος), αλλά και με το να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σ’ αυτή την οικονομική ανάταση. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες της δουλειάς, όχι της γεωπολιτικής, που, να συμμετάσχει με τρόπο αυτό που της αντιστοιχεί και της αρμόζει. Ποιος είναι αυτός; Να τον βάλουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε».
Και δεν περιοριστήκατε μόνο σ’ αυτά, διατυπώσατε επίσης την άποψη ότι «αλλά, αν νομίζεις, όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι -ξέρω εγώ- το Καστελόριζο έχει το 100%, έχει όλη την ΑΟΖ της περιοχής, συγγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι. Τα πράγματα θέλουνε προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει. Να μην τον βάλεις απέναντι».
  • Αν είναι δυνατόν!
– Ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δικαιολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, τις τουρκικές παράνομες NAVTEX, με τις οποίες αποκλείουν και «σκεπάζουν» το Καστελόριζο.
– Ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας διακηρύττει ότι ουσιαστικά ήταν παράλογη η πολιτική των έως τώρα ελληνικών κυβερνήσεων που υπερασπίστηκαν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο, προτείνοντας έμμεσα τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων με την Τουρκία.
– Ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας με τέτοιο ξεκάθαρο τρόπο υιοθετεί τα τουρκικά επιχειρήματα, τα οποία στηρίζονται στον τουρκικό επεκτατισμό και καταπατούν τις αρχές που διέπουν τις διακρατικές σχέσεις.
  • Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται για τις ηπειρωτικές περιοχές. Έτσι που τα είπατε αγαπητέ κ. Κοτζιά λες και είναι οι Έλληνες που υπερασπίζονται κάτι που δεν τους ανήκει, ότι τα θέλουν όλα δικά τους και ότι επιδιώκουν να τα ελέγχουν όλα.
Ποιοι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο;
Ποιοι κατέχουν ξένα εδάφη;
Ποιοι είναι οι πειρατές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο;
Είναι «μοναχοφάηδες» οι Έλληνες, των οποίων ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος της πατρίδας τους παραβιάζεται καθημερινά από τους Τούρκους, οι οποίοι αμφισβητούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας;
Είναι «μοναχοφάηδες» οι Κύπριοι, των οποίων η μισή τους πατρίδα είναι κατεχόμενη από τους Τούρκους και η κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζεται προκλητικά από τον ίδιο κατακτητή;
Μήπως εννοούσατε ότι με το «να προσφερθεί μια προοπτική στην Τουρκία» θα πρέπει να υπάρξουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις από την Αθήνα ώστε να «κατευνάσει» η χώρα του Αττίλα;
  • Μα κ. Κοτζιά, μετά από τρία και πλέον χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών, δεν έχετε ακόμη καταλάβει ότι στην Άγκυρα δεν υπάρχει διάθεση για λογική και αντικειμενική αντιμετώπιση των υποτιθέμενων «διαφορών» με την Ελλάδα, στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ;
  • Όση περισσότερη διαλλακτικότητα επιδεικνύεις, τόσο πιο πολύ αποθρασύνονται. Συμβιβασμός για τους Τούρκους σημαίνει νομιμοποίηση των παράνομων διεκδικήσεών τους σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη.
Για 45 χρόνια, η ελληνοκυπριακή ηγεσία επενδύει στην πλάνη του «καλοπιάσματος» και του «κατευνασμού» της Τουρκίας, κάνοντας συνεχείς υποχωρήσεις. Ξέρετε όμως πολύ καλά, και το βιώσατε ο ίδιος από την εμπειρία σας στο Κυπριακό, ότι το «θηρίο δεν ηρεμεί» με παραχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Όσα περισσότερα δίνονται στους Τούρκους, τόσα περισσότερα ζητούν.
  • Δεν είναι μονάχα μοναχοφάηδες, αλλά πάνω απ’ όλα είναι κλέφτες. Επιδιώκουν συνεχώς να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να σύρουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε υποχωρήσεις, μέσα από εκβιαστικά διλήμματα και «φιλικές προτροπές» από μεσολαβητές και «συμμάχους» για να «τα βρούμε». Και για να πείτε αυτά που είπατε, σημαίνει ότι ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου παίζουν πολύ καλά το παιχνίδι τους, γιατί οι απειλές τους φαίνεται να πιάνουν τόπο…
Αγαπητέ κ. Κοτζιά,
με τις τοποθετήσεις σας στο Φόρουμ των Δελφών δώσατε μια πολύ λανθασμένη εικόνα και αφήσατε να εννοηθεί ότι οι Έλληνες ευθύνονται για την κατάσταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο επειδή δεν προσφέρουν «μια προοπτική» στην Τουρκία.
  • Ακόμα και στην περίπτωση που η Ελλάδα και η Κύπρος εμφανιστούν γενναιόδωρες και μεγαλόψυχες και πουν, για παράδειγμα: «Για να τελειώνουμε μια και καλή με την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις με την Τουρκία, ας τα μοιράσουμε όλα και στην Κύπρο και στο Αιγαίο ώστε να ζήσουμε όλοι καλά, με ασφάλεια και ειρήνη, αφού πλέον λεφτά θα υπάρχουν για όλους από τους υδρογονάνθρακες», ο τουρκικός επεκτατισμός δεν θα σταματήσει.
Κάτι άλλο θα διεκδικούν στη συνέχεια.
Άλλωστε, το μαρτυρά η Ιστορία, η τουρκική στρατηγική και η ισλαμοφασιστική πολιτική του Ερντογάν.
Αγαπητέ κ. Κοτζιά,
θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Κύπρο και στην Ομογένεια δεν λησμονείται η πολύ σωστή και πατριωτική στάση που κρατήσατε στο Κυπριακό, θέτοντας ως προϋπόθεση για την επίλυσή του την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων και την κατάργηση των εγγυήσεων. Την ίδια στιγμή όμως, δεν λησμονείται ότι ο Ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος.
  • Όσο πιστεύουμε ακράδαντα στην αναγκαιότητα να συνυπάρξουν οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι, χωρίς εθνικισμούς και ρατσιστικές συμφωνίες, σ’ ένα κοινό, ακηδεμόνευτο κράτος, χωρίς ξένα στρατεύματα, αποικιοκρατικά και κατοχικά κατάλοιπα, άλλο τόσο πιστεύουμε ότι θα πρέπει πάση θυσία να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.
Εύκολες απαντήσεις και λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά η Ειρήνη και η Αξιοπρέπεια δεν κερδίζονται με παραχωρήσεις προς τους εκβιαστές. Η τακτική του «κατευνασμού» απέτυχε αποδεδειγμένα.
  • Κι όσο η Αθήνα και η Λευκωσία επιμένουν σε χρεοκοπημένες πολιτικές, η Τουρκία δημιουργεί συνεχώς τετελεσμένα, επιτυγχάνοντας σταδιακά την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων της.
Ελπίζουμε ότι, κατά την πρόσφατη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μην στηρίχθηκε σε τέτοιου είδους απόψεις (όπως τις εκφράσατε αγαπητέ κ. Κοτζιά στους Δελφούς), γιατί αν συνέβη κάτι τέτοιο, τότε οι συνέπειες θα είναι άκρως επικίνδυνες για τον Ελληνισμό.
===================================

Ο Κοτζιάς σε ρόλο «λαγού»; – Αποκρυπτογραφώντας μία θολή δήλωση

 

Πολλά μπορεί κάποιος να του προσάψει πολλά, αλλά ο Κοτζιάς δεν λέει επιπόλαιες κουβέντες. Γνωρίζει το ειδικό βάρος των λέξεων και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν όταν εκφέρονται έστω και από έναν πρώην υπουργό Εξωτερικών. Επειδή, λοιπόν, κατά γενική ομολογία είναι και ευφυής και πολύπειρος στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε με προσοχή στα όσα είπε στο Φόρουμ των Δελφών.
Η ακριβής δήλωσή του έχει ως εξής: «Εάν αρχίσεις και γίνεσαι στις διεθνείς σχέσεις μοναχοφάης λέγοντας όλα δικά μου, όλα στον έλεγχό μου, όλα μόνος μου, τότε είσαι και εσύ μέρος του προβλήματος. Αυτό που πρέπει να κάνεις και που προσπάθησα να κάνω είναι και να εξασφαλίσεις την ασφάλεια, με τις δύο τετραμερείς (ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος και η άλλη η Γαλλία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Κύπρος), αλλά και με το να δώσεις μια προοπτική ότι η Τουρκία, όχι στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά στη Μεσόγειο συνολικά, θα συμμετάσχει σε αυτή την οικονομική ανάταση. Πρέπει να βρεις τρόπους οργάνωσης επιχειρηματικούς, τις μπίζνες της δουλειάς, όχι της γεωπολιτικής, που να συμμετάσχει με τρόπο αυτόν που της αντιστοιχεί και της αρμόζει. Ποιος είναι αυτός; Να το βάλουμε στο τραπέζι να το συζητήσουμε. Αλλά εάν νομίζεις, όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα, ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ, δεν έχει τίποτα και όλη η ΑΟΖ είναι -το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ της περιοχής- συγγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι».
Μία προσεκτική ανάγνωση του παραπάνω αποσπάσματος δείχνει ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, μέσα από τις θολές διατυπώσεις, θέλει κάτι να μας πει, χωρίς όμως να το λέει καθαρά. Γιατί οι Έλληνες είναι μοναχοφάηδες; Ισχυρίστηκε ποτέ κυβέρνηση ή πολιτικό κόμμα ότι όλα είναι δικά μας, ότι η Τουρκία δεν έχει υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο;
ADVERTISING
Ποτέ δεν συνέβη αυτό και ο Κοτζιάς το γνωρίζει πολύ καλά. Η πάγια εθνική θέση είναι ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηποίδα-ΑΟΖ και ότι αυτή πρέπει να οριοθετηθεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Και επειδή η Τουρκία έχει διαφορετική θέση, η Αθήνα έχει εδώ και δεκαετίες προτείνει την παραπομπή της διαφοράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Πρόταση, την οποία η Άγκυρα δεν αποδέχεται και αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν έχει αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ο Κοτζιάς και οι θολές διατυπώσεις

Επίσης, ο Κοτζιάς γνωρίζει άριστα ότι η Τουρκία ισχυρίζεται πως τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ, μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη έξι μιλίων. Κι αυτό δεν το ισχυρίζεται για τις βραχονησίδες, αλλά ακόμα και για την Κρήτη! Η γειτονική χώρα, άλλωστε, είναι μία από τις μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού χώρες που δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία προβλέπει ρητά ότι ακόμα και η πιο μικρή νησίδα, εάν φιλοξενεί έστω και στοιχειώδη οικονομική δραστηριότητα (π.χ. εκτρέφονται κατσίκια), δικαιούται υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ. Η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ωστόσο, έχει καταστεί συμβατικό δίκαιο και ως εκ τούτου δεσμεύει και την Τουρκία. Παρόλα αυτά, η Άγκυρα εμμένει στον ισχυρισμό της, επικαλούμενη ειδικές συνθήκες.
Τι σημαίνει, άραγε, «να δώσεις στην Τουρκία μία προοπτική να συμμετάσχει στην οικονομική ανάταση»; Εάν βρει στη δική της υφαλοκρηπίδα υδρογονάνθρακες θα έχει το σχετικό όφελος. Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται ούτε από την Αθήνα, ούτε από τη Λευκωσία. Προφανώς, λοιπόν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εννοεί κάτι άλλο. Μας είπε ότι πρέπει να βρούμε επιχειρηματικούς τρόπους, όχι γεωπολιτικούς, για να βάλουμε την Τουρκία στο παιχνίδι, όπως της αντιστοιχεί και της αρμόζει.
Τι σημαίνει αυτό; Γιατί ο Κοτζιάς δεν μιλάει συγκεκριμένα; Τι σημαίνει «να το βάλουμε στο τραπέζι να το συζητήσουμε«; Προφανώς εννοεί να το συζητήσουμε με την Άγκυρα. Τί να συζητήσουμε, όμως, όταν η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει πως τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ; Δεδομένου ότι κανείς δεν αμφισβήτησε τα όποια δικαιώματα παραχωρεί το Διεθνές Δίκαιο στην Τουρκία και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, το μόνο που μπορεί να εννοεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι ένα είδος συνεκμετάλλευσης.

Ο Κοτζιάς τα βάζει με το Καστελόριζο!

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επικαλείται το σημείο της δήλωσής του που πράγματι εξαιρεί ρητά την κυπριακή ΑΟΖ, για να κατηγορήσει όσους του άσκησαν κριτική. Αφού, λοιπόν, εξαιρεί την κυπριακή ΑΟΖ, για την οποία και δεν είχε ούτε έχει καμία αρμοδιότητα να μιλάει, το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι οι επίμαχες αναφορές του αφορούν την ελλαδική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ.
Το ερώτημα, λοιπόν, επανέρχεται και είναι σαφές: με ποιον τρόπο να συμμετάσχει η Τουρκία; Ο Κοτζιάς ηθελημένα μιλάει θολά, αλλά η αναφορά του στο Καστελόριζο αποκαλύπτει που το πάει. Μας είπε, λοιπόν, ότι διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι το Καστελόριζο έχει όλη την υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ της περιοχής. Κανείς, όμως, στην Ελλάδα δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Επειδή, λοιπόν, δεν ξεκαθαρίζει τη θέση του, είναι θεμιτό να υποθέσουμε ότι εννοεί πως το Καστελόριζο δεν πρέπει να έχει πλήρη επήρεια σε υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ. Με άλλα λόγια πως δεν πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της μέσης γραμμής. Η θέση αυτή, όμως, ισοδυναμεί με εκ των προτέρων παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων. Η λέξη που ταιριάζει σ’ αυτή την περίπτωση είναι μειοδοσία.
Εάν η Τουρκία δεχόταν η διαφορά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ π.χ. του Καστελορίζου να παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αυτό ενδεχομένως να μην έδινε στο μικρό ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα πλήρη επήρεια. Ενδεχομένως να οριοθετούσε, συνδυάζοντας την αρχή της μέσης γραμμής με την αρχή της αναλογικότητας. Προφανώς, η Ελλάδα θα αποδεχόταν τη σχετική απόφαση, αφού έχει αναγνωρίσει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Ηχηρή σιωπή από την κυβέρνηση

Αυτό, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικό από το να δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εκ των προτέρων ότι το Καστελόριζο δεν έχει πλήρη επήρεια. Εάν προτείνει ειδικά για την περίπτωση της θαλάσσιας περιοχής του Καστελορίζου μία συνεκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που υφίσταται σήμερα ας το πει καθαρά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε κανένα σχόλιο για την επίμαχη δήλωση. Ο Κοτζιάς, όμως, δεν είναι μόνο πρώην υπουργός Εξωτερικών, είναι και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για εθνικής σημασίας ζήτημα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τη θέση της. Αυτό επιβάλλεται και για έναν πρόσθετο λόγο. Όσο σιωπά τόσο ενισχύει τις υπόνοιες ότι ο Κοτζιάς λειτούργησε σαν «λαγός» για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για θέματα που μεθοδεύονται στο διπλωματικό παρασκήνιο.
Υπενθυμίζουμε ότι στην πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν είχε γίνει λόγος για συνεργασία των δύο χωρών στα ενεργειακά, χωρίς να προσδιορισθεί σε ποιον ακριβώς ενεργειακό τομέα συζητείται ελληνοτουρκική συνεργασία. Ορισμένοι εκφράζουν την υποψία ότι ο Κοτζιάς προέβη στην επίμαχη δήλωση, επειδή γνωρίζει το τι συζητήθηκε μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου. Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, άλλωστε, είναι γνωστό ότι στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετοί που επιδιώκουν μία ελληνοτουρκική συμφωνία κατά το προηγούμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
==================
blogger: 
Kακώς! Κάκιστα εκπλήσσονται οι δυο παραπάνω αρθρογράφοι. Ο κ. Κ δεν είναι τυχαίος! Τίποτα δεν κάνει στην τύχη. Έχει προσωπική αντζέντα που  ..κολλάει με τους εκάστοτε ισχυρούς. Με τις κινήσεις του, ιδίως από τη μέρα που έφυγε από το Υπεξ, έχει αναθέσει στον εαυτό του έναν μεγάλο ρόλο, που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Πάντα εξ' άλλου ένοιωθε άβολα στην εσωτερική σκηνή - ζηλεύει την καριέρα του Σολάνα, του Βαρόζο! Γιατί αυτοί πιο έξυπνοι ήταν απ΄αυτόν! Πρόκειται για πλήρη αυτονόμηση του Κοτζιά, που εμφανίζεται να κάνει προσωπική εξωτερική πολιτική κοιτώντας αν τον βλέπουν.....Από που αντλεί τη νομιμοποίηση, την έπαρση; (Έχει αναλάβει ρόλο σωτήρα! εξελίσσεται σε μουτζχεντίν των νεοφιλελέ)
Βλέπουμε στην περίπτωση και του κ. Κ η ευκολία με την οποία πέρασε από τον διεθνισμό της 'αριστεράς" στον διεθνισμό των αγορών, στον νεοφιλευθερισμό!  
Τα λέει από χρόνια ο Κοντογιώργης, αλλά που να τον καταλάβουμε εμείς...

Υ.Γ.1  Κολλάει γάντι και για τον κ. Κ. 
"Για πληροφόρηση και μόνο, ως προς την χρησιμότητα αυτού του τύπου της "αριστεράς" και του ρόλου της, κρατήστε ότι από την ίδια μήτρα του "πολύ αριστερά"  από το ξεκίνησαν οι: Σολάνα (για να γίνει ο άνθρωπος που ως ΓΓ του ΝΑΤΟ βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία) και  πρώην πρόεδρος της ΕΕ  Χοσέ Εμανουέλ Μπαρόζο που τώρα απλά ως ...Χοσέ κάνει καριέρα στην Goldman Sachs (μιλώντας αυτή τη φορά προφανώς για τα δικαιώματα των τραπεζιτών!!!). 
Αν λοιπόν δείτε την καριέρα των ανωτέρω (Τασίας και Θοδωρή να απογειώνεται και να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην Εσπερία, μην εκπλαγείτε...κανείς δεν πάει χαμένος! Δείτε τους ανθρώπους του ΓΑΠ. Μια αόρατη αρχή - με πολλά φράγκα - τους στηρίζει. Το ...κόλπο πάντα ανταμείβει τους ανθρώπους του-τσιράκια του.) ΠΗΓΗ

Υ.Γ. 2.  Πολύ θα ήθελε ο κ. Κ να εξαφανίσει το  παρελθόν του, αλλά κομμάτι δύσκολο... βλέπε σχετικά εδω,
εδώ
Y.Γ. 3. Ακούστε τον κ. Ήφαιστο, μια απάντηση στον "ορθολογισμό" του Κοτζιά... Π. Ήφαιστος: Ο Κατευνασμός είναι ήττα χωρίς μάχη
  1. Αριστερά-Δεξιά: οι ετεροθαλείς αδελφές 

  2. Όταν ο διεθνισμός συναντάει την "αριστερά"... 

  3. Μεταμοντέρνα Αριστερά 4

  4. Το Δημοσιοϋπαλληλικό Μανδαρινάτο...

  5. Μεταμοντέρνα Αριστερά και Ηθική

  6. Γιατί το ευρωιερατείο αγάπησε τον ΣΥΡΙΖΑ


Σχόλια