Κακώς δανείστηκε ο Πολάκης: Αλλά πόσοι άλλοι πολιτικοί τα παίρνουν από τράπεζες και ιδιώτες;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Η υπόθεση με το …extra large “καταναλωτικό” δάνειο του Παύλου Πολάκη συνιστά πρόκληση και σκάνδαλο. Όπως σκάνδαλο συνιστά η προνομιακή ρύθμιση δανείων σε επαρχιακή εφημερίδα συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη και πρόκληση η …επιχορήγηση της επιχείρησης της Μαρεβας από αφανείς-εμφανείς χρηματοδότες.
  • Στην περίπτωση βεβαίως του Πολάκη η σκανδαλωδώς ευνοική δανειοδότηση που γίνεται σε περίοδο οικονομικής ασφυξίας από μια υπερχρεωμένη Τράπεζα με βαρύ παρελθόν σε κομματικές «εξυπηρετήσεις», καταρρίπτει και το τελευταίο πρόσχημα περί δήθεν «ηθικού πλεονεκτήματος», ακεραιότητας και πολιτικής ευθιξίας. Στην περίπτωση της οικογένειας Μητσοτάκη αντίθετα οι πελατειακού τύπου εξυπηρετήσεις δεν συνιστούν κάποια έκπληξη και παραπέμπουν στο… business as usual.
Ο Πολάκης συνελλήφθη κλέπτων οπώρας. Γι αυτό και απάντησε με …άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, κατηγορώντας την εφημερίδα που τον ξεμπρόστιασε ότι έχει …κι αυτή δανεισμό καθώς και άλλες εκκρεμότητες με το δημόσιο. Η άλλη πλευρά, του Κυριάκου, αντί για εξηγήσεις προτιμά το ηρωικό μότο: «Χτυπήστε εμένα αντί να χτυπάτε την ανυπεράσπιστη σύζυγο και την οικογένεια μου».
Καθείς στο είδος του. Ελάχιστα πειστικοί όμως και οι μεν και οι δε. Και προκλητικοί δυστυχώς. Γιατί δεν έχουν καταλάβει ότι γενικότερα στην πολιτική, ειδικότερα όμως σε αυτή την περίοδο πρωτοφανούς εξαθλίωσης που βιώνουν εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οι πολιτικοί και οι οικογένειες τους να αντλούν προνόμια και να χρησιμοποιούν προσβάσεις παντελώς απρόσιτες στους υπόλοιπους ανώνυμους πολίτες.
  • Ο Πολάκης λοιπόν αυτό ακριβώς έκανε. Είχε ανάγκες (λέει) πρόσθετων εσόδων και βολεύτηκε με τα «κονέ» του κόμματος στην Αττικής. Αντί να τα βρει από ιδιώτες «χορηγούς» δανείστηκε στα γρήγορα από τον… Ελληνα φορολογούμενο «μια κατοστάρα» για να καλύψει τα τρέχοντα..
Μόνο που σύντεκνε δεν γίνεται έτσι. Να μιλάς για αξιοπρέπεια και ντομπροσύνη, αλλά να βολεύεσαι από μια Τράπεζα-ζόμπι επειδή σε λένε Πολάκη και είσαι υπουργός. Ποιος άλλος Ελληνας θα μπορούσε να έχει πάρει τέτοιο δάνειο, ακόμη και τις εποχές των παχέων «αγελάδων» που …τα τρώγαμε όλοι μαζί; Ουδείς είναι η απάντηση και χωρίς πολύ σκέψη.
  • Ομοίως, πόσοι Ελληνες που σήμερα βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να βουλιάζουν και τα λουκέτα διαδέχονται το ένα το άλλο, μπορούν στην πρώτη δυσκολία να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από πρόθυμους χορηγούς; Ελάχιστοι είναι η απάντηση. Και σε κάθε περίπτωση τέτοιου είδους ευνοικές χρηματοδοτήσεις δεν γίνονται με επιχειρηματικά κριτήρια. Γίνονται λόγω υψηλών διασυνδέσεων, ενδεχομένως και με προσδοκία μελλοντικών…αντισταθμιστικών.
Τα χουν μπλέξει λοιπόν οι πολιτικοί αυτής της χώρας. Για όλους τους Ελληνες έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, αλλά γι αυτούς δεν αλλάζει τίποτα. Μέχρι να πάνε σπίτια τους και να αρχίσουν να αναρωτιούνται «τι έκαναν λάθος»… ΠΗΓΗ
--------------------------------
Blogger: 
Σε μια εποχή που η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό είναι ...πολιτική υπόθεση, ενώ συνάμα είναι και καθοριστική αφού η ρευστότητα θα καθορίσει τη ζωή ή την διάλυση μιας επιχείρησης, θυμήθηκα μια παλιότερε εγγραφές που πιστεύω ότι τις  βρείτε κατατοπιστικές- διαφωτιστικές.
Η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό στις δεδομένες συνθήκες, είναι συνάμα και η ανταμοιβή στην προσχώρηση στο  "νέο πολιτικό αφήγημα" Πάντα έτσι ήταν, απλά τώρα είναι πιο καθαρό. Τώρα είναι είναι οι τράπεζες που θα καθορίσουν τι (ποιος) θα επιζήσει και τι (ποιος) θα εξαφανισθεί, θα χαθεί, αφού πρέπει να αφήσουμε τις "δαρβινικές" δυνάμεις της αγοράς να ..δουλέψουν! Τρίχες! Πίσω από τις "θεσμικές" διοικήσεις των τραπεζών κρύβονται συμφέροντα και πολιτικές αντζέντες! Μπόλικο λοιπόν παραμύθι και προσπάθεια "εξωραϊσμού" του γεγονότος ότι η χώρα είναι ήδη αποικία. Αυτή είναι μια συνεισφορά της προβολής του ζητήματος Πολάκη. Εκτρέπει την συζήτηση από το πραγματικό σοβαρό πρόβλημα της χώρας. 


  • ------------------------

    Δείτε πόσα χρωστάνε στις τράπεζες

    Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται φυσικά τα 430.000.000 ευρώ τα οποία αποτελούν τα συνολικά δάνεια των κομμάτων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.

    Με βάση, λοιπόν, τα στοιχεία των “Πόθεν Έσχες” των βουλευτών και υπουργών και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εφημερίδων για τα δάνεια των πολιτικών η λίστα διαμορφώνεται ως εξής:
    ΔΑΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ *€ 3.141.000
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ€ 1.152.000
    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ€ 951.000
    ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ€ 870.000
    ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ€ 855.000
    ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ€ 810.000
    ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ€ 788.000
    ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ€ 766.000
    ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ€ 731.000
    ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ€ 714.000
    ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ€ 623.000
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ€ 620.000
    ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ€ 577.000
    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ€ 573.000
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ€ 420.000
    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ€ 373.000
    ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ€ 370.000
    ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ€ 366.000
    ΜΑΚΗΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ€ 320.000
    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ€ 300.000
    ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ€ 280.000
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ€ 275.000
    ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ€ 267.000
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ€ 244.000
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ€ 243.000
    ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ€ 219.000
    ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ€ 191.000
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ€ 184.000
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ€ 157.000
    ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ€ 155.000
    ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ€ 153.000
    ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ€ 152.000
    ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ€ 127.000
    ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ€ 125.000
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ€ 115.000
    ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ€ 97.000
    ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ€ 93.000
    *Τα δάνεια της οικογένειας Μητσοτάκη μέσω του Κήρυκα Χανίων ανέρχονται σε 2.783.000 ευρώ – Επιπλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει προσωπικά δάνεια 358.000 ευρώ στο Πόθεν Έσχες του.

    ==========================

    Απ' τον Μένιο Κουτσόγιωργα στον Παύλο Πολάκη - «Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε»

    Του  Γ. Γ

    Οσοι/ες έχουμε μια πολιτική διαδρομή κάποιων δεκαετιών και δεν φύρεψε εντελώς η μνήμη μας, αν μπήκαμε στην διαδικασία να παρακολουθήσουμε σήμερα την συζήτηση στην βουλή όπου δέσποσε η φημολογούμενη τηλεφωνική υποκλοπή Πολάκη - Στουρνάρα, και τους σχετικούς διαλόγους βουλευτών σε ενημερωτικές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές σίγουρα θα αναλογιστήκαμε τους στίχους του τραγουδιού "όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν".

    Κι αυτό γιατί ασυναίσθητα η σκέψη σου γυρίζει πολύ πίσω, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του "80 με τις μνημειώδεις -προσχηματικές- αντιπαραθέσεις στην βουλή μεταξύ του τότε ΠΑΣΟΚικού κυβερνητικού ντόμπερμαν Μένιου Κουτσόγιωργα και στον πρώην αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αρχηγό της Ν.Δ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 
    Σε κάθε καταγγελία για τα πεπραγμένα κυβερνητικών στελεχών η κατακλείδα της απάντησης του Μένιου Κουτσόγιωργα ήταν πάντα η ίδια: «Δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε». Ετσι προσπερνώντας κάθε φερόμενη ατασθαλία της τότε κυβέρνησης και στελεχών της, που ερχόταν στην δημοσιότητα, ο τότε κυβερνητικός αξιωματούχος άρχιζε να μιλάει για το αμαρτωλό παρελθόν της δεξιάς.

    Ετσι ακριβώς και σήμερα οι Συριζαίοι ... ρίχνουν την μπάλα στην εξέδρα. 
    Ναι, το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε ο Πολάκης δεν έπρεπε να είναι καν θέμα. Το ότι όμως ο υφυπουργός ηχογραφεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες -άσχετα αν αυτό τυπικά δεν μπορεί να αποδειχθεί- και με στον τρόπο που μιλάει στον κεντρικό τραπεζίτη, δείχνει για άλλη μια φορά την σαπίλα του αστικού πολιτικού σκηνικού.
    (Ας μην ξεχνάμε και το ποιόν του συνομιλητή του Πολάκη: -«Ο κ Στουρνάρας όταν λέει "εμείς" συνήθως εννοεί το Γιούρογκρουπ, εννοεί τους δανειστές, εννοεί αυτόν και τον κ. Σόιμπλε, εννοεί την Γερμανική και την ελληνική κυβέρνηση μαζί». Αλέξης Τσίπρας 21/3/2013).

    Ασχετα το ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχτηκε για το αν υπάρχει υποκλοπή είναι σίγουρο ότι θα αποβεί άκαρπη, ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα πιστέψουν ότι δεν έγινε (είναι συζητήσιμο γιατί δημοσιοποιήθηκε).

    Η ουσία όμως είναι άλλη. Το ότι οι αλληλοεκβιασμοί, οι μαφιόζικες μέθοδοι και τα υπόγεια μαχαιρώματα είναι ίδιο χαρακτηριστικό του πολιτικού προσωπικού των αστών.
    Αν μάλιστα παρακολούθησε κανείς σήμερα τα ραδιοτηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και με τον τρόπο που προσπάθησαν τα κυβερνητικά στελέχη να δώσουν κάλυψη στον αναπληρωτή υπουργό θα συμφωνήσει με την αρχική μας διαπίστωση. Οτι το "δόγμα" Μένιου Κουτσόγιωργα είναι διαχρονικό, αλλά παράλληλα, οι νεότεροι απέκτησαν και ... ιστορικά μαθήματα.

    Ποιος θυμόταν ας πούμε τις τηλεφωνικές υποκλοπές επί εποχές Γρυλάκη και Τόμπρα; Τις έφερε όμως σήμερα στην επιφάνεια η διαμάχη βουλευτών Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ.
    Ποιος γνωρίζει την υπόθεση με για το υποκλαπέν DVD από το "Πρώτο Θέμα" της υπόθεσης Ζαχόπουλου; Μας το επανέφεραν στην μνήμη μας οι κυβερνητικοί εθνοπατέρες.
    Κοντά σ' αυτή ξανακούσαμε για την απολογία του Τσουκάτου για τα "μαύρα" χρήματα, "χορηγίες" που παίρνουν από τους πλουτοκράτες τα αστικά κόμματα, για τον καπιταλιστή που χρηματοδοτεί την λειτουργία των γραφείων της Ν.Δ, για κάποιον εφοπλιστή που δίνοντας 1.8 εκατ. ευρώ κρατάει στην ζωή το χρεοκοπημένο "Πρώτο Θέμα", για το ίδιο πρόσωπο που έχει χρηματοδοτήσει την επιχείρηση της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη με με 800 χιλιάδες ευρώ

    Ομορφος κόσμος ηθικός, που έλεγε και ο ποιητής.
    ==================

    Π. Πολάκης: Υβριστής και συκοφάντης και με δικαστική απόφαση

    Σύμφωνα με την σημερινή ειδησεογραφία το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για εξύβριση, στον οποίο επέβαλε και χρηματική αποζημίωση στην οικογένεια του αδικοχαμένου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

    Η ιστορία: Ο Πολάκης είχε καταγγείλει το δημοσιογράφο Β. Μπεσκένη ότι είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχωρούσε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.
    Ο Πολάκης όμως δεν έδωσε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες.
    Ο Β. Μπεσκένης μήνυσε τον Πολάκη. Οι κληρονόμοι του συνέχισαν τη δίκη, έτσι ο υπουργός καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο 18.000 ευρώ και άλλα 450 για τα έξοδα της δίκης. 

    Κύριε υπουργέ, καλά να πάθετε. Αν δεν καταλάβατε τι πάθατε, ρωτήστε τον κύριο Λαλιώτη. Είστε πλέον υβριστής και συκοφάντης με πτυχίο! 

    Είναι πάγια θέση μου, όταν κατηγορείται κάποιος, όποιος κι αν είναι, να υπάρχουν αποδείξεις. Σε περίπτωση σκανδάλου πρέπει να γίνεται το εξής: Ή αυτός που το έκανε να τιμωρείται, εφόσον είναι πραγματικά ένοχος, ή να τιμωρηθεί αυτός που είπε ψέματα. Οτιδήποτε άλλο προωθεί τη σαπίλα, τη διαφθορά, είναι νοσηρό και επικίνδυνο φαινόμενο.
    Αν ο ένοχος τη γλυτώσει, θα συνεχίσει με περισσότερη ορμή, δίνοντας το παράδειγμα σε άλλους να τον μιμηθούν. Επίσης, αν τη γλυτώσει ο ψεύτης θα συνεχίσει και αυτός και άλλοι την ίδια τακτική με αποτέλεσμα να μην ξεχωρίζουμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Καλώς λοιπόν καταδικάστηκε ο υπουργός, εφόσον είπε ψέματα.

    Η σκανδαλολογία, οι ύβρεις, οι ψεύτικες ειδήσεις χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τις αστικές συμμορίες. Ψέματα και συκοφαντίες με κομμάτια αλήθειας συνθέτουν την επικοινωνιακή τακτική των αστικών κομμάτων. Ο λόγος που καταφεύγουν σε τέτοιες ελεεινές και τρισάθλιες πρακτικές είναι ένας. Ακολουθούν και εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική. Εμείς πχ μπορούμε να καταγγείλουμε τόσο τη ΝΔ όσο και το ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή της Υγείας. Καταστροφή που είναι αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής. Πολιτικής περικοπών και απολύσεων.

    Κι εδώ να δούμε κάποιους αριθμούς. Γράφοντας "δαπάνες για υγεία" το πρώτο που παρουσιάζεται είναι ένα έγγραφο "Δαπάνες Υγείας - ελστατ". Έχει δυο ενδιαφέροντες πίνακες. Ο πρώτος είναι ποσοστό επί του ΑΕΠ. Από το 2010 ως το 2015 η συνολική χρηματοδότηση έπεσε από 9,56% στο 8,38% με χαμηλότερο το 2014 7,94%. -1,18% σε ποσοστό. Δεν φαίνεται πολύ, αλλά ξεχνάμε πως όλα αυτά τα χρόνια έπεφτε και το ΑΕΠ.

    Τα πραγματικά ποσά: Από 21.608.700.000 € στα 14.731.900.000 € πετσόκομμα δηλαδή σχεδόν στο 1/3. Με άλλα λόγια οι κυβερνήσεις έκαναν τα τρία - δυο στην Υγεία.
    Ο Πολάκης θα μπορούσε να το πει αυτό. Γιατί δεν το λέει; Γιατί το 2016 (ΣΥΡΙΖΑ) οι δαπάνες για την υγεία μειώθηκαν κι άλλο. 14,6 δις. Μάλιστα το πανηγυρίζουν έξω "μειώσαμε τόσο τις δαπάνες". Γιούπι! Να δούμε και τι άλλο μειώθηκε; Ο πληθυσμός της χώρας. Μάλλον όμως είναι τυχαίο. Ή μήπως όχι;

    Βλέπετε, υπάρχουν επιχειρήματα και στοιχεία για να κατηγορήσεις και τη ΝΔ και τον Άδωνη. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και για το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν ράμματα για τη γούνα του. Έλα όμως που η ΝΔ έκανε τα ίδια και χειρότερα.

    Το μεγαλύτερο ανέκδοτο είναι πως στις εκλογές θα βάλλουν δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ! Σκύλλα ή Χάρυβδη; Άννας ή Καϊάφας; Αυτά τα τόσο σοβαρά διλήμματα με αγχώνουν...
    =================

    Ένας Πολάκης για να πάει περίπατο η Μαρέβα…

    Δημήτρης Χρήστου
    ο θέμα με το δάνειο του υπουργού Παύλου Πολάκη είναι εξόχως χαρακτηριστικό των μέσων που χρησιμοποιούσε, χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί, μέχρι την ημέρα των εκλογών, η αντιπολίτευση. Για να δικαιωθεί έτσι και πάλι, με καθυστέρηση 40 χρόνων, η ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι: «Μέσα, είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο». Την Κυριακή είχαμε την αποκάλυψη για τον δανειστή της Μαρέβας Μητσοτάκη.
    Πώς ξεφεύγεις από την υποχρέωση απολογίας; Ανακαλύπτεις και πλασάρεις στην εφημερίδα που δάνεισε ο δανειστής της Μαρέβας, το «μέγα θέμα» πως ο Παύλος Πολάκης έλαβε δάνειο 100.000, και μάλιστα υποθηκεύοντας το σπίτι του. Για να φανεί επιπλέον, ότι και η Αριστερά κάνει παγαποντιές, όταν βρίσκεται στην εξουσία. Που σημαίνει ότι: όλοι ίδιοι είμαστε.

    Καταπίνουν την κάμηλο και…

    Ερώτημα. Μα γιατί δεν φοβούνται τις συγκρίσεις; Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως κόμματα, χρωστάνε σχεδόν εξ ημισείας, 400 εκατομμύρια στις τράπεζες, χωρίς να τα εξυπηρετούν και να είναι σε θέση εις τον αιώνα τον άπαντα να τα αποπληρώσουν, δεν είναι θράσος να σκούζεις για ένα δάνειο των 100 χιλιάδων;
    Και επειδή πράγματι είναι, αλλά χρειαζόταν θέμα αντιπερισπασμού, για όσα γίνονται και για αυτά που έπονται, ανέλαβε να βοηθήσει και ο κεντρικός τραπεζίτης. Ζήτησε εξηγήσεις και αποδείξεις από την χορηγούσα τράπεζα για το δάνειο του Πολάκη. Μάλιστα, αυτό δεν το έκανε εγγράφως όπως θα έπρεπε, αλλά προφορικά για να έχει περιθώριο να αρνηθεί πως παρενέβη. Και μετά, μόλις δημοσιοποιήθηκε ο διάλογος Πολάκη-Στουρνάρα, έγινε σάλος. Έγινε σάλος, όχι γιατί αποδείχτηκαν παρατυπίες και παρανομίες για τη χορήγηση, αλλά για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας ως προϊόν υποκλοπής!
    Είναι τόσο σοβαρό το θέμα; Δεν είναι, αλλά αν μπορούμε με μαζική χειραγώγηση να το κάνουμε να φαίνεται σοβαρό, τότε θα έχουμε πολιτικά κέρδη σκέφτηκαν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μα είναι τόσο έντιμοι στις συναλλαγές τους, ώστε να μην φοβούνται τις συγκρίσεις; Ασφαλώς και τις φοβούνται τις συγκρίσεις, μόνο που έχοντας συντριπτική υπεροχή στα ΜΜΕ, θεωρούν ότι οι συγκρίσεις θα στηρίξουν τις απόψεις τους. Και όπως είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας: «Σε όλες τις χώρες οι πολιτικοί κάνουν σκάνδαλα, οι δημοσιογράφοι τα αποκαλύπτουν και οι πολιτικοί τα διαψεύδουν. Στην Ελλάδα έχουμε κάνει πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας».

    Οι ξεχασιάρηδες Έλληνες

    Ότι δηλαδή, κανείς δεν θυμάται τις υπόγειες διαδρομές και συναλλαγές του γραμματέα της ΝΔ του κ. Αυγενάκη με κυκλώματα του υποκόσμου. Πως κανείς δεν θα σκεφτεί τα υπέρογκα δάνεια της κ. Σπυράκη και του κ. Γεωργιάδη (700.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα) που δεν ανησύχησαν κανένα θεσμικό παράγοντα για τις εγγυήσεις και τις υποθήκες. Ότι κανείς δεν θυμάται τον αργόμισθο σύζυγο της κ. Γεννηματά, που εισέπραττε 2.500 ευρώ μηνιαίως από το Ερρίκος Ντυνάν επί δυόμισι χρόνια, χωρίς να πατάει το πόδι του εκεί. Πως κανείς δεν θυμάται τι έγινε και πώς θάφτηκε η έρευνα της Grant Thornton που ζήτησε ο Βενιζέλος, όταν ανέλαβε αρχηγός για τις κομματικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
    Πως κανείς πλέον δεν συζητάει για τα κομματικά χρέη και δεν νοιάζεται για τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του Τσουκάτου, όταν μόνο για τις δαπάνες του 2000 το ΠΑΣΟΚ είχε στη διάθεσή του 67 εκατ. ευρώ από τις μεγάλες διαπλεκόμενες με το δημόσιο φίρμες.
    Αυτό που κέρδιζαν όλοι όσοι είχαν προσβάσεις στην πολιτική εξουσία. Αυτό που κέρδιζε ο Χριστοφοράκος και η Siemens και μετά η Novartis. Δεν έχει καμία σημασία αν η χώρα με όλα αυτά χρεοκόπησε! Νομίζουν ότι μπορούν να χρεώσουν τον επικείμενο καταμερισμό ευθυνών για τα κομματικά δάνεια, μόνο σε στελέχη των τραπεζών. Αυτοί που παραπληροφόρησαν το τραπεζικό σύστημα, βάζοντας υποθήκες που είχαν χρησιμοποιηθεί για άλλα δάνεια και δεν μπορούσαν να ισχύσουν. Βρισκόμασταν στην εποχή της κλεπτοκρατίας, όταν, όπως αποκάλυψε άφοβα σε κατάθεσή του σε επιτροπή της Βουλής ο αδερφός του Σταύρου Ψυχάρη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) δανειζόταν με εγγύηση αέρα κοπανιστό!

    Τα μεγάλα σκάνδαλα

    Πώς μπορούν να αποκρούσουν τις ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, κραυγάζοντας ότι είναι σκευωρία! Μα δεν φοβούνται τα τεκμηριωμένα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών που ασχολούνται με αυτό το διεθνών διαστάσεων θέμα;
    Δεν έχει καμία σημασία ότι ο Πολάκης, εκτός από υπουργός είναι και εξαιρετικός χειρούργος ιατρός, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις του, στην περίπτωση που δεν επανεκλεγεί; Η κ. Σπυράκη για παράδειγμα, που εισπράττει ακόμα 17.000 ευρώ το μήνα χωρίς να πατάει στις Βρυξέλλες, αν δεν επανεκλεγεί, πώς θα ανταποκριθεί στις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις της; Θα επιστρέψει στο MEGA για να κάνει ρεπορτάζ Μαξίμου;
    Πού ποντάρουν για να τη σκαπουλάρουν; Στις υπηρεσίες των πρόθυμων διαπλεκόμενων μιντιαρχών που έκαναν χρυσές δουλειές, ακόμα και επί χρεοκοπίας; Αρκεί αυτό; Δεν αρκεί, αλλά δεν έχουν άλλα μέσα να δημιουργήσουν ρεύμα νίκης στις εκλογές. Δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν ρεαλιστικές προτάσεις, δεν έχουν όραμα για την ποιότητα της οικονομίας που χρειάζεται η χώρα. Το μόνο που έχουν, είναι οι διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Δεν τους νοιάζει αν η Ελλάδα παραμείνει φτωχή, αρκεί αυτοί να είναι πλούσιοι.

Σχόλια