Καλώς ήρθατε στην Νέα Ελλάδα(=Γουατεμάλα!)

Η Σφαγή της Χίου (γαλλ. des massacres de Scio) είναι πίνακας ζωγραφικής του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά, εμπνευσμένος από την σφαγή της Χίου που αναφέρεται στην σφαγή δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων της Χίου από τον Οθωμανικό στρατό. Το γεγονός συνέβη το 1822, κατά το 2ο έτος της ελληνικής επανάστασης. 
Επέλεξα αυτή την εικόνα γιατί νομίζω ότι σήμερα συμβαίνει μια αντίστοιχη καταστροφή και μάλλον μεγαλύτερη, τόσο μεγαλύτερη που ο πίνακας του Ντελακρουά ελάχιστα μπορεί να προσεγγίσει.
Η ημέρα, 22-ΜΑΪΟΥ - 2016, είναι ιστορική. Πριν ολοκληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Ελληνικό Κράτος γίνεται προτεκτοράτο και με τη βούλα. Ολοκληρώνεται έτσι η αντεπανάσταση που παίρνει πίσω τις όποιες κατακτήσεις κατάφερε τούτος εδώ ο λαός. Ο λαός χάνει την χώρα του, χάνει την δυνατότητά του να σηκώσει κεφάλι, χάνει τον τόπο του.(Ό,τι δεν πήραν οι Γερμανοί με τα όπλα, τα πήραν με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)
Οδηγείται σε μια κατάσταση, που έχει περιγραφεί ως "ούτε κάν δούλου". 
  • Σήμερα ο λαός δέχεται μια κλωτσιά και επιστρέφει 300 χρόνια πριν. Είναι κρίμα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις συνεργάστηκαν ευθέως (ή με τις παραλείψεις τους) στην κατάλυση της κολοβής μας Δημοκρατίας. (Μεταγενέστερες εγγραφές, 26-5-2016:
    • 1. Κατά βάθος γνωρίζουν και ομολογούν το έγκλημα που διαπράτουν...
    • 2. Η χώρα μπήκε σε βαθιά κατάψυξη: 
      • Τα στοιχεία εδώ και εδώ
        • εδώ)
        • "...λέω ότι για μία ακόμη φορά η Ελλάδα θυσιάζεται με κυνισμό στον βωμό των πολιτικών σκοπιμοτήτων των Ευρωπαίων αφεντικών της. Η τακτική αυτή, όμως, μάλλον θα αποδειχθεί κοντόφθαλμη, καθώς αυτός ο τελευταίος γύρος λιτότητας διασφαλίζει πως η Ελλάδα θα γίνει ένα αποτυχημένο κράτος καθώς η ύφεση διαρκώς βαθαίνει.."το άρθρο εδώ

Με την ψήφιση του τερατουργήματος από τη Βουλή  καιρός να δούμε την επόμενη μέρα. Η χώρα γίνεται Γουατεμάλα με την συνέργεια ντόπιων δοσιλόγων. Σας παραθέτω κάποιες παλιότερες αλλά τόσο επίκαιρες εγγραφές με μπόλικο "ψαχνό". Ίσως δεν έχει νόημα πια να επανέλθουμε σύντομα στο blogg, αφού θα χρειασθείτε χρόνο να διαβάσετε  αυτές τις εγγραφές. (Περιλαμβάνουν και αρκετές ώρες video που αξίζει να ακούσετε και να δείτε. Καλή .....χώνεψη).
  1. Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015:Μήπως γινόμαστε Γουατεμάλα; 

  2. Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015:Τι άφησε το ΔΝΤ στη Γουατεμάλα. Μια ματιά στο μέλλον μας! 

  3. Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015:Για να γίνει όσο γίνεται πιο καθαρό.... 

  4. Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013:Eντουάρντο Γκαλεάνο: Η διδασκαλία του φόβου. 

    (Υ.Γ. Καλά θα κάνουμε να ξαναδιαβάσουμε Λατινοαμερικάνους συγγραφείς, για λόγους παρηγοριάς, αφου θα διαπιστώσουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα, έχει συμβεί και συμβαίνει ακόμα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Δεν λυπάμαι καθόλου τους "Μένουμε Ευρώπη", αφού θα χρειασθεί να παραλλάξουν κάπως το σύνθημά τους σε: "Μένουμε Ευρώπη, ως δούλοι ή κάτι χειρότερο" )

     Ιδού ένα κείμενο-μανιφέστο του Ζοζέ Σαραμάγκου που πάει "γάντι" στην περίπτωσή μας:

    «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε».

Σχόλια