Αναδιάρθρωση τώρα



Τα τηλεοπτικά, κυρίως, ΜΜΕ είναι πολεμικές μηχανές παραγωγής γνώμης, όχι αλήθειας.
Η αλήθεια γι' αυτά είναι δευτερογενές προϊόν που δεν τους ενδιαφέρει άμεσα, στην Ελλάδα, ας πούμε, όπου η ιδεολογία σήμερα διαμορφώνει το νόμο.
  • Το λάθος μας είναι ότι επί 20 και πλέον μήνες ακούμε και διαβάζουμε τη γλώσσα της άρχουσας τάξης που θέλει πάση θυσία να διασώσει τα κεκτημένα της αδιαφορώντας για το τι θ' απογίνουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων που θ' αναγκαστούν να πληρώσουν με το αίμα τους. Και παρασυρμένοι από αυτή τη γλώσσα προσπαθούμε να ανταπαντήσουμε σ' αυτούς που κατασκεύασαν τις έννοιες που χρησιμοποιούν για τις δικές τους ανάγκες.
Κοιτάξτε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις. Πάγκαλος: Ή το Μεσοπρόθεσμο ή επιστροφή στη δραχμή, αναταραχές, τανκς στους δρόμους για να επιβάλουν την τάξη. Βενιζέλος για Μνημόνιο: «υπαρξιακά αναγκαίες (σ.σ. για ποιους;) σωστικές κινήσεις....». Δεν μιλάνε τη γλώσσα μας, μιλάνε τη δική τους που αναπαράγουν τα ΜΜΕ κι εμείς προσπαθούμε να επιχειρηματολογήσουμε χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματά τους. Λάθος. Ας αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού που οδηγεί στη βέβαιη καταστροφή μας: Μεσοπρόθεσμο και μόνο στη συνέχεια επεξεργασία προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
  • Δεν τη θέλουμε αυτή τη διάσωση όταν θα είμαστε, μέσω ιδιωτικοποιήσεων κ.λπ., ξεπουλημένοι στους «διασώστες» μας με τη βοήθεια των σύγχρονων Κουίσλινγκ. Οταν επί δύο-τρία χρόνια θα μας έχουν κατεβάσει στο επίπεδο των ζώων, θα μας αφήσουν στην τύχη μας. Αυτό είναι το σχέδιο. Λοιπόν, αναδιάρθρωση του χρέους μας εδώ και τώρα. Και μετά η διάσωσή μας. Τι είπε η Ανγκελα Μέρκελ προχθές (26/6) στο κανάλι ARD; «Σημαντική πολιτική απόφαση στο συμβούλιο κορυφής για τη σταθεροποίηση του ευρώ (προσοχή: όχι της Ελλάδας), το δεύτερο, υπό διαμόρφωση, πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα».
Με την απόφαση αυτή «αγοράζουμε πράγματι χρόνο». Απέρριψε την αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παρενέργειες (σ.σ. εις βάρος των τραπεζών): «Δεν έχουμε ακόμη τα εργαλεία για να κάνουμε κάτι τέτοιο τόσο ελεγχόμενα ώστε να μην είναι πάρα πολλοί εκείνοι στην Ευρώπη (σ.σ. όχι οι Ελληνες) που θα πληγούν». «Γι' αυτό πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα...». Ειλικρινέστατη η κ. Μέρκελ, δεν το κάνει για την Ελλάδα αλλά για τους Γερμανούς και άλλους πιστωτές μας.
  • Δεν μας ενδιαφέρει να κυκλοφορούμε σαν ζωντανά πτώματα στη χώρα μας, με τους Πάγκαλους να κάνουν τα μπάνια τους στο Λαγονήσι με ή χωρίς τανκς. Μας ενδιαφέρει μια αναδιάρθρωση του χρέους μας τώρα και όχι το Μεσοπρόθεσμο. Η γλώσσα τους δεν είναι η γλώσσα μας.
Αν οι ασήμαντοι βουλευτές μας ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, αυτό που θα συμβεί είναι πολιτικο-οικονομικές αναδιαρθρώσεις, πάντα συμφέρουσες για τους ξένους δανειστές μας και τους εγχώριους αντιπροσώπους των συμφερόντων τους, με αντάλλαγμα χορήγηση δανείων που θα συνεχίζουν ν' αυξάνουν το ιλιγγιώδες δημόσιο χρέος μας. Κι όταν συσταθεί -μέσα Ιουνίου 2013- ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης της Ενωσης (ΜΜΣ) θα μας αναγκάσουν να ζητήσουμε να ενταχθούμε σ' αυτόν για τη συνέχιση της βοήθειας.
  • Τι προβλέπει ο ΜΜΣ; Εκθεση της Κομισιόν αν το χρέος μας είναι βιώσιμο ή όχι. Αν δεν είναι βιώσιμο, που φυσικά μόνο βιώσιμο δεν θα είναι, τότε «κούρεμα»-αναδιάρθρωσή του. Αυτή τη φορά όμως ελεγχόμενη από τους δανειστές μας που θα έχουν προεισπράξει τα περισσότερα απ' όσα τους χρωστάμε και μάλιστα με τοκογλυφικό κέρδος. Δεν θα έχουν πλέον τίποτε να χάσουν, αφού θα τα έχουν αρπάξει όλα όσα μας ανήκουν και από τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει άθυρμά τους. Κι αν βουλιάξουμε, θα βουλιάξουν μαζί μας. Αλλά δεν θα βουλιάξουμε, διότι αυτοί δεν έχουν καμιά όρεξη να βουλιάξουν. 
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=288386
=======
Blogger: Ο κ. Δαράτος λέει: "Δεν μιλάνε τη γλώσσα μας..." δηλ. η εκπρόσωποί μας δεν είναι η φωνή μας, αλλά υπηρετούν συμφέροντα άλλων, μας προδίδουν δηλαδή είναι προδότες με όλη τη σημασία του όρου. Έτσι έχουν τα πράγματα και το όποιο φτιασίδωμα της γλώσσας είναι ...πονηρή. 
Bλέπε τώρα:

Σχόλια