Tα απόνερα της αδυναμίας κάθαρσης του πολιτικού μας βίου.

(φωτο: ΠΟΝΤΙΚΙ 20/1/2011)

Αντεπίθεση δικαστικών στους πολιτικούς

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή τις δηλώσεις βουλευτή (το όνομα του οποίου δεν κατονομάζεται) σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφορικά με το ποιος φέρει τις ευθύνες για την ατιμωρησία τυχόν ένοχων πολιτικών προσώπων, σε σημερινή ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι “έχει παγιωθεί τον τελευταίο καιρό ως επικοινωνιακή τακτική ορισμένων η απονομή ευθυνών στη Δικαιοσύνη σχετικά με την ατιμωρησία πολιτικών προσώπων εμπλεκομένων σε σκάνδαλα”.
  • Ακόμη, η ΕΔΕ πληροφορεί “ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό” ότι “οι ευθύνες για τα αποτελέσματα αυτά ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνουν την ατιμωρησία τους”.
Η Ένωση προσθέτει επίσης στην ανακοίνωσή της: “Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο ισχύων νόμος για την ευθύνη υπουργών διαμορφώθηκε από τη Βουλή και όχι από το δικαστικό σώμα. Οι δικαστές, συνεπώς, δεν μπορούν να παρανομήσουν κατά την εφαρμογή του, σε διάψευση των προσδοκιών αλλά και των συνηθειών ορισμένων”.
Η ανακοίνωση της ΕΔΕ καταλήγει:
“Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί, που μέχρι τώρα επιφύλαξαν στους εαυτούς τους το προνόμιο να έχουν και την πίτα και το μαχαίρι, ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους και ας σταματήσουν να στοχοποιούν τους δικαστές και μάλιστα στις ύποπτες ημέρες που ζούμε. Ίσως έτσι επιτύχουν την ύστατη ώρα της απαξίωσης στα μάτια του λαού, να περισώσουν κάτι από την αξιοπιστία τους. Για να φτάσει επιτέλους το μαχαίρι στο κόκαλο”.
πηγή
Blogger:  Οι δικαστές "ακούν" το τσουνάμι που έρχεται και προσπαθούν να πάρουν αποστάσεις από το πολιτικό σύστημα για να μην πληρώσουν οι ίδιοι τα σπασμένα.
Κατά τα άλλα φαίνεται ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα να "αυτοκαθαρθεί" αφού κάθαρση θα σημάνει και τη αυτο - διάλυσή του. Απατεώνες είναι σε καμιά περίπτωση όμως δεν είναι ηλίθιοι. Προσπαθούν ακόμα μια φορά με τη βοήθεια των συμμάχων τους (βλ. πληρωμένα ΜΜΕ) να ξεγελάσουν ακόμα μια φορά το λαό. (Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης είναι οι τελευταίες προσλήψεις - εξαγορές  στην ΕΡΤ, βλ. εδώ, aλλά κι' εδώ:   "Το έγκλημα ολοκληρώνεται..")
Eπειδή δε οι εξουσιαστές ποντάρουν στη ρηχή μνήμη μας, προτείνω να ξαναδούμε μερικά "πληροφοριακά" μπουκέτα:
  • Siemens και το ...λάδι 

    ΜΜΕ και money 

    Η κλεπτοκρατία και η ιθύνουσα τάξη της χώρας 

    -------------

    Αντιγράφω:  "Στη χώρα μας επικρατεί ένα σύστημα "άγριου πλουτισμού", που δεν βασίζεται στην αύξηση της παραγωγής, αλλά στην αρπαγή των πόρων και των εισοδημάτων, στην απομύζηση του δυναμικού ολόκληρης της κοινωνίας, μέσω προνομιακών συμβάσεων με το Δημόσιο, μέσω του δανεισμού και καταχρέωσης των οφειλετών. Με πρόσχημα τη σύγκλιση με την Ευρώπη και την προσαρμογή στην παγκοσμιοποίηση, εξαπολύεται ατέλειωτη επίθεση κατά του εισοδήματος, κατά του τρόπου ζωής και του πολιτισμού των εργαζομένων. Εκτρέφονται συγκροτήματα μεγάλου πλούτου, με τη συνενοχή της κρατικής εξουσίας, με παράλληλη επέκταση της φτώχιας και των αποκλεισμών. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, όμως η τάξη του χρήματος αντιγράφει λατινο-αμερικανικά πρότυπα και καθηλώνει την κοινωνία σε ασιατικά. Μια νέα δουλοπαροικία  αναδύεται στη χώρα μας: η εργασία δεν βελτιώνει τις συνθήκες ζωής  του εργαζομένου, αλλά εκείνες των πιστωτών του."

    Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: "Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ", 2005, Εκδ. ΛΙΒΑΝΗ.     

    ================

    Συγκλονιστικό φωτορεπορτάζ του "Antinews.gr" για τη χυδαία συγκάλυψη του λαδώματος των κομμάτων από την Siemens!

    http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4540



    Τσουκάτος - Βαλυράκης - Παπανδρέου

    Μητσοτάκης - Χριστοφοράκος στα 100 χρόνια της Ζήμενς στην Ελλάδα

    Στιγμιότυπα απο τον εορτασμό των 100ων γενεθλίων της Ζήμενς στο Μέγαρο Μουσικής (φυσικά)








    "Οικουμενική Ζολώτα: Μητσοτάκης - Παπανδρέου - Φλωράκης παραδίδουν τον ΟΤΕ στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ

    Κούβελος - Χριστοφοράκος - Φλέσσας

    Ημερολόγιο Χριστοφοράκου






    Μητσοτάκης - Γιουνγκ (ο τρίτος που το έσκασε)






    Τι να σου κάνει και η Εξεταστική ....

     ================

    Μερικές παρατηρήσεις για τον Ελληνικό Τύπο:
    * Αν τα μέτρα του Μνημονίου, τα έπαιρνε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα ψέγουν τη Αντιπολίτευση που δεν τα «προσυπογράφει», θα ξεσήκωναν τον κόσμο να γκρεμίσει την Κυβέρνηση
    Τα ίδια ΜΜΕ που ζητάνε σήμερα «υπευθυνότητα», από την Αντιπολίτευση, θα έκαναν «μαθήματα κατάληψης αστυνομικών σταθμών»!
    Άλλωστε, για πολύ ηπιότερα μέτρα που πρότεινε η ΝΔ τότε ξεσήκωναν τον κόσμο. Και τώρα κάνουν «τουμπεκί ψιλοκομμένο» για πολύ χειρότερα
    * Σήμερα όποιος κλάδος αντιστέκεται, διασύρεται και διαπομπεύεται από τα «μήντια». Μερικοί, εδώ που τα λέμε, το αξίζουν. Άλλοι πάλι όχι. Και για τους περισσότερους τα πράγματα είναι πολύ πιο μπερδεμένα…
    Αλλά το πρόβλημα εδώ, είναι ότι όταν οι ίδιοι κλάδοι ξεσηκώνονταν κι έδειχναν την ίδια αντίσταση σε παρόμοια ή πολύ ηπιότερα μέτρα, όταν τα επιχειρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, για τα ίδια ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των κλάδων αυτών δεν ήταν «καθίκια» , όπως παρουσιάζονται σήμερα, ήταν… «λαϊκοί ήρωες»!
    Και οι κλάδοι τους δεν ήταν τότε «εκβιαστικές συντεχνίες», όπως παρουσιάζονται σήμερα. Ήταν «λαϊκό κίνημα» που αγωνιζόταν για το δίκιο του ενάντια στην «αναλγησία» της (τότε) κυβέρνησης.
    – Πώς το «λαϊκό κίνημα» μετατράπηκε ξαφνικά σε «εκβιαστικές μαφίες»; Πώς οι «λαϊκοί ήρωες» μετατράπηκαν σε «καθίκια»;
    – Πώς η κυβερνητική «αναλγησία» εφαρμογής τέτοιων μέτρων, μετατράπηκε ξαφνικά σε αξιοθαύμαστη πολιτική «υπευθυνότητας» και «αποτελεσματικότητας»;
    Προφανώς, άλλαξε η Κυβέρνηση, ήλθε στα πράγματα το ΠΑΣΟΚ, χόντρυναν τα μέτρα, εφαρμόζονται σήμερα πολύ χειρότερα και τα ΜΜΕ έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπό:
    Είναι ενεργούμενα της πιο ξετσίπωτης και αδίστακτης προπαγάνδας.
    – Της προπαγάνδας που κατεδαφίζει την κυβέρνηση, όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση, όταν το ΠΑΣΟΚ την ελέγχει.
    Ξετσίπωτοι γιατί δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
    – Και αδίσταχτοι, γιατί προσπαθούν να συντρίψουν όποιον τους αντιστέκεται, ακόμα κι αν τον υμνούσαν πριν.
    Δεν καταλαβαίνουν τίποτε, δεν ντρέπονται για τίποτε, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε..
    Έρχονται «τηλεοπτικοί αστέρες» που είναι γνωστό σε όλους ότι συναγελάζονταν με τον αρχι-μιζαδόρο της γνωστής Γερμανικής εταιρίας, και μιλάνε σήμερα απαξιωτικά σε «συνεντευξιαζόμενους» βουλευτές, γιατί δεν προχώρησαν την κάθαρση! Την κάθαρση από τα ανομήματα των δικών τους φίλων
    Αφού είναι τόσο θρασείς, γιατί δεν κάνουν μια απλή πρόταση:
    Να ζητήσει επίσημα η Ελληνική κυβέρνηση από τη Γερμανία, να της παραδώσει όλη τη δικογραφία για τις μίζες που έδωσε η γνωστή εταιρία στην Ελλάδα. Αν δεν θέλει να παραδώσει τους γερμανούς πολίτες στην Ελληνική δικαιοσύνη, δεν πειράζει. Να μας παραδώσει, τουλάχιστον, τη δικογραφία. Να ξέρουμε ποιοί τα πήραν, πόσα πήραν, πότε τα πήραν, γιατί τα πήραν.
    Και να τους «περιποιηθούμε» εδώ στη συνέχεια. Ακόμα κι αν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματά τους, να τους στιγματίσουμε για πάντα!
    Η Γερμανική Δικαιοσύνη γνωρίζει επακριβώς ποιοί διέφθειραν ποιούς, πότε και πόσο.
    Η Ελλάδα μπορεί να πιέσει και να εξασφαλίσει την δικογραφία πλήρως, σε ό,τι αφορά Έλληνες πολίτες. Μπορεί και να εκβιάσει αν θέλει. Και να έχει μαζί της ακόμα και την γερμανική κοινή γνώμη!
    – Χωρίς αυτή τη δικογραφία, δεν θα υπάρξει εξιχνίαση του σκανδάλου, ούτε κάθαρση.
    – Χωρίς αυτή τη δικογραφία, καμία Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να ανακαλύψει τίποτε παραπάνω, από υπόνοιες χρηματισμού, επί δικαίων και αδίκων, πάνω σε υποθέσεις που, έτσι κι αλλιώς, έχουν παραγραφεί, βάσει την Ελληνικής νομοθεσίας.
    Που σε ό,τι αφορά τις παραγραφές των υπουργικών αδικημάτων είναι φαυλεπίφαυλη. Και δεν αλλάζει διότι την προστατεύει το Σύνταγμα.
    Κι όταν ψηφιζόταν το Σύνταγμά αυτό (το 2000, επί ΠΑΣΟΚ) οι ίδιοι σχολιαστές των σήμερα θρασύτατων ΜΜΕ τότε έκαναν «τουμπεκί ψιλοκομμένο»!
    Και σήμερα βρίζουν βουλευτές Εξεταστικών, που δεν μπορούν να παραπέμψουν κανένα, γιατί δεν έχουν στοιχεία και γιατί ακόμα κι αν – από σπόντα – έβρισκαν κάτι, τα περισσότερα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
    Τέτοια ανθρωποφαγική υποκρισία!
    – Ζητήστε τη δικογραφία από τη Γερμανία, αν έχετε τα κότσια.
    Αλλά εκεί δεν είστε θρασίμια, εκεί είστε «κότες»!
    Δεν τολμάτε να τη ζητήσετε.
    Ίσως γιατί θα βγουν στη φόρα οι φίλοι σας.
    Ίσως γιατί θα βγείτε στη φόρα κι εσείς οι ίδιοι.
    Οπότε, τώρα, από τη σίγουρη κι ασφαλή θέση του των πάντων «τιμητή», βρίζετε «όποιον πάρει ο χάρος» και στοχοποιείτε βουλευτές που ξέρετε ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη ούτε στο έγκλημα ούτε στη συγκάλυψή του.
    Για να εκτονώσετε τη λαϊκή οργή που σας αφορά κι εσάς – ίσως πρωτίστως εσάς – θυσιάζετε κάθε βράδυ στις οκτώ «αποδιοπομπαίους τράγους» ή αθώα θύματα.
    Να ξέρετε, όμως: Σας το είπε κάποιος προχθές και δεν σας άρεσε:
    Ο κόσμος θα πάρει με τις πέτρες πρώτα εσάς, τα «μήντια» της ξετσίπωτης προπαγάνδας.
    Νομίζετε ότι η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, πάνω στην οποία καθημερινά τζογάρετε, αφορά τους άλλους. Κάνετε λάθος! Αφορά πρώτα εσάς.
    Ο κόσμος βρίζει ή περιφρονεί τους πολιτικούς, πράγματι…
    Αλλά το γνωστό σύνθημα: «Αλήτες, ρουφιάνοι…» δεν το φωνάζει για τους πολιτικούς.
    Για άλλους το φωνάζει.
    Έτσι;
    ΝΖ
    http://www.antinews.gr/2011/01/22/81407/#more-81407

    ================

    Mεταγεννέστερη εγγραφή (23/1/2011)

    ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    4 χρόνια φαγούρα

    Η Δικαιοσύνη επί μία τετραετία προχώρησε με ρυθμούς χελώνας στη διερεύνηση του σκανδάλου. Οι δε πολιτικοί έκαναν μια τρύπα στο νερό  

    «Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, πέντε μέρες κοσκινίζει», λέει ο λαός και στην περίπτωση της Siemensη παροιμία ταιριάζει γάντι. Ολοι δήλωναν οως ερευνούσαν σε βάθος το τεράστιο σκάνδαλο, όμως δεν «ζύμωσαν» ποτέ. Το «κοσκίνισμα» αντίθετα, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής.

    Σχεδόν τέσσερα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη και επί ένα χρόνο η ελληνική Βουλή προσπαθούν να λύσουν τα μυστήρια με τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, τους αποδέκτες των μιζών, τα παράνομα κομματικά ταμεία και τις ύποπτες ζημιογόνες συμβάσεις. Αυτό που κατάφεραν μέχρι σήμερα είναι μια «τρύπα στο νερό».
    Η παραγραφή των αδικημάτων που φέρονται ότι τέλεσαν υπουργοί της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, πριν από το 2007, πρέπει να θεωρείται, σύμφωνα με τους νομικούς, δεδομένη (πλην του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος). Οι παραπομπές στην προκαταρκτική επιτροπή ήταν προϊόν συμψηφισμού και παζαριού και όχι αξιολόγησης  πραγματικών περιστατικών. Οι αποδέκτες του μαύρου χρήματος παραμένουν άγνωστοι. Τα κόμματα εξουσίας που εγκαλούνται ότι εισέπρατταν υπέρογκες προεκλογικές χορηγίες από τη Siemens έμειναν στο απυρόβλητο.
    Το πολιτικό προσωπικό άρχισε να ερευνά την υπόθεση μόλις το 2010, καθώς μέχρι τότε η κυβέρνηση Καραμανλή αρνιόταν πεισματικά, με αστείες δικαιολογίες, τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Την ίδια στιγμή η Δικαιοσύνη που είχε επιληφθεί, με αρκετή καθυστέρηση, του ζητήματος, προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας στη διερεύνηση του σκανδάλου.
    *Οι δικαστικές αρχές για να ξεδιαλύνουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση ανέθεσαν σ' έναν μόνο εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον Παν. Αθανασίου, να διεξαγάγει την προκαταρκτική εξέταση, χωρίς βοήθεια!
    *Την έρευνα αυτή διεξήγαγε επί σχεδόν δύο χρόνια ο κ. Αθανασίου, παίρνοντας καταθέσεις και ζητώντας το άνοιγμα όσων λογαριασμών μπόρεσε να εντοπίσει. Η εμπλοκή ονομάτων πολιτικών σε αγορές προϊόντων της Siemens δεν θεωρήθηκε αρκετή, συναινούντος και του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, για να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή.
    *Στα μέσα του 2008, Χριστοφοράκος, Μαυρίδης κ.ά. κλήθηκαν για εξηγήσεις, ως ύποπτοι, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.
    *Μετά την άσκηση διώξεων η δικογραφία ανατέθηκε στον άπειρο πρωτοδίκη Ν. Ζαγοριανό και όχι σε εφέτη-ανακριτή, όπως είχε γίνει σε πολλές σοβαρές υποθέσεις.
    *Ελλιπή κατηγορητήρια, ανοργάνωτη δικογραφία, έλλειψη περιοριστικών μέτρων επέτρεψαν σε δύο βασικούς κατηγορούμενους (Χριστοφοράκο, Καραβέλα) να εγκαταλείψουν ανενόχλητοι τη χώρα. Ο κ. Χριστοφοράκος εντοπίσθηκε στη Γερμανία, αλλά δεν εκδόθηκε ποτέ. Στις αρχικές καταθέσεις μίλησε για χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων και κατονόμασε τους ταμίες. Ομως, αργότερα, συμβιβάστηκε με το γερμανικό κράτος και τα αναίρεσε. Την ίδια στάση τήρησε και στην κατάθεσή του στην εξεταστική (από τη χώρα διέφυγε πρόσφατα και τρίτος κατηγορούμενος, ο Γερμανός Φ. Γιουνγκ).
    *Ο κ. Ζαγοριανός δεν συμπεριέλαβε στα κατηγορητήρια αδικήματα μετά το 2004, προκαλώντας την απόρριψη των ευρωπαϊκών ενταλμάτων παράδοσης του κ. Χριστοφοράκου. Του αφαιρέθηκε η δικογραφία και διώχθηκε πειθαρχικά και ποινικά, για κατάχρηση εξουσίας. Ομως, η εισαγγελική πρόταση εισηγείται την απαλλαγή του.
    *Οι εφέτες ανακριτές Μ. Νικολακέα και Ι. Φιοράκης που ανέλαβαν στη συνέχεια την υπόθεση άρχισαν το έργο τους σχεδόν από το μηδέν. Οργάνωσαν τη δικογραφία, κατέταξαν το υλικό και έκαναν εφόδους στα γραφεία της Siemens.
    *Η Βουλή ξεκίνησε έρευνα στις αρχές του 2010, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ, αλλά πέραν των λογαριασμών Μαντέλη-Τσουκάτου δεν εντόπισε άλλη ροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά κόμματα και υπουργούς. Ομως, ούτε η παραδοχή Τσουκάτου ότι 1 εκατ. μάρκα μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ούτε η κατάθεση Χριστοφοράκου στη Γερμανία αξιοποιήθηκαν (το ΠΑΣΟΚ επιμένει μέχρι τώρα ότι τα χρήματα δεν μπήκαν στα ταμεία του).
    *Η αρχική θέση περί διανομής μιζών 2% του ετήσιου τζίρου στον ελληνικό πολιτικό κόσμο για τις συμβάσεις που υπέγραφε με το Δημόσιο η Siemens, σύμφωνα με τις καταθέσεις Σίκατσεκ, δεν προέκυψε από άλλη κίνηση λογαριασμών ή μαρτυρία μεταφοράς χρημάτων. Οι λογαριασμοί χρηματιστών και άλλων παρένθετων προσώπων που ενεπλάκησαν στη διανομή ποσών δεν οδήγησαν στους δράστες.
    *Ο έλεγχος «πόθεν έσχες» και των λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων υπουργών δεν έγινε από το ΣΔΟΕ και ήταν ελλιπής. Οι στενές επαφές των πολιτικών με τον Μ. Χριστοφοράκο, όπως καταδεικνύει και το ημερολόγιο της γραμματέως του, χαρακτηρίσθηκαν «αθώες κοινωνικές σχέσεις».
    *Τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής εξακολουθούν να σκοντάφτουν σε διαδικαστικές δυσχέρειες. Αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών Χριστοφοράκου και άλλων που υποβλήθηκαν σε Ελβετία και Λιχτεστάιν από το καλοκαίρι έχουν μπλοκαριστεί, καθώς ζητούνται συνεχώς νέα στοιχεία.
    *Η κυβέρνηση δεν «πίεσε» όσο υποσχέθηκε τη Siemens (με αγωγές και αποκλεισμούς από διαγωνισμούς) για να αποκαλύψει ποιους είχαν ως αποδέκτες οι μίζες, ενώ η ακριβής ζημιά του Δημοσίου δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί.
    *Βασικές πτυχές του σκανδάλου, όπως οι συμβάσεις των εξοπλισμών και των προμηθειών των νοσοκομείων δεν ερευνήθηκαν σε βάθος από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη.
    Για να ριχτεί λοιπόν φως στο σκοτεινό σκάνδαλο πρέπει να εντατικοποιηθεί η δικαστική ανάκριση και να αλλάξει ριζικά η νοοτροπία του πολιτικού συστήματος, τονίζουν όσοι γνωρίζουν καλά την ογκώδη δικογραφία.
    ***Το έργο της εξεταστικής επιτροπής, με την αμέριστη συμπαράσταση της Δικαιοσύνης, έφτασε στο τέλος του. Και το ομόφωνο πόρισμα καταλογίζει ευθύνες και στα πέντε κόμματα της Βουλής, με το κύριο βάρος βέβαια στα δύο μεγαλύτερα. Για το πόρισμα της κοινής γνώμης μιλάμε...
    http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/01/2011&id=244019

    ===========

    Blogger: δες κι' αυτό---->>>

    ==============

    ποιοί τα πήραν στα υποβρύχια;


Σχόλια