Ένας χρόνος πολέμου....

Titos Christodoulou
 
Ένας χρόνος πολέμου επιταχύνει τη «σιωπηλή αναχώρηση» της ελίτ του Ισραήλ
Η διαρροή εγκεφάλων θα μπορούσε να υπονομεύσει την οικονομία υψηλής τεχνολογίας της χώρας καθώς οι φιλελεύθερες οικογένειες συμπεραίνουν ότι το κοινωνικό συμβόλαιο έχει σπάσει
Αυτό το καλοκαίρι, ο νομπελίστας καθηγητής Aaron Ciechanover ενώθηκε με μια ομάδα επιφανών Ισραηλινών που συγκεντρώθηκαν στα ερείπια του κιμπούτς Nir Oz για να απαιτήσουν μια συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυσης του πυρός.
Το Nir Oz ήταν το χειρότερο πλήγμα από όλες τις κοινότητες που στόχευσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με το ένα τέταρτο των κατοίκων του να απήχθη ή να σκοτωθεί. Είκοσι εννέα εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα.
Εάν δεν επέστρεφαν οι όμηροι, το βασικό κοινωνικό συμβόλαιο που στήριζε την ισραηλινή κοινωνία θα ξετυλίγονταν, προειδοποίησε ο 77χρονος καθηγητής ιατρικής – με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη τη χώρα.
Ανέφερε την επιταχυνόμενη «διαρροή εγκεφάλων» γιατρών και άλλων επαγγελματιών ως ανησυχητικό σημάδι ότι ορισμένοι από την ελίτ του Ισραήλ ήδη αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον μέλλον στη χώρα. Και χωρίς αυτούς, το ίδιο το Ισραήλ μπορεί να δυσκολευτεί να έχει μέλλον

Σχόλια