Le Point : Ο woke νεοφεμινισμός κλείνει τα μάτια μπροστά στην γενοκτονία των γυναικών στις ισλαμιστικές χώρες.

Η διάσημη φεμινίστρια, Élisabeth Badinter, καταγγέλει την αδιαφορία και τη σιωπή για τη μοίρα των γυναικών στο Ιράν και το Αφγανιστάν.
Le Point : Η Marzieh Hamidi, Αφγανή Ολυμπιονίκης που κατέφυγε στη Γαλλία, δέχτηκε απειλές για την ζωή της από τότε που έδειξε την υποστήριξή της στις Αφγανές γυναίκες. Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε μια τέτοια έκρηξη μίσους ;
Élisabeth Badinter : Αυτό εξηγείται εύκολα από την παρουσία ριζοσπαστών ισλαμιστών στην επικράτειά μας, είτε Αφγανοί είτε άλλοι, που δεν μοιράζονται τον πολιτισμό μας. Τους καλωσορίσαμε, τους δίνουμε μάλιστα και την γαλλική υπηκοότητα, την οποία εκμεταλλεύονται στο έπακρο ενώ μας περιφρονούν και μας μισούν. Αν η χώρα μας φταίει για ένα πράγμα, είναι που είναι τόσο απρόσεκτη με αυτούς που υποδέχεται.
Le Point : Οι φεμινίστριες σιωπούν παρόλο που η κατάσταση είναι εξοργιστική. Γιατί ;
Χρειάζεται να είσαι φεμινίστρια για να εξοργιστείς με την καταπίεση των Αφγανών γυναικών; Αυτό αφορά όλες τις γυναίκες, φεμινίστριες ή μη, και όλους τους άνδρες στις δυτικές χώρες, αλλά και στις κυρίως μουσουλμανικές χώρες που μάχονται ενάντια στον τζιχαντισμό. Ωστόσο, η σιωπή –ή η αδιαφορία– είναι διεθνής. Όσο για τη νέα γενιά των woke φεμινιστριών  πολλές από αυτές θεωρούν ότι μοιράζονται την ίδια κατάσταση θύματος με τους μουσουλμάνους και τις σεξουαλικές μειονότητες. Υπάρχει μια σιωπηρή συμμαχία μεταξύ όλων εκείνων που θεωρούν τους εαυτούς τους θύματα του λευκού, δυτικού, αποικιστή, μόνιμα ύποπτου για ρατσισμό και ισλαμοφοβία. Οι γυναίκες στις ριζοσπαστικοποιημένες μουσουλμανικές χώρες πληρώνουν ακριβά το τίμημα αυτής της αδιαφορίας.
Le Point : Υπάρχει άρνηση και τύφλωση. Αυτή η προδοσία δεν αποτελεί οπισθοδρόμηση για όλες τις γυναίκες;
Τα κυρίαρχα αριστερά μέσα ενημέρωσης καθώς και οι αριστεροί πολιτικοί σιωπούν. Σε σημείο που οι περισσότεροι συμπολίτες μας αγνοούσαν ότι ένας φανατικός ισλαμιστής ακτιβιστής μπόρεσε πρόσφατα να καλέσει σε ιντιφάντα, μέσα στο Παρίσι και την Μασσαλία, υπό το ασταμάτητο χειροκρότημα του κοινού του.
Le Point
18/9/24

via  Babis Georges Petrakis


ENTRETIEN. La philosophe s’insurge contre le silence des Occidentaux concernant le sort des Afghanes et des Iraniennes.

Σχόλια