Σκάνδαλο!-Με νέες δημόσιες εγγυήσεις 1 δις εκχωρούνται κοψοχρονιά ”κόκκινα” δάνεια στα funds

20 Σεπτεμβρίου 2024

Το μέγα σκάνδαλο και η μεγάλη ληστεία σε βάρος του Δημοσίου με την χαριστική εκχώρηση των ”κόκκινων” δανείων στα  funds , συνεχίζονται απτόητα παρά το γεγονός ότι έστω και για εσωκομματικούς λόγους έχει προκληθεί αντίδραση με ερώτηση στη Βουλή ακόμα και από 11 προβεβλημένους βουλευτές της ΝΔ , αντίδραση που έχει  συνέχεια με τον καυτηριασμό εκ μέρους των ερωτώντων της κενολόγου απάντησης που τους επεφύλαξε ο αρμόδιος υπουργός Κ.Χατζηδάκης. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συγκεκριμένα το Ελληνικό Δημόσιο προσέφερε , με λεφτά του ελληνικού λαού , νέα εγγύηση ύψους 1 δις ευρώ , στη συνέχεια προηγουμένων εγγυήσεων δεκάδων δις , προκειμένου να εξασφαλιστούν (!) πλήρως τα funds και να αγοράσουν κοψοχρονιά νέο πακέτο ”κόκκινων” δανείων , τα οποία στη συνέχεια  θα απαιτήσουν εκβιαστικά στο ακέραιο πλέον προσαυξήσεων , από τους δανειολήπτες , επισείοντας σε αντίθετη περίπτωση εναντίον τους τον κίνδυνο πλειστηριασμού του σπιτιού τους και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Αντί οι τράπεζες να εκχωρήσουν τα ”κόκκινα” δάνεια στις ίδιες εξευτελιστικές τιμές που τα δίνουν και μάλιστα με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου , προς τα funds , στους δανειολήπτες προς ανακούφιση τους και προς τόνωση της ελληνικής οικονομίας , προτιμούν να τα πουλήσουν στα funds για να προβούν σε ληστρική κερδοσκοπία και άλωση των σπιτιών και της περιουσίας του ελληνικού λαού η οποία στις μέρες μας κυριολεκτικά δημεύεται .

Δυστυχώς , όμως  , δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση σήμερα για να αντιδράσει δυναμικά και πραγματικά και όχι για εκλογική και εσωκομματική εκμετάλλευση .

Και δυστυχώς ο Παν.Λαφαζάνης που πρωτοστάτησε και συνεχίζει στην ματαίωση πλειστηριασμών έχει στην πλάτη του , λόγω ελλειπούς αλληλεγγύης , δυο καταδίκες από 19 μήνες η μια και 9 μήνες η άλλη ενώ έπεται συνέχεια ….

Λαέ το μεγαλείο σου !

 Ν.Ζ.

Πηγή: iskra.gr------

============

Blogger: ... δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα  funds συνωθούνται συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας, αφού μέσω αυτών  "οικοδομείται" η αυριανή χώρα και τα μεγάλα τζάκια. Δείτε τα  funds  ως τον εμβρυουλκό της "νέας χώρας", απαλλαγμένη από τον ατίθασο μικροϊδιοκτήτη που αρνείται να επιστρέψει στο προεπαναστικό καθεστώς της δουλείας. 

Απόδειξη είναι το γεγονός ότι πριμοδοτούνται με τόσες  κρατικές εγγυήσεις. Έτσι ήταν πάντα οι κοτζαμπάσηδες. Σιγουρατζήδες με τις πλάτες της κρατικής εξουσίας (της όποιας κρατικής εξουσίας: Οθωμανικής, Ελλαδικής, Αγγλικής, Γαλλικής, Αμερικανικής, Γερμανικής. ...)

======================

Αθανασία Γεωργοσοπούλου


Και τα κερδοσκοπικά παίγνια σε βάρος της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών συνεχίζονται.....
Τώρα γίνονται μεταβιβάσεις απ' το ένα fund ασματακι στο άλλο...
Η εν λόγω μη προβλεπόμενη στον νομό μεταβίβαση ονομάζεται υπό επένδυση ...
Εννοείται ότι δι αυτήν την υπό επένδυση δεν προσκομίζονται ούτε τα ελάχιστα έγγραφα του Ν.5072.2023, δηλαδή ούτε περιλήψεις συμβάσεων, ούτε καν προσαρτήματα εκ του Ενεχυροφυλακειου....
Έχουμε την ακυρότητα ΚΑΤ ΕΜΕ καταρχήν της εν λόγω μεταβίβασης και την απόλυτη ακυρότητα του άρθρου 925 Κ ΠΟΛ Δ....
ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ....
ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΙΚΩΣ ΜΟΝΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ...
ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΝΥΠΤΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΑΙΣ ΧΕΙΡΑΙΣ ΤΗΣ....
( Η απάντηση της Τ τ Ε θα δημοσιευτεί εδώ από Δευτέρα ..)
ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΔΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΓΚΤΗΣ, ΑΣΥΔΟΤΗΣ ΚΙ ΟΛΩΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΑΦΑΝΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ..

 -----------------

Αθανασία Γεωργοσοπούλου

Δυστυχώς εκεί θα φθάσουμε εάν δεν αποφασιστούν τα αυτονόητα.....
Μια κοινωνία που πένεται επί σχεδόν 15 χρόνια δεν είναι δυνατόν να μην έχει αρωγό της την νομοθετική εξουσία...
Δεν είναι δυνατόν ν αμφισβητείται το αυτονόητο , φυσικό δικαίωμα του ανθρώπου στην στέγαση, πόσο μάλλον μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης ανέχειας.....
Δεν είναι δυνατόν να μην προστατεύεται η υγεία κι η αξιοπρέπεια του ατόμου, το δικαίωμα του σε αναπαραγωγή.....

 ===============

Αθανασία Γεωργοσοπούλου


ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΧΙ Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ Η ''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ'', ΑΛΛΗ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΙΑ ΠΟΣΟΝ ΟΦΕΙΛΗΣ 31.000 ΕΥΡΩ , ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ 35.000 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2014 , ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ , ΜΕ ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 362.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ Η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ , ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ , ΑΦΗΣΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΣΟΠΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ......
ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ??????
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ???????
ΔΙΟΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ,ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΔΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣΑ ΕΤΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ !!!!!!!!!
ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΑ

 =======================

Αθανασία Γεωργοσοπούλου

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΧΙ Η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΜΟΥ, ΟΥΤΕ Η ''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ'', ΑΛΛΗ, ΜΕ ΕΔΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΔΙΑ ΠΟΣΟΝ ΟΦΕΙΛΗΣ 31.000 ΕΥΡΩ , ΜΕ ΕΠΙΤΑΓΗ 35.000 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2014 , ΣΤΗΝ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ , ΜΕ ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 362.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ Η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ , ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ.
ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ , ΑΦΗΣΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΤΑΓΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΔΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗ ΕΚ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ......
ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ??????
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΔΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠ ΤΟ 2008 ΕΩΣ ΤΟ 2014 ???????
ΔΙΟΤΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ, ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ,ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΔΑΠΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΩΝ 25.000 ΕΥΡΩ, ΠΟΥ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ , ΕΑΝ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ !!!!!!!!!
ΔΙΑ ΝΑΜΗΝ ΟΜΙΛΗΣΩ ΔΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ''ΗΡΑΚΛΗΣ'' ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΑΝΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΤΕΙ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ,ΑΝΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΤΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΙ ΑΣΥΓΓΝΩΣΤΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ( ΟΣΑ ΗΘΕΛΕ ΒΡΕΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΔΔΗΧ ΔΗΛΑΔΗ )...........
ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΠΑ..........

 

Σχόλια