«Πωλούνται οικόπεδα,φως,νερό,τηλέφωνο» έγινε η «εμβληματική επένδυση» του Ελληνικού! Γ.Αναματερός


Τα όσα γίνονται στην …εμβληματική επένδυση του Ελληνικού είναι εξοργιστικά! Κυρίως για την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές!

Η «εμβληματική επένδυση» ,το …όραμα του Ελληνικού καταλήγει σε επιχείρηση «πωλούνται οικόπεδα, φως ,νερό τηλέφωνο»!

Η Lamda Development, μετατρέπεται σε έναν απλό πωλητή ακινήτων, προβαίνοντας στην πώληση οικοπέδων σε διεθνείς και ελληνικούς επενδυτικούς ομίλους.

Με την αλλαγή αυτής της στρατηγικής, η Lamda Development παραδίδει την ανάπτυξη του Ελληνικού σε τρίτους, αντί να διατηρήσει τον έλεγχο και να καθοδηγήσει την πορεία προς μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μπορούν αυτοί οι νέοι παίκτες να εκπληρώσουν το αρχικό όραμα ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το Ελληνικό να μετατρέπεται σε ένα ακόμα εμπορικό και κερδοσκοπικό εγχείρημα;

Δεν υπάρχει καλύτερος καλεσμένος για συζήτηση περί Ελληνικού, από τον Γιώργο Αναματερό, ο οποίος ήταν εκ των εκτιμητών του δημοσίου για την έκταση. Η μάχη που δίνει για να κινητοποιηθεί επιτέλους ο κρατικός μηχανισμός και να επαναφέρει τη νομιμότητα είναι επίμονος και καθαρός. Το γεγονός ότι επαναφέρει το ζήτημα στην επικαιρότητα είναι από μόνο του σημαντικό. Ο Γιώργος Αναματερός έχει ως όπλο του ενάντια στο «παραμύθι» της …εμβληματικής επένδυσης του Ελληνικού την αλήθεια και την ακρίβεια. Είναι τόσο συνεπής σε αυτά τα δύο που μετά από τη μαγνητοσκόπηση της συνέντευξης επανήλθε ,ζητώντας τη διόρθωση δύο ημερομηνιών που είχε κάνει λάθος: η πρώτη έχει να κάνει με το πότε διορίσθηκε πραγματογνώμονας για το Ελληνικό (Νοέμβριο του 2014 και όχι του  2013) και η δεύτερη ότι έλαβε γνώση της εκτίμησης του ΤΑΙΠΕΔ τον Φεβρουάριο κι όχι τον Ιανουάριο του 2015.

Σχόλια