«Απόλυτη μπανανία» – Ξέσπασμα Σίφορντ για το κουκούλωμα των υποκλοπών

«Έχουμε ακόμα την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ανεξάρτητη και ικανή δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και εδώ κοτζάμ Άρειος Πάγος δεν μπορεί να βρει σχέση ΕΥΠ και Predator»

Ξέσπασμα οργής από την Ελληνοαμερικανίδα ειδικό κυβερνοασφάλειας Άρτεμις Σίφορντ, η οποία σύμφωνα με τους New York Times είχε πέσει θύμα πολυετούς παρακολούθησης από την ΕΥΠ και παράλληλα, από το παράνομο λογισμικό Predator.

«Έχουμε ακόμα την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ανεξάρτητη και ικανή δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και εδώ κοτζάμ Άρειος Πάγος δεν μπορεί να βρει σχέση ΕΥΠ και Predator», έγραψε σε οργισμένη ανάρτησή της στα social media, μετά την ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλήνη, ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών δεν υπήρξε καμία εμπλοκή και άρα καμία ευθύνη του Κράτους, δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Advertisement

Η Σίφορντ στην ανάρτηση-ποταμό, κάνει λόγο για «απόλυτη μπανανία», σχολιάζοντας πως «ο κόσμος το έχει βούκινο, και εμείς κρυφό καμάρι». Τονίζει ότι για το θέμα των υποκλοπών και της παρακολούθησής της, «η εισαγγελία δεν με ενόχλησε ποτέ – εγώ πήγα οικειοθελώς να καταθέσω. Δεν μου έκαναν σχεδόν καμία ερώτηση. Από εκεί να δεις πόσο σοβαρά το πήραν».

«Μανάδες και πατεράδες, στείλτε τα παιδία σας στο εξωτερικό. Αν είστε νέοι, φύγετε. Σας αξίζει κάτι καλύτερο, και πιστέψτε με – υπάρχει εκεί έξω. Η Ελλάδα είναι  ηθικά και θεσμικά χρεοκοπημένη, και τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα όσα τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες και να βάλουμε για τουρίστες», γράφει χαρακτηριστικά η Σίιφορντ, απογοητευμένη και αηδιασμένη από τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα…

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT, η Σίφορντ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ από τον Αύγουστο του 2021 (έναν μήνα πριν είχε μολυνθεί το κινητό της με το Predator) και για αρκετούς μήνες μέχρι το 2022!

  • Η ανάρτησή της:
"Από την έρευνα της Δικαιοσύνης δεν προέκυψε σύνδεση της ΕΥΠ ή άλλης κρατικής υπηρεσίας (ΕΛ.ΑΣ. ή Αντιτρομοκρατικής) με το κακόβουλο λογισμικό Predator και τις καταγγελλόμενες παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, κρατικών λειτουργών δημοσιογράφων και λοιπά."
Απόλυτη μπανανία. 'Εχουμε ακόμα την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ανεξάρτητη και ικανή δικαιοσύνη στην Ελλάδα, και εδώ κοτζάμ 'Αρειος Πάγος δεν μπορεί να βρει σχέση ΕΥΠ και Predator ενώ:
- Η δική μου υπόθεση και ΜΟΝΟ αποκλείει άλλη εξήγηση, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για τους χειριστές του Predator να ξέρουν για το ραντεβού του κόβιντ αν δεν είχαν πρόσβαση μέσω ΕΥΠ. Η μόνη άλλη εξήγηση, πολύ λιγότερο πειστική αλλά και πολύ περισσότερο προβληματική, θα ήταν να έχει γίνει από το Ψηφιακής (που είχε τον εμβολιασμό) - πάλι δηλ το κράτος. Τι έχει να πει για αυτό ο Άρειος Πάγος;
- Την εξαιρετική δουλειά του IInsideStory και άλλων μέσων ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα αλλά και διεθνών μέσων όπως το New York Times, την ενδελεχή έρευνα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, την δουλειά του Citizen Lab, κτλ, για την σχέση ΕΥΠ και Predator.
- To πιο προσβλητικό από όλα είναι οτι πάμπολλα μέλη τις υπουργικής παράταξης και ακόμα και μερικά μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη σου παραδέχονται συνεχόμενα κατ' ιδίαν ή και ανοικτά σε dinner parties στην Αθηνα οτί "ναι μωρέ ο Γρηγόρης παρεκτράπει, αλλά ο Κυριάκος δεν ήξερε τίποτα" - αλλά παρόλα αυτά ο Αρειος Πάγος δεν μπόρεσε να βρει στοιχεία. Ο κόσμος το έχει βούκινο, και έμείς κρυφό καμάρι.
Μια φορά στο παρελθόν που με είχαν καλέσει ως μάρτυρα για ένα τιποτένιο πλημμέλημα στον Πειραιά, με είχαν ξεσκίσει στης προσκλήσεις για κατάθεση. Για αυτό το θέμα η εισαγγελία δεν με ενόχλησε ποτέ - εγώ πήγα οικειοθελώς να καταθέσω. Δεν μου έκαναν σχεδόν καμία ερώτηση. Από εκεί να δεις πόσο σοβαρά το πήραν.
Και να μην σας νοιάζει το Predator παιδιά, η ανεξάρτητη και ικανή δικαιοσύνη είναι σπουδαίο πράγμα. Τι έγινε με την υπόθεση για τα Τεμπή; Για την Πύλο; Μόνο η υπόθεση για το Μάτι συνεχίζεται ευτυχώς και ως φαίνεται μέχρι τώρα επιτυχώς, η οποία (surprise, surprise) αφορά προηγούμη κυβέρνση.
Και δεν είναι μόνο θέμα δικαιοσύνης. Τα πέντε χρόνια που γύρισα στην Ελλάδα από την Αμερική (για να προσφέρω! χα) μου έμαθα απο πρώτο χέρι ότι το πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα είναι 50% ανίκανοι ΚΑΙ διεφθαρμένοι, 20% απλά ανίκανοι, 20% ικανοί αλλά διεφθαρμένοι και μόνο το υπόλοιπο 10% ικανοί και ακέραιοι - ήρωες. Αυτό ισχύει στην Νέα Δημοκρατία σχεδόν όσο και στον Σύριζα. Απλά οι πρώτοι είναι λίγο περισσότερο ικανοί, που τους βοηθάει να καταφέρνουν να φαίνονται και λιγότερο διεφθαρμένοι.
Και για όσους είναι έτοιμοι να πουν "μα κοίτα στην Αμερική είναι χειρότερα" (κλασικός Ελληνικός χειρισμός εντωμεταξύ για μην παίρνουμε ευθύνες όταν τα σκατώνουμε), έχω να σας πω οτι, πάλι εκ΄πείρας, όχι δεν είναι. Γιατί αν και ο Τραμπ είναι όντως χειρότερος από τον Μητσοτάκη, στην Αμερική υπάρχει μια ολόκληρη τάξη από ικανούς και ακέραιους Δημοκρατικούς και ακόμα και μερικούς Ρεπουμπλικάνους που αντιστέκονται, μαζί με θεσμούς και κοινωνία των πολιτών. Στην Ελλάδα έχεις καμιά εικοσαριά άτομα, κυρίως δημοσιογράφους και δικηγόρους. Αν ξέρετε και άλλους που είναι και ικανοί και ακέραιοι και ασχολούνται με 'τα κοινά' - πείτε μου - χρειάζομαι λίγη ελπίδα.
Μανάδες και πατεράδες, στείλτε τα παιδία σας στο εξωτερικό. Αν είστε νέοι, φύγετε. Σας αξίζει κάτι καλύτερο, και πιστέψτε με - υπάρχει εκεί έξω. Η Ελλάδα είναι ηθικά και θεσμικά χρεοκοπημένη, και τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα όσα τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες και να βάλουμε για τουρίστες. Η καλύτερη επιλογή που έκανα ποτέ ήταν να φύγω από την χώρα - και δεν ήταν εύκολη. Επρεπε να χάσω τον ρομαντισμό μου οτι τα πράγματα για την χώρα μπορούν να βελτιωθούν, και οτί και εγώ μπορώ να βοηθήσω.

 ==============

Ο Άρειος Πάγος βάζει την υπογραφή και τη σφραγίδα του σε μια από τις σκοτεινότερες αποφάσεις της ιστορίας του, η οποία θα στιγματίζει και ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από την Ελλάδα για πολύ καιρό

Τα ρίχνουν όλα στους μεσάζοντες για να ξεπλύνουν με χυδαίο τρόπο τους πολιτικούς. Προσπαθούν, ματαίως, να πείσουν τον λαό ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο.

  • «Η θέση μας», εφημερίδα «δημοκρατία»

Απλώς κάποιοι ιδιώτες έδωσαν το υλικό της παρακολούθησης, χωρίς να εμπλέκονται το Μέγαρο Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έγιναν δηλαδή οι υποκλοπές, κάποιοι πουλούσαν τα παράνομα λογισμικά, αλλά δεν γίνεται μνεία στους εντολείς, σε εκείνους που αγόραζαν και έκαναν και… παραγγελίες για τους στόχους των παρακολουθήσεων.

Advertisement

Όμως, το σενάριο που πάνε να μας «πουλήσουν» ακριβώς εκεί έχει το τεράστιο κενό το οποίο χάσκει: στους εντολείς, σε όλους όσοι είχαν το συμφέρον να… κρυφακούνε πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.

Ο Άρειος Πάγος βάζει την υπογραφή και τη σφραγίδα του σε μια από τις σκοτεινότερες αποφάσεις της ιστορίας του, η οποία θα στιγματίζει και ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και από την Ελλάδα για πολύ καιρό.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη μακροσκελή και πανηγυρικού χαρακτήρα ανακοίνωσή της δεν τοποθετείται πάνω σε αυτές τις εύλογες απορίες που μπορεί να έχουν οι πολίτες, αλλά εγκωμιάζει την… έκταση του πορίσματος της προκαταρκτικής εξέτασης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «η προκαταρκτική εξέταση κατέληξε σε ένα απολύτως εμπεριστατωμένο πόρισμα 300 περίπου σελίδων, που ο ανωτέρω αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπέβαλε στην εισαγγελέα, η οποία συμφώνησε τόσο με το νομικό όσο και με το ουσιαστικό περιεχόμενό του».

Επίσης, η κυρία Αδειλίνη εκφράζει τον θαυμασμό της και για την… έκταση και το βάθος της έρευνας: «Σε καμία άλλη χώρα δεν διεξήχθη τόσο ενδελεχής (δικαστική) έρευνα -με τη συμμετοχή μάλιστα και τριών Aνεξαρτήτων Αρχών- για παρόμοια υπόθεση». Τέτοιου είδους (ποσοτικού χαρακτήρα) σχολιασμοί από θεσμικό παράγοντα όπως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μπορούσαν και να προκαλέσουν θυμηδία, αν δεν ήταν μια τόσο σοβαρή και σκοτεινή υπόθεση, όπως αυτή των υποκλοπών. Τώρα, αυτές οι αναφορές για 300 σελίδες πόρισμα και τόσο «ενδελεχή» έρευνα προκαλούν οργή.

Η Δικαιοσύνη, καθώς φαίνεται, έχει καταντήσει παραμάγαζο του Μεγάρου Μαξίμου και οι πολίτες δικαίως αμφιβάλλουν για την ύπαρξη κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης:

 ==============

Υποκλοπές: Δικαιοσύνη τέλος.
🔸 Πώς ο Άρειος Πάγος ματαίωσε την αποκάλυψη της σχέσης κυβέρνησης - Predator και κάλυψε το Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
🔸 Στις 30 Ιουλίου 2024, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη υποστήριξε ότι ΕΥΠ και Μαξίμου δεν έχουν «καμία εμπλοκή» με το Predator. Παρά την ταύτιση στόχων παρακολούθησης. Παρά τις εξαγωγές του Predator με άδειες της ελληνικής κυβέρνησης.
🔸 Το ρεπορτάζ μας είχε τεκμηριώσει τη δικαστική συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών από τον Οκτώβριο του 2023.
🔸 Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε με εισαγγελική παραγγελία από την ΑΔΑΕ να ελέγξει αν τα θύματα του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, κάτι που θα τεκμηρίωνε το κοινό κέντρο ΕΥΠ - Predator.
🔸 Τότε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που διορίζεται απευθείας από την κυβέρνηση, πήρε την υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση.
🔸 Κατά την έρευνά του, ο αντεισαγγελέας Ζήσης δεν πήγε ούτε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ούτε στην ΑΔΑΕ, για να διαπιστώσει αν υπάρχει κοινό κέντρο ΕΥΠ - Predator.
🔸 Ο κ. Ζήσης κατέληξε στο ότι δεν υπάρχει σχέση Predator - ΕΥΠ. Κι αυτό, παρότι από την έρευνά του προκύπτει ότι ένας στους τρεις στόχους του Predator παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ (υπό τους Δημητριάδη - Μητσοτάκη).
🔸 Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση άλλαξε μέλη της ΑΔΑΕ χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ώστε η ΑΔΑΕ να μην επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ για μη συνεργασία της στους ελέγχους για τις υποκλοπές.
🔸 Οι ενέργειες της Δικαιοσύνης και του Μαξίμου οδηγούν σε συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου υποκλοπών σε βάρος του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Κι αυτό είναι ένα σκάνδαλο από μόνο του.
Διάβασε την έρευνα και στήριξε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία του Reporters United 🔗 στα σχόλια.
✍️ Νικόλας Λεοντόπουλος, Thodoris Chondrogiannos, Κάσδαγλης Χριστόφορος.

 

Σχόλια