Χθες το κόμμα του Nigel Farage, Reform UK, έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό του μανιφέστο


Χθες το κόμμα του Nigel Farage, Reform UK, έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό του μανιφέστο το οποίο περιέχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έρχονται σε ρήξη με τη λογική της φιλελέφτ συναίνεσης :
- Δραστική μείωση φόρων για όλες τις κοινωνικές τάξεις, μεταξύ των οποίων κατάργηση ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος,  κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για όλες τις ιδιοκτησίες αξίας κάτω των 2.000.000 λιρών (σήμερα στη Βρετανία δεν πληρώνεις φόρο κληρονομιάς μόνο για ιδιοκτησίες που αξίζουν λιγότερο από 325.000 λίρες), μείωση του εταιρικού φόρου από το 25% στο 20% και μετά στο 15% ώστε η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική.
- Σε αντίθεση με άλλους συντηρητικούς που μας λένε ότι η μείωση φόρων αρκεί για την αναζωογόνηση της οικονομίας, το κόμμα του Farage δεν θέλει να την πάθει όπως η Liz Truss γι' αυτό υπόσχεται και παράλληλη μείωση των κρατικών δαπανών ύψους 50 δις λιρών κάθε χρόνο ("σε κάθε 100 λίρες κρατικών δαπανών θα κόβονται οι 5"). Στην εποχή του "Λεφτά υπάρχουν", θέλει τόλμη να κάνεις τέτοιες προτάσεις προεκλογικά.
- Όποιος άνεργος αρνείται δυο φορές προτάσεις εργασίας, θα χάνει το επίδομα ανεργίας.
- Στοπ στην παράνομη μετανάστευση και δραστική μείωση της νόμιμης μετανάστευσης, έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που βάζει συνεχή εμπόδια στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών από τα κράτη-μέλη στο όνομα ενός αριστερόστροφου δικαιωματισμού.
- Εγκατάλειψη της πανάκριβης και αναποτελεσματικής "πράσινης" ατζέντας και των παρανοϊκών της στόχων. (μόνο από αυτό υπολογίζεται ότι ο φορολογούμενος θα γλιτώσει 20 δις λίρες το χρόνο). Κατάργηση των "πράσινων" επιδοτήσεων , νέες άδειες για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, στροφή στην πυρηνική ενέργεια.
-Φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους επιλέγουν ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη και ασφάλιση, στοπ στη λογική "θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας αν ρίχνουμε συνέχεια χρήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας", υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων εμπνευσμένες από τα συστήματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (όσο και αν σας φαίνεται περίεργο το βρετανικό EΣΥ είναι από τα πιο κρατικίστικα και συγκεντρωτικά ΕΣΥ της Ευρώπης),  έλεγχος των δαπανών και των συμβάσεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
- Απαγόρευση της woke προπαγάνδας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κόψιμο χρηματοδότησης για όσα πανεπιστήμια περιορίζουν την ελευθερία του λόγου στο όνομα της "πολιτικής ορθότητας". (δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις πολιτικές του προγράμματος https://www.telegraph.co.uk/.../reform-uk-manifesto.../ )
Μπορεί με κάποιες επιμέρους προτάσεις να διαφωνώ, μπορεί σε κάποια σημεία να ήθελα το μανιφέστο πιο τολμηρό ή πιο αναλυτικό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικό πρόγραμμα του Reform UK κάνει τη διαφορά : είναι -επιτέλους!- ένα ξεκάθαρα συντηρητικό κείμενο σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου κυριαρχούν οι γνωστές και αποτυχημένες φιλελέφτ παρλαπίπες (ακόμη και από τους Συντηρητικούς) και επιπλέον δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η νέα βρετανική Δεξιά μετεκλογικά. Από μένα είναι ναι!

via   Tilemachos Chormovitis

Σχόλια