Jeffrey Sachs> Kαθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το πολυτελές rebranding Tσίπρα (με essence Λύτρα), ο επιφανής καθηγητής δηλώνει, γνωρίζω την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Δεν τους εμπιστεύομαι ούτε στιγμή

 -Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στη Σερβία, η ανατροπή Gaddafi, η αντίστοιχη του Yanukovych.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Δεν είναι εύκολη η απόδραση από το επίσημο αφήγημα. Μόνο που στη προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αντικρύσεις τη πραγματικότητα έξω από το κουτί. Ο άνθρωπος που θα δείτε στη συνέχεια δεν είναι κάποιος ψεκασμένος ακροδεξιός, δεν βρίσκεται εκτός συστήματος, δεν είναι θεωρητικός συνομωσίας. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

By George Orwell

Ο Jeffrey Sachs είναι Αμερικανός οικονομολόγος Εβραικής καταγωγής και αναλυτής δημόσιας πολιτικής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia, όπου ήταν πρώην διευθυντής του The Earth Institute.

Είναι γνωστός για το έργο του για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικονομική ανάπτυξη και τον αγώνα για τον τερματισμό της φτώχειας. Μόνο που τρόπος που ο Sachs εννοεί τη βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι ίδιος με εκείνη του επίσημου αφηγήματος το οποίο προυποθέτει τον αφανισμό της δυτικης οικογένειας και τη μείωση του δυτικού πληθυσμού.

Ο Jeffrey Sachs ήταν εκείνος που χαρακτήρισε τον ιό που προκαλεί τον COVID-19 όχι απλά εργαστηριακής προέλευσης αλλά βιολογικό όπλο.

Το δήλωσε και σε συνέντευξή του στη Καθημερινή αλλά πέρασε στα ψηλά μια και τότε προφανώς θα απασχολούσαν σοβαρά ζητήματα την εγχώρια κοινωνία αντίστοιχα με τον ξυλοδαρμό Λύτρα ή το “πολυτελές” rebranding Tσίπρα, καθώς οι χορηγοί πίσω από τις κουρτίνες της συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρούν να αλλάξουν packaging σε ένα ακόμη puppet που έντρομο συνειδητοποίησε τίνος είναι τα λεφτά και έκτοτε κάνει διαρκείς κυβιστήσεις-είχε προηγηθεί η ανθρωποθυσία ταπείνωσης στο Μάτι, ένας Μαύρος Κύκνος πριν τον αντίστοιχο των Τεμπών.

Ο Jeffrey Sachs λοιπόν πριν λίγες ώρες έκανε μάθημα γεωπολιτικής και ιστορίας στον Piers Morgan για τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τη Ρωσία. Δείτε το και στη συνέχεια δείτε την επίσης πρόσφατη συνέντευξή του επιφανούς καθηγητή στον Tucker Carlson. Aυτά δεν θα τα δείτε στα εγχώρια ΜΜΕ και στα αντίστοιχα εγχώρια forum από τα οποία έχει γεμίσει ο τόπος.

Piers Morgan> Φαίνεστε αρκετά εξαρτημένος από την αποδοχή της κοσμοθεωρίας του Putin αγνοώντας την ίσως σκοτεινή πραγματικότητα του, τη βαρβαρότητα με την οποία εκτέλεσε τον πόλεμο με την Ουκρανία.

Jeffrey Sachs> Ναι, ίσως επειδή γνωρίζω πάρα πολλά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Γιατί ο πρώτος πόλεμος στην Ευρώπη, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο, ήταν ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου από τις ΗΠΑ για 78 ημέρες προκειμένου να αλλάξουν τα σύνορα ενός ευρωπαϊκού κράτους. Η ιδέα ήταν να σπάσει η Σερβία, να δημιουργηθεί το Κοσσυφοπέδιο ως θύλακας και στη συνέχεια να εγκατασταθεί το Camp Bondsteel, η οποία είναι η μεγαλύτερη βάση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στα νοτιοδυτικά Βαλκάνια.

Έτσι, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αυτό υπό τον Clinton, δηλαδή αυτό το σπάσιμο των συνόρων, τον παράνομο βομβαρδισμό μιας άλλης χώρας. Δεν υπήρξε εκεί καμία παρέμβαση από τον ΟΗΕ. Ήταν αποστολή του ΝΑΤΟ να συμβεί αυτό.

Μετά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πολέμους επανειλημμένα, παράνομους. Δείτε τι έκαναν στο Αφγανιστάν και μετά τι έκαναν στο Ιράκ και μετά ό,τι συνέβη με τη Συρία, που ήταν η κυβέρνηση Obama, ειδικά ο Obama και η Hilary Clinton, οι οποίοι ανέθεσαν στη CIA να ανατρέψει τον Bashar al Assad.

(Δείτε) και μετά τι έκαναν όταν το ΝΑΤΟ βομβάρδισε παράνομα τη Λιβύη για να ανατρέψει τον Muammar Gaddafi και μετά τι έκαναν στο Κίεβο τον Φεβρουάριο του 2014. Έτυχε να δω μερικά από αυτά με τα μάτια μου. Οι ΗΠΑ ανέτρεψαν τον Yanukovych μαζί με τις δεξιές ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ανατρέψαμε έναν πρόεδρο.

Και το ενδιαφέρον, παρεμπιπτόντως, είναι ότι ανατρέψαμε τον Yanukovych την επομένη της συμφωνίας των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Yanukovych για πρόωρες εκλογές, για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας και για την αποχώρηση και των δύο πλευρών, η οποία συμφωνήθηκε. Το επόμενο πράγμα που συνέβη ήταν ότι η αντιπολίτευση, είπε, δεν συμφωνούμε.

Εισέβαλαν στα κυβερνητικά κτίρια και καθαίρεσαν τον Yanukovych. Και μέσα σε λίγες ώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν, ναι, υποστηρίζουμε τη νέα κυβέρνηση. Δεν είπαν, «ω, είχαμε μια συμφωνία και αυτό που κάνατε είναι αντισυνταγματικό». Έτσι ανατρέψαμε μια κυβέρνηση με τρόπο που ήταν αντίθετος με την υπόσχεση που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και παρεμπιπτόντως, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, και η ΕΕ ήταν τα μέρη αυτής της συμφωνίας. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες λίγες ώρες αργότερα υποστήριξαν το πραξικόπημα. Εντάξει, άρα όλοι θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτό.

Το 2015 οι Ρώσοι δεν είπαν, θέλουμε πίσω το Donbas. Είπαν ότι η ειρήνη πρέπει να έρθει μέσω διαπραγματεύσεων. Και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ρώσων στην εθνότητα, που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, με το νέο καθεστώς στο Κίεβο οδήγησε στη συμφωνία Minsk II. Η συμφωνία Minsk II ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Υπεγράφη από την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Την εγγυήθηκε ρητά η Γερμανία και η Γαλλία.

Και ξέρετε τι; Και μου έχει εξηγηθεί αυτοπροσώπως. Γέλασαν μέσα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό έγινε μετά την ομόφωνη αποδοχή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι Ουκρανοί είπαν, δεν θέλουμε να δώσουμε αυτονομία στην περιοχή. Αλλά αυτό ήταν μέρος της συνθήκης. Οι ΗΠΑ τους είπαν, μην ανησυχείτε για αυτό.

Η Angela Merkel είχε μιλήσει τότε στην εφημερίδα Die Zeit, σε μια περιβόητη συνέντευξη μετά την κλιμάκωση του 2022. Είπε, «ω, ξέρετε, ξέραμε ότι η Minsk ΙΙ ήταν απλά ένα μοτίβο σχεδίου που θα έδινε στην Ουκρανία χρόνο να οικοδομήσει τη δύναμή της».

Όχι, η Minsk ήταν μια συμφωνία που ψηφίστηκε από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ ομόφωνα, το οποίο υιοθέτησε μια συνθήκη που υποτίθεται ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο.

Έτσι, όσον αφορά για το ποιος είναι αξιόπιστος, ποιος να πιστέψει ποιον και ούτω καθεξής, υποθέτω ότι το πρόβλημά μου, Piers, είναι ότι γνωρίζω την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, την ξέρω πολύ καλά. Δεν τους εμπιστεύομαι ούτε στιγμή.

Θέλω αυτές οι δύο πλευρές (ΗΠΑ-Ρωσία) να καθίσουν μπροστά σε όλο τον κόσμο και να πουν αυτοί είναι οι όροι. Τότε ο κόσμος θα μπορεί να κρίνει, γιατί θα μπορούσαμε να δούμε στα χαρτιά το τι λένε ξεκάθαρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πουν δεν πρόκειται να ανατρέπουμε πλέον κυβερνήσεις, αποδεχόμαστε αυτή τη συμφωνία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πουν, η Ρωσία πρέπει να πει, δεν κάνουμε βήμα μακρύτερα από εκεί που φτάνουν τα όρια μας και ότι το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να διευρυνθεί. Και ας τα βάλουμε κάτω να τα δει όλος ο κόσμος. Κάποιες στιγμές οι συνθήκες (πρέπει να) ισχύουν.

 https://x.com/TuckerCarlson/status/1795500379578253729

Σχόλια