Γιατί ακριβώς είμαστε «υπερήφανοι»;

 

Με χαμόγελα ικανοποίησης συμμετείχαν στο gay pride οι στενοί σύμβουλοι του Πρωθυπουργού κ.κ Πατέλης και Σκέρτσος. Λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό που υποτίθεται ότι έγινε μετά τις ηχηρές απώλειες της ΝΔ στις ευρωεκλογές. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Και τελικά κατέληξε να είναι μια από τα ίδια, χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς συνταγή που οδήγησε σε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία του πρώην πλέον «41%». 

Και κάποιος θα αναρωτηθεί τελικά ο Πρωθυπουργός το έλαβε το μήνυμα; Γιατί κάποιος δύσκολα θα πιστέψει ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ο κ. Σκρέκας, ο κ. Αυγενάκης, η κα Μιχαηλίδου και ο κ. Καιρίδης που πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια -μέχρι την επόμενη φορά. Ναι το βασικό πρόβλημα φυσικά είναι η ακρίβεια, αλλά πραγματικό ποιος εχέφρων άνθρωπος πιστεύει ότι θα το λύσει ως δια μαγείας ο κ. Θεοδωρικάκος, που ναι μεν ξέρει από ελέγχους λόγω προϋπηρεσίας αλλά τι ακριβώς σχέση έχει με την αγορά ή την επιχειρηματικότητα; Ήρεμα ρωτάμε.

Ή πραγματικά το Μαξίμου πιστεύει ότι ο κ. Τσιάρας είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί την νέα ΚΑΠ; Και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες αγρότες; Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον που ρέπει προς την αβεβαιότητα. Απλά διερωτώμεθα ποια ήταν ακριβώς τα κριτήρια για τις επιλογές του Πρωθυπουργού; Η ικανότητα, η εμπειρία, η γνώση; Τίποτα από τα τρία; Η απλά ήταν ένα ακόμα επικοινωνιακό πυροτέχνημα για να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει επαφή με την πραγματικότητα. Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως σίγουρα έχει επαφή. Το διαπιστώσαμε και από τις δηλώσεις του κ. Πατέλη ο οποίος την περασμένη Πέμπτη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα αναθεώρησης της μεταρρύθμισης για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν προσφύγει ενάντια στον φόρο που τους έχει καταλογιστεί «δεν είναι υψηλός». Αλλά τον κ. Θεοχάρη που ήταν ο αρμόδιος  υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών, τον αλλάξαν. Και έβαλαν τον εντελώς άπειρο Χρίστο Δήμα. Βρες το λάθος!

Αλλά και έξω πάμε καλά. Γι αυτό και δεν πείραξε ούτε τρίχα από το επιτελείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Λίγο είναι να έχεις ανοικτά μέτωπα με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με αμφότερες πλέον να σε προκαλούν και να σε περιπαίζουν. Λίγο είναι να γίνεσαι το «παιχνιδάκι» της φίλης Τουρκίας, η οποία σε λίγο θα σου απαγορεύσει και να ανασάνεις αν δεν λάβεις την άδεια της; Ποιος θα τα κατάφερνε καλύτερα, αλήθεια;

Τουλάχιστον η κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι υπερήφανη για ένα πράγμα. Και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών. Ήταν βλέπετε η απαίτηση των καιρών. Ήταν η απόλυτη προτεραιότητά της. Και εσείς φωνάζετε για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εγκληματικότητα, τους λογαριασμούς ενέργειας που έχουν πάρει την ανιούσα και την απειλή των Τούρκων, των Αλβανών και των Σκοπιανών στον Βορρά… Μάλλον εσείς δεν έχετε καταλάβει κάτι σωστά…

energia.gr
 Blogger: να μια χαρά περηφάνια... (από εδώ)

 

 ===============
 

Thomas Moschos


Τι κατάφερε η κατά την ΝΔ «επιτυχημένη αγροτική πολιτική της» στον κτηνοτροφικό τομέα από το 2019 μέχρι το 2023
Μείωση εκτρεφόμενων αιγών 2019-2023 κατά 703.100 ζώα
Μείωση εκτρεφόμενων προβάτων 2019-2023 κατά 1.176.000 ζώα
Μείωση εκτρεφόμενων βοοειδών 2019-2023 κατά 57.000 ζώα
Αυτό με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία παραγωγής ανά ζώο σημαίνει
109.515.000 κιλά Αίγιο γάλα
117.600.000 κιλά πρόβειο γάλα
17.100.000 κιλά μοσχαρίσιο κρέας
Και σε ΑΕΠ σημαίνει
109.515.000 ευρώ σε αίγιο γάλα
176.400.000 ευρώ σε πρόβειο γάλα
102.600.000 ευρώ σε μοσχαρίσιο κρέας
Σύνολο 388.515.000 ευρώ, σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο δηλαδή κατάφερε να μειώσει την εθνική μας παραγωγή η ανύπαρκτη αγροτική πολιτική της ΝΔ.
Τώρα αναλογιστείτε ότι όλο αυτό το έλλειμα θα πρέπει να εισαχθεί στην χώρα μας που σημαίνει ότι όχι μόνο μειώθηκε η εθνική μας παραγωγή αλλά ταυτόχρονα μειώθηκε και το εμπορικό μας ισοζύγιο.
ΥΓ: για να προλάβω κάποιους που θα τρέξουν να υπερασπιστούν την αύξηση αποδόσεων αγροτικής παραγωγής ανά μονάδα άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά, να υπενθυμίσω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε και τα δύο, δηλαδή να αυξάναμε τις αποδόσεις μας αλλά να κρατούσαμε και το υπάρχον ζωικό κεφάλαιο με την ανάλογη αύξηση αποδόσεων οπότε θα ήταν win win και όχι «δεν βαριέσαι αυξήσαμε τις αποδόσεις σε αυτά που μείνανε»
ΥΓ2: δεν έχω συμπεριλάβει τους αυτοαπασχολούμενους και το εργατικό δυναμικό τους το οποίο αριθμεί σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους…
=============
 Thomas Moschos

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις είχαμε προειδοποιήσει ότι με αυτην την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση τα τρόφιμα μετά τον Ιούνιο θα είναι 60% ακριβότερα… ενδεικτικά αναφέρω παρακάτω τιμές αγροτικών προϊόντων σε σχέση Μάιο με Ιούνιο και σχετική φωτογραφία για την ψαλίδα τιμών παραγωγών καταναλωτών (μήπως και καταλάβουμε ποιος και πως αισχροκερδεί μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του νέου υπουργου Αγροτικής ανάπτυξης ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει νοοτροπία το σούπερ μάρκετ)
Αυξήσεις τιμών σε 20 ημέρες, οι αναφερόμενες τιμές είναι τιμές χονδρικής από την κεντρική αγορα
23-5-2024 σε σχέση με 13-6-2024 διάστημα 20 ημερών
Αγγουράκια Μάιο 0,50 ευρώ το κιλό, Ιούνιο 0,80 ευρώ αύξηση 60% στην χονδρική
στα σούπερ μαρκετ τιμές λιανικής 1,10 ευρώ το κιλό, δηλαδή 37,5% κέρδος από χονδρική
Πιπεριές
Μάιο 0,80 ευρώ το κιλό, Ιουνίου 1,3 ευρώ το κιλό αύξηση 62,5% τιμη χονδρικής
στα σουπερ μάρκετ 1,8 ευρώ το κιλό, δηλαδή 38,4% κέρδος από χονδρική
Μαρούλι
Μάιο 0,35 ευρώ το κιλό,  Ιούνιο 0,50 ευρώ το κιλό αύξηση 42,8%, τιμή χονδρικης
στα σούπερ μάρκετ 0,64 ευρώ το κιλό 28% κέρδος από χονδρική
Ντομάτες
Μάιο 0,60 ευρώ το κιλό, Ιουνίου 1 ευρώ το κιλό αύξηση 66,6% τιμη χονδρικής
στα σούπερ μάρκετ  1,47 δηλαδή 47% κέρδος από χονδρική
ΥΓ: αυτές οι τιμές δεν είναι τιμές παραγωγού και το διάστημα που αναφέρουμε είναι το ίδιο διάστημα που τα θερμοκήπια πετούσαν φορτηγά με αδιάθετες ντομάτες καθώς η αγορα είχε κατακλυστεί με εισαγόμενες ντομάτες, είναι η εισαγόμενη ντομάτα καλύτερη από την ελληνική ;;;; Η απάντηση είναι όχι, η εισαγόμενη ντομάτα όμως προσφέρει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους στους εμπόρους και όσο μένουν αδιάθετες οι ελληνικές ντομάτες τόσο περισσότερο αυξάνεται η τιμή τους (νόμος προσφοράς και ζήτησης) με αποτέλεσμα το κέρδος από την εμπορία εισαγόμενων προϊόντων να ανεβαίνει και άλλο!!!

Σχόλια