Χ.Κωνσταντινίδης:Αλλοιώνουν και τα δείγματα από τα σημεία εναπόθεσης στοιχείων αλλοίωσης των Τεμπών

 

===========================

 https://www.youtube.com/watch?v=cp538LziA-0

 Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, συγγενής θύματος του εγκλήματος των Τεμπών, μιλώντας στον 98.4 αποκάλυψε, πως και πάλι εμφανίζονται πρωτοφανείς κι περίεργες διαδικασίες προχειρότητας στις νέες  δειγματοληψίες, χωμάτων που αφαιρέθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος, μεταφέρθηκαν σε οικόπεδα εργολάβων και εντοπίστηκαν 15 μήνες μετά από συγγενείς των θυμάτων και υποδείχθηκαν στις αρμόδιες αρχές. Όπως λέει, ε μπουλντόζες και εκσκαφείς η δειγματοληψία από το χημείο του κράτους, παρουσία δικαστικών πραγματογνωμόνων, τεχνικών συμβούλων και δικαστικών λειτουργών, στο οικόπεδο της εταιρείας Πανδρεμένου, όπου όχι νομίμως μεταφέρθηκαν 300 κυβικά, αδρανών και μη υλικών, ίσως και βιολογικού υλικού των ανθρώπων, από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό. Ο κ. Κωνσταντινίδης , καταγγέλλει , πως ενώ κανονικά ,  οι δειγματοληψίες γίνονται βάση κανονισμών, με διεθνή πρότυπα, τα οποία  όμως στην επίμαχη και καθυστερημένη δειγματοληψία 15 μήνες μετά στο οικόπεδο της εταιρείας Πανδρεμένου ,  δεν τηρήθηκαν, αλλά ούτε και επισημάνθηκαν από τους προϊσταμένους των δικαστικών αρχών, λες και συνεχίζεται η προσπάθεια απόκρυψης και αλλοίωσης στοιχείων και πειστηρίων. Σήμερα,  από το πρωί, ερευνούν,  στο "μολυσμένο" από την αλλοίωση  πλέον χώρο τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ομάδας Anubis,  του δικαστικού πραγματογνώμονα Ελευθέριου Νικολιδακη. Θα προσπαθήσουν με επιστημονικό τρόπο να χαρτογραφήσουν το χώρο και να ελέγξουν για βιολογικό και μη υλικό στον τόπο, αφού συνεννοηθούν με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου κ. Πανδρεμένο για τα αναχώματα και μπαζώματα του χώρου και από πού προήλθαν.
Δυστυχώς όπως επισημαίνει ,  στο χώρο έχουν επέμβει τα βαριά οχήματα για τη δειγματοληψία και όχι ελαφρά χειροκίνητα ειδικά εργαλεία ( καροτιέρες) όπως προβλέπεται από τους κανόνες δειγματισμού.
Δεύτερη επισήμανση και σημαντική, είναι το ότι τα δείγματα που πάρθηκαν από το χώρο είναι πάρα πολύ λίγα 12, ενώ ο όγκος είναι τεράστιος και σημαντικότερο το ότι δεν πάρθηκαν δεύτερα δείγματα για ταυτοποίηση σε περίπτωση λάθους.

Ο κ. Κωνσταντινίδης , υποστήριξε ότι περιμένουν,  από τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση, διότι κινδυνεύει να ακυρωθεί η δειγματοληψία, παρά τις επισημάνσεις τους  για τη μόλυνση του πεδίου, όπως και στη δειγματοληψία στο Κουλούρι και το λάθος τρόπο συλλογής δειγμάτων, σύμφωνα και με την έκθεση τεχνικών συμβούλων μας, του  καθηγητή εφαρμοσμένων μαθηματικών κ.λπ University of Houston Texas, dr Παπαδάκη Εμμανουήλ (επισυνάπτει και εξόχως αποκαλυπτικές παρατηρήσεις τους ) από την ομάδα του Βασίλη Κοκοτσάκη και της εταιρείας πραγματογνωμόνων Γκλαβόπουλος, η οποία αναφέρει πως έγιναν ακριβώς τα ίδια πράγματα στην προηγούμενη δειγματοληψία στο Κουλούρι.
Όλα αυτά γεννούν πληθώρα ερωτηματικών,  καταλήγει ο κ. Κωνσταντινίδης, μήπως υπάρχει σκοπιμότητα στον τρόπο συλλογής δειγμάτων είτε για ακύρωση είτε για παραποίηση στοιχείων.

Σχόλια