Όταν χαϊδεύεις Αυτιά...

 


Είναι σαν κάτι ζευγάρια από τον χώρο της show biz, που όταν οι παπαράτσι τους «τσακώσουν» σε τρυφερό, διαχυτικό τετ-α-τετ, εκείνοι διαδίδουν ότι «είμαστε απλώς φίλοι», «δεν είναι αυτό που νομίζετε, φταίει η γωνία λήψης». Κι όταν μετά από λίγο καιρό τυπώσουν το προσκλητήριο για τον γάμο, εξηγούν ότι δεν ήθελαν να μαθευτεί η σχέση τους νωρίτερα, για χ,ψ,ω λόγους.
Έτσι κι η ΝΔ με τον Αυτιά. Έπιαναν στασίδι οι υπουργοί στο studio του; Ήταν επειδή ήθελε να ελέγξει την εξουσία. Έπαιρνε εκείνο το αυστηρό ύφος σαν τον δασκαλάκο που ανέβασε τον μαθητή στον πίνακα και ρωτούσε εκ μέρους των τηλεθεατών που ανησυχούν για τις συντάξεις τους. Βέβαια ήταν προφανές ότι προστάτευε τον υπουργό από τις κακοτοπιές αποφεύγοντας τις δύσκολες ερωτήσεις, αλλά το κάλυπτε επειδή «πιέζει ο χρόνος» και «θα σας ξανακαλέσουμε κύριε υπουργέ, να σας ανακρίνουμε» μην τυχόν και σκεφτούμε ότι το φτωχόπαιδο από τη Σάμο δίνει εξετάσεις νομιμοφροσύνης στα αφεντικά, γιατί έχει βάλει στο μάτι το κάστρο της ευρωβουλής και προσπαθεί να το εκπορθήσει με τα αλαφουσάτα του, αυτά που απέκτησε στο Φάληρο δίνοντας ρεσιτάλ γελοιότητας και λαϊκισμού.
Πριν ένα χρόνο πήρε συνέντευξη κι από τον Κυριάκο, ο Γιώργης το καλό παιδί. Θα πρέπει να την δείχνουν στους σπουδαστές τους, όλες οι σχολές δημοσιογραφίας (του εξωτερικού) ως παράδειγμα προς αποφυγήν: ο δημοσιογράφος σε ρόλο γλείφτη - πασαδόρου. Ούτε μία πραγματική ερώτηση. Κι επειδή ο έρμος δεν μπορούσε να χειροκροτήσει μετά από κάθε πρωθυπουργική απάντηση έλεγε συνέχεια «το κρατώ αυτό, το κρατώ».
Τώρα ξέρουμε ότι και οι δύο έπαιζαν θέατρο. Αλλά ποιος νοιάζεται; Ο Μητσοτάκης απευθύνεται σε ψηφοφόρους που έστειλαν στη ευρωβουλή δυο φορές τον Ζαγοράκη και ψηφίζουν με κριτήριο τη «φανέλα». Όμως και τους άλλους, τους σοβαρούς, έδειξε πόσο τους υπολογίζει μετά το 41%. Ο άλλος ξέρει ότι σε δύο μήνες θα παντελονιάζει τα λάχανα των Βρυξελλών και θα έχει τη γκλαμουριά του ευρωβουλευτή με γραφείο, προσωπικό και σωματοφύλακα. Θα τα λέει το καλοκαίρι στη Σάμο στις Αυτίτσες, τις γκρούπις των 80plus και θα τον βλέπουν σαν τον Αη-Γιώργη τον καβαλάρη. Σιγά μη στάξει η ουρά του και ντραπεί για το θέατρο. Εδώ δεν ντράπηκε να πάρει συνέντευξη – και μάλιστα δύο φορές - από το βίντεο του Ψωμιάδη. Δεν ντράπηκε να σηκώνει τη σημαία της αντιμνημονιακής υστερίας όταν ήταν της μόδας, την εποχή του ιπτάμενου συριζαϊκού γαϊδάρου.
Αν ζούσαμε σε μια φυσιολογική χώρα, αξιοπρεπών πολιτικών, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αυτιά, θα έπρεπε να προκαλέσει κύμα παραιτήσεων: εμείς μ’ αυτόν ντρεπόμαστε να βγούμε στην ίδια σκηνή! Αλλά είναι πολλά τα λεφτά, Άρη. Τι μένει; Να μετρήσουμε πόσοι πολίτες είναι αξιοπρεπείς. Πόσοι θα αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους αυτή την επιλογή. Πόσοι θα καταλάβουν ότι όταν κάνεις πολιτική χαϊδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων και μοιράζοντας επιδόματα, το επόμενο βήμα είναι να ορίσεις να σε εκπροσωπεί στην Ε.Ε. ο Αυτιάς. Χωρίς να ντρέπεσαι. Ας ελπίσουμε ότι υπάρχουν πολίτες που ντρέπονται.
EDIT: Όταν το 2012 είχαμε ρεύμα και, μετά το 2,2%, με καλούσαν όλα τα κανάλια (πριν αρνηθώ τη συνεργασία με τη ΝΔ και ξεκινήσει ο πόλεμος λάσπης) είχα δηλώσει στους συνεργάτες μου που έκλειναν τις εμφανίσεις πως, καθώς δεν είχαμε την πολυτέλεια να διαλέγουμε εμφανίσεις, θα πήγαινα σε όλους, ακόμα και στους ultra αντιμνημονιακούς και θα έδινα τη μάχη. Με μία εξαίρεση: τον Αυτιά. Ουδέποτε πήγα στην εκπομπή του. Το να "συζητάς" με τον Αυτιά είναι αυτ(ι)οταπείνωση.

Thanos Tzimeros
=====

Έπος😁
Έγραψε ένας φίλος👉"Σας παρακαλώ να μπείτε στη wikipedia στο λήμμα Γιώργος Αυτιάς. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος".
Εντάξει σκέφτηκα, χιουμοριστικό θα είναι, αλλά ας πάω να δω. Πήγα λοιπόν, το είδα και ναι, δεν είναι πλάκα!!!😂😂😂
Update
Το πήραν είδηση οι δυνάμεις επιτήρησης κι έσβησαν το επίμαχο μέρος, όσοι πρόλαβαν να το απολαύσουν σε ζωντανή μετάδοση, πρόλαβαν, οι υπόλοιποι μόνο από το απόκκομα/στιγμιότυπο της οθόνης😁

 



Σχόλια