Η εφαρμογή της πολιτικής του «Ανήκωμεν εις την Δύσιν», είναι ηθική; είναι αξιοπρεπής; είναι συμφέρουσα;

Η εφαρμογή της πολιτικής του «Ανήκωμεν εις την Δύσιν», είναι ηθική; είναι αξιοπρεπής; είναι συμφέρουσα;

 Με τον όρο “Δύση”, εννοούμε την “συμμαχία” των ΗΠΑ με τα Ευρωπαϊκά κράτη, τον Καναδά την Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Ισραήλ, την Νότια Κορέα και μερικά άλλα μικρότερα.
Κάτι σαν ΝΑΤΟ+!..
Ιστορικά, είναι η προέκταση στον χρόνο, της αποικιοκρατίας των πρώτων αποικιακών κρατών, Γαλλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, με ιμπεριαλιστική στόχευση, υπό την αρχηγία των ΗΠΑ.

  Με τον όρο “Ανήκωμεν”, εννοούμε την αναγκαστική συμμετοχή της Ελλάδας στην συμμαχία “Δύση”. Αναγκαστική, γιατί ποτέ δεν έγινε με την δημοκρατικά παρμένη απόφαση του Ελληνικού Λαού. Από την επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα, υποδαυλιζόμενες έριδες και παρέμβαση του ξένου παράγοντα, του παράγοντα “Δύση”, επέβαλλαν ακόμη και με αιματοχυσία την προσάρτηση της Ελλάδας στην Δύση.

  Το «Ανήκωμεν εις την Δύσιν», ειπώθηκε στην βουλή στις 12/6/1976 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπολίτευση τότε, να απαντά ότι είναι προτιμότερο η Ελλάς να ανήκει στους Έλληνες. Βέβαια και αυτός όταν έγινε κυβέρνηση δεν πήρε αποφάσεις ανάλογες με αυτό που είπε τότε.

                                                 Η Δύση είναι ανήθικη.

  Η Δύση, έκανε τις τόσο αιματηρές σταυροφορίες που κατέλυσαν το Ανατολικό Ρωμαϊκό κράτος το 1204.

  Με την ανακάλυψη των “νέων Γαιών”, της Αμερικανικής ηπείρου δηλαδή, αρχίζει και η κατάκτηση της από Άγγλους, Γάλλους, Ισπανούς, Ολλανδούς, Πορτογάλους. Λέγεται ότι ο φόρος αίματος της κατάκτησης αυτής είναι πάνω από εκατό εκατομμύρια ψυχές αυτοχθόνων πληθυσμών σε βόρεια και νότια Αμερική. Γενοκτονία! Το ίδιο μοτίβο επαναλήφθηκε στην Αυστραλία.

  Η Δύση, έκανε τους πολέμους του οπίου στην Κίνα. Οι Άγγλοι, οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την Κίνα, την Ινδία, την Ινδοκίνα.

  Άγγλοι, Γάλλοι, Ολλανδοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι λεηλάτησαν για αιώνες την κακόμοιρη Αφρική και ύστερα, με το δουλεμπόριο, οι Αμερικάνοι ευνούχισαν τη δυνατότητα ανάπτυξης της, μεταφέροντας εκατομμύρια Αφρικανούς σκλάβους στην Αμερική.  

  Μετά, την σκυτάλη πήραν οι ΗΠΑ. Βάσεις σε όλον τον κόσμο, πόλεμοι και διαφθορά. Βιετνάμ, Λατινική Αμερική, Αφρικανικές δικτατορίες, Παναμάς, Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Ινδονησία, Γιουγκοσλαβία, Ουκρανία, είναι μόνον μερικά από τα “κατορθώματα” της ιμπεριαλιστικής όσο και αποικιοκρατικής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.

  Όχι δεν είναι οι λαοί των χωρών της δύσης που ευθύνονται συνειδητά για όλα τα παραπάνω. Απόδειξη η τεράστια αντίδραση στον πόλεμο του Βιετνάμ, όταν ήρθε στο φως η αλήθεια. Κι αυτοί κορόιδα είναι που τους εκμεταλλεύεται μια ολιγάριθμη “ελίτ”, που ελέγχει την έκδοση των ιδιωτικών νομισμάτων, δολάριο, ευρώ, λίρα Αγγλίας. Μέσω αυτών, ελέγχει, το πολιτικό σύστημα, που ελέγχει με τη σειρά του τη νομοθεσία και την εφαρμογή της, τους εξοπλισμούς και την “άμυνα”. Επίσης ελέγχει την διακίνηση της πληροφορίας, αφού όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι τηλεοπτικοί και το ίντερνετ υπάγονται στις νομοθεσίες τους και λειτουργούν με τα “λεφτά” τους. Ως και την τέχνη έχουν ελέγξει σκορπίζοντας παγκόσμια, τόνους “καλλιτεχνικά” σκουπίδια. Για να μην υπάρξει τέχνη που θα μιλήσει αντίθετα σ' αυτό που επιτάσσουν!

  Με κύρια εργαλεία την διαφθορά και την απειλή ή και πραγματοποίηση πολέμου, διαιρούν τους πληθυσμούς και τα κράτη σε αντιμαχόμενες παρατάξεις.
Με τον έλεγχο των νομισμάτων και της νομοθεσίας, άλλους φτωχοποιούν έως πείνας και άλλους επιδοτούν έως αλαζονικού υπερπλουτισμού.
Με τα ίδια όπλα εμποδίζουν τις λαϊκές μάζες να μορφωθούν, να κατακτήσουν ένα καλλίτερο πνευματικό επίπεδο.
Η αρπαγή των ταλέντων κάθε είδους από τις φτωχότερες χώρες, με υποχρεωτικές μεταναστεύσεις, αλλά και με άλλα φανταχτερά όπως χρηματοδότηση, καριέρα, τρυφηλή ζωή, αποστερούν τη δυνατότητα ανάπτυξης των άλλων κρατών, χρησιμοποιώντας τα ταλέντα για δική τους ανάπτυξη στην επιστήμη, την τεχνολογία, την τέχνη. Αν τους αρνηθεί κάποιος που αντιλήφθηκε το αισχρό παιχνίδι τους, ή τον “λασπώνουν” ή τον σκοτώνουν!.. Ουσιαστικά αυτή είναι η φιλοσοφία του καπιταλισμού! Κλείνω το δικό σου μαγαζί για να γίνω μονοπώλιο. Ή όπως το έλεγε ο Μαρξ, η πρωταρχική αιτία συσσώρευσης κεφαλαίου είναι ο πόλεμος!

  Και όχι μόνο ο πόλεμος! Η παγκόσμια σκορπισμένη διαφθορά είναι επίσης τρόπος εκμετάλλευσης ανθρώπων από ανθρώπους και φυσικά μέσο πλουτισμού. Εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, τζόγος, χρηματιστήριο, πορνεία στην πιο διεστραμμένη μορφή της, τροφές, ποτά και φάρμακα που περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν, εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, η επιστήμη στην υπηρεσία της διεθνούς μαφίας. Η μαφία αγκαλιά με την πολιτική διαχειρίζονται όλο το “παγκόσμιο με την δυτική έννοια” παραγόμενο προϊόν. Όταν κάνεις θεό σου το χρήμα, μη σε εκπλήσσει που αυτό έγινε ο νταβατζής σου κι εσύ η πόρνη του...

  Αν αυτά που παραθέσαμε πιο πάνω δεν είναι ανηθικότητα, τότε τι είναι; Και υπάρχουν πολύ περισσότερα που δεν μπορούν να περιγραφούν στον χώρο ενός άρθρου.

                             Είναι αναξιοπρεπές να λέμε “ανήκουμε στην Δύση”.

  Γιατί η Δύση μας βλέπει σαν χώρο εκμετάλλευσης. Όπως βλέπει ο μαστροπός την πόρνη.

  Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα Φεραίο (1797) και τον παρέδωσαν στους Τούρκους για βασανιστήρια και εκτέλεση.
Η Δυτική Ιερά Συμμαχία υπήρξε ο κυριότερος αντιδραστικός παράγοντας στην επανάσταση του 1821. Αντίθετα η Ρωσία σε πολλές περιπτώσεις ευνόησε και βοήθησε την επανάσταση.
Ο Καποδίστριας ήταν υπουργός εξωτερικών του Τσάρου, ο Υψηλάντης στρατηγός του.

  Από τον δεύτερο χρόνο της επανάστασης αρχίζουν οι έριδες μεταξύ των επαναστατημένων που χωρίζονται σε Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμματα.
Ο Μαυροκορδάτος πιέζει και το καταφέρνει, να μας “δέσει” με τα δάνεια στον Αγγλικό παράγοντα.
Άγγλοι ήταν η σκιώδης δύναμη πίσω από την δολοφονία του Καποδίστρια.
Βαυαρός ο πρώτος μονάρχης της Ελλάδας, ο Όθωνας. Η Βαυαροκρατία αφήνει σημάδια ανεξίτηλα στην ιστορία του πρόσφατα απελευθερωμένου έθνους.

  1850! «…και ένας μεγάλος στόλος των σκύλων, μας έχουν μπλόκον οπούναι περίπου από τρεις μήνες και μας πήραν όλα τα καράβια και μας κατακερμάτισαν όλο το εμπόριο και τζαλαπάτησαν την σημαίαν μας και πεθαίνουν της πείνας οι ανθρώποι των νησιών και εκείνοι οπούχουν τα καράβια τους γκιζερούν εις τους δρόμους και κλαίνε με μαύρα δάκρυα…» Γιάννης Μακρυγιάννης “Απομνημονεύματα”.

  Και συνεχίζουμε με την χρεωκοπία του Τρικούπη το 1893, τον “πόλεμο της Μελούνας” το 1897, που έγινε αιτία με την βοήθεια των Δυτικών δυνάμεων να συναφθούν τα “σουλτανικά δάνεια” σαν πολεμικές αποζημιώσεις, βάζοντας την χώρα κάτω από διεθνή οικονομικό έλεγχο.

  Άγγλοι και Γάλλοι κηρύσσουν την Κριμαϊκή εκστρατεία (1917) και υποχρεώνουν τον Βενιζέλο να συμμετέχει. Από εκεί ξεκίνησε η απώλεια της Μικράς Ασίας (1922), η καταστροφή των Ελλήνων του Πόντου της Ανατολικής Θράκης και των παραλίων της Μ. Ασίας, όσο και ο διωγμός και η ανταλλαγή των πληθυσμών. Γερμανοί ήταν οι εκπαιδευτές του στρατού του Κεμάλ, γερμανική ιδέα ήταν τα τάγματα εργασίας (αμελέ ταμπουρού), που αφάνισαν τον Ελληνισμό της Μ. Ασίας, τους Ποντίους, τους Αρμένιους, τους Καππαδόκες.

  Ιταλοί το 1940 κηρύττουν τον πόλεμο στην Ελλάδα αφού πρώτα βύθισαν στην Τήνο το πολεμικό Έλλη. Μαζί με τους συμμάχους τους Γερμανούς και Βούλγαρους, επιβάλλουν μια μαύρη τετραετία δυστυχίας, πείνας, μοχθηρίας και δολοφονιών, σε βάρος του  Ελληνικού λαού. Οι θηριωδίες των Γερμανών στην κατεχόμενη Ελλάδα, μόνο με τις θηριωδίες των Τούρκων κατά την τουρκοκρατία μπορούν να συγκριθούν.

  Άγγλοι τον Δεκέμβριο του 1944 αιματοκυλούν την Αθήνα και για μήνες όλη την Ελλάδα, ώστε να μην φύγει η χώρα από τον έλεγχο τους. Σε συνεργασία με ντόπιους συνεργάτες τους, κάνουν τον βίο αβίωτο σε μεγάλο μέρος των Ελλήνων με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο (1946-1949) που ξεκλήρισε πολλές οικογένειες, έβαλε μίσος αίματος ανάμεσα στους μισούς Έλληνες ενάντια στους άλλους μισούς και έφερε την χώρα στην αγκαλιά των ΗΠΑ. Εδώ, στον Όλυμπο, δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε πόλεμο οι βόμβες ναπάλμ.  

  Αμερικανοκίνητη ήταν η δικτατορία του 1967-1974. Αμερικανοκίνητο και το πραξικόπημα στην Κύπρο το 1974 που στοίχισε στους Έλληνες σχεδόν την μισή Κύπρο.

  Οι ΗΠΑ είναι, που θέλουν να δέσουν την Ευρώπη στο άρμα τους μέσω του ΝΑΤΟ και εφευρίσκουν την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του νομίσματος ευρώ. Οπότε σε λίγα χρόνια, το 2010 η χώρα χρεοκοπεί, κυρίως λόγω των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κανείς δεν θέλει να το παραδεχθεί. Αντίθετα, με κοροϊδίες και ελεγχόμενη πληροφόρηση, φεσώνουν τους Έλληνες με τρία μνημόνια που κατά κοινή ομολογία είχαν προετοιμαστεί σε δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου. Ένα δημοψήφισμα που βροντοφώναξε ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή πολιτική, πνίγηκε από τον τότε πρωθυπουργό σε συνεργασία με όλη την αντιπολίτευση. Απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι βαθιά διεφθαρμένο.

  Αυτό το πολιτικό σύστημα μας υπέδειξε ότι “μαζί τα φάγαμε" και ότι οι Γερμανοί είναι δουλευταράδες ενώ οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες.

  Η Ελλάδα έχει εξαναγκαστεί σε τέσσερα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα από το 1930 και μετά, που τροφοδότησαν με την Ελληνική δυναμικότητα, Αμερική, Γερμανία, Αυστραλία και άλλες χώρες. Το τελευταίο έγινε με τα μνημόνια. Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες έφυγαν από την πατρίδα τους γιατί τους έπνιγε στην φτώχεια, στην ανέχεια, στην ανεργία, στην ψευτιά και την διαφθορά. Μεγάλο μέρος τους, πτυχιούχοι πανεπιστημίου. Όπως βλέπουμε, ότι έγινε στην Αφρική με τους δούλους που μεταφέρονταν στην Αμερική, το ίδιο γίνεται και τώρα στην Ελλάδα. Μόνο που οι δικοί μας φεύγουν με δικά τους έξοδα!..

  Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, εκατοντάδες ΜΚΟ μισθοδοτούμενες από τον δυτικό παράγοντα, αλωνίζουν την Ελλάδα διευκολύνοντας την εισαγωγή εκατομμυρίων μεταναστών από Ασία και Αφρική. Αν αυτό δεν είναι αντικατάσταση πληθυσμού, τότε τι είναι;

  Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η Δύση, ήταν και συνεχίζει να είναι, ο βιαστής της Ελλάδας. Γνωρίζοντας την ιστορία δεν μπορείς να είσαι σύμμαχος με τον βιαστή σου. Εκτός αν έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας!

                          Δεν είναι συμφέρουσα η ένταξη της Ελλάδας στην Δύση.

  Μιλώντας για συμφέρον, θα πρέπει να διαχωρίσουμε το συμφέρον του Ελληνικού Λαού από το συμφέρον της ολιγαρχίας που ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό και την οικονομία.

  Η ολιγαρχία αυτή είναι κάποιοι απόγονοι κοτζαμπάσηδων και δοσίλογων που χρησιμοποιούν την Ελλάδα σαν εμπόρευμα, για να ζουν πλουσιοπάροχα, ξεπουλώντας την χώρα και τους κατοίκους της στην Δύση. Ιδιωτικοποίηση!..
Από κοντά και το εφοπλιστικό κεφάλαιο που υποτίθεται κατέχει παγκόσμια, τον “πρώτο εμπορικό στόλο”, αλλά για την πατρίδα δεν διαθέτει “δεκάρα τσακιστή”.

  Λαός είναι όλοι οι υπόλοιποι. Αν και έχουν χωριστεί σε “ξύπνιους” δηλαδή τους παρατρεχάμενους γλείφτες και εξυπηρέτες των ολιγαρχών που είναι συνήθως “δεξιοί”, αν και το παίζουν πολλές φορές σοσιαλιστές ή και κομμουνιστές. Και σε κορόιδα που είναι όλοι οι υπόλοιποι. Αυτοί οι τελευταίοι, τα κορόιδα, είναι συνήθως “αριστεροί” αν έχουν ψήγματα συνείδησης ή καταναλωτές ασυνείδητοι.

  Η Ελλάδα των αρχαίων χρόνων ήταν ο πρώτος ανθρωποχώρος που καλλιέργησε τον Λόγο. Έδωσε χώρο στην Παιδεία και έβαλε τις βάσεις για την Επιστήμη και την Φιλοσοφία. Η Δημοκρατία ήταν το πολιτικό επιστέγασμα αυτής της τολμηρής για τότε εξέλιξης. Σ' ένα κόσμο που κυριαρχούσε η Βία, φυσιολογικά κατέρρευσε υπό το βάρος των επιθέσεων πολυαριθμότερων “βαρβάρων”.   

  Η ανάμνηση του Λόγου των αρχαίων, έκανε τον ίδιο ανθρωποχώρο, να αποδεχθεί την ουσία του Λόγου που διέδιδε ο Χριστιανισμός. Η ελληνική γλώσσα βλέπετε ήταν το μέσο διάδοσης κάθε ιδέας την εποχή εκείνη. Βέβαια ο σημερινός χριστιανισμός, είναι πιο πολύ ειδωλολατρεία κάποιων εκκλησιών παρά θρησκεία. Το χρήμα έχει διαφθείρει τα πάντα!

  Συμφέρον, λοιπόν, του Ελληνικού Λαού, είναι να ξαναθυμηθεί τι είναι αυτό που τον κράτησε “ελληνικό” τρεις χιλιετίες. Σαφώς δεν ήταν το χρήμα! Ήταν η Πατρίδα μέσα από μια κατά παράδοση λαϊκή φιλοσοφία της Αρετής, που θέλει την πνευματική ανάταση, την ανίχνευση ιδανικών και έξω από υλικά συμφέροντα, όπως η Αυτονομία, η Δικαιοσύνη, η Αλληλεγγύη.
Εκφράστηκε με το σύνθημα “Ελευθερία ή Θάνατος”!
Το συμφέρον αυτό, είναι αντίθετο με το συμφέρον της “ελληνικής” ολιγαρχίας.

  Αγαπώ την πατρίδα μου σημαίνει πρωτίστως αγαπώ τον λαό της. Αισθάνομαι ότι είμαι μέρος του και αγωνίζομαι για την προκοπή του. Προφανώς όποιος είδε ή βλέπει την πατρίδα σαν εμπόρευμα που θα αυξήσει την δική του επιρροή, ευχαρίστηση, εξουσία, δεν αγαπά την πατρίδα του. Όπως δεν αγαπά την πατρίδα του κι αυτός που σηκώνει αδιάφορα τους ώμους κι αφήνει να χρεώνουν τα παιδιά του για τα επόμενα 99 χρόνια.

  Η Ελλάδα αν δεν προχωρήσει σε σεισάχθεια, δηλαδή διαγραφή όλων των παράνομων και επίβουλων χρεών, δεν θα "ξανασηκώσει κεφάλι". Θα γίνει Ουκρανία και ίσως Παλαιστίνη, αν οι Έλληνες δεν αντιληφθούν εγκαίρως το άθλιο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους. Γι αυτό ενάντια στην προσπάθεια της ντόπιας ολιγαρχίας και του ξένου “δυτικού” παράγοντα, που προσπαθεί να σβήσει την μνήμη και την ιστορία από τα μυαλά των νεοελλήνων, θα πρέπει να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να θυμίζουμε, να γνωρίσουμε στους Έλληνες τις ιστορικές αλήθειες.

  Φυσικά μια τέτοια κίνηση, θα μας φέρει σε αντιπαράθεση με τη Δύση και με τους ντόπιους εξυπηρέτες της, οι οποίοι θέλουν σκλάβους του χρέους, τους Έλληνες, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Τους πρώτους οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε διώχνοντας τους μαζί με τις “βάσεις” τους. Αποχωρώντας από λυκοσυμμαχίες και ευρωσυμβόλαια που σκοπό έχουν να απομυζούν τον πλούτο της χώρας, τον κόπο και την ευφυΐα του λαού μας. Τους δεύτερους να τους καθίσουμε στο σκαμνί της δικαιοσύνης και να τους αφαιρέσουμε τις περιουσίες που έφτιαξαν κλέβοντας και εξαπατώντας.

  Με ομπρέλα μια αληθινή Δημοκρατία, να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας και τον εθνικό μας πλούτο, σχίζοντας κάθε συμφωνία παραχώρησης ή πώλησης, σε “ιδιώτες” και “επιχειρηματίες” ντόπιους ή ξένους .

  Κι αν αυτό το εγχείρημα μοιάζει πολύ τολμηρό χωρίς μια κάποια βάση υποστήριξης, ας μιμηθούμε το παράδειγμα των χωρών της Αφρικής, της ζώνης του Σαχέλ όπως λέγεται. Να ζητήσουμε δηλαδή την στήριξη της συμμαχίας των BRICS. Στο κάτω κάτω ούτε η Ρωσία, ούτε η Κίνα, ούτε η Ινδία, ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα με επίβουλους στόχους. Ούτε μας έβλαψαν, ούτε μας έβαλαν να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Η Ελλάδα, δεν έχει κοινά με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγιναν αιτία της αποικιοκρατίας, που λεηλάτησαν και αιματοκύλισαν τον κόσμο. Πιο πολλά κοινά έχει με τις χώρες της Αφρικής, αφού η Δύση της συμπεριφέρθηκε πάντα σαν αποικία!..   

Γιώργος Χαραλαμπίδης


ΥΓ. Αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν να μην έχει εμφανιστεί ένα έστω κομματίδιο που να έχει πρόγραμμα, έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την Ε.Ε. , προσέγγιση και συμμαχία με τους BRICS.

=================

===============
  1. Πριν είναι πολύ αργά…

  2. Η προβοκάτσια στη Λέσβο και οι στόχοι της…

  3. 0 μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη σε κύκλωμα διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια 

  4. Οι συγκρούσεις των μεταναστών έρχονται από το μέλλον μας

  5. Τρεις μύθοι και μία αλήθεια για τους παράνομους μετανάστες: Εθνική πολιτική ή ευρωπαϊκές δεσμεύσεις

  6. Άνθρωποι σκουπίδια σε χώρα χωματερή

 ==================

Είναι που παρέδωσαν τη χώρα στα χέρια των ΜΚΟ που εκτελούν σχέδιο άλωσης... και το ξέρουν πολύ καλά οι διοικούντες (οι τωρινοί και η προηγούμενοι) 

---------------------



Σχόλια